X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mam reszte wyników, wyszły mi bakterie i leukocyty w moczu:(. Targejszyn:(. W poniedziałek dopiero wizyta. Miała któras a Was coś takiego w tej, albo poprzedniej ciąży?

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    właśnie przypomniało mi się kupujecie karuzelę do łóżeczka??
    my dostaliśmy używaną ale taką hmm... no nie podoba mi się i będę chciała ładniejszą kupić, ta jest taka zwykła, wydaje się mało wytrzymała

a co do kostiumów to ja nad morze wybywam za 3 tygodnie i nie mam jeszcze kostiumu i sama nei wiem czy kupować dwuczęściowy czy jakiś jedno

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam pół pierwszej ciąży bakterie i to bardzo liczne - brałam żurawionowe pro uro i tyle - w końcu zrobiłam posiew i wyszedł czysty - lekarka zasugerowała inne labolatorium no i okazało się że bakterii nie ma - także widocznie w tamtym źle przetrzymywali mocz i bakterie im się pojawiały..

Rybka Nemo lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka Nemo wrote:
    No i mam reszte wyników, wyszły mi bakterie i leukocyty w moczu:(. Targejszyn:(. W poniedziałek dopiero wizyta. Miała któras a Was coś takiego w tej, albo poprzedniej ciąży?

Ja miałam, brałam od razu Żuravit, przez tydzień 2x1, potem 1x1 teraz profilaktycznie łykne od czasu do czasu, wyniki bardzo się poprawiły. Poza tym pij dużo wody by to wypłukać.
    Ewentualne jest też jak pisze Izia, że w laboo za długo przetrzymały próbkę, albo sposób jak pobrałaś mocz,bo ja kiedyś źle też pobierałam.

Rybka Nemo lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Dziewczyny nie narzekajcie na tych swoich mężów/partnerów, powinnyście być szczęśliwe i dumne że o Was dbają i się starają... Ja tam bardzo to doecniam i nawet do głowy nie przyjdzie mi powiedzieć złego słowa...ile jest kobiet na świecie, które mają wręcz przeciwnie i są nieszczęśliwe gdyż faceci myślą tylko o własnej dupie, a niestety takich na świecie jest więcej...To wielka radość i szczęście mieć kochanego, troskliwego męża...
    ja mam takiego kolegę, tzn to przyjaciel mojego męża ale dla niego że któraś jest w ciąży to nie oznacza że nie ma normalnie funkcjonować, wg niego normalnie to robienie dosłownie wszystkiego, ostatnio jak u niego bylismy, robił grila, zaczęło się robić zimno no to on mówi, dobra my (on i mąż) idziemy na fajke a Wy (ja i jego żona ) wnieście stół do domu
    ale on ogónie uważ że zadaniem mężczyzny jest zarabianie kasy (jego żona też pracuje i to na cały etat) a zadaniem kobiety jest robienie wszystkiego , sprzątania, prasowania, mycia naczyń, robienia obiadków i innych posiłków, sprzątania po mężu i najlepiej wyręczaniu go ze wszystkiego
    ogólnie jak kiedyś mojego na wakacjach wspólnych poprosiłam o przyniesienie czegoś bo akurat był bliżej (mojemu to akurat w ogole nie przeszkadza bo robimy wszystko po równo) to on na niego wyskoczył że jak ja coś chcę to niech sama sobie przyniosę

Dotty84 lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka ja tez mialam nieliczne co prawda bakterie, leukocyty tez. Maz kazał mi duzo pic, do wody i herbaty sok z żurawiny.
    Ewelina D należę to grupy średnio uzdolnionych manualne, ale spróbuje :):) chociaz taka jedna, mała opaskę z kwiatuszkiem wydzierać :)
    Pati przenosimy ske do Viviany w takim razie :) ja bede zajadała buraki na smaka ty poprawiasz wyniki:) przyjmiesz nasz kochana co?:)
    Nata i dokąd jedziecie? Wypoczywajcie:)

Viviana, xpatiiix3, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    ja mam takiego kolegę, tzn to przyjaciel mojego męża ale dla niego że któraś jest w ciąży to nie oznacza że nie ma normalnie funkcjonować, wg niego normalnie to robienie dosłownie wszystkiego, ostatnio jak u niego bylismy, robił grila, zaczęło się robić zimno no to on mówi, dobra my (on i mąż) idziemy na fajke a Wy (ja i jego żona ) wnieście stół do domu
    ale on ogónie uważ że zadaniem mężczyzny jest zarabianie kasy (jego żona też pracuje i to na cały etat) a zadaniem kobiety jest robienie wszystkiego , sprzątania, prasowania, mycia naczyń, robienia obiadków i innych posiłków, sprzątania po mężu i najlepiej wyręczaniu go ze wszystkiego
    ogólnie jak kiedyś mojego na wakacjach wspólnych poprosiłam o przyniesienie czegoś bo akurat był bliżej (mojemu to akurat w ogole nie przeszkadza bo robimy wszystko po równo) to on na niego wyskoczył że jak ja coś chcę to niech sama sobie przyniosę

udusiłabym na miejscy takiego faceta. Skoro oboje pracują to powinien chociaż od czasu do czasu odciążyć żonę. Wrr.. ja bym się tak wydymać nie dała

mada_lena lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ona się daje od samego początku, taki rodzaj faceta i już tego nie zmieni

ja czasami się buntuję i mu mówię że czegoś nie zrobię ale do niego nie trafiają żadne argumenty

łe nawet mu się nie chce czasami dla siebie po piwo iść ani wody wstawić albo ściągnąc z palnika jak się zagotuje

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:

Jaśnie hrabia. Nie trzymałabym takiego dziada w domu!
    To co jakby mieszkał sam, nie posiadał zony(czyt. Sprzątaczki) to kto by mi posprzątał, ugotowałetc. ??
    Usiąść i rządzić każdy potrafi. Nie lubie takich typków, oj nie lubie. Dla mnie nieudacznik i tyle.
    Wybacz Sylvi w koncu to Twój kolega, ale jeblabym mu:P

FK81 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Jaśnie hrabia. Nie trzymałabym takiego dziada w domu!
    To co jakby mieszkał sam, nie posiadał zony(czyt. Sprzątaczki) to kto by mi posprzątał, ugotowałetc. ??
    Usiąść i rządzić każdy potrafi. Nie lubie takich typków, oj nie lubie. Dla mnie nieudacznik i tyle.
    Wybacz Sylvi w koncu to Twój kolega, ale jeblabym mu:P
    spoko, ja mam takie samo zdanie, dla niego kobieta to przynieś podaj pozamiataj, ja takiego zachowania w swoim bym nie uznała i nie mogłabym żyć z takim osobnikiem

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Rybka ja tez mialam nieliczne co prawda bakterie, leukocyty tez. Maz kazał mi duzo pic, do wody i herbaty sok z żurawiny.
    Ewelina D należę to grupy średnio uzdolnionych manualne, ale spróbuje :):) chociaz taka jedna, mała opaskę z kwiatuszkiem wydzierać :)
    Pati przenosimy ske do Viviany w takim razie :) ja bede zajadała buraki na smaka ty poprawiasz wyniki:) przyjmiesz nasz kochana co?:)
    Nata i dokąd jedziecie? Wypoczywajcie:)

No pewnie że przyjmę :D Jest gdzie spać, a ile byśmy obgadały w tym czasie :)No naprawdę szkoda, że nie macie bliżej do mnie :)

Własnie miałam pisac, że jak Pati Hb Ci spada, to buraczki też musisz wcinać.

xpatiiix3, mada_lena lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:

No i właśnie o to mi chodzi...Ja mam kuzynkę, która ma takiego nieroba w domu...Ona w ogóle ma stwardnienie rozsiane a wszytsko robi, on jej nic nie pomaga...ona nawet ciężkie skrzynki z piwem zamienia mu na pelne w sklepie i sama to wnosi, wynosi, itp... a on tylko siedzi i jara zioło...masakra....skrajność i patologia jak dla mnie...W życiu bym takiego gnoja w domu nie trzymała...wolałabym być sama...
    Ten Twój kolega to typowy ch.j, sorki ale aż mnie trzęsie jak słyszę takie coś...
    Dlatego też błagam dziewczyny nie narzekajcie na swoich ukochanych!!!!bo to przykre jest...

relgh3714vlmssyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosz! Co za buc!!! Takich gości to tylko trzeba na pastwę losu pozostawić i niech się sami martwąi o siebie. Wtedy by się w mig wszystkiego nauczyli... albo popadli w pijaństwo z niemocy... :-/

Czytałam w necie, że te karuzelki z projektorem rzeczywiście są bateriożerne. Można sobie do nich kupić zasilacz, ale przerobić trzeba już samemu. Ja się zdecydowałam na Tiny Love rośnij z muzyką, bo ma duży wybor melodii, a jak dziecko dorośnie, można ją odczepić z łóżeczka i wtedy służy jako pozytywka.

• Jula222 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam kochaniutkie ;)
    odzywam się po wczorajszej wizycie :) Dziękuję Madalena za trzymanie kciuków <3
    Nasz Bąbelek zdrowusi:) oczywiście wielki wstydniś bo po co Mamie i Tacie pokazać co się ma pomiędzy nózkami by mama była pewna kogo nosi pod serduchem w 100%.. nózka na nózkę i nic nie widać :) serduszko ślicznie bije :) machał i zasłaniał głowkę rączką <3 pięknie otwierał buziaczek :) Całe szczęście ze z Maluchem jest ok, za to Mamusia ma niedokrwistość ciążową.. ale ponoć jeszcze się nie kwalifikuje do anemii. brac zelazo i zobaczymy jak dalej :)
    wieczorkiem was znowu musze nadrobić :) bo teraz jedziemy ogladac wozki i kupic lozeczko i duperelki do niego <3

Viviana, maaartinka, sylvi, anusiaa90, mada_lena, paula1234, RewolucjaSięDzieje, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • misiaczk25 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny !! :) Ja dzisiaj wcześniej z pracy już wstawiłam młode ziemniaczki będą z siadłym mleczkiem mniam :) Mój dzidziulek gdzieś się w poprzek ułożył i od wczoraj tak mnie w kichy gniecie że masakra.
    A z tymi baktreriami w moczu to nie wiem czy dobrze zrozumiałam i czy to to samo ale u mnie w każdy badaniu jest napisane flora bakteryjna: bardzo liczne i gin mówi że to wporządku i taka moja uroda

https://www.maluchy.pl/li-69555.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra ma takiego męża.. Nic nie zrobi sam! Wogóle nie wyobrażam sobie jej w ciąży.. W knajpce nawet po menu nie pójdzie, oczywiście jak się ona wkurzy to on jej coś przyniesie i poda ale zero własnej inicjatywy.. I oczywiście ona musi się wkurzyć, żeby on wogóle się ruszył.. Podziwiam ją za wytrwałość bo ja na jej miejscu już dawno kopłabym go w dupę.. Nawet jak jedzenie ma na talerzu to do mikrofali sobie nie włoży! W końcu to tak dużo roboty..
    Na szczęście mój M jest bardziej twórczy ale poprostu w moim typie są mężczyźni którzy potrafią zrobić wszystko.. Posprzątać, ugotować, coś wyremontować, w samochodzie podłubać dla mnie to jest facet! Jedyne co mi powiedział, to to że prasować nie będzie :)
    A nie jakaś ciapa, który myśli że ma sprzątaczkę i służącą koło siebie..

Ale na faceta i tak trzeba czasem ponarzekać i pomarudzić :)
    co nie zmienia Madlen faktu że bardzo ich doceniamy i jesteśmy z nich dumne :)

Rybka Nemo ja też mam zawsze bakterie i gin powiedziała, że to w 90% wina laboratorium, czasem jedynie złego oddania moczu lub podmycia się..
    Więc myśle, że nie masz się czym przejmować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 14:36

Madlen222, RewolucjaSięDzieje, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada-lenka ja to do Ciebie na pyzy bym wbiła z chęcią i buraczki do Viviany hheheh bo wczoraj mi się skończyły ja jak zrobie to na dwa dni tylko dla mnie :P heheh świetne wieści laseczki kurde czyli zaczyna sie poprawiać :D a tak żeby śmieszniej to ja uwielbiam buraczki tylko troche lipa bo cukier skacze... ale teraz przy insulinie do obiadu jak zjem to wezme 6 jednostek i wsio może nie bedzie tragedii :D

a i a propo mojej cukrzycy, jeszcze jeden myk taki mały nie będę miała krzywej jakies nieporozumienie wyszło, mogliby mnie doprowadzić do hiperglikemii przez to i kazała mi diabetolog odwołać ją, bo i tak już na insulinie jestem..

a ja juz wiem od 19 lipca na tydzień w dźwirzynie będę jednak nie w ustroniu 18 wieczorem wyjazd :D hehe także dobrze 2 tygodnie i sobie odpocznę a właściwie to pewnie kupe nerwów napsuje sobie przez brata psychopate... :P bo jednak jeden duuuuuży pokój wzięliśmy z mamą i bracmi :) trudno pokłócimy się troche a jak nie ogarną się to won na podwórko ich :P

ale palant z tego kolegi... ja bym skomentowała, to teraz kobiety idą odpocząć, a faceci zapierdalają sprzatać :D (sory za słownistwo ale jakby wkurzyli to bym tak na poważnie powiedziała..)

Viviana, mada_lena lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • paula1234 Koleżanka

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Ja kupuje taką z projektorem :)

Ja tez:-)

Daj znac,jak poczujesz i ja tez Ci dam znac. Zobaczysz,ze jak juz nam przykopią, to...:-)

maaartinka lubi tę wiadomość

w57v9n730utmu24b.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati nie raz miałam ochotę tak powiedziec ale z niego awanturnik szczegolnie po alkoholu i wolalabym uniknąc jakichkolwiek sprzeczek z tym facetem, to jest bez sensu bo on jest przekonany o swojej racji a nei mnie to zmieniać skoro tamta to jako tako akceptuje

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULAAA OOO KONKRET OD RAZU KOPA DOSTANIESZ PEWNIE PO ŻEBERKACH ŻE AŻ CIĘ W PÓŁ ZEGNIE :D

SYLVI A NO TO CHYBA ŻE .. ;/

paula1234 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 614 615 616 617 618 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ