X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnie trzy dni po 2,5 litra, jeden dzień zdarzyło mi się tylko 1,5l. Na co dzień staram się tak ze 2 litry, a w upały ze 3. Ostatnio ze względu na alergię musiałam brać więcej wapna, możliwe, że to od tego?

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ujawniamy się :)

23qpc3gjvix8_t.jpg
    t1khn2oeglfb_t.jpg

Lavendula, Viviana, FK, Agusia ;), Madlen222, Strupka, mada_lena, sylvi, xpatiiix3, Goplana, KUNIAK, RewolucjaSięDzieje, lkc, santoocha, anusiaa90, Reverie, Amnezja, KasiaKa, Ninusia, Nata, Rybka Nemo, Marzena27 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok uspokoiłam się już w miarę;).
    Jutro się widzimy dopiero( małż jest małzem weekendowym), to se wyjasnimy co i jak. Generalnie zgrzeszyłam, jestem na jego utrzymaniu9 firma w ktorej bylam na wychowawczym zbankrutowala, a kuron to grosze, w dodatku w lipcu mi sie skonczy).
    No ale poszalałam, sfrustrowana byłam, bo juz przestalam si emiescic w cokolwiek, i jak tylko dostalam kuronia, hm 250 zeta poszlo na ciuchy. Przy takiej kwocie szalnstwo, do tego wczesnije umawialam sie z malzem ze oplace sobie jazdy dodatkkowe, no ale jak zobacyzlam te ciuchy, stwierdizlam ze na jazdy moge sie zapisac za miesiac, same rozumiecie;p. Czuje sie jak dzieciak ktory przeskrobal;p.

Goplana lubi tę wiadomość

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie wrocilam z kontroli u lekarza. dostalam opierdziel, ze nie pojechalam na IP. mialam USG szyjki na cito, zeby zobaczyc jak na nia dzialaja te twardnienia macicy, i okazalo sie, ze sie.. wydluzyla o 0.5cm. nie wiadomo skad te twardnienia, nikomu sie nie podobaja, ale ewidentnie odpoczynek mi sluzy. do tego nadzerka i kolejna infekcja. i cytat "jak chce pani donosic, to pani musi w domu siedziec". skutek taki, ze 1.5 miesiaca wczesniej niz zakladalam zwolnienie. ciekawe tylko co na to moj lekarz prowadzacy. ta lekarka w poniedzialek da mi zwolnienie do konca czerwca, ale 30 czerwca mam polowkowe u mojego lekarza i ciekawe czy on podzieli jej opinie... w sumie nawet jak nie podzieli, to z tego co wiem to rozdaje zwolnienia, wiec mam nadzieje, ze z kontynuacja nie bedzie problemu. nospa, magnez i luteina nadal...

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    ujawniamy się :)

23qpc3gjvix8_t.jpg
    t1khn2oeglfb_t.jpg

Bardzo ładny brzuch, nie wiem co miałaś na myśli pisząc "flak" ;--)

Dotty84 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oglądając Wasze brzuszki stwierdzam, ze mój jest bardzo malutki jak na bliźniaczą ciążę i w dodatku starszą:) chyba że brzuchol wyskoczy w końcu jak oszalały...hehe...
    idę na popołudniową drzemkę:) jak odpoczywać to odpoczywać:) a co... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 14:25

relgh3714vlmssyj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i zmienilam ustawienia:) lekarze mowia ze moja ciaza jest w wieku wg ostatniej miesiaczki, a nie wg owulacji, wiec magicznie przeskoczylam do srodka 20 tyg i 49%:)

Ewelina
    hhojzmj.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    hihi ostatnio zrobiłam 45 pierogów, jadł mąż i szwagier, dla mnie zostało max 5 sztuk, myślę, ze taką porcją można się najeść :--)
    mój by powiedział że za godzinę bedzie głodny :P

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierogi mniam, tylko kto mi je zrobi ;)cos wykombinuje
    Nata oczywiście, ze zapytam:)
    Madlen odpoczywajcie :) co do brzuszka moj nagle mi wyskoczył wysoko piłeczka kilka dni temu i został:) wszystko przed Tobą:)
    Mialam dzis wybuch agresji dosłownie. Jeszcze chwila, a maz -bo akurat był pod ręka- dostał by po głowie. Tak szybko jak sie wkurzylam tak szybko przeszło:D
    U mnie na obiados jajko sadzone, sałata z jogurtem i ziemniaki. Miał byc filet ale nie zdążył sie odmrozić....

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa byłam u diabetolog i endo i u endo ok wsio w normie jest ; P a z kolei Cukry za wysokie i będzie insulina.. hmm za tydzień zdecyduje jaką dawka i będę miała edukację jak się kluc... ;/ ech no i wsi ok w sumie cholesterol mam 219. i wit D 20.1 kazała na słońce wychodzić dopiero wróciłam idę zaraz z Marcelusiem chyba do sklepu tzn jak wstanie a i krzywa to wsio z żył będzie ech i 3 klucia.. żal... za 4 tyg będę miała...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Dokładnie większość facetów lubi typowy obiad mięso itp., mój na szczęście lubi też na słodko.
    W brzuchu mi zatem siedzi typowy facet, bo ja wegetarianka zagorzała od kilku lat, z trudem się powstrzymuję każdego dnia ciąży coby nie pożreć... kebaba :O
    Straszne to :/
    Niestety musiałam włączyć do jadłospisu chociaż ryby, bo bym chyba psychozy dostała :)
    Teraz dopiero jestem w stanie zrozumieć, dlaczego niektórzy nie są w stanie zrezygnować ze spożycia mięsa... całe życie nie miałam z tym problemu :)

Kuniak - a jak u Ciebie w ciąży?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 15:01

Agusia ;), Reverie lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierogi to ja dziś robie :D właśnie przygotowałam farsz... teraz odpoczynek i zabieram się za ciasto

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam na obiad pierogi ruskie :)

Ja też wegetarianka, ale przed staraniem się o Dzidzię zaczęłam jeść powoli mięso, nie każde oczywiście. Teraz też muszę jeść, bo hemoglobina spada.

Goplana kawa pomogła na ból głowy, piję małą filiżankę ufffff.

No a bóle w dole nadal mam, ale myślę, że mam ucisk i na pęcherz ale też na spojenie łonowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 15:10

Goplana lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka wrote:
    pierogi to ja dziś robie :D właśnie przygotowałam farsz... teraz odpoczynek i zabieram się za ciasto
    To ja nawet na L4 nie mogę się zmusić - ogólnie jestem strasznym domowym leniem... prawie nie gotuję, mało sprzątam, i wcale nie prasuję :/
    Wolę pójść na basen czy długi spacer :|

Pierogi z jagodami - kupiłam dziś w sklepie :)

mada_lena, Agusia ;), Madlen222 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, ale dzisiaj u nas na forum pierogowo :D

jftycms.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wcinałam ryż z jabłkami i cynamonem mniaaaami :D
    skoro na chłopczyka je sie mięcho a ja mam wiecznie ochote na słodkie to jak myślicie? będzie ta dziewuszka czy nie? :P :P

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana pewnie siedzi na pęcherzu tak jak moja księżniczka na tronie :D

FK ahh te chłopy :) przejdzie mu :P

Madlen no to dobre wieści teraz oszczędzaj się kochana :*

Buum i wiem co to było za naciąganie bolesne czkawkę miała królewna i sobie główką i pleckami mocno na brzuch :P

Ja zjem pyzy z miesęm kuźwa no właśnie wstawiam wodę :D heheh

Mój zje wszystko co ja zrobię ze smakiem, bo uwielbia moje obiadki ;D Nawet to co przypale czy przesole ahahah bo teraz w ciąży zdarza mi się zapominać o czymś i posolić dwa razy albo zapomnieć ,że się gotuje :D

A ja Wam zapomniałam powiedzieć maluśka jest jeszcze starsza, czyli 21tygodni 0 dni dzisiaj, czyli 22 tydzień według usg, a termin 29.10 :) główka mała jak u Marcelcia, więc szybko wyskoczy o ile się przewróci bo póki co od tygdnia jakiegoś twardo na pęcherzu siedzi i nie chce zejść z tronu :D hihi

Ja to lubię pierogi Radzia mojego ahahah bo ja to nie umiem ,ale robię farsz za to on ciasto i lepi :D hihi

sylvi a ja z Marcelkiem byłam słodyczowa haha codziennie kinder bueno jadłam w szkole i w domu kupowałam po parę sztuk i jadłam i jadłam i pączki i róże słodycze a z księżniczką średnio na słodkie właśnie bardziej na kwaśne hehe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 15:23

FK lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    Ja wcinałam ryż z jabłkami i cynamonem mniaaaami :D
    skoro na chłopczyka je sie mięcho a ja mam wiecznie ochote na słodkie to jak myślicie? będzie ta dziewuszka czy nie? :P :P

U mnie córcia i ochota na słodkie jest. Walczę ze sobą ale to nic nie daje. Pokochałam snickersy i chałwę a i migdaly w czekoladzie mniam :)

Lavendula lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    To ja nawet na L4 nie mogę się zmusić - ogólnie jestem strasznym domowym leniem... prawie nie gotuję, mało sprzątam, i wcale nie prasuję :/
    Wolę pójść na basen czy długi spacer :|

Pierogi z jagodami - kupiłam dziś w sklepie :)

Ja tez wole pojsc na spacer, poczytać książkę, spotkać sie z kimś:) robie ino to co trzeba na bieżąco czyli gary, pranie, wc. Grubsze porządki ogarńiamy razem raz na tydzien albo i dwa.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie różnie: raz słodko aż muli, a raz ostro aż nos czerwienieje.

Z Młodym były podobnie jak u Pati pączki, wafelki, czekoladki zagryzane jabłkami. Na okrągło:):):)

Mięso śmierdzi mi trupem w ciąży i nie w ciąży, wege nie jestem, ale wcale mięsa nie jadam, żadnych wędlin, czy kiełbas, noo może raz na milion lat świetlnych zjem jakiegoś drobiu: kaczkę, gęsinę albo kurczaka, ale to w mikro ilościach:)
    niestety mam mięsożernego syna i nieco mniej wybrednego małża, także jak Kuniak maska na nos i działam, ale z ciężkim sercem :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
‹‹ 496 497 498 499 500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ