X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnei zaczyna w końcu waga rosnac bo juz normalnie jem. ginek bedzie ze mnie dumny :P

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goplana po mnie ma takie kudełki ja tez taka owłosiona jak przyłozysz moje zdjęcie z chrztu i Oliwii to identyko jestesmy

Goplana lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj a ja siedze w poczekalni u gina
    Na papierze po siusianiu zobaczylam swieza krew :/ Kilka kropel,brzuch nie boli ale bardzo sie denerwuje. Trzymajcie kciuki

gg64l6d8uplrbvce.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na deser zjadlam..salatke sledziowa z buraczkami;p.
    mus truskawkowy z galaretka byl na sniadanie, na drugie princessa kokosowa, potem grochówa;).
    Kurcze musze poskromic apetyt, na plusie od wagi startowej juz 8,5 kg.Ze Stasiem przytylam 11,5 i bylo w sam raz, zeszło wszytsko od razu po porodzie;).
    Ale co ja moge , ze co 2 godz jestem glodna jak wilk, ech;).
    Znaczy nie ja, Krysiek, tak se tlumacze;).

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/17cz-lozeczko-szuflada-materac-posciel-haft-i4346809911.html szukam takiego łóżeczka, ale samego bez pościeli, nie wie któraś z Was co to za kolekcja??? :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj sie Kuniaku!! Bedzie wszystko ok!! Buzka!

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 koszyki papierówek nazbierałam, nafuczałam się przy tym, nastękałam, katastrofa. Ale kompocik jest niebiański, no co się dziwić, z zielono-żółtych rajskich jabłuszek mniam mniam.

Ja wypiłam glukozę bez niczego, co prawda wolno i oddychając przez nos i myśląc, że niedobłe, ale szału wymiotnego nie było. Za to połączenie z cytryną byłoby dla mnie mordercze brrrr

Co do pomocy, to zależy jak leży, błagałam o nią jak Jan miał koło roku, wcześniej denerwowało mnie wszystko, mądrości mamy mogłam jeszcze wytrzymać, ale jak teściowa zaczęła prawić mi morały nt. karmienia (bo butelka lepsza i "kum-pociki" dla 3-miesięczniaka), "źle go nosisz", "dlaczego on nie ma śpiochów tylko spodenki", "wózek jest za niski", "kocyk jest za cienki" to powoli, acz systematycznie zaczęłam unikać spotkań częściej niż raz w miesiącu :D:D:D
    Wiedziałam, że sama sobie najlepiej daję radę i na spokojnie miałam ogarnięty dom, dziecko i siebie. Żadnych kurzy, żadnych obiadów z paczki, żadnych nieumytych włosów. Dobra organizacja to jest to.
    Za to jak ktoś mi zaczynał kombinować z praniem, albo ze spacerem (bo się akurat WTEDY danej osobie zachciało, a ja miałam 5 minut do eksplozji piersi) to już nie było fajnie. Teraz wiedzą, że nie ma co uszczęśliwiać na chama, jak będę chciała to poproszę :)

Nata - daj znać jaka była reakcja na wiatr w palcach :D:D:D

FK81 lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    oj a ja siedze w poczekalni u gina
    Na papierze po siusianiu zobaczylam swieza krew :/ Kilka kropel,brzuch nie boli ale bardzo sie denerwuje. Trzymajcie kciuki

Trzymam!!! i czekam na wiadomości po wizycie!!!!

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniaku myślami jesteśmy z Wami! :) Będzie dobrze!

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak czekamy na wieści z wizyty.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki, rewolucja dam znać oczywiście:-)połozyłam je tak żeby jako pierwsze sięgnął no ale zobaczymy :p

Fidelissa lubi tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflada-i-materacem-gpk-gala-i4349397776.html wpadłam jak śliwka w kompot... ehhh nie wiem co mój mąż powie na cenę ale zakochałam się :-)

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 22:23

• misiaczk25 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    A ja dziś wstała z jakimś mniejszym i bardzo miekkim brzuchem ze juz schize mialam gdzie moje dziecko! teraz w ciagu dnia sie troche powiekszyl ale ruchów nie czuje! Nic mnie nie boli zadne wiezadla krocze itp to zamiast sie cieszyc to wkręt ze cos nie tak;/ ja juz bym chciala listopad i urodzic
    Ja też już bym chciała żeby był listopad :)

Evik lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69555.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki kuniak i czekamy na znak! To wcale nie musi byc cos powaznego! Trzymaj sie

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • misiaczk25 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak będzie dobrze nie ma innej opcji !

https://www.maluchy.pl/li-69555.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak kciuki zaciśnięte! Podpisuje sie pod misiaczk25 nie ma innej opcji-bedzie ok!

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 krejzolka no i po co się nakręcasz.?? :P widzisz Viviana dobrze radzi posiedź z Nami a nie na innym forum :D

ja mam krzywą w 25 tygodniu :) 15 czy 16 lipca już nie pamiętam ahaha :D

Kuniak na stóweczke bedzie wszystko w porządku :***

A mi szafę skręcają mama z kolegą w końcu ale musieli ją na czynniki pierwsze rozłożyć połowa zrobiona jest :D a ubrania posprzątane poskładane kończę już nawet przeglądać za małe ubranka po Marcelku dla małej poodkładałam juz od cholerki także na pierwsze 3 miesiące mam wsio co trzeba :D hehe a nawet aż za dużo :D hihi jak juz ogarnę caluśki ten bajzel już to odetchnę w końcu, komuś tam miałam oddać to mogę podesłać potem fotki na emaila jak ogarne wsio to juz forum nie będę zaśmiecać, więc sie przypomniec mi bo zapomniałam z tych stresów ostatnich.. :)

FK81 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Madlen poradzę Ci, nie czytaj innego forum, u nas nikt nie straszy głupotami, a na innych portalach to o matko, takie głupoty, ja raz wyczytałam, potem aż mnie poty zalewały ze strachu, takie bóle które piszesz mam cały czas, boli mnie krocze, czyli spojenie łonowe a obok są kości łonowe zobacz sobie budowę kobiety spojenie łonowe. A jak się bardzo martwisz to do gina albo podjedź do szpitala, niech Cię ktoś zbada. Wszystko pracuje bo dzieci potrzebują miejsca.

Dzięki Vivana, pewnie masz rację:) i pewnie jak zwykle się nakręcam jak to mawia moja mama i mąż:)

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Wiecie ja ostatnio nie mam już sił do niczego.. Przechodzę jakiś kryzys chyba :(
    Mam dość tego, że ciągle coś boli, że ledwo gdzieś pójdę na zakupy i już jestem zmęczona, że posiedzę trzy godziny i zaczyna mnie brzuch boleć i muszę wstać, że w nocy trzeba iść do kibelka kiedy ja bym chciała spać, że trzeba brać tyle tych tabletek, że ciągle trzeba myśleć co kupić i co jest lepsze, że mam na coś ochotę i nie wiem na co.. że ciągle słyszę jakieś rady, że tego nie mogę a tamto powinnam.. Dosłownie chce mi się już płakać..
    Sorki, że tak marudzę ale musiałam się wygadać..

Kochana ja mam to samo!!! no masakra jakas. sa takie dni, ze az mam wyrzuty sumienia, bo to tak wygląda jakbym nie cieszyla się z ciąży...a jest przecież wręcz przeciwnie...ale to chyba hormony..

relgh3714vlmssyj.png
‹‹ 594 595 596 597 598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ