X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi jakie książki polecacie dla początkujących rodziców ?

Wydaje mi się że Goplana pisała kiedyś o pozycji "język niemowląt" zamierzam ją kupić :)

Jeszcze jedna by mi się przydała taka lektura dla tatusia najlepiej :D

nxbhnwz.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak ja tez bym cos mojemu M wcisnela do czytania :) wczesniej szukalam jakiejś książki jak być wsparciem dla kobiety w ciazy lub po porodzie czy cos w tym rodzaju ale nie znalazłam nic takiego, wiec jakby ktoś cos znał to podrzucie proszę tytuł :)

201411191762.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszła Fidelissa po strój i kupiła pół sklepu :P i bardzo dobrze:) ja też bym poszłą na jakieś zakupy ale przez tą moją szyjkę nie mogę :(

KUNIAK gdzie jesteś? jak tam u lekarza??

Fidelissa lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:

Wydaje mi się że Goplana pisała kiedyś o pozycji "język niemowląt" zamierzam ją kupić :)

Czytam właśnie "W Paryżu dzieci nie grymaszą" o ogólnym podejściu do wychowania. Jeszcze nie wiem jaka będzie, ale zapowiada się fajnie (fajnie napisana)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    O! Zdecydowanie, dajcie namiary, jeśli wiecie, że jest coś godnego polecenia. Dla mnie najlepiej w wersji ilustrowanej i zawierającej dokładne instrukcje, co, jak i kiedy ;-)

Póki co planuję nabyć polecaną książkę "Pierwszy rok życia dziecka" Sharon Mazel, Heidi Murkoff http://lubimyczytac.pl/ksiazka/160803/pierwszy-rok-zycia-dziecka

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do książek to najlepiej czytać wszystko co wpadnie w ręce:)

dla tatusiów polecam: "Jak być wspaniałym tatą" (Ian Bruce), mąż opylił szybciutko :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam "Pierwszy rok życia dziecka". Jak zaczynałam, to wszystko wydawało mi się takie nowe, a teraz coraz bardziej uświadamiam sobie, że to są absolutne podstawy, bo na więcej miejsca by nie starczyło :P Tak więc też szukam nowej pozycji.

Wiem, że jest jakaś książka dedykowana ojcom (autor facet), ale jedna dziewczyna w swoim pamiętniku baaardzo ją krytykowała. Podobno są w niej stwierdzenia na poziomie, że jak żona w ciąży, to trzeba dużo chodzić na imprezy i pić piwo, bo później może nie być okazji :P

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby co, to ja o innej książce dla ojców pisałam, niż Rewolucja, bo o polskiej.

f2w3rjjg7duv7nlc.png

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reverie wrote:
    O! Zdecydowanie, dajcie namiary, jeśli wiecie, że jest coś godnego polecenia. Dla mnie najlepiej w wersji ilustrowanej i zawierającej dokładne instrukcje, co, jak i kiedy ;-)

Póki co planuję nabyć polecaną książkę "Pierwszy rok życia dziecka" Sharon Mazel, Heidi Murkoff http://lubimyczytac.pl/ksiazka/160803/pierwszy-rok-zycia-dziecka

Co do ilustrowanych "podręczników" to są takie fajne książki, które są banalne w odbiorze i zawierają wiedzę w pigułce np. ta:)
    http://www.empik.com/twoja-ciaza-tydzien-po-tygodniu-opracowanie-zbiorowe,prod57010025,ksiazka-p

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam strój z tamtego roku, stanik jest taki w formie jakby pasków na cyckach więc w sam raz ale i tak będę miała raczej bluzkę bandau bez ramiączek, żeby chronić brzuszek, wbiłam się w białe spodenki z tamtego roku, ale tylko dlatego że są sznurowane i mogłam sobie wyregulować :-) jedziemy w ciemno, kierunek Darłówko, mam nadzieję że jakiś nocleg się znajdzie :-) chociaż odechciało mi się wyjazdu po dzisiejszej sprzeczce z mężem, poszło o teściów...ehhh jeszcze usłyszałam że jestem jak jego matka, zajebiście. Chciałam zadbać o nas a okazało się, że jestem najgorsza boshe czasem mam ochotę go zabić!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 20:59

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinsleepe wrote:
    Czytam "Pierwszy rok życia dziecka". Jak zaczynałam, to wszystko wydawało mi się takie nowe, a teraz coraz bardziej uświadamiam sobie, że to są absolutne podstawy, bo na więcej miejsca by nie starczyło :P Tak więc też szukam nowej pozycji.

Wiem, że jest jakaś książka dedykowana ojcom (autor facet), ale jedna dziewczyna w swoim pamiętniku baaardzo ją krytykowała. Podobno są w niej stwierdzenia na poziomie, że jak żona w ciąży, to trzeba dużo chodzić na imprezy i pić piwo, bo później może nie być okazji :P

Pewnie chodzi o Leszka K. Talko,
    książka jest okraszona jest czarnym humorem i sarkastycznym podejściem:):):)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny od kilku dni tak mnie na słodkie ciągnie że masakra!!! chyba moje dziecko chce bardzo przytyć a dodatkowo ja z nim ;-)

Madlen222 lubi tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam Mezczyzna i Bestia mala ksiazeczka o rodzicielstwie napisana z humorem, sama ja mam jest super.

a ja znow grilluje i kupilam sobie lecha free tak mialam ochote na chmielik

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    echoooo.. a co z moimi wynikami, ponawiam pytanie ktoś wie może co to oznacza początek anemii i jakąś infekcje..?

hemoglobina 10,9 norma od 12
    czerwone 3,5 norma od 4
    hematokryt 31,2% norma od 37
    i reszta w normie

a i mocz
    bakterie bardzo liczne
    jakies nabłonki wielokątne dość liczne
    i leukosyty 3-5 w polu widzenia

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się nie znam Pati niestety :(

rfnnk6n.png

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    echoooo.. a co z moimi wynikami, ponawiam pytanie ktoś wie może co to oznacza początek anemii i jakąś infekcje..?

hemoglobina 10,9 norma od 12
    czerwone 3,5 norma od 4
    hematokryt 31,2% norma od 37
    i reszta w normie

a i mocz
    bakterie bardzo liczne
    jakies nabłonki wielokątne dość liczne
    i leukosyty 3-5 w polu widzenia

Dokładnie tak jak przypuszczasz,
    moim zdaniem żelazo uratuje podupadłą hemoglobinę i wredny hematokryt, co do moczu - może być infekcja układu moczowego.
    Konsultuj z ginem.
    I zrób posiew :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czytała któraś ksiazke pt "położna 3350 cudów narodzin" chyba też ją kupię :)

nxbhnwz.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to patrze coś kosztem czegoś, ok jutro sie dowiem co i jak :) dzięki :* lepiej z tarczycą za to insulina wpadła, tu sie poprawiło po insulinie to wyniki spadają jak nie urok to sraczka xD

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, masz parametry trochę poniżej normy, ale ja mam podobne i nic na to nie biorę. W ciąży zwiększa się objętość osocza, tzn. krew się rozrzedza i mówi się o niedokrwistości fizjologicznej w ciąży. Twój lekarz określi, w którym momencie włączyć ew. leczenie. A jeśli chodzi o mocz, to można posiew z antybiogramem, bo chyba faktycznie infekcja.

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata ja mam to samo, ciągle tylko słodkości mi się chce!!!

mada_lena lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
‹‹ 617 618 619 620 621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ