X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • caśka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvi nawet nie pokazuj takich zdjęć to zbrodnia !!!!
    To z malinami zjadłabym osiem!!

JA po pierożkach, dzidzi też smakowało chyba.

Co do mięsa, jerunie, jadłabym w każdej postaci, prócz smażonego bleee... tłuszcz... miesiąc temu zjadłam pół kg tatara... albo i więcej to było... wiem że nie wolno, ale nie mogłam się oprzeć, to takie dobre było !!!!

Nie chce mi się jeść kotletów, nawet nie mam na nie ochoty, ale taka kiełbaska z ogniska czy grilla, albo szynusia podwędzana, metka mmm... nie mogę wchodzić do mięsnego bo zaraz mam ochotę na wszystko zwłaszcza parówki z keczupem pudliszki - zjadłam na śniadanko ;)

z kolei nie koniecznie słodkie, bardziej kwaśne i śledź. Czasem kupie sobie dwa fileciki matiasa i zjem zaraz po wyjściu ze sklepu takie słone tak mi się chce. Wyobraźcie sobie co myślą sobie ludzie w tej chwili patrzący jak jem na środku chodnika solonego matiasa - wariatka:D

no i czereśnie :) mogłabym zjeść oczami, koleżanka przyniosła mi worek ze swego ogródka, myślicie że nie wciągnęłam całego :D a jak !!

mada_lena, KUNIAK lubią tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allrecipes.pl/przepis/1255/czakczuka.aspx
    ja na obiad zaliczylam to. wyglada dziwnie, ale pycha, leczo z jajem;).nie mialam kuminu to dopieprzylam curry i dowalilam kilka oliwek zielonych i kielbacha w plasterkach. teraz mam zgage ale dobre bylo.
    Dziewczynyyyyyyy jak ja kocham kabanosy teraz, tez jem na ulicy po wyjsciu z miesnego, a co;).

Goplana, mada_lena lubią tę wiadomość

• Amnezja Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, caśka nienawidzę śledzi! Ale czereśnie,bób,kalafior i maślanka idą u mnie w hurtowych ilościach :) I pomidorki w każdej postaci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 18:47

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka wrote:

z kolei nie koniecznie słodkie, bardziej kwaśne i śledź. Czasem kupie sobie dwa fileciki matiasa i zjem zaraz po wyjściu ze sklepu takie słone tak mi się chce. Wyobraźcie sobie co myślą sobie ludzie w tej chwili patrzący jak jem na środku chodnika solonego matiasa - wariatka:D

Kobiecie w ciąży wszystko wolno :)
    Tak sobie przynajmniej mówiłam, gdy w kawiarni kanapkę z łososiem zagryzałam sałatką owocową i popijałam sojową latte z bitą śmietaną i kruszonymi ciasteczkami :/

FK, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ta czakczuka czy jak jej tam wygląda apetycznie...

Amnezja bób... no to teraz mam smaka, jutro kupuje se bobu i czereśni aż się posram. Mam wolne mogę żreć :D

a kalafioru mi nie wolno, bobu i czereśni w sumie też, bo w lutym wycięto mi woreczek ż. a rzeczy wzdymające nie wskazane ale ... smaki mam takie że z bobu nie zrezygnuje tym bardziej z czereśni :D

FK, Amnezja lubią tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Kobiecie w ciąży wszystko wolno :)
    Tak sobie przynajmniej mówiłam, gdy w kawiarni kanapkę z łososiem zagryzałam sałatką owocową i popijałam sojową latte z bitą śmietaną i kruszonymi ciasteczkami :/
    Jeśli ci tak smakuje to na zdrowie :D ja ostatnio ciastko zagryzłam kapustą kiszoną i wydawało mi się że to super połączenie, natomiast inni nie mogli na to patrzeć.

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK wrote:
    http://allrecipes.pl/przepis/1255/czakczuka.aspx
    Bardzo mnie się to podobuje... uwielbiam kuchnię śródziemnomorską :)

FK lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceśka, bo jest, calkiem smaczne;).
    Goplana ja rano kabanosa zakasilam grzeskiem kokosowym popilam mixem soku z czarnej porzeczki z woda gazowana potem szybko kapuczino pychaaa;).

• KocieOczy Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi się coś chce i nie wiem co :(

FK lubi tę wiadomość

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi się chce piwa!!!! i zapaliłabym papieroska!!! masakra...

FK, Agusia ;) lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam mięsożerna jestem od zawsze... czasem aż szukam mięcha. Niby według mojej grupy krwi powinnam jeść tylko drób, a ja uwielbiam czerwone mięcho...
    Podrobów nie umiem robić, ale zjeść chętnie, za to móżdżki i czernina nigdy nie przejdą.

U mnie różnie bywa, raz mam fazę na słodkie, że aż się trzęsę, a innym razem na słone, reguły nie ma... dziś u mnie było risotto :) nażarłam się jak głupia i nie wiem, czy to po tym obżarstwie mnie nerka nie bolała, bo teraz spokój jak ręką odjął ;)

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen mi sie zawsze latem chce redsa i papieroska, kuzwa czemu nie ma papiersow beznikotynowych;(.

Madlen222, Agusia ;) lubią tę wiadomość

• scindapsus Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy wrote:
    a mi się coś chce i nie wiem co :(

to u mnie norma... ;D

FK lubi tę wiadomość

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • lkc Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi sie nic nie chce i to jest dopiero totalna porazka:( zjadlam na sniadanie bulke z serkiem smietankowym byl do tego pomidor, ale mi nie smakowal nie wiem czemu i go wyrzucilam.po 15 zjadlam jablko i nic mi sie nie chce.
    moja ciaza to stan przeklety. kiedys bym zarla zarla zarla i nie mogla przestac. a teraz koszmar, jeszcze jakies kanapki, warzywa,owoce to mi wchodza a na obiad to zaden nie mam ochoty...

powinnam chyba cos lykac na apetyt,nawet nie wiem czy mozna i czy takie cuda dzialaja..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 19:15

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK wrote:
    Madlen mi sie zawsze latem chce redsa i papieroska, kuzwa czemu nie ma papiersow beznikotynowych;(.

Jakieś papierosy dla ciężarnych powinni wymyślić:) hahaha....ja sobie cały czas obiecuje, że jak już przestanę karmić to siądę sobie na legalu z piwkiem i fajeczką:) mmm... najlepsze że przed ciążą nie paliłam, tzn, rzuciłam papierosy rok przed zajściem i potem paliłam elektryka i wcale mnie do zwykłych nie ciągnęło, natomiast jak zaszłam w ciążę to od razu naszłą mnie ochota na zykłęgo papieroska:)

FK lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwile mnie nie było, a tu pare stron
    Ale słuchajcie co przez te dwie godziny przeżyłam to moje:(
    Ginka dała mi skierowanie na ocp:/ bo dzidzia nisko, za nisko ułożenie miednicowe i leżeć z nogami do góry. Szyjka wysoko, twarda, zamknięta ogólnie ok. Roztrzęsiona do meza za tel. Ten do mnie mówi przyjedzi jest tu dr pogadam niech Cię zobaczy co dwie opinie to nie jedna. Wiec jadę mowię w czym rzecz. Zbadał. Szyjka wysoko, twarda, macica miękka. Na usg dzidzia juz zmieniła poze i leży sobie poprzecznie:) kazał polezec, relaksowac sie i jak zaboli więzadła no spa. I co zrobic??
    Leżeć w domu czy na ocp?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 19:32

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja paliłam trochę, tak z 5 fajek dziennie czasami więcej jak się zdenerwowałam ale z nowym rokiem postanowiłam, że koniec z tym śmierdzącym cholerstwem no i ja trwam wolna od dymka ale małż nie dał rady :(

goOlp2.png NJmJp2.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK wrote:
    Ceśka, bo jest, calkiem smaczne;).
    Goplana ja rano kabanosa zakasilam grzeskiem kokosowym popilam mixem soku z czarnej porzeczki z woda gazowana potem szybko kapuczino pychaaa;).

Ze tak zapytam nie pogoniła cię? Haha

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bylam palaczka imprezowa, nawet sie zaciagac nie nauczylam, cala poprzednia ciaze i 1,5 roku karmienia wytrzymalam jakos, ale teraz , jak sloneczko, czasami jak ktos palacy kolo mnie przejdzie, to spogladam z tesknota..

Madlen222 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Ze tak zapytam nie pogoniła cię? Haha
    madalena hehe jeszcze nie;p ide do kumpeli na wieczorny seans filmowy, oby mnie nie dopadlo wtedy;).

‹‹ 500 501 502 503 504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ