Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
niecierpliwa21 wrote:Dziewczyny powiedzcie mi jakie książki polecacie dla początkujących rodziców ?
Wydaje mi się że Goplana pisała kiedyś o pozycji "język niemowląt" zamierzam ją kupić
Jeszcze jedna by mi się przydała taka lektura dla tatusia najlepiej
Czytam właśnie "W Paryżu dzieci nie grymaszą" o ogólnym podejściu do wychowania. Jeszcze nie wiem jaka będzie, ale zapowiada się fajnie (fajnie napisana)
-
nick nieaktualnyniecierpliwa21 wrote:Dziewczyny powiedzcie mi jakie książki polecacie dla początkujących rodziców ?
Wydaje mi się że Goplana pisała kiedyś o pozycji "język niemowląt" zamierzam ją kupić
Jeszcze jedna by mi się przydała taka lektura dla tatusia najlepiej
Póki co planuję nabyć polecaną książkę "Pierwszy rok życia dziecka" Sharon Mazel, Heidi Murkoff http://lubimyczytac.pl/ksiazka/160803/pierwszy-rok-zycia-dziecka
-
Czytam "Pierwszy rok życia dziecka". Jak zaczynałam, to wszystko wydawało mi się takie nowe, a teraz coraz bardziej uświadamiam sobie, że to są absolutne podstawy, bo na więcej miejsca by nie starczyło
Tak więc też szukam nowej pozycji.
Wiem, że jest jakaś książka dedykowana ojcom (autor facet), ale jedna dziewczyna w swoim pamiętniku baaardzo ją krytykowała. Podobno są w niej stwierdzenia na poziomie, że jak żona w ciąży, to trzeba dużo chodzić na imprezy i pić piwo, bo później może nie być okazji -
Reverie wrote:O! Zdecydowanie, dajcie namiary, jeśli wiecie, że jest coś godnego polecenia. Dla mnie najlepiej w wersji ilustrowanej i zawierającej dokładne instrukcje, co, jak i kiedy
Póki co planuję nabyć polecaną książkę "Pierwszy rok życia dziecka" Sharon Mazel, Heidi Murkoff http://lubimyczytac.pl/ksiazka/160803/pierwszy-rok-zycia-dziecka
Co do ilustrowanych "podręczników" to są takie fajne książki, które są banalne w odbiorze i zawierają wiedzę w pigułce np. ta:)
http://www.empik.com/twoja-ciaza-tydzien-po-tygodniu-opracowanie-zbiorowe,prod57010025,ksiazka-p
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
ja mam strój z tamtego roku, stanik jest taki w formie jakby pasków na cyckach więc w sam raz ale i tak będę miała raczej bluzkę bandau bez ramiączek, żeby chronić brzuszek, wbiłam się w białe spodenki z tamtego roku, ale tylko dlatego że są sznurowane i mogłam sobie wyregulować
jedziemy w ciemno, kierunek Darłówko, mam nadzieję że jakiś nocleg się znajdzie
chociaż odechciało mi się wyjazdu po dzisiejszej sprzeczce z mężem, poszło o teściów...ehhh jeszcze usłyszałam że jestem jak jego matka, zajebiście. Chciałam zadbać o nas a okazało się, że jestem najgorsza boshe czasem mam ochotę go zabić!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 20:59
-
pinsleepe wrote:Czytam "Pierwszy rok życia dziecka". Jak zaczynałam, to wszystko wydawało mi się takie nowe, a teraz coraz bardziej uświadamiam sobie, że to są absolutne podstawy, bo na więcej miejsca by nie starczyło
Tak więc też szukam nowej pozycji.
Wiem, że jest jakaś książka dedykowana ojcom (autor facet), ale jedna dziewczyna w swoim pamiętniku baaardzo ją krytykowała. Podobno są w niej stwierdzenia na poziomie, że jak żona w ciąży, to trzeba dużo chodzić na imprezy i pić piwo, bo później może nie być okazji
Pewnie chodzi o Leszka K. Talko,
książka jest okraszona jest czarnym humorem i sarkastycznym podejściem:)
echoooo.. a co z moimi wynikami, ponawiam pytanie ktoś wie może co to oznacza początek anemii i jakąś infekcje..?
hemoglobina 10,9 norma od 12
czerwone 3,5 norma od 4
hematokryt 31,2% norma od 37
i reszta w normie
a i mocz
bakterie bardzo liczne
jakies nabłonki wielokątne dość liczne
i leukosyty 3-5 w polu widzenia
Livia
Nela
Marcel
-
xpatiiix3 wrote:echoooo.. a co z moimi wynikami, ponawiam pytanie ktoś wie może co to oznacza początek anemii i jakąś infekcje..?
hemoglobina 10,9 norma od 12
czerwone 3,5 norma od 4
hematokryt 31,2% norma od 37
i reszta w normie
a i mocz
bakterie bardzo liczne
jakies nabłonki wielokątne dość liczne
i leukosyty 3-5 w polu widzenia
Dokładnie tak jak przypuszczasz,
moim zdaniem żelazo uratuje podupadłą hemoglobinę i wredny hematokryt, co do moczu - może być infekcja układu moczowego.
Konsultuj z ginem.
I zrób posiew
Pati, masz parametry trochę poniżej normy, ale ja mam podobne i nic na to nie biorę. W ciąży zwiększa się objętość osocza, tzn. krew się rozrzedza i mówi się o niedokrwistości fizjologicznej w ciąży. Twój lekarz określi, w którym momencie włączyć ew. leczenie. A jeśli chodzi o mocz, to można posiew z antybiogramem, bo chyba faktycznie infekcja.