X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talia22 wrote:
    http://demotywatory.pl/4353172/Obowiazkowa-lektura

ja się uśmiałam jak norka, moja druga połowa też...

.... muszę zmienić koszulkę, poprawić makijaż i wysuszyć monitor !!! <3

Nata, talia22, Marzena27 lubią tę wiadomość

• Nata Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jest moc :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uffff.... nadrobiłam zaległości z całego weekendu - sporo było - cudowne lektura do porannej herbaty. Desou i Madlen dużo zdrowia i spokoju, Pati, gratuluję Córci..... Wszystkim jeszcze nie do końca pewnym - samych pozytywnych wieści :)
    My po weekendzie trochę przedłużonym w górach, po wędrówkach po pobliskich pagórkach - niestety wróciłam z bólem gardła, podejrzewam anginowym, lekkie naloty, gardło czerwone i jak na razie drażniący kaszel - wiem, że wątek był, ale się nie dokopię - co mogę wziąć - cholinexu ponoć nie, podobno można tantum verde, jak na razie płukałam amolem, ale chyba niewiele pomogło.....

.L

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 ..... i na wykresie 50% pokazało..... <3

Goplana, Dotty84, Paju lubią tę wiadomość

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    hejka!a ja się martwię od rana, bo znowu mam lekki ucisk no i jakoś młody mnie nie kopie, myślicie że powinnam się przejmować? staram się myśleć racjonalnie że to dopiero 20 tydz że ruchy są nieregularne, że łożysko z przodu...

Tez od rana czuje sie pełna, ucisk lekki mam w ok spojenia...ale mała kopie po sniadananiu. Zjedz cos i poczekaj chwilke, pospaceruj. Na pewno sie odezwie. Moja tez lubi mnie zaskakiwać :) np o 1 w nocy kopniakiem w ok jajnika( chyba) az podskoczylam:)
    Bede dzis u gin zapytam o ten ucisk. Ja mysle, ze to kwestia rosnącego brzuszka. W koncu powiększają apartamenty nasze dzieciaczki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 10:42

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam okropną noc...
    Jestem padnięta. Ok godz. 23 zaczęło mnie boleć podbrzusze, bardzo nisko, no-spa nie pomogła, ale usnęłam, o godz. 2 obudził mnie ból, nie panikowałam, wzięłam no-spe, nie puszczało, poszłam siku, trochę lepiej i wzięłam żuravit i nie spałam pół nocy i puściło. Teraz lekko boli. Jezu, Dzidzia kopała w nocy i rano, więc spokojnie, ale co to za bóle, jakby ucisk na pęcherz, bardzo nisko, ale i Dzidzia kopie nisko, gin jest na urlopie, więc jestem uziemiona, kazał dzwonić jakby co mówił, że zjedzie, tylko Jemu ufam. Wzięłam globulkę dopochwową, bo czasem ona pomagała, albo ewentualnie Dzidzia mi siedzi na pęcherzu, bo to taki nie ból a ucisk bardziej. Leżę.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wyglada na to ze dzidzia rozgoscila sie na twoim pęcherza. Mialam podobnie ostatnio tylko szybciej puściło. Po spacerze zmieniła pozycje. Był ucisk, troche bolesny, uczucie pelnosci w pochwie i siusiu co 15 min. Jesli nie ma skurczy i twardnienia spróbuj wstać na chwilke, moze sie przemieści

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena a mogłabyś zapytać czy w 20 tyg ruchy dziecka powinny być już codziennie czy mogą być przerwy :-)? no mój jakieś dwa dni temu też ewidentnie siedział mi na pęcherzu bo jak się ruszył to aż niemiło było...ja mam wrażenie że ten ucisk to tak jakby jelita trochę, ogólnie to mam tak że trochę czuję po środku, później czuję więzadła po bokach...ja powinnam mieć lekarza co tydzień bez kitu :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Viviana wyglada na to ze dzidzia rozgoscila sie na twoim pęcherza. Mialam podobnie ostatnio tylko szybciej puściło. Po spacerze zmieniła pozycje. Był ucisk, troche bolesny, uczucie pelnosci w pochwie i siusiu co 15 min. Jesli nie ma skurczy i twardnienia spróbuj wstać na chwilke, moze sie przemieści

Tak takie uczucie jak opisujesz, ewidentnie jak chodziłam po pokoju nie czułam tego ucisku, a zastanowiło mnie, że no-spa nie pomaga, a zawsze pomagała,za to siku pomogło. Spróbuję zmnieniać pozycję albo rozchodzić to.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuj :) na pewno nic złego sie nie dzieje:)
    Czasem mam tez wrażenie jak mała sie kręci, ze brzuch mi twardnieje....az za boli i to wlasnie tam nisko. Ale chyba wypina sie wtedy do brzucha plecami i pupka.

Jak rozpoznać twardnienienie od ruchów???

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Spróbuj :) na pewno nic złego sie nie dzieje:)
    Czasem mam tez wrażenie jak mała sie kręci, ze brzuch mi twardnieje....az za boli i to wlasnie tam nisko. Ale chyba wypina sie wtedy do brzucha plecami i pupka.

Jak rozpoznać twardnienienie od ruchów???

Twardnienie to napinanie całego brzucha, macicy, jakby taki skurcz łapał, brzuch staje się twardy, że jak lekko dotkniesz to nie możesz palca wetknąć w ciało, przeszkadza w chodzeniu, nawet wyprostowaniu się, takie ja miałam uczucie jak mega wzdęcie. Ja mam czasem rano jak Dzidzia się kręci takie coś jak opisujesz, ale to nie twardnienie, tylko po nocy macica taka jest uwydatniona i widać dokładniej jak Dzidzia sobie siedzi.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati gratulację u mnie też na 100% dziewczynka na ostatniej wizycie wyszła. Także u nas co prawda parki nei będzie ale dwie laseczki po domu będą biegały:)

Goplana, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Twardnienie to napinanie całego brzucha, macicy, jakby taki skurcz łapał, brzuch staje się twardy, że jak lekko dotkniesz to nie możesz palca wetknąć w ciało, przeszkadza w chodzeniu, nawet wyprostowaniu się, takie ja miałam uczucie jak mega wzdęcie. Ja mam czasem rano jak Dzidzia się kręci takie coś jak opisujesz, ale to nie twardnienie, tylko po nocy macica taka jest uwydatniona i widać dokładniej jak Dzidzia sobie siedzi.

Dzieki Viviana za wytłumaczenie:)
    Nie zaobserwowałam u siebie napinania całego brzucha tylko wlasnie w dole, jakby sama macica. Jest wtedy twarda ale nie jak deska. Czasem zdarza mi sie kilka razy w ciagu dnia to uczucie, rzadko po nocy.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to dzisiaj wizyta ciekawe czy moja lekarka mi ciśnienie znowu podniesie bo ostatnio jej to dobrze idzie

To moje siedzenie w domu nei jest za dobre siedze i wymyslam kolejne remonty w domu teraz mnie trzasnelo zeby meble wymienic ciekawe co moj na to bo narazie to łaie się za głowe jak wymyslam

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane w 20 tc!!! dzisiaj humor lepszy, właśnie wróciłam ze szpitala:) Szyjka się nie skróciła od wczoraj, dalej jest 2,8cm:)
    Doktor założył mi pessar i mam go w środku już:) Trochę bolało to zakładanie, tak mi tam pchał palce że myślałam, że dzieci mi dotknie...hehe...i chyba ta świadomość bardziej bolałą...powiedział, że gwarancji nie daje że pessar się sprawdzi ale zawsze jest większa szansa że szyjka nie będzie się skracać...czytałam dużó na ten temat w necie i ogólnie tam same dobre opinie na ten temat...powiedział, że mogę przy tym trochę krwawić i mieć większą ilość śluzu i mam się tym nie martwić...a więc tak dziewczęta!!! chyba pomogły mi Wasze kciukasy!!!! :*

Goplana, Lavendula, Strupka, lkc, RewolucjaSięDzieje, ewelina_d, Reverie, Viviana, maaartinka, sylvi, Agusia ;), Dotty84, Nata, Mamadomina, KUNIAK, mada_lena, anusiaa90, Ninusia, blue00, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre wieści. Ale oszczędzaj się i nie stresuj. I tak aż do 37 tygodnia:)

f2w343r88uf9xtcb.png

• Goplana Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    no to dzisiaj wizyta ciekawe czy moja lekarka mi ciśnienie znowu podniesie bo ostatnio jej to dobrze idzie
    To tak jak u mnie, w domu 90/50, a w przychodni nawet 140/90... Co zawsze wzbudza niepokój położnej - na usprawiedliwienie mówię, że mam nadciśnienie białego fartucha
    ona - przecież pani pracuje w fartuchu... :O
    - pewnie właśnie dlatego...

RewolucjaSięDzieje, Dotty84, Amnezja lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teoria zdana:)
    za pare dni zapiszę sie na jazdy i to dopiero bedzie jazda hehehehe;p.

Goplana, RewolucjaSięDzieje, maaartinka, Nata, KasiaKa, anusiaa90, Fidelissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati oki;) Fajnie:).
    Fuck, poklocilam sie z malzem;).
    Oburzył się , ze nakupowalam sobie ciuchow bez konsultacji z nim, wygarnal mio rpzez tel co o tym mysli, dziecie mnie koplo mega mocno, powiedizlalm mu ze ma mnie nie denerwowac i trzaslam sluchawka, ajjj:(.

• Goplana Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Witam kochane w 20 tc!!! dzisiaj humor lepszy, właśnie wróciłam ze szpitala:) Szyjka się nie skróciła od wczoraj, dalej jest 2,8cm:)
    Doktor założył mi pessar i mam go w środku już:) Trochę bolało to zakładanie, tak mi tam pchał palce że myślałam, że dzieci mi dotknie...hehe...i chyba ta świadomość bardziej bolałą...powiedział, że gwarancji nie daje że pessar się sprawdzi ale zawsze jest większa szansa że szyjka nie będzie się skracać...czytałam dużó na ten temat w necie i ogólnie tam same dobre opinie na ten temat...powiedział, że mogę przy tym trochę krwawić i mieć większą ilość śluzu i mam się tym nie martwić...a więc tak dziewczęta!!! chyba pomogły mi Wasze kciukasy!!!! :*
    Fajowo :) Bądź dobrej myśli i koniec czarnowidztwa :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

jftycms.png
‹‹ 494 495 496 497 498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ