X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Was musze dopytać jedno bo nie wiem może mi się wydaje, ale ja od początku raz na jakiś czas sprawdzam się może raz na 2-4 tyg no i dzisiaj się "badam" a ujście szyjki otwarte na palec aż (w sensie ,że palec wchodzi - nie nie gmerałam nic luźno po prostu jest) i miękkie do połowy, a w czerwcu jeszcze było zamknięte i twarde przy ostatniej wizycie jak mnie badał co prywatnie byłam, no i ja miałam tak pod koniec ciąży poprzedniej, to znaczy ,że co ,że i u mnie rozwarcie sie robi..? Bo ja już zgłupiałam troszkę, sorki dopytuje się, bo Wy na świeżo, a ja przechodziłam to półtorej roku temu :P i chyba poprosze ginka ,żeby mnie zbadał w piątek na wizycie, tyle, że on nigdy mnie w tamtej ciąży nie badał dopiero pod koniec właśnie gdzie stwierdził rozwarcie i właśnie mniej więcej tak to wyglądało jak teraz ,że miałam to zewnętrzne rozwarcie... a tak to mimo bóli czy coś to palcem gnój nie tknie, może na IP podskocze, ale tez co powiem, że sama sobie wymacałam to powiedzą mi ,że poj**ana jakaś... albo powiem, że plamienia miałam...?? jak myslicie powinien wtedy chyba sprawdzić, co.??

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja jak ostatnio miałam bóle spojenia i kości łonowej to poleciałam do przychodni normalnie powiedziałam położnej o tym i jak mnie gin przyjął to badał wysokość macicy i właśnie zbadał szyjkę, może się dostaniesz bez kolejki a jak nie to na IP powiedz o tych twardnieniach i że masz bóle i żeby Ci szyjkę sprawdzili. Mnie moj gin bada na każdej wizycie narazie paltacyjnie bo mówi, że długa itp, ale potem to chyba mierzy przez usg.
    Może coś dziewczyny Ci jeszcze doradzą.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati ja ci nie pomogę bo ja nigdy sobie nie gmerałam i nawet bym na szyjkę nie trafiła pewnie ale ja bym poszła to sprawdzić - to nie jest jakaś pierdoła co może poczekać tylko dotyczy twojej córeczki - warto dla świętego spokoju ja bym poszła na ip że kłóje boli i boisz się o szyjkę

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja tam sie nie znam, do dzisiaj sama szyjki nie umiem sobie zmacac, ale lepiej sprawdz to. Po co masz sie stresowac. Na IP jedz dzisaj najlepiej, niech Cie obejrza.

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    O matko zakochałam się!!!
    http://allegro.pl/baby-raj-20el-posciel-lozeczko-kokos-gratis-i4361699640.html
    Ślicznie :D nie mogę tu już wchodzić, bo co chwile cos słodkiego pokazujecie i od razu chciałbym to kupic :D muszę sie powstrzymywać, bo duzo dostaniemy od rodziny i znajomych, ale to pierwsze dziecko i trochę chce miec radości z kupowania takich słodkich rzeczy :)

w57vhgqsvnsaad78.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się właśnie zbieram aby zadzwonić do teścia:) sytuacja o tyle skomplikowana że mąż nie rozmawia z nim od dawna, po prostu teść jest dość specifycznym i trudnym człowiekiem, z teściową są po rozwodzie...Mój mąż uparty i nie chce mieć z nim kontaktu, choć wiem, że w głębi serca cierpi przez to. Dlatego postanowiłam wziąż sprawy w swoje ręcę i może uda mi się to jakoś poskładać:)

relgh3714vlmssyj.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati lepiej to sprawdzić, u Ciebie chyba normalna IP więc możesz iść jak ja bym poszła do od razu na oddział dają :/ zjadłam śniadanko, wykąpałam się a teraz siedzę i niestety mdli mnie...jakaś masakra :(

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Moja koleżanka kupiła ten zestaw dla swojej córeczki, i fakt jest przepiękny...:)

A który wzór wybrała?

201411191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam odebrałam wyniki moczu i krwi, wszystko ok ;-0, od razu pojechałam do sklepu .... i kupiłam nutelle, jak dawno tego nie jadłam, dzidzia zrobi gimnastykę bo takiej dawce czekolady hihi ;-0, u mnie dziś skromnie ogórkowa, męża nie ma cały dzień to mam dzień odpoczynku od garów.

FK81, mada_lena lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nauczyłam sie badać właśnie w poprzedniej ciąży i podczas staranek teraz w większa wprawe wpadłam dlatego wiem, co i jak powinno być jak ona sie zachowywała od początku i teraz nagle miękka i otwarta jest mocno na palec temu chciałam sie dopytać Was jak to było, ja się boje ,że egzamin mam jutro a mnie by położyli w razie co na obserwacje... i chyba jednak zaczekam z tym do jutra po egzaminie, najpóźniej do piątku rano do wizyty ,gdyby coś się działo nawet w nocy pojadę, bo póki co ja wyraźnie czuje małą i często, więc z Nią ok, ale z tą szyjką, nie daruje no ostatnio się skróciła ponad cm bo było tak ok 4,7-8cm a wyszło teraz 3,5cm jak prywatnie byłam, także ostrożnie teraz będę uważać na siebie i odpoczywać, ale sprawdzić sprawdzę to jutro albo w piątek na wizycie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 12:24

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada_lena a chociaż z rozmiarem trafił? :) Haha co za troska :P

Pati ja też bym chyba pojechała na IP albo już poczekała do piątku i spytała.. Lepiej dmuchać na zimne..
    Ja niestety się nie macam więc nie wiem nawet jak to powinno wszystko wyglądać :/

201411191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja właśnie na serio rzadko i widzę temu ,że coś nie tak jest..

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślicie, że łóżeczko przekładane na kołyskę będzie przydatne?
    Nie wiem czy lepiej inwestować w szufladę czy właśnie w łóżeczko z kołyską?
    Bo niestety obie te rzeczy nie idą ze sobą w parze..
    Ale napewno kupie takie z całym wyposażeniem :) i u tego sprzedawcy! Bo wzory ma przepiękne :)

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati a nie dasz rady na jutro przełożyć wizyty? Powiedz gin o co chodzi i może się uda?

201411191762.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanko do dziewczyn, którym "wyszły" pępki (w tej, albo poprzedniej ciąży).

Od kiedy pępek wychodzi? tzn od którego tygodnia?
    Ja jutro zaczynam 20-ty i póki co jest tak samo wklęsły jak był - i zastanawiam się, czy to dlatego, że jeszcze jest na to za wcześnie, czy też może nie dane mi jest mieć "guziczek" na brzuchu? ;)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w poradni tylko w piątki przyjmuje, ja jadę za niedługo do diabetolog, a moja mama to też tylko połóż się odpocznij i weź nospe jak powiem ,że brzuch boli czy ,że skurcze łapią... jakos nigdy niczym sie nie przejmuje.. no ale ok trudno zobaczymy jak coś to przejade się jutro ,jak będzie ok zaczekam z tym do wizyty :)

dotty mi wyszedl jak mocno brzuchol sie rozciagnal także jak skora mocniej sie napnie to wyskoczy Ci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 12:30

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati nie strasząc ale w dwa dni to się może zrobić niezłe rozwarcie albo szyjka skrócić już wogóle.. egzamin egzaminem ale ja bym nie czekała - dziecko ważniejsze przecież - już raz cię chcieli położyć do szpitala i nie położyli to teraz też jak coś to powiedz że zgłosisz się jutro popołudniu jak coś a może cie tylko uspokoją że nic się nie dzieje

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok zajde do diabetologa i sprawdze gdzie dzisiaj i jutro dyżur będzie najwyżej powiem R ,żeby się ze mną przejechał bo jak inny szpital to nie pojde do tego syfu.. ;/

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty spokojnie mi też jeszcze nie wyskoczył :) macica jest jeszcze pod pępkiem więc pewnie jak się uniesie to guziczek się pojawi :)

Dotty84 lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    A który wzór wybrała?

033 Myszki

A Ty który masz na oku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 12:44

relgh3714vlmssyj.png
‹‹ 602 603 604 605 606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ