X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • caśka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogladam mecza :-)

Madlen222 lubi tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka wrote:
    Ja ogladam mecza :-)
    Ja też. Ale nożną czy siatkową?

Madlen222 lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o a ja kupilam corci druty i wloczke i co?wlasnie robie kocyk dla malucha heheheh

ewelina_d, Madlen222, Eve, mada_lena lubią tę wiadomość

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też na mecza spoglądam (nożna) ale jakoś mnie nudzi...

w ogóle jakaś taka bez humoru dziś jestem...mam doła i płakać mi się chce...takie mam ostatnio nudne życie, ciągle sama w domu i nawet nic ciekawego nie mogę zrobić bo muszę się oszczędzać...masakra...i takie mam wrażenie że każdy następny dzień nie przyniesie mi żądnej przyjemności...
    Mąż mi na poprawę humoru przyniósł dzisiaj rózyczki, milutko ale nawet to nie cieszy mnie dzisiaj tak jak powinno... ;(

relgh3714vlmssyj.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po połówkowym, wszystko w najlepszym porządku. Kondzio zdrowy :) A tu fotki.

Buźka w 3D
    0f385cmvy027_t.jpg

i wielki siusiak :)
    qhfx5yyyg7f0_t.jpg

Madlen222, KUNIAK, KasiaKa, Eve, misiaczk25, mada_lena, Viviana, anusiaa90, desou, xpatiiix3, Agata92, RewolucjaSięDzieje, blue00, FK81, Jula222, Maga31, Fidelissa, Agusia ;) lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wpadłam pogratulować wizyt, madlen najem się gofrów za Ciebie nad morzem ;-) można uznać że jesteśmy spakowani, wykąpani, ogoleni i prawie gotowi do drogi :-) lecę zaraz spać bo o 5-6 wyjazd... może uda mi się jakoś zajrzeć do Was ale z nadrobieniem to już będzie problem pewnie, całuję Was moje dziewczyny brzuchate :-)ogólnie to ja chyba pół szafy wzięłam -masakra!

mada_lena, desou, Strupka, Madlen222, Maga31 lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, śliczny synek :) i ładnie wychodzi na zdjęciach :)
    Nata, wypoczywaj, nabieraj sił bo będą potrzebne. I wciągaj jod.
    Dobrej nocy i słodkich snów wszystkim, żeby jutro z rana do śniadania było o czym poczytać:)

niecierpliwa21 lubi tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa21 zazdroszcze siusiolca... To moje marzenie zeby tez u mnie bbyl siusiolec :D jekis cccchory sen mialam... Snila mi sie scieta glowa....

niecierpliwa21 lubi tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)
    Wlasnie meza odprawilam do pracy, wroci jutro;(
    Madlen ja tez ostatnio wiecej w domku, przeważnie sama. Ale próbuje sobie jakos zając czas czytam, pichcę, od czasu do czasu ktos wpadnie i jakos leci. Dobrze, ze mezus ma teraz wolne i możemy pozwolić sobie na wyjazd, bo kisilabym sie w domu...staram sie nie narzekać, ale zdarzają mi sie dni, ze chodzę i płacze sama nie wiem dlaczego....
    Niecierpliwa21 wow sprzęt ma niezły:) gratuluje synusia:)
    Nata zamawiam pogodę na nast tydzien:) odpoczywajcie!
    Hania od rana juz pocwiczyla:) a mamusia sobie poleniuchuje i zabieram sie niebawem za ogarnięcie garderoby na wyjazd. Prasowanie:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 08:25

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sobotnie.

Ja dziś imieninowo. Zapraszam na wirtualne ciacho :D

Niedługo jedziemy na zakupy dla Małej.

Udanej soboty :)

I cieszę się z udanych wizyt i poznania płci :)

okti89, xpatiiix3, Goplana, Strupka, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana w takim razie wszystkiego najlepszego :))

Viviana lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    No i zainwestowalam w taka oto kieckie jeszcze jeszcze przed wyjazdem w czerwcu. Jest naprawde cudowna i b. Dobrze uszyte.
    http://allegro.pl/mama-licious-dluga-sukienka-ciazowa-evely-maxi-m-i4226181466.html
    wlasnie przeszukuje allegro i szukam ZWYKLYCH damskich bluzek, gladkich, bawelnianych, co zmieszcza brzuszek i wychodzi na to, ze Mama Licious ma jedyne przyzwoite. ta twoja sukienka to ma w porzadku material? bo ja sie zawsze obawiam, ze dostane jakas szmate a nie dobra bawelne...:( a serio, zeby dostac koszulke bez zadnych nadrukow i nie dla karmiacych (na to jeszcze przyjdzie pora;)) to ze swieca trzeba szukac...

i dzien dobry wszystkim:)

Ewelina
    hhojzmj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :)

heheh ja sobie pospałam a Marcelek sobie pooglądał ehheh wycałował i poprzytulał na pobudkę zjedliśmy sniadanie i uwaga hahahh wypiłam kawe z maslanką myślałam, że taka kwaskawa bo jadłam słodkie xD a to babcia mówi nalałam Ci mleka a tu psikus bo maslanke ahahahhaha :D

trzeba w końcu dzisiaj skończyć sprzątanie pokoju, pół zawartości szafy w środku już :D hehe jeszcze wiweszaki i półek część pusta :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana najlepszego:):)

Zauważyłyście że odkąd jesteście w ciąży znajomi mają dla Was mniej czasu czy tylko mi się tak zdaje. Ja jak miałam tylu znajomych to nagle nie ma kogo wyciągnąć na "kawe" nagle nikt czasu nie ma itd wiadomo że drinka z nimi nie wypije ale przecież mogę zamiast tego soczek sobie machnąć:(

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie chce zmienić witaminy bo te moje chyba coś są do kitu jakie polecacie

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę femibion natal 2 co drugi dzień a w te które nie biorę łykam sobie Aspargin. Sama sobie ustaliłam taką dawkę.

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też polecam femibion natal 2.

Co do znajomych, mam to samo wrażenie, jakby człowiek wypadł z obiegu. Tak zawsze się znalazł ktoś z kim można było na drinka wyskoczyć, ba, obraza była jak czasu nie miałam.;) A teraz jakoś bardzo umilkło...

relg9vvjdzp246mx.png
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w przerwie jak mi się skończył femibion, brałam LadeeVit, też fajne witaminki. Jedna kapsułka do połknięcia. Ale w femibionie mi trochę bardziej skład odpowiada.

Viviana najsłodszego! i udanego dnia!:)

relg9vvjdzp246mx.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wszystkiego naj, naj:):)
    Ja łykam falvit mama co 2-3 dni.
    Ewelina materiał jest świetny, mięciutki, nie prześwituje. Dobrze sie nosi. Jestem b. Zadowolona z tej sukienki i krój pozwoli nosić ja po ciazy. Maja dosc drogo, ale wole dać wiecej niz 20 zł za bluzkę z poliesteru,w kt upoce sie jak mysz;) w lidlu sa te przedłużone tuniki, całkiem przyzwoite i bluzki w dwutaktu, nie ciazowe, ale lekko rozszerzone do spodenek czy legginsów jak dla mnie w sam raz. Cena 22zl
    Pati u mnie po takiej mieszance okupacja wucetu gotowa!:)
    Nastka tez mam takie wrazenie...i to nie tylko znajomi, rodzina tez, poza najbliższymi.
    Ale powiem szczerze mam ich głęboko. Nawet ostatnio,rozmawiałam z mezem na ten temat, ze w momencie kiedy niunia juz pojawi sie na świecie i moze wtedy beda mieli ochote zacząć wpadać to wtedy zapytam gdzie byli przez ostatnich kilka miesiecy?? Przytaknal, obiecał mnie poprzeć.

ewelina_d, Viviana, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamusie kochane :)
    Ostatnio pochłania mnie trochę pisanie wypocin nauk. i wybór projektu domu z ewentualnymi przeróbkami, więc Was tylko 1-2 razy dziennie podczytuję :) co przy moim uzależnieniu od tego forum, to prawdziwy odwyk :) :)
    Wczoraj zaobserwowałam pierwszego kopa :) śmieszne uczucie, gdy brzuch sam widocznie podskakuje, do tej pory jestem pod wrażeniem.

Vivianko - Wszystkiego najlepszego!!! :* Przede wszystkim zdrowia dla Ciebie i Amelki :)

Nastka - masz rację z tymi znajomymi, częściowo to takie subiektywne uczucie ponieważ mam teraz więcej czasu dla siebie i nagle chętnie odnowiłabym wiele kontaktów, ludzie jednak żyją dalej w wirze pracy - dyżur, po dyżurze, kolejne roboty i ciężko się z nimi umówić. Inna sprawa, że znajome babeczki spotykają się kilka razy w tygodniu np. na fitnesie - nawet mnie nie zaprosiły do kółka graniastego :) no bo co ja na tym aerobiku...

Jeśli chodzi o witaminy, to bardzo pozytywne doświadczenia mam z preparatami Olimpu - Vitamin Mama Plus . Ta firma ma bardzo dobre chelaty np. żelaza, do tego stopnia, że jak mi kiedyś włosy wypadały to po kuracji ich preparatami w badaniach miałam morfologię jak zdrowy mężczyzna (czyli dla kobiety rewelka), oraz ponad normę żelazo i kwas foliowy. Tak się dobrze przyswoiło, że nawet u takiej niezbyt dbającej o dietę wegetarianki, mocno poprawiło parametry. Teraz jestem wierna tej firmie :)
    Jeśli chodzi o DHA - to ostatnio Prenatal zmienił kształt kapsułek na małe, choć na rynku funkcjonują jeszcze równocześnie te z dużymi długimi kapsułkami, więc cza paczeć :) Na pewno ten Prenatal DHA z Alg w nowej wersji jest małokapsułkowy.

*

Btw - nie myślałam, że wybór projektu jest taki czasochłonny i że będzie powodował tyle konfliktów z mym skorupiakiem, małżem :/ Konsensusu nadal brak...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 10:23

xpatiiix3, Viviana, anusiaa90 lubią tę wiadomość

jftycms.png
‹‹ 626 627 628 629 630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ