X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak Pati też tak mam, ja czekam na 24 tydzień a potem na 28 (wtedy już 80% szans na przeżycie), także już wkrótce... ale szczerze to ciąża dla mnie wielki stres o moje dzidziole i chciałabym już przy końcówce być...

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już niedługo Madlen hihi :D kurde teraz to juz z górki zleci ,że nawet nie obejrzysz się kiedy pierwsza połowa wolno leci a teraz to ojj migusiem :P

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Już niedługo Madlen hihi :D kurde teraz to juz z górki zleci ,że nawet nie obejrzysz się kiedy pierwsza połowa wolno leci a teraz to ojj migusiem :P

No właśnie nie jestem pewna Patunia, bo mi się teraz jakoś dłuży, ale to dlatego że ja odliczam każdy dzień, i z każdego dnia się cieszę jak się szczęśliwie kończy....:)

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak ja to mam Marcelka i zawsze jakies zajęcie mi dzień to jak mrugnięcie okiem mija... ;oo A tygodnie to też nie wiem nawet kiedy bo ledwo zaczynam tydzień a juz następny jest ;oo teraz np zaraz jade nad morze zaczynajac 26 a wyjezdzam zaczynam 27 i juz w 3 trym wkrocze potem miesiac wakacji po drugie te latanie po lekarzach wyniki itd i to wsio mi tak leci, bo wiecznie coś do roboty jest :P

A tak samo z Marcelem było 18,5 miałam jak zaszłam w ciążę a tu już 20,5 ;oo gdzie mi te 2 lata umknęły to poważka nie wiem , na serio nei mam pojęcia...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    Viviana najlepszego:):)

Zauważyłyście że odkąd jesteście w ciąży znajomi mają dla Was mniej czasu czy tylko mi się tak zdaje. Ja jak miałam tylu znajomych to nagle nie ma kogo wyciągnąć na "kawe" nagle nikt czasu nie ma itd wiadomo że drinka z nimi nie wypije ale przecież mogę zamiast tego soczek sobie machnąć:(

Teraz to pal sześć, ale zaczyna się ciekawie jak dziecko jest na świecie, wtedy docenia się znajomych i przyjaciół z dziećmi, Ci "bez inwentarza" ewidentnie nie potrafią się odnaleźć w tym świecie :D:D:D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki
    Nie narzekac mi tu na pogode bo dzis organizujemy grilla, moj zaprosil kolegow z pracy z zonami.
    Wiekszosc bedzie u nas pierwszy raz,wiec po czesci to bedzie kolejna czesc naszej parapetowy:)

Goplana zerknijcie sobie na domy z wizja na fb, lub projektyzwizja.com
    My tam znalezlismy faworyta! choc pozniej kupulismy cos zupelnie innego :-) bo sie trafila mega okazja

Pati wrzucaj zdjec do woli,lubimy ogladac i ciuszki i brzuszki ;-)
    Moj brzuchol w przeciagu dwoch ostatnich tygodni baardzo urosl,az nie moge uwierzyc!

Nastka,Madlen u nas to samo ze znajomymi.Ale tak to juz jest, czesc odpadla w pewnym momencie jak zaczelo nam sie lepiej wiesc finansowo od nich :-\ dziwne ale prawdziwe a czesc wymiekla na wiesc o ciazy,fakt jestesmy czy bylismy typami imprezowiczow i takich tez mielismy znajomych.
    NA szczescie czesc zostala i z takich nalezy sie cieszyc ;-) A reszte olac cieplym moczem.

RewolucjaSięDzieje, xpatiiix3, FK81, desou, Goplana lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png

Wysłany: 5 lipca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Pati, ciąża upływa błyskawicznie, jeszcze niedawno ryczałam, że nie dam rady urodzić drugiego dziecka i jestem do bani w ogóle, a tu voila! 55% ciąży za mną, brzuch wielki przede mną, niebo gwiaździste nade mną :):):)
    Sama się zastanawiam patrząc na Janka, jak to możliwe, że to taki duży chłopak, skoro jeszcze niedawno leżał na moich piersiach cały w mazi i oglądał mnie tym swoim uważnym spojrzeniem...
    Pomimo wszelkich niedogodności związanych z ciążą - uwielbiam w niej być :)
    czuję się mega kobieco i tak jak Pati przeglądam się w wystawach z wielkim uśmiechem :D:D:D

KUNIAK, xpatiiix3, desou, Mamadomina, FK81 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 5 lipca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniaczku, weszłam na stronę, którą polecasz i od razu się zakochałam w tym:
    http://www.projektyzwizja.pl/projekty-domow/rodzinny-1,

cudowny po stokroć :):):) zmieniłabym tylko deczko tył ;)

Goplana lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:

Nastka,Madlen u nas to samo ze znajomymi.Ale tak to juz jest, czesc odpadla w pewnym momencie jak zaczelo nam sie lepiej wiesc finansowo od nich :-\ dziwne ale prawdziwe a czesc wymiekla na wiesc o ciazy,fakt jestesmy czy bylismy typami imprezowiczow i takich tez mielismy znajomych.
    NA szczescie czesc zostala i z takich nalezy sie cieszyc ;-) A reszte olac cieplym moczem.

U nas podobnie jesli chodzi o kwestie finansowa, docinki o lepszym aucie, po co nam dwa, na wakacje mozna jechać nad jezioro, a nie latać gdzies w świat,etc.....i po znajomosci.Kolejna kwestia to to, ze bardzo czesto niektórym przypomina sie o Nas jak czegoś potrzebują w sensie recepty, porady przez telefon kiedy akurat jestesmy na wakacjach, zastrzyku u dzieci, a moze przyspieszyć przyjęcie do szpitala bo siedzą na sorze 2 h juz! Kontakty rozluźnione i o wiele lepiej nam sie żyje.

Goplana lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja bym miała bezproblemową ciążę to na pewno też bym była najszczęśliwszą kobietą na świecie...jednak gdy pojawiają się komplikacje to już nie jest tak kolorowo i chce się być jak najszybciej przy końcu...

relgh3714vlmssyj.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Kuniaczku, weszłam na stronę, którą polecasz i od razu się zakochałam w tym:
    http://www.projektyzwizja.pl/projekty-domow/rodzinny-1,

cudowny po stokroć :):):) zmieniłabym tylko deczko tył ;)
    Faktycznie zaj...isty, nie widzialam go jeszcze chyba nowy projekt.
    Moim faworytem byl Nowoczesny1, lubie takie stodoly :D
    A ostatnio aranzowalam Stylowy i choc w katalogu niepozorny,na zywo miod malina :D

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czas jechać na zakupki kobitki:) muszę zaopatrzyć się w zapas nektarynek gdyż wczoraj zjadłam resztki :( miłego dzionka kochane:*

mada_lena lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati to niemożliwe jak Ci ten brzucholek rośnie :) pewnie później stanie w miejscu, a nam wszystkim wywali ;p

Madlen są już wakacje więc pewnie migiem zleci do wrześnie jak to zwykle bywa, a później to już pewnie oczekiwanie :P

Madlen222 lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    U nas podobnie jesli chodzi o kwestie finansowa, docinki o lepszym aucie, po co nam dwa, na wakacje mozna jechać nad jezioro, a nie latać gdzies w świat,etc.....i po znajomosci.Kolejna kwestia to to, ze bardzo czesto niektórym przypomina sie o Nas jak czegoś potrzebują w sensie recepty, porady przez telefon kiedy akurat jestesmy na wakacjach, zastrzyku u dzieci, a moze przyspieszyć przyjęcie do szpitala bo siedzą na sorze 2 h juz! Kontakty rozluźnione i o wiele lepiej nam sie żyje.
    Dokladnie, to samo.
    Coz widac to norma.I nieustanne pozyczki,ktorych nigdy nie odmawialam...ale niektorzy przestali rozumiec ze tez nie zawsze mam,czasem mam jakas lokate ktorej nie oplaca mi sie zerwac, czasem trzeba zainwestowac itd..na drzewie tego nie znalezlismy :/ Ale zaczely sie obrazy i urazy..
    Tez odkad przestalismy sie przejmowac jest nam lepiej ale niektorzy odbieraja to jako zadzieranie nosa,pewnie u was tez:/ Pan i Pani doktorowa hehe:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 12:21

RewolucjaSięDzieje, Goplana lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś zaczynamy 20 tydzień, teraz już będzie z górki :-) a mam dziś małego gloda :-) wczoraj po wizycie wszystko ok, usg nie miałam, gin mnie zbadał szyjka piękna, zamknięta, macica rozpuchlniona sięga już do pepka :-) mój skurcz w poprzednim tygodniu nie powinien mieć miejsca, nic złego się nie stało, ale mam to kontrolować. Podczas badania detektorem synek, dał takiego kopniaka, aż zrobiło się mega głośno, oczywiście mama wpadła w glupawke ze szczęścia. Polowkowe mam najpóźniej bo dopiero 25 lipca, miłego dzionka :-)

mada_lena, Madlen222 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Dokladnie, to samo.
    Coz widac to norma.I nieustanne pozyczki,ktorych nigdy nie odmawialam...ale niektorzy przestali rozumiec ze tez nie zawsze mam,czasem mam jakas lokate ktorej nie oplaca mi sie zerwac, czasem trzeba zainwestowac itd..na drzewie tego nie znalezlismy :/ Ale zaczely sie obrazy i urazy..
    Tez odkad przestalismy sie przejmowac jest nam lepiej ale niektorzy odbieraja to jako zadzieranie nosa,pewnie u was tez:/ Pan i Pani doktorowa hehe:D

Dokładnie. Maja jakies chore wyobrażenia o Nas. Zawod jak każdy inny. Zazdrość i tyle.

KUNIAK lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiaa w końcu musi zestopować :D

anusiaa90 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati w listopadzie przystopuje ;)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w listopadzie to już go nie będzie ahahah :D a właściwie pozostałości po nim czyli rozciągnięta skóra i sadełko xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 13:37

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boli mnie coś dziś serce(tak mi się wydaje, że to serce) jak biore oddech totak mnie kłuje i martwie sie:(. Co mozna zrobic? Czy któraś z was miała coś podobno?eg

w5wqqps6dh6rkfbp.png
‹‹ 628 629 630 631 632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ