X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    i wsio a waga niuńków ostatnio.?

Julek 350g, Lenka 372g :)

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to mamy wszystko :D no a Twój wiersz to chyba najpiękniej wygląda tak kolorowo :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 16:00

Madlen222 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka Nemo wrote:
    No i mam reszte wyników, wyszły mi bakterie i leukocyty w moczu:(. Targejszyn:(. W poniedziałek dopiero wizyta. Miała któras a Was coś takiego w tej, albo poprzedniej ciąży?

Miałam, wyszły mi leukocyty i bakteria E.coli :( przez 7 dni brałam antybiotyk 2 razy dziennie i szczęśliwie okazało się, że lekarz go od razu dobrze dobrał i E.coli mimo że ciężka do leczenia poszła sobie :)
    Gin mówił że bakteria groźniejsza niż antybiotyk i trzeba przeleczyć. Powodzenia Kochana, będzie dobrze (mój Gin mnie "pocieszał" że wszelkie infekcje i bakterie w ciąży niestety dość często się zdarzają).

Rybka Nemo lubi tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tak jak piszą dziewczyny, pić dużo wody, można brać żurawit czy inny preparat profilaktycznie, pić herbatkę żurawinową, podskubywać żurawinkę suszoną :)

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati pewnie, ze sie podoba:) ciekawe ile mamy dziewczynek a i ilu chłopczyków ?? Wieczorkiem policze:)
    Musze ruszyć po zakupy, mialam wpaść do koleżanki, a tu spac mi sie chce..a i znow mam ucisk pod prawym zebrem Chyba wątroba ma coraz mniej miejsca....
    Czas na kawę, pomalować paznokcie i lece;)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    ja mam takiego kolegę, tzn to przyjaciel mojego męża ale dla niego że któraś jest w ciąży to nie oznacza że nie ma normalnie funkcjonować, wg niego normalnie to robienie dosłownie wszystkiego, ostatnio jak u niego bylismy, robił grila, zaczęło się robić zimno no to on mówi, dobra my (on i mąż) idziemy na fajke a Wy (ja i jego żona ) wnieście stół do domu
    ale on ogónie uważ że zadaniem mężczyzny jest zarabianie kasy (jego żona też pracuje i to na cały etat) a zadaniem kobiety jest robienie wszystkiego , sprzątania, prasowania, mycia naczyń, robienia obiadków i innych posiłków, sprzątania po mężu i najlepiej wyręczaniu go ze wszystkiego
    ogólnie jak kiedyś mojego na wakacjach wspólnych poprosiłam o przyniesienie czegoś bo akurat był bliżej (mojemu to akurat w ogole nie przeszkadza bo robimy wszystko po równo) to on na niego wyskoczył że jak ja coś chcę to niech sama sobie przyniosę

Szybko bym go kopnęła w dupę! Rozwód gwarantowany... nie cierpię takich typów, niech wraca do mamusi..

Madlen222, Agata92 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczynki za info odnośnie bakteri już mi lepiej:). Piję dużo wody, przez co mi się nie chce jeść. Więc ostatnio zamiast tyć to waga idzie w dół.

Tego kolesia to ja bym chyba z domu na zbity pysk wywaliła. Co za OGR, patałach jeden, gdzie tu szacunek do własnej żony?
    Ja nie mam co narzekać na mojego męża, robi dosłownie wszystko, w domku, koło domku i oczywiście przy naszych samochodach też zrobi. Jedyne co mi zawsze powtarza, to że on nie będzie na pewni mył garków bo cała kuchnia pływała by w wodzie, ale z racji, że mamy zmywarkę tych garków do mycia prawie w ogóle nie ma.

Madlen222, Fidelissa lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż to ideał :)

Tylko nie może się o tym dowiedzieć, bo nie chcę go zbytnio rozpuszczać hihihihih :)

Madlen222, Reverie, Mamadomina lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki. Dawno się nie odzywałam, ale codziennie czytałam co by nie mieć zaległości. Przez tydzień gościła u nas moja siostra z moją przyszłą chrześnicą 5 miesięczną Tosią. Piękne cudowne dziecko, ale po tym tygodniu zastanawiam się czy ja podołam i czy dam radę znowu w tych pieluchach, nocnych karmieniach, usypianiu i w ogóle. Czy ja dobrze zrobiłam? Moi chłopcy też sie nie mogli przyzwyczaić że trzeba być cicho i chodzić na paluszkach. Ale myślę, że moja mała będzie od początku przyzwyczajała się do hałasu i krzyków. No niestety moi chłopcy są żywiołowi i energia ich rozpiera. Żywe złoto. Trochę się przerazilam, ale bardzo chcę tej córeczki. Wreszcie będę miała z kim malować paznokcie :) Cały czas czuję się super, nic dosłownie nic mi nie dolega. Cieszę się z waszych dobrych wiadomości i liczę na kolejne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 18:11

RewolucjaSięDzieje, mada_lena, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i my po połówkowym;) wszystkie parametry jak najabarzdiej ok chociaż Lili dzisiaj przyjęla tak śmiechowe pozy ręce trzymające się za głowę pokrzyżowane nogi akrobatka chyba jogę ćwiczyła :) a mi przez miesiąc przybyło aż 0,9 kg :p
    a malutka ma już 478 gramów :) szyjka macicy ok. Jest pięknie :)
    a 11 lipca Usg 3/4 D oby sobie twarzy nie zasłoniła :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 19:00

Agata92, anusiaa90, xpatiiix3, Madlen222, Viviana, KasiaKa, maaartinka, Nata, Rybka Nemo, mada_lena, Lavendula, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena ciężka sprawa bo nie każda mama wie co będzie :P chyba ,że takie na zielono zaznaczyć wtedy i owszem da się policzyć xD

okti super ale kluseczka małego masz :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa wpadlam juz w szal zakupow kompletnie:)

teraz padlo na sweterek:
    http://img31.otofotki.pl/obrazki/sz163_DSC_0066.JPG
    jutro przyjdzie wloczka na kocyk i wybralam juz wloczke na czapeczke i chustke na szyje:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 19:24

Lavendula lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i moje wyniki..

hemoglobina 10,9 norma od 12
    czerwone 3,5 norma od 4
    hematokryt 31,2% norma od 37
    i reszta w normie

a i mocz
    bakterie bardzo liczne
    jakies nabłonki wielokątne dość liczne
    i leukosyty 3-5 w polu widzenia

i co to znaczy.??

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja ide smażyć placki ziemniaczane, tak mnie naszło:)

xpatiiix3, mada_lena lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen poczęstuj :D heheh a ja miałam dzisiaj ochote na naleśniki te grube pancake czy jak to tam z owocami i syropem klonowym ale kosztuje mała buteleczka 18zł to szkoda mi na raz xD bo chcałam tak ciut ciut do smaku bo ślinka cieknie aż na to a nie bardzo mogę.. :P

A mój Marcel wziął sobie moją miseczkę caluśką z czerwoną porzeczką i opylił mi w kącie całą xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 19:34

mada_lena lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Madlen poczęstuj :D heheh a ja miałam dzisiaj ochote na naleśniki te grube pancake czy jak to tam z owocami i syropem klonowym ale kosztuje mała buteleczka 18zł to szkoda mi na raz xD bo chcałam tak ciut ciut do smaku bo ślinka cieknie aż na to a nie bardzo mogę.. :P

Pati to zapraszam, dostaniesz placka ziemniaczanego i naleśnik też się znajdzie, bo tu w Holandii strasznie te pancake są popularne i taniutkie:)

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde zeby tak mieć hajsu to normalnie bym każda objechała i pyszności pojadła gdyby nie cukrzyca :P

Madlen222, mada_lena lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    kurde zeby tak mieć hajsu to normalnie bym każda objechała i pyszności pojadła gdyby nie cukrzyca :P
    Pati, dla ciebie to akurat syrop klonowy to niezla opcja:) ma indeks glikemiczny 65 (glukoza 100), wiec mniejszy wzrost glukozy we krwii

Ewelina
    hhojzmj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo nawet nie wiedziałam :D to może i sie zaopatrzę, chociaż rzadko mam ochote na słodkie :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen kupilam ten grantowy w biale kropki.
    lezy ok chociaz nie jest ciazowy.
    troche majtki cisna ale przezyje
    do tego zakupilam :
    -kapelusz od slonca
    -jeansowa sukienke
    -sukienke typu polo
    -t-skirt

ufff, jestem zadowolona:)

czy juz sie chwalilam ze zaczal sie 22 tydzien czyli polowa 6 miesiaca????

kiedy to minelo.....
    wyczuwam juz ruchy raz na jakis czas...ale to dziwne:))

czas posprzatac, posprawdzac rachunki, wynegocjowac stawki z robotnikami itp.
    jestem zmeczona..
    jedyne co mnie pociesza...
    w przyszly piatek jade na urlop:)))

Madlen222 lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

‹‹ 616 617 618 619 620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ