X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK81 wrote:
    Z innej beczki, ja to chyba w hipochondrię ciazowa popadam jakas.
    Budze sie dzisiaj, pod pacha mnie boli, macam i powiekszona bolesna gulka, taka moze wielkosci fasolki jasia. Juz trzeci raz mam to w ciazy, wyskakuje nagle, boli, ze nie moge na lewym boku spac, a po paru dniach stopniowo zmniejsza sie i znika. Chyba normalnie zaczne se w kalendarzu zapisywac, zeby zobaczyc co ile to wyskakuje.
    Goplanko, olać czy spytac lekarza o co kaman? Nie chce na przewrazliwona wyjsc, a przed ciaza nie mialam takich hecy..

To nic takiego, jeśli znikają, mogą się takie gule pojawiać w pachwinach etc.
    Limfa sobie postój robi:)

FK81 lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko zakochałam się!!!
    http://allegro.pl/baby-raj-20el-posciel-lozeczko-kokos-gratis-i4361699640.html

mada_lena, e_v_e lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja, a to Ci limfa wredna;).

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniaku piękny sen ;)

Mi się śnił mój były Hiszpan.. Ahhh.. cóż to był za facet :) Tylko nie wiem dlaczego jego ojciec okazał się być polakiem, ja przeniosłam się w czasie i zamiast w Madrycie byliśmy w Portugalii :D ale byłam jego żoną (bo teść mnie poznał pod drzwiami chociaż ja jego nie :D) ehh komedia :) Obudziłam się z rogalem na twarzy bo pełno miłych wspomnień z mieszkania w Madrycie, wspomnień randzioszek z Ernesto - normalnie gentelman pełną gębą.. aż się uśmiałam, że na pamiątkę mogłabym tak dać synowi na imię ;) ale polska wersja "Ernest" choć niby tylko pozbawiona "o" jakoś już mi nie leży :D a Ernesto Stachowiak też nie wygląda za dobrze :) hehe

mada_lena, KUNIAK lubią tę wiadomość

goOlp2.png NJmJp2.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Ta gin ogólnie strasznie dużo badań zleca, w sumie z tego też trochę słynie.. Dlatego wole się z wami skonsultować w szczególności że to wszystko kosztuje..

Mada_lena a ile płaciłaś za to badanie?
    Mi gin nic nie mowiła o infekcji.. Powiedziała, że wszystko jest w porządku wręcz idealne..

80zl za bakterie i grzybki, 35 posiew moczu.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie juz chłop rozpierdala! Jest tak zapominalski i zakrecony ze juz mnie to nie smieszy a wkurr...!Nie mam juz cierpliwosci i sily przypominania mu o wszystkim, instruowania i konsultowania wszystkiego co on ma zrobic! Wrrr wybaczcie ale dzis az sie poplakalam tak mnie to rozwala i drazni

Madlen222, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    80zl za bakterie i grzybki, 35 posiew moczu.

Dużo :/

201411191762.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No duzo:/ ale u mnie gin podejrzewał inf- bez uplawow, ale klucie w szyjce, bol nad spojeniem. Jesli nie masz objawow to chyba poki co mozesz sobie odpuścić.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    mnie juz chłop rozpierdala! Jest tak zapominalski i zakrecony ze juz mnie to nie smieszy a wkurr...!Nie mam juz cierpliwosci i sily przypominania mu o wszystkim, instruowania i konsultowania wszystkiego co on ma zrobic! Wrrr wybaczcie ale dzis az sie poplakalam tak mnie to rozwala i drazni

mam tak samo czasami...rozumiem Twoją irytację...

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    O matko zakochałam się!!!
    http://allegro.pl/baby-raj-20el-posciel-lozeczko-kokos-gratis-i4361699640.html

Moja koleżanka kupiła ten zestaw dla swojej córeczki, i fakt jest przepiękny...:)

relgh3714vlmssyj.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Ale przecie posiadanie położnej nie jest konieczne.
    Tam jest ponoć teraz 7 sal porodowych, więc bardzo duża szansa, że po prostu przyjdziesz i urodzisz :)
    Choć ja nie brałam pod uwagę, że mogą odesłać, ale Ewelina czytała opinie i podobno nadal się zdarza...
    A jaki jeszcze inny szpital brałaś pod uwagę?

Nawet na stronie szpitala napisali, że wykupiona położna nie gwarantuje miejsca na oddziale. Paradoksalnie nie boję się porodu, ale tego co nastąpi po nim, szczególnie jeśli chodzi o kwestie karmienia. Dlatego chciałabym trafić tam, gdzie jest dobra opieka nad noworodkiem i gdzie udzielają wsparcia matce.
    Jako drugi wybrałam szpital na Solcu.

• Madlen222 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK jebłam ze śmiechu z tego Twojego snu...i cały czas to sobie wyobrażam...haha

relgh3714vlmssyj.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik a co powiesz na to jak moj miał mi wczoraj z apteki przywieźć magnez, a w zamian za to kupił mi w Lidlu tunikę :D ponoć chciałam, ale ja naprawde sobie nie przypominam:):) on twierdz, ze go prosiłam o tunikę a nie magnez hahaha
    I tak dochodzę do wniosku, ze razem jestesmy z naszymi chłopami w ciazy:)
    Moj nawet tyje ze mna, tylko on szybciej nabiera ciała ode mnie. Zachcianki tez ma i to jakie:) najlepiej jakbym z kuchni nie wychodziła:):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 11:37

Madlen222, Maga31, blue00, Reverie, xpatiiix3, xpatiiix3, xpatiiix3, xpatiiix3, KUNIAK, FK81, Agusia ;), maaartinka, Rybka Nemo, Isia14, Strupka lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak leż i wypoczywaj, trzymam kciuki by z szyjką było lepiej!
    Desou powodzenia na połówkowych - będzie dobrze!

Również będę miała wózek Bebetto :) tylko solaris po mojej siostrzenicy. Siostra była zadowolona z niego, ładnie się prowadzi i jak dotąd bezawaryjny. Weźmiemy tylko gondolę, a spacerówkę kupimy na wiosnę jakąś lekką.

Kurcze, od paru dni coś brzuch mnie pobolewa po prawej stronie i rano mam rozwolnienia...Zaczynam się tym niepokoić, bo tyle się mówi o zaparciach w ciąży, a ja mam na odwrót. Tłumacze sobie to tym, ze mam usunięty woreczek żółciowy to żółć mi spływa bezpośrednio do dwunastnicy ...i szybciej mi się trawi pokarm...ale musze się w poniedziałek dopytać gina czy to normalne.

Miłego dnia - idę na spacerek do lasu rozprostować kości.

oar89n73xsvk879c.png

wff2trd8302o6ogx.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Evik a co powiesz na to jak moj miał mi wczoraj z apteki przywieźć magnez, a w zamian za to kupił mi w Lidlu tunikę :D ponoć chciałam, ale ja naprawde sobie nie przypominam:):) on twierdz, ze go prosiłam o tunikę a nie magnez hahaha

wow!!! to Twój przebił wszystkich!!! haha...znowu jebłam.... haha

mada_lena lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe bez kitu mada_lena jebłam i ja!:D ale chociaz masz z tego tunike a po magnez moze jechac drugi raz:D Mój to wie ze teraz mamy zalatwiania bo sprzedajemy i kupujemy mieszkanie, bierzemy kredyt, ja mam ustalone ze ide z papierami po czym wstaje rano szykuje sie a on te papiery mi zabral do roboty. Przez przypadek oczywiscie! A ja jak czuje ze mamy duzo na glowie to zaczynam wariowac jestem roztrzepana zanim to sobie poukładam to troche mija a on zamiast jakoś to wyczuc to burzy mi moja "ukladanke"

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen uwierz, ze przez chwile zgłupiałam;)
    A propo zachcianek dzisiaj robie pyzy. Drugi raz w życiu. Pierwszego razu nie chce wspominać bo to nie pyzy a kamienie były:) ale takiego mam smaka, ze trudno spróbuje. Kupnych nie chce, bo ch...j wie co za mięso tam kładą....

Madlen222, FK81 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fakt, tunika całkiem niezła, swoją droga polecam:) chyba wezmę jeszcze ze dwie 14 zł a bluzeczka jak talala. No pojechał drugi raz po magnez, kto nie ma w głowie ma w nogach:)

Madlen222, FK81 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się zaraz zabieram za buraczki do obiadu... w sumie nie mam ochoty ale muszę jakoś żelazo sobie doładować...w ogóle to mam ostatnio taką fazę że tylko bym słodkie rzeczy jadła, słodkie obiady, wszystko tylko co słodkie...dziwne bo kiedyś bez mięs żyć nie mogłam a teraz wręcz przeciwnie...

relgh3714vlmssyj.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak obserwuje mojego męża to widzę, że mu się udziela brak koncentracji ode mnie. Taki czasem zamotany. Dzwoni pytać co mi kupić, potem nie kupuje tego hehe, w pracy ma nawał i jeszcze myśli o Dzidzi.

Madalena ja pyz nie robiłam jeszcze hehe, za to kluski śląskie tak i bym zjadła z cebulką mhmmm, albo pierożki, kopytka, takie smaki mam. A ja dziś mam na obiad młode ziemniaczki z fasolką szparagową w bułeczce tartej, lubię takie jedzonko.

mada_lena lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
‹‹ 601 602 603 604 605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ