X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    a własnie czy na połówkowym lekarz powinien sprawdzić obraz w 4d czy tam 3d?? Musze wiedzieć żeby się kłócić wrazie czego:P
    Moze, ale nie musi. Najważniejsze pomiary wykona w standardowym obrazie a 3d to tylko przyjemność dla mamy:)
    Jakie my wszystkie kłótliwe:D

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Goplana no rozwaliłaś mnie mięso Ci śmierdzi pacjentem heheheheheheh fajne skojarzenie. U mnie pierwsze jedzenie po 8 letniej przerwie mięsa to połykanie i popijanie, a kotleta nie zrobię, bo mam takie odruchy, że szkoda się męczyć. Ale jak byłam na grillu to zjadłam mięso, no po prostu bardzo mi smakowało.
    Oczywiście śmierdzi tylko jeśli miałoby się kojarzyć z jedzeniem, jakoś mi to nie idzie w parze :) - całe szczęście dla pacjentów :)
    Jednak mechanizmy zabezpieczające przed kanibalizmem są bardzo silne :)

Viviana, KUNIAK lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Surowe mięso też mi śmierdzi, tylko nie trupem, raczej odwrotnie... pacjentem :) Jak trupem śmierdzi to już kaplica, nikomu bym nie radziła spożywać :)... w każdym razie oba zapachy dla mnie niejadalne...
    Ale kebab z czosnkiem jest :) och, i Bic Mac mi się śni... Boshe co się ze mną stało? :/
    Nie zjem, bo jestem wegetarianką również ze względów ideologicznych i było by mi bardzo przykro, że pośrednio przyczyniłam się do czegoś z czym właściwie walczę...

:D:D:D
    pacjentem to mi nery śmierdzą, które moja babcia gotuje czasem psu i smażona cebula, taka jeszcze nie zeszklona :D:D:D

Big Mac i zrobiłam się zielona uuuuh.

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy z połówkowego dostałyście płytkę z nagraniem?

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Wlasnie nie. Pytała czy bylam szczepiona klepnelam, ze tak bo tak mi sie wydawało, ale krwi nie upuscilam na bad.
    Pewnie w szkole jakos 11-13 r. z szczepili.

W szkołach podstawowych dawno temu ;) były takie wielkie płachty, karty zdrowia? coś takiego, tam znajdowały się wszystkie możliwe adnotacje dotyczące przebytych chorób, szczepień etc.

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie moge się dodzwonić do przychodni gdzie mam miec połówkowe robione i chcialam sie dopytac bo własnie słyszalam ze że na połówkowym robią 3d i zdjęcie daja na pamiątkę. I chciałam wiedzieć czy walczyć mam wrazie czego o swoje:)

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Wlasnie nie. Pytała czy bylam szczepiona klepnelam, ze tak bo tak mi sie wydawało, ale krwi nie upuscilam na bad.
    Pewnie w szkole jakos 11-13 r. z szczepili.
    No szczepili niby, ale czy poziom przeciwciał wystarczający... różnie czasami bywa. Ja też nie pamiętałam czy chorowałam.
    Przecież szczepi się obecnie np. przeciw WZW typu B, ale przed zabiegiem i tak sprawdzamy poziom p/ciał, i niestety czasami trafia się niewystarczający.

jftycms.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    :D:D:D
    pacjentem to mi nery śmierdzą, które moja babcia gotuje czasem psu i smażona cebula, taka jeszcze nie zeszklona :D:D:D

Big Mac i zrobiłam się zielona uuuuh.
    Ło matko, nerki...
    Kiedyś w argentyńskiej restauracji podali mi specjalność knajpy - półmisek grillowanych kiełbasek pośród nerek, wątróbki, trzustki i śledziony - myślałam, że będą mnie zbierać z podłogi...
    Takie rzeczy na talerzu są dla mnie równie osłabiające jak gałka oczna :D

FK lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam płytkę :D hehe musiałam dopłacić jednak bo nie umiał mi wgrać na pendrivea ale chuj tam hehe najważniejsze że zbadał zmierzył szyjkę i to usg zrobił konkretnie a 3d to tylko buźkę pokazywał :D hihi i tak mała się chowała za pępowiną :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miłego dlugasnego weekendu.
    zaraz wychodze z pracy:))
    uff niech chociaz dwa dni ladne beda:))

bawcie sie dobrze

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati moze ja tez babe mam;). Jedyne ze slodkiego co przelkne to galaretka w cukrze, a na widok czekolady fuj...Ze Stachem czekolade wpieprzalam jak durna i lody liony codziennie musialy byc, clay dzien o nich w pracy myslalam;).
    hmm, narobilam se nadzieii;).
    Teraz piwko pije bezalkoholowe oczywiscie;) i babeczke rabarbarowa wpierniczam, nagroda za egzamin jakas musi byc;p.

Dotty84 lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh a ja czekam na młodego :D hihi w sensie aż wstanie bo mi na kolanach zgasł ja go wzięłam na kolana i sru dziecko flak ahahhaa no tak ekspresowego zasypiania chyba nigdy nie widziałam u Niego :D po prostu się wyłączył mi :P no i czekam czekam ale jeszcze z 15min dam mu niech pośpi potem pobudka bo już za późno na drzemki :P

mada_lena lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dla mnie to spełnienie marzeń hehe bo synek pierwszy córcia druga i czego tu chcieć więcej hihi :)

Właśnie moje dziecko tak jak i się wyłączyło tak i się włączyło xD usiadł i oczy jak 5 złoty :D wię lecimy na zakupy, tylko szybko obiad opyli hehe

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeżuuuuu jak mnie swędzą cycki. masakraaaa, zadrapię się

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie i dalej poszedł spać to jest dopiero krejzol xD i nie chce się obudzić :P

sylvi mam to samo ja nawet ide po ulicy pierdziele i łapa w stanik i drapie dyskretnie xD bo swędza jak cholera tak się porozciągały :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 16:48

FK lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    ja z kolei w ciązy za ebabem nie przepadam, jadlam ze 2 ray i za kazdym razem bylo mi niedobrze.. za to z kfc pożerałabym tonami sałatkę piccante czy grandera :D

Oj a ja już nigdy więcej tego nie ruszę, długo przed ciążą pojechałam z rodzinką na KFC, oczywiście myślałam, że umrę wtedy wszystko mnie dopadło (pozostali również), i wiem od wielu znajomych, że też mają rewolucje żołądkowe po KFC....

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    jeżuuuuu jak mnie swędzą cycki. masakraaaa, zadrapię się
    smaruj smaruj i jeszcze raz... smaruj :) az tak Ci sie powiekszyly?

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana, mam uraz do nerek jeszcze od czasów zamierzchlych gdy jako dziecko w szpitalu bylam i raz zaserwowali brrr. zoladki mi smierdza ale nie wiem czym, domestosem hmm? nie to nie to;). watrobke lubie,ale drobiowa,za to praktyki kulinarne tesciowej mnie przerazaja, raz tylko poczestwoala mnie czernina, wiecje nie probuje;). oni zajadaja sie lapkami kurzymi, mozdzkiem w jajku, fuj...flaki tez dla mnie nie do przejscia.
    Poza galaretkami mam faze na smietane, jogurt grecki, mizerie, kefiry..
    pyry i i mizeria ulubiony obiad;). i leczo.raz\ mnie na kasznke najszlo a nie jadlam z 5 lat, raz na sledzie w smietanie, poszlam do sklepu i mowie do ekspedientki: czy sa śmieci w sletanie;) pochwili sie zreflekotwallam dopeiro ze cos nie halo;:).
    A zanim jesccze podejrzewalam ciaze opychallam sie buraczkami i jogurtem grecki, maniakalnie, przez tydzien. maz dziwnie na mnie patrzyl, az zaczelam podejrzewac ze cos sie dzieje;).

Goplana lubi tę wiadomość

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen odpoczywaj i wszystko będzie dobrze :)

FK gratuluję zdanego egzaminu, teraz to już pójdzie :) :P

Ewelina 3maj się :**

Ja mięcho uwielbiam, chociaż w pierwszym trymestrze od większości mnie odrzucało to teraz wszystko wróciło do normy. Na kwaśne jakoś specjalnie nie mam ochoty, na słodkie tak średnio. Kiedyś to nie umiałam się opanować żeby nie zjeść czekolady, a teraz mnie tak nie ciągnie. Czasem zjem, ale bardzo rzadko. Za to dzień bez nektaryny dniem straconym :))

Dzisiaj pochodziłam trochę po galerii katowickiej i tak zaszłam do smyka, a tam wyprzedaże... już prawie zakupiłam pierwszy ciuszek z przeznaczeniem dla dziewczynki, ale w ostatnim momencie zrezygnowałam żeby nie zapeszyć... jeszcze 6 dni. Dobrze, że wyjeżdżam na długi week to przynajmniej nie będę tak o tym myślała. Trzeba się zabrać za pakowanie, a tak mi się nie chce ;/

FK, ewelina_d lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    smaruj smaruj i jeszcze raz... smaruj :) az tak Ci sie powiekszyly?
    teraz mnie takie swedzenie zlapalo ale trzyma uparcie skubane;/ no powiększyły się już o 2 razmiary, wzaden stanik sie nie mieszcze

ckai3e3k2pedhvnb.png
‹‹ 498 499 500 501 502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ