Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
http://natiko.pl/home/102-sukienka-w-granatowe-paski-z-paseczkiem.html
Nie mogę się oderwać od oglądania dziewczęcych rzeczy dla potencjalnej Różo_Michalino_Poli:D:D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 12:31
FK lubi tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
o to ja zawsze słysze znowu dla dzieci a czemu sobie nic nie kupisz. Mój odkąd jestem w ciąży (pierwsza córcia jest z innego związku chociaz malo kto wie o tym) to zmienił się bardzo taki troskliwy i opiekunczy jest az czasami za bardzo. Sam nawet ciągnie mnei do sklepu żebym coś sobie kupiła bo przeciez takie wyprzedaże sa i szkoda nie skorzystać.
FK lubi tę wiadomość
-
Nata Ty się nie denerwuj, ja wczoraj rozmawiałam z moim lekarzem bo ja też mam takie bóle uciskowe w dole a czasami po obu stronach. Czasami też tak czuję jakby mnie ciągnęło coś w macicy... też się trochę denerwowałam i nieprzyjemnie to było ale lekarz powiedział, że to nic złego i jak nie ma skurczy i jak brzuch nie twardnieje to jest ok, nie ma się czym marwtić...mówi że to normalne...uroki ciązy....
natomiast jeśli chodzi o ruchy, to ja tak jak Ty mam łożysko na przedniej ścniaie brzucha i też jednego dnia czuje ruchy, innego nie, fakt że teraz coraz częściej ale one nie są regularne... lekarz powiedział, że to jeszcze za wcześnie na regularne ruchy i dopiero około 22 tygodnia zaczne czuc prawdziwe ruchy dzieci...ja się martwiłam bo przecież mam dwojke i myslalam, ze bardziej to odczuje, ale to tak nie działa...i w ogole dopiero po 28tygodniu ciąży ruchy musza być przez nas monitorowane i musza być regularne:) ale nie wolno popadać w paranoje bo wiadomo ze dzidziaki tez spia u nas w macicy:) -
sylvi wrote:mój lubi słodkie ale to dla niego nei obiad tylko jakby przekaska bo powie ze on sie tym nie naje... musi byc mięcho
hihi ostatnio zrobiłam 45 pierogów, jadł mąż i szwagier, dla mnie zostało max 5 sztuk, myślę, ze taką porcją można się najeść :--) -
Witajcie, u mnie chyba zapalenie pęcherza, co prawda nie boli i nie piecze, ale zauważyłam od kilku dni mniejsze ciśnienie moczu, nie goni mnie też co chwila, ale dziś pobolewa prawa nerka, macie jakieś sprawdzone sposoby? Popijam herbatkę żurawinową i po niej jest lepiej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 13:42
-
Scindapsus jak Cię bardzo będzie bolała to jedź do lekarza, bo z nerkami nei ma żartów. Ja miałam już raz chore i wiem, że łatwo jest je przeziębić. A ból jak się rozkręci jest nie do wytrzymania, pamiętam że do szpitala to tata mnie na rękach niósł bo ja nie mogłam chodzić...doszło do takiej infeckji że otarłąm się o usunięcie nerki. Ale kurcze nie pisze tego żeby Cie straszyć, bo to nie zawsze się tak konczy, tylko ostrzegam żeby żadna z Was nie lekceważyła nerek!!!! Kochana nagrzewaj, termofor przyłóż czy coś ciepłego...nerki lubią ciepełko... a może kamień Ci się zrobił? często się zdarza w ciązy...
-
Hej Madlen,ciesze sie ze jest ok;) Powiedz z tym pessarem to mozesz normalnie chodzic i robic wszystko.? Czy raczej trzeba lezec?
A co do obiadow to u mnie glownie wege obiady ktore maz chetnie zjada,przyztwyczail sie i tyle,zazwyczaj pozniej dopcha jakas kanapka z szynka albo rybka z puszki.
Jak sie wyjatkowo zasluzy, albo widze ze jakis przemeczony to mu robie schaboszczaka ale to powazna operacja u nas, bo ja sie wrecz organicznie brzydze miesa.
Apaszka na twarz,rekawiczki gumowe, folia na wierzch i tak moge bic kotlety
Radosc na twarzy malzonka bezcennaDotty84, mada_lena, RewolucjaSięDzieje, anusiaa90 lubią tę wiadomość
-
scindapsus wrote:Witajcie, u mnie chyba zapalenie pęcherza, co prawda nie boli i nie piecze, ale zauważyłam od kilku dni mniejsze ciśnienie moczu, nie goni mnie też co chwila, ale dziś pobolewa prawa nerka, macie jakieś sprawdzone sposoby? Popijam herbatkę żurawinową i po niej jest lepiej.
Wg mnie żuravit, można w ciązy i pić więcej wody niegazowanej, by przepłukać nerki. -
scindapsus wrote:Witajcie, u mnie chyba zapalenie pęcherza, co prawda nie boli i nie piecze, ale zauważyłam od kilku dni mniejsze ciśnienie moczu, nie goni mnie też co chwila, ale dziś pobolewa prawa nerka, macie jakieś sprawdzone sposoby? Popijam herbatkę żurawinową i po niej jest lepiej.
Choc kamien na pewno bys poczula.Zurawinka i duzo wody zeby wyplukiwac bakcyle