Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mykam dziewczeta, piwo nabede jakies dla kangurzanek po drodze, niestety bez fajek;(. Milego wieczoru!:)

Madlen222 lubi tę wiadomość

• Ninusia Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja tak z wieczorka zaglądnęłam... a tu proszę ... takie zaległości mam... dziś to chyba wszystkie miały na coś ochotę :) hihi

Dziewuszki moje
    jestem przeszczęśliwa, rogal nie schodzi z gębola...
    Miałam dziś wizytę i okazało się, że badanie mam połówkowe... a chciałam iść prywatnie....

U nas wszytko dobrze.... żadnych zastrzeżeń
    no i będzie SYNUŚ.... mój wymarzony SYNUŚ :) hurraaa
    Pani Doktor stwierdziła, że Młody ma już długi week.... rozłożył się jakby był na urlopie :)

KasiaKa, mada_lena, KocieOczy, Viviana, nick nieaktualny, Madlen222, nick nieaktualny, lkc, Isia14, xpatiiix3, Goplana, KUNIAK, sylvi, anusiaa90 lubią tę wiadomość

jmmg93c.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje! :)

ja dzisiaj za to latam z sikaniem normalnie co 15 minut po parę kropel.. chyba mi klusek psikusy z pęcherzem robi :) ale powoli łapie mnie zmęczenie więc zaraz prysznic i spaćku :)

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nigdy nie paliłam, ale obiecałam sobie, że jak urodzę Dzidzię to zapalę sobie i wypiję butelkę wina na odstresowanie hehe ale dopiero jak przestanę karmić oczywiście :)

Mada-lena ojej to musisz leżeć? I Dzidzia Cię tak uciskała na dole i to źle, że tak nisko leży? Oj coś czuję pismo nosem, że mnie to też czeka, bo Dzidzia nisko jest.

Madlen222 lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze muszę Wam coś napisać, bo nadal nie mogę tego zrozumieć..

Przyczłapałam się do szpitala, a tu proszę taka niespodzianka, tylko jedna kobietka siedzi sobie...więc pytam Ją o numerek (bo u nas wchodzi się do lekarza zgodnie z numeracją) a Ona do mnie, że ja mam wchodzić, bo Ona jest bez numerka..więc się ucieszyłam, bo jeszcze nigdy mi się coś takiego nie przytrafiło, ale widzę że z nią coś nie halo... i pytam czy ona długo już siedzi (było po 11) i co się dzieje, a Ona do mnie że ma krwotok i lecą jej skrzepy i że tu od 7.50 czeka w kolejce, bo ŻADNA jej nie wpuściła....
    KURWA, kobieta - kobiecie???... no nie potrafię tego zrozumieć
    Wskoczyła przede mną i jak wychodziła, to ze łzami w oczach podziękowała i powiedziała tylko, że ma skierowanie na oddział i operację

Jejku, cały czas myślę o Niej... mam nadzieję, że wszystko z Nią ok...

jmmg93c.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra Ninusia, kurde az mi się łza zakręciła w oku... co za kurwa ludzie żyją na tym świecie aż mnie trzęsie, zero empatii w ludziach, tragedia jednym słowem!!!

relgh3714vlmssyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez tego zrozumiec nie moge Ninusia,az krew mnie zalewa jak widze totalna znieczulice,a tak z innej beczki ja dzis opitolilam dwa cheesburgery i pepsi do tego,no poprostu nie moglam sie powstrzymac,takie smieciowe zarcie chodzi za mna bez przerwy :)

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym śmieciowym żąrciem mam to samo...a kubełek hot wingsów to sama bym teraz wciągnęła...wczoraj jadłam shoarmę, a w zeszłą sobotę kebaba!!! a zaraz chyba zjem sobie pizze:)

relgh3714vlmssyj.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja z tej smutnej paki teraz... Słyszałyście o tej biedaczce z Rybnika??? Ja pierdole aż się kurwa popłakałam... Jak dobrze, że bliżej o 10km mam inny szpital bo inaczej też trafiła bym do tych zasrańców! Jak w mniejszym szpitalu, w którym ok 15-20min trwa papierkowa robota na IP, lekarz od razu bierze na fotel i usg bez proszenia się a zespół na porodówce jest 24h przygotowany do nagłej cesarki - byłam świadkiem takiej sceny pewnej nocy bo przejeżdżają wtedy przez oddział ginekologii a w takim dużym szpitalu jakim jest rybnicki szpital nie mieli zespółu do cesarskiego cięcia?????? Nosz kurwa bo inaczej tego opisać się nie da... :(

http://m.onet.pl/wiadomosci/slask,nkmrl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 20:55

• KocieOczy Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czytałam.. wierzyć się nie chce!
    strasznie ten Rybnik pechowy ostatnimi czasy i w sumie Śląsk ogólnie.. tfu tfu tfu

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wrote:
    Dziewczyny, ja z tej smutnej paki teraz... Słyszałyście o tej biedaczce z Rybnika??? Ja pierdole aż się kurwa popłakałam... Jak dobrze, że bliżej o 10km mam inny szpital bo inaczej też trafiła bym do tych zasrańców! Jak w mniejszym szpitalu, w którym ok 15-20min trwa papierkowa robota na IP, lekarz od razu bierze na fotel i usg bez proszenia się a zespół na porodówce jest 24h przygotowany do nagłej cesarki - byłam świadkiem takiej sceny pewnej nocy bo przejeżdżają wtedy przez oddział ginekologii a w takim dużym szpitalu jakim jest rybnicki szpital nie mieli zespółu do cesarskiego cięcia?????? Nosz kurwa bo inaczej tego opisać się nie da... :(

http://m.onet.pl/wiadomosci/slask,nkmrl

JA PIERDOLE!!! sory dziewczyny ale nic innego się nie nasuwa...

relgh3714vlmssyj.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    A ja nigdy nie paliłam, ale obiecałam sobie, że jak urodzę Dzidzię to zapalę sobie i wypiję butelkę wina na odstresowanie hehe ale dopiero jak przestanę karmić oczywiście :)

Mada-lena ojej to musisz leżeć? I Dzidzia Cię tak uciskała na dole i to źle, że tak nisko leży? Oj coś czuję pismo nosem, że mnie to też czeka, bo Dzidzia nisko jest.

Tak. Muszę leżeć. Póki co w domu. Jak będą skurcze to do szpitala

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a nie wiecie czy Iladian można w ciąży stosować?

U mnie coreczka tez jest bardzo nisko i uciska glowa na szyjke, ale lekarz nic mi nei mowil ze to cos zlego...

relgh3714vlmssyj.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Tak. Muszę leżeć. Póki co w domu. Jak będą skurcze to do szpitala

To wypoczywaj, wspieram mocno, by żadnych skurczy nie było.

Ja cały czas gadam do Dzidzi, by poszła wyżej bo u góry mama ma więcej miejsca w brzuszku :)

mada_lena lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja dostałam skierowanie na oddział. Ze tak nisko położona dzidzia wymaga obserwacji, bo szyjka moze nie wytrzymać. Nogi w gore i leżymy.
    Czyli ucisk rozpieranie to była malutka. Co do klucia i uczucie pelnosci w pochwie to moze byc infekcja, Choc objawow typu swedzenie pieczenie brzydki zapach brak. W pt mam pobrać posiew.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada lena na pewno wszystko będzie dobrze:) teraz się trochę wsytarszyłam bo mówię że moja córka też główką na szyjce leży ale lekarz nic nie mówił, że to coś złego...
    dziewczyny a nie wiecie czy jak się ta szyjka skraca i jak się ma np. ten pessar tak jak ja teraz to można też siedzieć? bo zapomniałam lekarza zapytać. A wydaje mi się tak na logike ze jak się siedzi to też się naciska na szyjke...

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obrabowalismy pepco ahahaha z ogromnym worem bodow polspiochow i rajstop wyszliśmy za 142 zł potem jak znajdę czas się pochwale po 3-7 zł / szt no z hello kitty za 9.99, więc grzech nie kupić xD z reszta Radek ufundował dla córuni hehe to i nawybierałam :D o także zaszaleliśmy a teraz księżniczka kopie sobie w dołku :D

Amnezja ja nie wiedziałam że takie sa ale o tych do materaca słyszałam ,że czasem są zawodne i więcej strachu niż czego narobią, a ja z Marcelem aby sapnął albo nie złapał odechu chociaż z przez 5s co przez sen czułam i od razu się budziłam ,intuicja matczyna.. :)

Ninusia cudowne wieści gratuluje :D straszne z Tą kobitką :( za to dobra duszyczka z Ciebie.. :)

mada_lena no i u mnie nisko i nic a pupą na pęcherzu siedzi nóżkami kopie aż po szyjce nie raz i szyjka 3,5cm ale nikt nic nie mówił, że źle jest... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 21:34

Madlen222, mada_lena lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen nie chciałam cię nastraszyć. Tak jak pisałam wcześniej za chwile podjechalam do innego lek, ktory stwierdził, ze ze względu na dyskomfort bólowy mam polezec i wziąć no spe jakby co. A na usg szybko podejrzana dzidzia juz leżała sobie w poprzek. Czyli ma miejsca sporo skoro tak fika. Szyjka wysoko, twarda. Qrde sama juz nie wiem. Chyba zaufam jemu. Skoro brak skurczy, szyjka ok to po prostu leżeć w domu i sie nie forsować. Jakby co to do szpitala. Przedyskutowalam z mezem temat i oboje doszliśmy do wniosku, ze zaufamy gin, kt 30 lat przepracował w szpitalu.
    A i ten dyskomfort o ktorym pisałam w dole brzucha to ruchy dzidzi.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Madlen nie chciałam cię nastraszyć. Tak jak pisałam wcześniej za chwile podjechalam do innego lek, ktory stwierdził, ze ze względu na dyskomfort bólowy mam polezec i wziąć no spe jakby co. A na usg szybko podejrzana dzidzia juz leżała sobie w poprzek. Czyli ma miejsca sporo skoro tak fika. Szyjka wysoko, twarda. Qrde sama juz nie wiem. Chyba zaufam jemu. Skoro brak skurczy, szyjka ok to po prostu leżeć w domu i sie nie forsować. Jakby co to do szpitala. Przedyskutowalam z mezem temat i oboje doszliśmy do wniosku, ze zaufamy gin, kt 30 lat przepracował w szpitalu.
    A i ten dyskomfort o ktorym pisałam w dole brzucha to ruchy dzidzi.[/QU

no i git!!! leż i odpoczywaj kochaniutka :*

mada_lena lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny znacie jakiś fajny przepis na sałatkę z krewetkami?

relgh3714vlmssyj.png
‹‹ 501 502 503 504 505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ