X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi jakie książki polecacie dla początkujących rodziców ?

Wydaje mi się że Goplana pisała kiedyś o pozycji "język niemowląt" zamierzam ją kupić :)

Jeszcze jedna by mi się przydała taka lektura dla tatusia najlepiej :D

nxbhnwz.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak ja tez bym cos mojemu M wcisnela do czytania :) wczesniej szukalam jakiejś książki jak być wsparciem dla kobiety w ciazy lub po porodzie czy cos w tym rodzaju ale nie znalazłam nic takiego, wiec jakby ktoś cos znał to podrzucie proszę tytuł :)

201411191762.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszła Fidelissa po strój i kupiła pół sklepu :P i bardzo dobrze:) ja też bym poszłą na jakieś zakupy ale przez tą moją szyjkę nie mogę :(

KUNIAK gdzie jesteś? jak tam u lekarza??

Fidelissa lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:

Wydaje mi się że Goplana pisała kiedyś o pozycji "język niemowląt" zamierzam ją kupić :)

Czytam właśnie "W Paryżu dzieci nie grymaszą" o ogólnym podejściu do wychowania. Jeszcze nie wiem jaka będzie, ale zapowiada się fajnie (fajnie napisana)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    O! Zdecydowanie, dajcie namiary, jeśli wiecie, że jest coś godnego polecenia. Dla mnie najlepiej w wersji ilustrowanej i zawierającej dokładne instrukcje, co, jak i kiedy ;-)

Póki co planuję nabyć polecaną książkę "Pierwszy rok życia dziecka" Sharon Mazel, Heidi Murkoff http://lubimyczytac.pl/ksiazka/160803/pierwszy-rok-zycia-dziecka

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do książek to najlepiej czytać wszystko co wpadnie w ręce:)

dla tatusiów polecam: "Jak być wspaniałym tatą" (Ian Bruce), mąż opylił szybciutko :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam "Pierwszy rok życia dziecka". Jak zaczynałam, to wszystko wydawało mi się takie nowe, a teraz coraz bardziej uświadamiam sobie, że to są absolutne podstawy, bo na więcej miejsca by nie starczyło :P Tak więc też szukam nowej pozycji.

Wiem, że jest jakaś książka dedykowana ojcom (autor facet), ale jedna dziewczyna w swoim pamiętniku baaardzo ją krytykowała. Podobno są w niej stwierdzenia na poziomie, że jak żona w ciąży, to trzeba dużo chodzić na imprezy i pić piwo, bo później może nie być okazji :P

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby co, to ja o innej książce dla ojców pisałam, niż Rewolucja, bo o polskiej.

f2w3rjjg7duv7nlc.png

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reverie wrote:
    O! Zdecydowanie, dajcie namiary, jeśli wiecie, że jest coś godnego polecenia. Dla mnie najlepiej w wersji ilustrowanej i zawierającej dokładne instrukcje, co, jak i kiedy ;-)

Póki co planuję nabyć polecaną książkę "Pierwszy rok życia dziecka" Sharon Mazel, Heidi Murkoff http://lubimyczytac.pl/ksiazka/160803/pierwszy-rok-zycia-dziecka

Co do ilustrowanych "podręczników" to są takie fajne książki, które są banalne w odbiorze i zawierają wiedzę w pigułce np. ta:)
    http://www.empik.com/twoja-ciaza-tydzien-po-tygodniu-opracowanie-zbiorowe,prod57010025,ksiazka-p

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam strój z tamtego roku, stanik jest taki w formie jakby pasków na cyckach więc w sam raz ale i tak będę miała raczej bluzkę bandau bez ramiączek, żeby chronić brzuszek, wbiłam się w białe spodenki z tamtego roku, ale tylko dlatego że są sznurowane i mogłam sobie wyregulować :-) jedziemy w ciemno, kierunek Darłówko, mam nadzieję że jakiś nocleg się znajdzie :-) chociaż odechciało mi się wyjazdu po dzisiejszej sprzeczce z mężem, poszło o teściów...ehhh jeszcze usłyszałam że jestem jak jego matka, zajebiście. Chciałam zadbać o nas a okazało się, że jestem najgorsza boshe czasem mam ochotę go zabić!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 20:59

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinsleepe wrote:
    Czytam "Pierwszy rok życia dziecka". Jak zaczynałam, to wszystko wydawało mi się takie nowe, a teraz coraz bardziej uświadamiam sobie, że to są absolutne podstawy, bo na więcej miejsca by nie starczyło :P Tak więc też szukam nowej pozycji.

Wiem, że jest jakaś książka dedykowana ojcom (autor facet), ale jedna dziewczyna w swoim pamiętniku baaardzo ją krytykowała. Podobno są w niej stwierdzenia na poziomie, że jak żona w ciąży, to trzeba dużo chodzić na imprezy i pić piwo, bo później może nie być okazji :P

Pewnie chodzi o Leszka K. Talko,
    książka jest okraszona jest czarnym humorem i sarkastycznym podejściem:):):)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny od kilku dni tak mnie na słodkie ciągnie że masakra!!! chyba moje dziecko chce bardzo przytyć a dodatkowo ja z nim ;-)

Madlen222 lubi tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam Mezczyzna i Bestia mala ksiazeczka o rodzicielstwie napisana z humorem, sama ja mam jest super.

a ja znow grilluje i kupilam sobie lecha free tak mialam ochote na chmielik

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    echoooo.. a co z moimi wynikami, ponawiam pytanie ktoś wie może co to oznacza początek anemii i jakąś infekcje..?

hemoglobina 10,9 norma od 12
    czerwone 3,5 norma od 4
    hematokryt 31,2% norma od 37
    i reszta w normie

a i mocz
    bakterie bardzo liczne
    jakies nabłonki wielokątne dość liczne
    i leukosyty 3-5 w polu widzenia

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się nie znam Pati niestety :(

rfnnk6n.png

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    echoooo.. a co z moimi wynikami, ponawiam pytanie ktoś wie może co to oznacza początek anemii i jakąś infekcje..?

hemoglobina 10,9 norma od 12
    czerwone 3,5 norma od 4
    hematokryt 31,2% norma od 37
    i reszta w normie

a i mocz
    bakterie bardzo liczne
    jakies nabłonki wielokątne dość liczne
    i leukosyty 3-5 w polu widzenia

Dokładnie tak jak przypuszczasz,
    moim zdaniem żelazo uratuje podupadłą hemoglobinę i wredny hematokryt, co do moczu - może być infekcja układu moczowego.
    Konsultuj z ginem.
    I zrób posiew :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czytała któraś ksiazke pt "położna 3350 cudów narodzin" chyba też ją kupię :)

nxbhnwz.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to patrze coś kosztem czegoś, ok jutro sie dowiem co i jak :) dzięki :* lepiej z tarczycą za to insulina wpadła, tu sie poprawiło po insulinie to wyniki spadają jak nie urok to sraczka xD

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, masz parametry trochę poniżej normy, ale ja mam podobne i nic na to nie biorę. W ciąży zwiększa się objętość osocza, tzn. krew się rozrzedza i mówi się o niedokrwistości fizjologicznej w ciąży. Twój lekarz określi, w którym momencie włączyć ew. leczenie. A jeśli chodzi o mocz, to można posiew z antybiogramem, bo chyba faktycznie infekcja.

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata ja mam to samo, ciągle tylko słodkości mi się chce!!!

mada_lena lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
‹‹ 617 618 619 620 621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ