X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati jakie masz MCV? Zaraz moj men cie tu zdiagnozuje:)
    Posiew moczu koniecznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 21:36

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Nata ja mam to samo, ciągle tylko słodkości mi się chce!!!
    O mam to samo! Dzisiaj na sniadanie jadłam ciastka z czeko...potem dopiero była kanapka

Madlen222 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzis rano jak wstalam chcialo mi sie batonika zjadlam i po chwili zrobilo mi sie mdlo i slabo. Musialam usiasc ... I tak dziwnie jakby oczy mnie bolaly albo swiatlo przeszkadzalo. Posiedzialam, potem poszlam schlodzic twarz lodowata woda i jakos przeszlo. Wypilam kawe zjadlam sniadanie i bylo oki.

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jaki rozmiar czapki się kupuje dla niemowlaka? bo chyba taką cieplejszą czapę trzeba zakupić no nie?? :-) szukam pajaców welurowych ale szału nie ma..

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena mcv 89, 1

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski jak przezyc test z glukoza? U nas lab od 8 i 0 10 pobranie po gkukozie. Zgroza.

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Evik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio sie taaka żarta zrobiłam że żal! Tyle pochłaniam róznych rzeczy na raz! Wczoraj na wieczór zrobilismy z mężem pizze którą za chwilę zagryzłam czereśniami, oscypkiem i wysłałam męża po batony milky way!W nocy tak mi sie odbijalo i czulam sie jak przejedzona foka!:D Co do facetów buców to są jak najbardziej znam tez przypadki, ale i kobitki sobie pozwalaja na to. Mój to równiez ideał w domu zrobi dosłownie wszytsko i nigdy nie ma jakichś wymagań czy roszczeń że czegoś nie zrobiłam, wrecz to ja nadgorliwa do wszystkiego naganiam:D A teraz mnie kłuje po prawej stronie na dole, przykładam rękę a tam rybke czuję!Pomaga jak wyprostuje nogi wiec lece chyba do łóżeczka:)
    A i ja to bym Was wszytskie zaprosiła na ucztę jedzeniową i plotyyyy. Tydzien by nie starczyl !:D

FK81, Mamadomina lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • KUNIAK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halo :D
    Ale mialam intensywny dzien :)
    W koncu sie wyrwalam po 2 tygodniach lezakowania

Najwazniejsze nasza corka jest zdrowa! Wszystko na swoim miejscu ;))
    Polowkowe wyszlo idealnie,ma 470 g.! i dwoma raczkami trzyma pepowine, tylko zdjecia buzi nie dostalismy bo byla mocno wtulona w lozysko.

A z szyjka wg.tej lekarki nie jest tak zle.
    Wg jej pomiaru ma 3,5 cm czyli bardzo dobrze,podobno jest mozliwe ze szyjka zareagowala na leki i sie ladnie zeszla...choc mam sie maksymalnie oszczedzac to nie musze caly czas lezec. ..Jupi :D

Pozniej bylismy na rocznicowym obiadku, i na malych zakupach dla naszej Kropki, fotki wrzuce jutro bo dzis padam. ..

Jak mowilam to musial byc dobry dzien,wiec Pati ty zdasz ten egzamin :Dna bank

Nata, xpatiiix3, Agata92, mada_lena, Madlen222, Rybka Nemo, FK81, Mamadomina, KasiaKa, RewolucjaSięDzieje, Goplana, Viviana, Maga31, anusiaa90, sylvi lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla tych z Was które będą miały małe księżniczki :-) http://allegro.pl/coco-baby-czapka-kalosze-komplet-i4335701669.html

rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak super wieści, dziewczyny Wasze dzieci takie duże a moje to jakieś chuchro i się zaczynam martwić...za półtora tygodnia mam lekarza to się sprawdzi czy coś dzieciątko przybrało na wadze...niby na połówkowym nic nie mówił więc chyba ok było.

rfnnk6n.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen,
    c
    Co do ksiazki ja kupilam Jezyk niemowlat i Jezyk dwulatka ( bo ktos sprzedawal w takim komplecie na all) dopiero zaczelam ale wydaje sie sensowna :)

gg64l6d8uplrbvce.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Madalena mcv 89, 1[/QUOTE
    ]oznacz sobie zelazo plus ferytyne( opcjonalnie) i jedziemy na buraczki do Viviany :D
    Powtórz morf z rozmazem najlepiej.

Viviana lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Kuniak super wieści, dziewczyny Wasze dzieci takie duże a moje to jakieś chuchro i się zaczynam martwić...za półtora tygodnia mam lekarza to się sprawdzi czy coś dzieciątko przybrało na wadze...niby na połówkowym nic nie mówił więc chyba ok było.

Nata jesli tylko miesci sie w granicach normy (a na pewno sie miesci bo by ci lekarz powiedzial)
    to ja bym sie cieszyla,mniej dzwigasz, latwiej rodzisz :D
    A ta tolerancja prawidlowej wagi jest spora.

gg64l6d8uplrbvce.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra to w przyszłym tyg zrobię powtórkę i dodatkowo jeszcze to żelazo ;) no ją w buraczki się zaopatrzylam trzeba jutro zrobić ; D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak jak się cieszę że z dzidzią ok i że z Twoja szyjką też ok...jejq dałaś mi teraz nadzieję, że i moja szyjka jest spokojna i będzie dobrze:)
    Super!!!

KUNIAK lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie co jest najlepsze? że mój mąż od początku mojej ciąży zajada ze mną i przytył już więcej ode mnie;) hehe...ale mi to akurat pasi gdyż on kiedyś taka chudzinka był a teraz to się prawdziwy tata robi:)

mada_lena lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen jestem zaskoczona ze rozwarcie moze sie cofnac nawet.Ale super ze tak jest,powiedziala tylko ze jak przesadze z wysilkiem to znow cos sie moze podziac mimo lekow,
    Grunt to sie polozyc kilka razy dziennie po kilknascie minut.,musimy po prostu uwazac...ale Takie lezenie to sama przyjemnosc :D

Ja mojemu powiedzialam na poczatku ze musi miec zawsze 20 kg wiecej niz ja,zebym sie nie czula jak slonica.
    Wyjsciowo tak bylo, ale oznaczalo to ze musi przytyc dokladnie tyle co ja :-)
    Na poczatku sie staral ale pozniej postanowil isc na latwizne i brzuszek chcial zdobywac.... piwkiem :-D
    No i musialam go zwolnic z tej obietnicy :-D bo by w alkoholizm popadl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 22:27

Madlen222, mada_lena lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie Kuniak, tym bardziej że wkrótce zabraknie nam leżenia:)
    Ale super że z tą szyjką ok...ja rozwarcia nie miałam i mam nadzieje ze nie mam, tylko mi się skracała...natomiast tetaz mam pessar i praktycznie leze calymi dniami więc nie może być źle lub gorzej:)
    A w ogóle dużego masz dzidziola:) super!!!! i jeszcze kolacja na uczczenie rocznicy i połówkowego , idealny dzień:D:D super...

KUNIAK lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a co u Desou? Staram sie za Wami nadazyc ale to nie takie proste. Wczoraj gin mi powuedziska ze mam lozysko schodzace na przedniej ścianie i jak sie nie podniesie to za 4 tyg mnie na l4 wysle i basta. Moze wówczas Was dogonie. Co do moich notch na prawej i lewej tetnicy powiedziala ze na tym etapie jeszcze takie moga być mam wiec nadzieje ze następny doppler będzie ok. Dzisiaj jestem sama w domu bo moi chlopcy pojechali do ustki do brata mojego Piotra stad ta godzina bo wczesniej ucielam sobie drzemkę bagatela 2 godzinki. Ale chyba za raz znowu pójdę spać. Dobrej nocy.

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    dla kompletnych laikow (jak ja):
    http://www.mamazone.pl/artykuly/male-dziecko/noworodek/2014/wyprawka-dla-dziecka.aspx

wielkie dzięki.... właśnie takiego czegoś szukałam :*

jmmg93c.png
‹‹ 618 619 620 621 622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ