X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://natiko.pl/home/102-sukienka-w-granatowe-paski-z-paseczkiem.html

<3

Nie mogę się oderwać od oglądania dziewczęcych rzeczy dla potencjalnej Różo_Michalino_Poli :D:D:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 12:31

FK lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to ja zawsze słysze znowu dla dzieci a czemu sobie nic nie kupisz. Mój odkąd jestem w ciąży (pierwsza córcia jest z innego związku chociaz malo kto wie o tym) to zmienił się bardzo taki troskliwy i opiekunczy jest az czasami za bardzo. Sam nawet ciągnie mnei do sklepu żebym coś sobie kupiła bo przeciez takie wyprzedaże sa i szkoda nie skorzystać.

FK lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata Ty się nie denerwuj, ja wczoraj rozmawiałam z moim lekarzem bo ja też mam takie bóle uciskowe w dole a czasami po obu stronach. Czasami też tak czuję jakby mnie ciągnęło coś w macicy... też się trochę denerwowałam i nieprzyjemnie to było ale lekarz powiedział, że to nic złego i jak nie ma skurczy i jak brzuch nie twardnieje to jest ok, nie ma się czym marwtić...mówi że to normalne...uroki ciązy....
    natomiast jeśli chodzi o ruchy, to ja tak jak Ty mam łożysko na przedniej ścniaie brzucha i też jednego dnia czuje ruchy, innego nie, fakt że teraz coraz częściej ale one nie są regularne... lekarz powiedział, że to jeszcze za wcześnie na regularne ruchy i dopiero około 22 tygodnia zaczne czuc prawdziwe ruchy dzieci...ja się martwiłam bo przecież mam dwojke i myslalam, ze bardziej to odczuje, ale to tak nie działa...i w ogole dopiero po 28tygodniu ciąży ruchy musza być przez nas monitorowane i musza być regularne:) ale nie wolno popadać w paranoje bo wiadomo ze dzidziaki tez spia u nas w macicy:)

relgh3714vlmssyj.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje wszystkim wyczuwalnych ruchow maluszkow :) ja czekam na ruchy z utesknieniem

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my korzystamy z sezonu owocowego, wczoraj mój małż, przywiózł jagody (oczywiście dziś będą pierogi z jagodami) i truskawki (już konfitury zrobione jeszcze jakieś ciasto wymyślę) aż te uroki siedzenia na L4 ;--)

Madlen222 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co ja bym oddała z pierogi z jagodami!!! mniam....

Agusia ;) lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój małż jest fanem pierogów z jagodami, więc jak zaczyna się sezon co roku tylko lepię i lepię te pierogi, ale warto postać przy garach....

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój niestety nie lubi takich obiadków na słodko, w ogóle by mnie chyba zabił jakbym mu podała pierogi z jagodami, hehe... Ja z kolei uwielbiam i pewnie też bym polepiła gdyby nie to że teraz muszę się bardzo mocno oszczędzać...

relgh3714vlmssyj.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak lepiej się oszczędzać, ja jak robiłam ostatnim razem z truskawkami to czułam, że się naciągam... lepiej uważać na siebie ;--)

Dokładnie większość facetów lubi typowy obiad mięso itp., mój na szczęście lubi też na słodko.

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój lubi słodkie ale to dla niego nei obiad tylko jakby przekaska bo powie ze on sie tym nie naje... musi byc mięcho :D

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie klasyka gatunku mięcho, ziemniaki z koperkiem i surówka i kropka inne wariacje oczywiście zje i jest zadowolony ale pełnię szczęścia osiąga przy schabowym z ziemniakami

f2w343r88uf9xtcb.png

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    mój lubi słodkie ale to dla niego nei obiad tylko jakby przekaska bo powie ze on sie tym nie naje... musi byc mięcho :D

hihi ostatnio zrobiłam 45 pierogów, jadł mąż i szwagier, dla mnie zostało max 5 sztuk, myślę, ze taką porcją można się najeść :--)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też króluje mięcho...ale ja nie płaczę bo też je kocham:)

relgh3714vlmssyj.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, u mnie chyba zapalenie pęcherza, co prawda nie boli i nie piecze, ale zauważyłam od kilku dni mniejsze ciśnienie moczu, nie goni mnie też co chwila, ale dziś pobolewa prawa nerka, macie jakieś sprawdzone sposoby? Popijam herbatkę żurawinową i po niej jest lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 13:42

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scindapsus jak Cię bardzo będzie bolała to jedź do lekarza, bo z nerkami nei ma żartów. Ja miałam już raz chore i wiem, że łatwo jest je przeziębić. A ból jak się rozkręci jest nie do wytrzymania, pamiętam że do szpitala to tata mnie na rękach niósł bo ja nie mogłam chodzić...doszło do takiej infeckji że otarłąm się o usunięcie nerki. Ale kurcze nie pisze tego żeby Cie straszyć, bo to nie zawsze się tak konczy, tylko ostrzegam żeby żadna z Was nie lekceważyła nerek!!!! Kochana nagrzewaj, termofor przyłóż czy coś ciepłego...nerki lubią ciepełko... a może kamień Ci się zrobił? często się zdarza w ciązy...

relgh3714vlmssyj.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Madlen,ciesze sie ze jest ok;) Powiedz z tym pessarem to mozesz normalnie chodzic i robic wszystko.? Czy raczej trzeba lezec?

A co do obiadow to u mnie glownie wege obiady ktore maz chetnie zjada,przyztwyczail sie i tyle,zazwyczaj pozniej dopcha jakas kanapka z szynka albo rybka z puszki.

Jak sie wyjatkowo zasluzy, albo widze ze jakis przemeczony to mu robie schaboszczaka ale to powazna operacja u nas, bo ja sie wrecz organicznie brzydze miesa.
    Apaszka na twarz,rekawiczki gumowe, folia na wierzch i tak moge bic kotlety :-P
    Radosc na twarzy malzonka bezcenna :-)

Dotty84, mada_lena, RewolucjaSięDzieje, anusiaa90 lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scindapsus wrote:
    Witajcie, u mnie chyba zapalenie pęcherza, co prawda nie boli i nie piecze, ale zauważyłam od kilku dni mniejsze ciśnienie moczu, nie goni mnie też co chwila, ale dziś pobolewa prawa nerka, macie jakieś sprawdzone sposoby? Popijam herbatkę żurawinową i po niej jest lepiej.

Wg mnie żuravit, można w ciązy i pić więcej wody niegazowanej, by przepłukać nerki.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scindapsus wrote:
    oby nie kamien! duzo pilas ostatnimi czasy?
    Choc kamien na pewno bys poczula.Zurawinka i duzo wody zeby wyplukiwac bakcyle :-)

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak mogę z tym chodzić natomiast już do końca nie mogę się przemęczać i muszę unikać stresu. Zadnych prac fiz, sprzątania, najlepiej odpoczywać caly czas. No i mogę krótko spacerować...czyli relaks, relaks i jeszcze raz relaks...

relgh3714vlmssyj.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    http://natiko.pl/home/102-sukienka-w-granatowe-paski-z-paseczkiem.html

<3

Nie mogę się oderwać od oglądania dziewczęcych rzeczy dla potencjalnej Różo_Michalino_Poli :D:D:D
    o ja Cieee.....boskie! :-)
    Zapisuje do ulubionych

gg64l6d8uplrbvce.png
‹‹ 495 496 497 498 499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ