X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    i wsio a waga niuńków ostatnio.?

Julek 350g, Lenka 372g :)

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to mamy wszystko :D no a Twój wiersz to chyba najpiękniej wygląda tak kolorowo :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 16:00

Madlen222 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka Nemo wrote:
    No i mam reszte wyników, wyszły mi bakterie i leukocyty w moczu:(. Targejszyn:(. W poniedziałek dopiero wizyta. Miała któras a Was coś takiego w tej, albo poprzedniej ciąży?

Miałam, wyszły mi leukocyty i bakteria E.coli :( przez 7 dni brałam antybiotyk 2 razy dziennie i szczęśliwie okazało się, że lekarz go od razu dobrze dobrał i E.coli mimo że ciężka do leczenia poszła sobie :)
    Gin mówił że bakteria groźniejsza niż antybiotyk i trzeba przeleczyć. Powodzenia Kochana, będzie dobrze (mój Gin mnie "pocieszał" że wszelkie infekcje i bakterie w ciąży niestety dość często się zdarzają).

Rybka Nemo lubi tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tak jak piszą dziewczyny, pić dużo wody, można brać żurawit czy inny preparat profilaktycznie, pić herbatkę żurawinową, podskubywać żurawinkę suszoną :)

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati pewnie, ze sie podoba:) ciekawe ile mamy dziewczynek a i ilu chłopczyków ?? Wieczorkiem policze:)
    Musze ruszyć po zakupy, mialam wpaść do koleżanki, a tu spac mi sie chce..a i znow mam ucisk pod prawym zebrem Chyba wątroba ma coraz mniej miejsca....
    Czas na kawę, pomalować paznokcie i lece;)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    ja mam takiego kolegę, tzn to przyjaciel mojego męża ale dla niego że któraś jest w ciąży to nie oznacza że nie ma normalnie funkcjonować, wg niego normalnie to robienie dosłownie wszystkiego, ostatnio jak u niego bylismy, robił grila, zaczęło się robić zimno no to on mówi, dobra my (on i mąż) idziemy na fajke a Wy (ja i jego żona ) wnieście stół do domu
    ale on ogónie uważ że zadaniem mężczyzny jest zarabianie kasy (jego żona też pracuje i to na cały etat) a zadaniem kobiety jest robienie wszystkiego , sprzątania, prasowania, mycia naczyń, robienia obiadków i innych posiłków, sprzątania po mężu i najlepiej wyręczaniu go ze wszystkiego
    ogólnie jak kiedyś mojego na wakacjach wspólnych poprosiłam o przyniesienie czegoś bo akurat był bliżej (mojemu to akurat w ogole nie przeszkadza bo robimy wszystko po równo) to on na niego wyskoczył że jak ja coś chcę to niech sama sobie przyniosę

Szybko bym go kopnęła w dupę! Rozwód gwarantowany... nie cierpię takich typów, niech wraca do mamusi..

Madlen222, Agata92 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczynki za info odnośnie bakteri już mi lepiej:). Piję dużo wody, przez co mi się nie chce jeść. Więc ostatnio zamiast tyć to waga idzie w dół.

Tego kolesia to ja bym chyba z domu na zbity pysk wywaliła. Co za OGR, patałach jeden, gdzie tu szacunek do własnej żony?
    Ja nie mam co narzekać na mojego męża, robi dosłownie wszystko, w domku, koło domku i oczywiście przy naszych samochodach też zrobi. Jedyne co mi zawsze powtarza, to że on nie będzie na pewni mył garków bo cała kuchnia pływała by w wodzie, ale z racji, że mamy zmywarkę tych garków do mycia prawie w ogóle nie ma.

Madlen222, Fidelissa lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż to ideał :)

Tylko nie może się o tym dowiedzieć, bo nie chcę go zbytnio rozpuszczać hihihihih :)

Madlen222, Reverie, Mamadomina lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki. Dawno się nie odzywałam, ale codziennie czytałam co by nie mieć zaległości. Przez tydzień gościła u nas moja siostra z moją przyszłą chrześnicą 5 miesięczną Tosią. Piękne cudowne dziecko, ale po tym tygodniu zastanawiam się czy ja podołam i czy dam radę znowu w tych pieluchach, nocnych karmieniach, usypianiu i w ogóle. Czy ja dobrze zrobiłam? Moi chłopcy też sie nie mogli przyzwyczaić że trzeba być cicho i chodzić na paluszkach. Ale myślę, że moja mała będzie od początku przyzwyczajała się do hałasu i krzyków. No niestety moi chłopcy są żywiołowi i energia ich rozpiera. Żywe złoto. Trochę się przerazilam, ale bardzo chcę tej córeczki. Wreszcie będę miała z kim malować paznokcie :) Cały czas czuję się super, nic dosłownie nic mi nie dolega. Cieszę się z waszych dobrych wiadomości i liczę na kolejne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 18:11

RewolucjaSięDzieje, mada_lena, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i my po połówkowym;) wszystkie parametry jak najabarzdiej ok chociaż Lili dzisiaj przyjęla tak śmiechowe pozy ręce trzymające się za głowę pokrzyżowane nogi akrobatka chyba jogę ćwiczyła :) a mi przez miesiąc przybyło aż 0,9 kg :p
    a malutka ma już 478 gramów :) szyjka macicy ok. Jest pięknie :)
    a 11 lipca Usg 3/4 D oby sobie twarzy nie zasłoniła :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 19:00

Agata92, anusiaa90, xpatiiix3, Madlen222, Viviana, KasiaKa, maaartinka, Nata, Rybka Nemo, mada_lena, Lavendula, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena ciężka sprawa bo nie każda mama wie co będzie :P chyba ,że takie na zielono zaznaczyć wtedy i owszem da się policzyć xD

okti super ale kluseczka małego masz :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa wpadlam juz w szal zakupow kompletnie:)

teraz padlo na sweterek:
    http://img31.otofotki.pl/obrazki/sz163_DSC_0066.JPG
    jutro przyjdzie wloczka na kocyk i wybralam juz wloczke na czapeczke i chustke na szyje:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 19:24

Lavendula lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i moje wyniki..

hemoglobina 10,9 norma od 12
    czerwone 3,5 norma od 4
    hematokryt 31,2% norma od 37
    i reszta w normie

a i mocz
    bakterie bardzo liczne
    jakies nabłonki wielokątne dość liczne
    i leukosyty 3-5 w polu widzenia

i co to znaczy.??

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja ide smażyć placki ziemniaczane, tak mnie naszło:)

xpatiiix3, mada_lena lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen poczęstuj :D heheh a ja miałam dzisiaj ochote na naleśniki te grube pancake czy jak to tam z owocami i syropem klonowym ale kosztuje mała buteleczka 18zł to szkoda mi na raz xD bo chcałam tak ciut ciut do smaku bo ślinka cieknie aż na to a nie bardzo mogę.. :P

A mój Marcel wziął sobie moją miseczkę caluśką z czerwoną porzeczką i opylił mi w kącie całą xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 19:34

mada_lena lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Madlen poczęstuj :D heheh a ja miałam dzisiaj ochote na naleśniki te grube pancake czy jak to tam z owocami i syropem klonowym ale kosztuje mała buteleczka 18zł to szkoda mi na raz xD bo chcałam tak ciut ciut do smaku bo ślinka cieknie aż na to a nie bardzo mogę.. :P

Pati to zapraszam, dostaniesz placka ziemniaczanego i naleśnik też się znajdzie, bo tu w Holandii strasznie te pancake są popularne i taniutkie:)

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde zeby tak mieć hajsu to normalnie bym każda objechała i pyszności pojadła gdyby nie cukrzyca :P

Madlen222, mada_lena lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    kurde zeby tak mieć hajsu to normalnie bym każda objechała i pyszności pojadła gdyby nie cukrzyca :P
    Pati, dla ciebie to akurat syrop klonowy to niezla opcja:) ma indeks glikemiczny 65 (glukoza 100), wiec mniejszy wzrost glukozy we krwii

Ewelina
    hhojzmj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo nawet nie wiedziałam :D to może i sie zaopatrzę, chociaż rzadko mam ochote na słodkie :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen kupilam ten grantowy w biale kropki.
    lezy ok chociaz nie jest ciazowy.
    troche majtki cisna ale przezyje
    do tego zakupilam :
    -kapelusz od slonca
    -jeansowa sukienke
    -sukienke typu polo
    -t-skirt

ufff, jestem zadowolona:)

czy juz sie chwalilam ze zaczal sie 22 tydzien czyli polowa 6 miesiaca????

kiedy to minelo.....
    wyczuwam juz ruchy raz na jakis czas...ale to dziwne:))

czas posprzatac, posprawdzac rachunki, wynegocjowac stawki z robotnikami itp.
    jestem zmeczona..
    jedyne co mnie pociesza...
    w przyszly piatek jade na urlop:)))

Madlen222 lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

‹‹ 616 617 618 619 620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ