Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    a ja znowu panikuje...czytam za dużo w tym internecie a tam jak zwykle najgorsze wersje...Zaczęłam czytać o tych bólach krocza w ciąży i pachwin i kurde na większości stron piszą aby to natychmiast konsultować z lekarzem, bo może to oznaczać poród przedwczesny...no masakra...i już mam lęki...
    Dziewczyny WY też tak uważacie?

Madlen rodzice częściej muszą wpadać, wtedy nie masz czasu na neta, nie czytasz i nie stresujesz się na wyrost, mnie nic nie boli w kroczu, czasami mam takie pikanie, ale koleżanki, mówiły, ze one tak od 5 m-ca czuły krocze (bolesność) i jak to określiły później będzie jeszcze gorzej ;-0

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    a ja znowu panikuje...czytam za dużo w tym internecie a tam jak zwykle najgorsze wersje...Zaczęłam czytać o tych bólach krocza w ciąży i pachwin i kurde na większości stron piszą aby to natychmiast konsultować z lekarzem, bo może to oznaczać poród przedwczesny...no masakra...i już mam lęki...

Madlen mnie tez czasem pobolewa i kość lonowa, kręgosłup w części lędźwiowego, pachwiny teraz np postaram przy kuchni i boli mnie z prawej str nad spojeniem. Ciagnie mnie w pasie, jakby mi ktos brzuch wyciągal do przodu....nie wiem jak ci to opisać. Ale jak sie kochana martwisz zadzwoń, albo podejdz do gin.zrobi ci usg bedziesz spokojniejsza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 13:41

Madlen222 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Madlen rodzice częściej muszą wpadać, wtedy nie masz czasu na neta, nie czytasz i nie stresujesz się na wyrost, mnie nic nie boli w kroczu, czasami mam takie pikanie, ale koleżanki, mówiły, ze one tak od 5 m-ca czuły krocze (bolesność) i jak to określiły później będzie jeszcze gorzej ;-0[/QUO

I tu masz całkowitą rację, rodzice mogli by tu być częściej:)

no mam nadzieję, że ja znowu panikuje...jutro potowarzyszyć koleżance do lekarza to może przy okazji zapytam czy to normalne... :)

relgh3714vlmssyj.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Agusia ;) wrote:
    Madlen rodzice częściej muszą wpadać, wtedy nie masz czasu na neta, nie czytasz i nie stresujesz się na wyrost, mnie nic nie boli w kroczu, czasami mam takie pikanie, ale koleżanki, mówiły, ze one tak od 5 m-ca czuły krocze (bolesność) i jak to określiły później będzie jeszcze gorzej ;-0[/QUO

I tu masz całkowitą rację, rodzice mogli by tu być częściej:)

no mam nadzieję, że ja znowu panikuje...jutro potowarzyszyć koleżance do lekarza to może przy okazji zapytam czy to normalne... :)

I to jest bardzo dobry pomysł, odpytasz będziesz spokojniejsza ;-0

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wanienek to ja się mocn zastanawiam nad tą profilowaną.

f2w343r88uf9xtcb.png

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie będzie klasyczna wanienka :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:

Madlen poradzę Ci, nie czytaj innego forum, u nas nikt nie straszy głupotami, a na innych portalach to o matko, takie głupoty, ja raz wyczytałam, potem aż mnie poty zalewały ze strachu, takie bóle które piszesz mam cały czas, boli mnie krocze, czyli spojenie łonowe a obok są kości łonowe zobacz sobie budowę kobiety spojenie łonowe. A jak się bardzo martwisz to do gina albo podjedź do szpitala, niech Cię ktoś zbada. Wszystko pracuje bo dzieci potrzebują miejsca.

RewolucjaSięDzieje, xpatiiix3, Madlen222 lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talia mnie właśnie też zastanawia ta profilowana..
    Nie mam doświadczenia z dziećmi, tym bardziej małymi i chciałabym sobie jakoś ułatwić kąpiel..

201411191762.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam wanienkę anatomiczną. Jedni ją chwalą, kuzynka męża próbowała mnie przekonać, że najwygodniej kąpać dziecko w normalnej dużej misce trzymając na ręku, bo w wanience jest niestabilne. Ale myślę, że jak podłożę pieluchę tetrową na to profilowane siedzisko, to powinno być maluszkowi wygodnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka ja po wizycie juz u nefrologa,tak jak myslalam,bialko wciaz rosnie,ale nic nie robimy,pojawila sie tez krew w moczu,babka do mnie z pytaniem czy robilam badanie przed czy po miesiaczce heheheheh,a ja jej na to,ze w ciazy jestem :D,z zalecen-unikac przemeczenia,soli i slonca,odpoczywac jak najwiecej,obserwowac czy nie ma obrzekow i jak cisnienie,ostrzegla,ze bialko bedzie zwiekszac swoja ilosc,w czwartek ponowne badanie moczu do wizyty u ginekologa

• talia22 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie szarpie dzisiaj na zupkę chinską, wiem że nie zdrowe ale chyba zjem

FK81, Fidelissa lubią tę wiadomość

f2w343r88uf9xtcb.png

• Goplana Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    ło matko, właśnie miałam konferencje z położnymi z Żelaznej... mąż do mnie "zadzwoń do tej co wybrałaś, bo nie wiadomo jak to będzie", ja "wcześnie jeszcze..."
    ale coś mnie tknęło...
    wybrana - terminy dopiero na styczeń
    następnych osiem - zajęte lub mają urlopy
    w końcu jedna, przesympatyczna się znalazła co ma czas w listopadzie:D
    zapisała mnie, ma mnie w kalendarzu, umowa dopiero na początku października, ale jakby mi się zachciało rodzić wcześniej, to przyjedzie i "podpisze się umowę w trakcie":D
    Nooo, z tymi położnymi z Żelaznej to taki Zonk, ja ze swoją umawiałam się na przełomie marca i kwietnia.
    Jakby co odstąpię Ci swoją :), bo ja chyba się nie nadaję do rodzenia SN...

jftycms.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Ty mnie nie strasz. z tego wynika ze ja musze to dopiac przed urlopem....
    no wiec strasze, bo jest slabo... ale w zupelnosci wystarczy zadzwonic i "zaklepac" termin

Fidelissa lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ja ostatnio nie mam już sił do niczego.. Przechodzę jakiś kryzys chyba :(
    Mam dość tego, że ciągle coś boli, że ledwo gdzieś pójdę na zakupy i już jestem zmęczona, że posiedzę trzy godziny i zaczyna mnie brzuch boleć i muszę wstać, że w nocy trzeba iść do kibelka kiedy ja bym chciała spać, że trzeba brać tyle tych tabletek, że ciągle trzeba myśleć co kupić i co jest lepsze, że mam na coś ochotę i nie wiem na co.. że ciągle słyszę jakieś rady, że tego nie mogę a tamto powinnam.. Dosłownie chce mi się już płakać..
    Sorki, że tak marudzę ale musiałam się wygadać..

Madlen222 lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Talia mnie właśnie też zastanawia ta profilowana..
    Nie mam doświadczenia z dziećmi, tym bardziej małymi i chciałabym sobie jakoś ułatwić kąpiel..

No właśnie u mnie z doświadczeniem kiepsko... Póki co to opieka nad dziećmi to dla mnie totalna abstrakcja

f2w343r88uf9xtcb.png

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Nooo, z tymi położnymi z Żelaznej to taki Zonk, ja ze swoją umawiałam się na przełomie marca i kwietnia.
    Jakby co odstąpię Ci swoją :), bo ja chyba się nie nadaję do rodzenia SN...
    juz mam, ale dziekuje:)) a z ciekawosci, z ktora sie umawialas?

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja nadal nie wiem jaki wózek wybrać, to chyba będzie najcięższy wybór....

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    juz mam, ale dziekuje:)) a z ciekawosci, z ktora sie umawialas?
    J. Kalytą, a Ty którą wybrałaś?

jftycms.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    J. Kalytą, a Ty którą wybrałaś?
    mialam oko na Asie Radomska, ale w koncu bede rodzic z Magdalena Zlotek-Kopacz.

n poczatku jeszcze riserczowalam opinie, ale potem bralam juz nawet bez prawie zadnych opinii w necie:) pracuja na zelaznej = wiedza o co kaman. ale przynajmniej bedzie ze mna caly czas, wiem kto, i mam wieksze szanse ze mnie przyjma tam do szpitala

Ewelina
    hhojzmj.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yeaaaaah co za szczęsliwy dzien, mojego męża przenoszą z jednostki oddalonej o 50km do takiej oddalonej o 20, raz że teraz bedzie miał mniej dni pracujących bo 12stki a nie 8ki to jeszcze bedzie jezdzil z innymi i uda sie w koncu zaoszczedzic na paliwie ok 700zł miesiecznie.. jestem meeega szczesliwa :D

maaartinka, Goplana, Nata, anusiaa90, mada_lena, santoocha, RewolucjaSięDzieje, Mamadomina, Fidelissa lubią tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
‹‹ 592 593 594 595 596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ