X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak trzymaj się!!! na pewno jest ok!!! no i dawaj szybko znać!!!

Pati stwierdzam, że faktycznie nasze forum jest jedynym, które mnie nie stresuje:) a więc nie zamierzam już szperać gdzie indziej:)

Niech mi ktoras przesle paczka z Polski!!! a nie ochote robicie tylko!!! dlaczego w Holandii nie ma takich dobrych słodkości jak w Polsce?

Ja na obiad mam bigos z młodej kapusty z koperkiem ale na kolacje walne sobie chyba placki ziemniaczane...tylko strasznie nie chce mi się ich robić...dobrze że w dzisiejszych czasach nie trzeba trzeć ziemniaków ręcznie, bo wtedy w ogóle bym ich chyba nie jadła.

A co do poduszek to moja mama już kupiła te poduszki klin, wkłąda się je pod materac, żeby dziecko tylko lekko miało uniesioną głowkę, no mam nadzieje, ze się sprawdzi (tanie to nie było)...

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w ogóle muszę się Wam przyznać, że mam ostatnimi czasy tak ogromną ochotę na sex...jak nigdy!!! i ciągle chodzę jakaś podniecona, co noc śni mi się sex. To chyba przez to, że już 2 m-ce minęły od ostatniego razu:( i niestety nie zapowiada się kolejny przez dłuuugi czas... no ale cóż...takie problemy to nie problemy...

Fidelissa lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak jak pisałam miałam i poduszkę klin i bezpieczne waleczki - mnie się bardzo przydały bo synkowi zdarzyło się ulać nawet po dłuższej chwili - bratowa nie używała i uznała że nie trzeba - mnie dosłownie ratowały zycie bo ze 2 razy zakrztusił się w nocy tak konkretnie..

kuniak trzymaj się i dawaj znać !

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak, trzymam kciuki, miałam też krew 2 tygodnie temu na papierze, ale okazało się, że to nie z pochwy. Mam nadzieję, że u Ciebie będzie podobnie!!! Daj znać po wizycie!

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Kuniaczku , oczywiście tylko za pomyślne wieści.
    Tyle podwójnych osób o Tobie mysli, że musi być dobrze :)

jftycms.png
  • paula1234 Koleżanka

Wysłany: 1 lipca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK tez trzymam mocno kciuki!

w57v9n730utmu24b.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam, na szczescie do domu na razie.
    Samo krwawienie niewiadomo czym bylo spowodowane, bo nic sie nie podzialo sie ani z dzidziem ani z lozyskiem( dessou, podobno lozysko na razie faktycznie nisko ale oceniaja to ok 24 tygodnia bo ono sie do tego czasu zazwyczaj podnosi )

Ale moja szyjka znow szaleje skrocila sie znow przez ostatnie 1,5 tyg mimo lezenia i lekow o ok 0,5 cm
    i rozwarcie jest juz na palec:((Szlag by to trafil, prawie caly dzien nic nie robie,nie podnosze,nie sprzatam :(( Mala odwrocila sie juz glowka w dol,i naciska na szyjke.
    Ogolnie to do czwartku leze plackiem w domu, w czwartek mam przyspieszone polowkowe i wtedy tez zdecyduja czy bede lezec w domu czy szpitalu.Jak sytuacja sie nie unormuje to beda mi zakladac szew :/ lub pessar

Dziekuje za wszystkie kciuki :@@@

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak a jaką długość ma teraz Twoja szyjka?

zwariować można z tymi szyjkami, na prawdę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 18:00

relgh3714vlmssyj.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 22:23

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważne ze z dzidzia i łozyskiem ok. Trzymaj sie

KUNIAK lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to odliczamy do czwartku, leż i wypoczywaj. Zero stresów!

KUNIAK lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen, mierzyla ja kilka razy raz jej wyszlo 3 cm najwiecej , raz 2,3cm ogolnie na opisie badania wpisala srednia 2,8 cm, co podobno nie jest zlym wynikiem jeszcze.
    Niepokoi ja bardziej rozwarcie i to ze sytuacja zmienia sie zbyt dynamicznie i ze moja szyjka reaguje na ruchy dziecka :/

Dessou a ty jestes teraz w domu czy w szpitalu?Lezysz caly dzien?

gg64l6d8uplrbvce.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuniak kochana super, że wszystko ok z dzidziulkiem i łożyskiem :) oby tylko sytuacja z tą szyjką przystopowała :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 22:23

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak ja też miałam też szyjkę 2,8cm i założyli mi pessar, to było 2 tygodnie temu...nie sprawdzali mi od tego czasu bo mówią że jak jest pessar to nie ma potrzeby co chwilę tego sprawdzać...nie zakazali chodzić ale mam się oszczędzć, ja i tak większość dnia leżę bo się boję...mam nadzieję, że u mnie też jest ok i że pessar działa...ale położna mówi, że jak się będzie skracać to albo poczuje bóle brzucha silne albo krwawienie, więc na razie chyba jest ok...mam nadzieję...
    Tobie też niech zakładają ten pessar i będziesz spokojniejsza. Dużo o tym czytałam i prawie wszystkie kobiety sobie chwalą i donosiły ciąże do końca...a niektóre po pessarze nawet przenosiły...także głow do góry!!! i naciskaj ich na ten pessar bo to nie zaszkodzi, może tylko pomóc.

Goplana lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wrote:
    Wczoraj mnie wypuścili. Leżę jak placek na bokach bo na wznak mi sie brzuch stawia. Wstaję tylko na siku i siadam jak jem. Dziś byłam u gin po skierowanie na badanie prenatalne wiec tyle pochodziłam i znowu mi się macica postawiła mocno... Jutro mam neurologa i badania prenatalne więc znowu nie poleżę... Jutro się okaże co z tą hypoplastyczna kością nosową...
    Kurcze, a ponoć ciąża to ne choroba, a tu reżim jak po ciężkim urazie wielonarządowym :/
    Ciąża ciąży nie równa...
    Dzieczyny życzę Wam dużo siły, cierpliwości i pozytywnych myśli.
    Piszcie jak najczęściej.
    :)

jftycms.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak trzymam kciuki za Was. Wszystko bedzie dobrze :)

Pamiętacie jak Wam pisalam ze zamówiłam gruszkę do czyszczenia noska i zestawik do paznokci? gruszka przyszła różowa i pilniczek w zestawie też różowy :D to musi być znak hehe :D

Goplana, xpatiiix3, KocieOczy, Nata, KUNIAK, RewolucjaSięDzieje, anusiaa90 lubią tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak trzymam kciuki, żeby w czwartek okazało się wszystko ok, ten pesser to chyba dobre rozwiązanie, w sumie to ciekawe na co lekarze czekają:/ ja właśnie zrobiłam sobie sok z buraka na lepszą krew...moja mama (emerytowana pielęgniarka) uznała że moja morfologia jest niestety za słaba bo wszystko mam w dolnej granicy, lekarze w szpitalu określili ją "w normie" :/trochę zachodu i burdelu z robieniem soku jest smak też nie powala, ale raz czy dwa w tygodniu mogę się poświęcić dla młodego :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myślicie o wózkach niemieckiej firmy TEUTONIA COSMO, bardzo nam dziś sprzedawca polecał.

Cena wyższa od Quinny, ale zarazem niższa od Stokke. Teraz mam dylemat…
    opinie w necie ma super.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 19:30

nxbhnwz.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata,moja mowi ze pessar to ostatecznosc bo choc dziala to przy zakladaniu jest minimalne ryzyko uszkodzenia/przebicia pecherza plodowego
    Wskazanie musi byc bezwzgledne,a jesli jeszcze rokuje poprawe albo przynajmniej jest szansa ze obecny stan sie nie pogorszy to wola nie ruszac :)

Jestem dobrej mysli choc przymusowe lezenie znosze zle :/
    DESOU trzymam kciuki za jutrzejsze badanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 19:40

gg64l6d8uplrbvce.png
‹‹ 595 596 597 598 599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ