Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja Was musze dopytać jedno bo nie wiem może mi się wydaje, ale ja od początku raz na jakiś czas sprawdzam się może raz na 2-4 tyg no i dzisiaj się "badam" a ujście szyjki otwarte na palec aż (w sensie ,że palec wchodzi - nie nie gmerałam nic luźno po prostu jest) i miękkie do połowy, a w czerwcu jeszcze było zamknięte i twarde przy ostatniej wizycie jak mnie badał co prywatnie byłam, no i ja miałam tak pod koniec ciąży poprzedniej, to znaczy ,że co ,że i u mnie rozwarcie sie robi..? Bo ja już zgłupiałam troszkę, sorki dopytuje się, bo Wy na świeżo, a ja przechodziłam to półtorej roku temu
i chyba poprosze ginka ,żeby mnie zbadał w piątek na wizycie, tyle, że on nigdy mnie w tamtej ciąży nie badał dopiero pod koniec właśnie gdzie stwierdził rozwarcie i właśnie mniej więcej tak to wyglądało jak teraz ,że miałam to zewnętrzne rozwarcie... a tak to mimo bóli czy coś to palcem gnój nie tknie, może na IP podskocze, ale tez co powiem, że sama sobie wymacałam to powiedzą mi ,że poj**ana jakaś... albo powiem, że plamienia miałam...?? jak myslicie powinien wtedy chyba sprawdzić, co.??
Livia
Nela
Marcel
-
Pati ja jak ostatnio miałam bóle spojenia i kości łonowej to poleciałam do przychodni normalnie powiedziałam położnej o tym i jak mnie gin przyjął to badał wysokość macicy i właśnie zbadał szyjkę, może się dostaniesz bez kolejki a jak nie to na IP powiedz o tych twardnieniach i że masz bóle i żeby Ci szyjkę sprawdzili. Mnie moj gin bada na każdej wizycie narazie paltacyjnie bo mówi, że długa itp, ale potem to chyba mierzy przez usg.
Może coś dziewczyny Ci jeszcze doradzą. -
pati ja ci nie pomogę bo ja nigdy sobie nie gmerałam i nawet bym na szyjkę nie trafiła pewnie ale ja bym poszła to sprawdzić - to nie jest jakaś pierdoła co może poczekać tylko dotyczy twojej córeczki - warto dla świętego spokoju ja bym poszła na ip że kłóje boli i boisz się o szyjkę
-
maaartinka wrote:O matko zakochałam się!!!
http://allegro.pl/baby-raj-20el-posciel-lozeczko-kokos-gratis-i4361699640.htmlnie mogę tu już wchodzić, bo co chwile cos słodkiego pokazujecie i od razu chciałbym to kupic
muszę sie powstrzymywać, bo duzo dostaniemy od rodziny i znajomych, ale to pierwsze dziecko i trochę chce miec radości z kupowania takich słodkich rzeczy
-
a ja się właśnie zbieram aby zadzwonić do teścia:) sytuacja o tyle skomplikowana że mąż nie rozmawia z nim od dawna, po prostu teść jest dość specifycznym i trudnym człowiekiem, z teściową są po rozwodzie...Mój mąż uparty i nie chce mieć z nim kontaktu, choć wiem, że w głębi serca cierpi przez to. Dlatego postanowiłam wziąż sprawy w swoje ręcę i może uda mi się to jakoś poskładać
-
Właśnie wróciłam odebrałam wyniki moczu i krwi, wszystko ok ;-0, od razu pojechałam do sklepu .... i kupiłam nutelle, jak dawno tego nie jadłam, dzidzia zrobi gimnastykę bo takiej dawce czekolady hihi ;-0, u mnie dziś skromnie ogórkowa, męża nie ma cały dzień to mam dzień odpoczynku od garów.
FK81, mada_lena lubią tę wiadomość
-
Ja nauczyłam sie badać właśnie w poprzedniej ciąży i podczas staranek teraz w większa wprawe wpadłam dlatego wiem, co i jak powinno być jak ona sie zachowywała od początku i teraz nagle miękka i otwarta jest mocno na palec temu chciałam sie dopytać Was jak to było, ja się boje ,że egzamin mam jutro a mnie by położyli w razie co na obserwacje... i chyba jednak zaczekam z tym do jutra po egzaminie, najpóźniej do piątku rano do wizyty ,gdyby coś się działo nawet w nocy pojadę, bo póki co ja wyraźnie czuje małą i często, więc z Nią ok, ale z tą szyjką, nie daruje no ostatnio się skróciła ponad cm bo było tak ok 4,7-8cm a wyszło teraz 3,5cm jak prywatnie byłam, także ostrożnie teraz będę uważać na siebie i odpoczywać, ale sprawdzić sprawdzę to jutro albo w piątek na wizycie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 12:24
Livia
Nela
Marcel
-
A myślicie, że łóżeczko przekładane na kołyskę będzie przydatne?
Nie wiem czy lepiej inwestować w szufladę czy właśnie w łóżeczko z kołyską?
Bo niestety obie te rzeczy nie idą ze sobą w parze..
Ale napewno kupie takie z całym wyposażeniemi u tego sprzedawcy! Bo wzory ma przepiękne
-
Pytanko do dziewczyn, którym "wyszły" pępki (w tej, albo poprzedniej ciąży).
Od kiedy pępek wychodzi? tzn od którego tygodnia?
Ja jutro zaczynam 20-ty i póki co jest tak samo wklęsły jak był - i zastanawiam się, czy to dlatego, że jeszcze jest na to za wcześnie, czy też może nie dane mi jest mieć "guziczek" na brzuchu?
-
w poradni tylko w piątki przyjmuje, ja jadę za niedługo do diabetolog, a moja mama to też tylko połóż się odpocznij i weź nospe jak powiem ,że brzuch boli czy ,że skurcze łapią... jakos nigdy niczym sie nie przejmuje.. no ale ok trudno zobaczymy jak coś to przejade się jutro ,jak będzie ok zaczekam z tym do wizyty
dotty mi wyszedl jak mocno brzuchol sie rozciagnal także jak skora mocniej sie napnie to wyskoczy CiWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 12:30
Livia
Nela
Marcel
-
pati nie strasząc ale w dwa dni to się może zrobić niezłe rozwarcie albo szyjka skrócić już wogóle.. egzamin egzaminem ale ja bym nie czekała - dziecko ważniejsze przecież - już raz cię chcieli położyć do szpitala i nie położyli to teraz też jak coś to powiedz że zgłosisz się jutro popołudniu jak coś a może cie tylko uspokoją że nic się nie dzieje