X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może i żyją w wirze pracy ale zawsze ten czas mieli a teraz ja nie wiem czasami czuje się jak jakaś trendowata że mnie tak odpychaja a przeciez dalej jestem tą samą osobą tylko większą troszke rozmiarowo:P:P:P

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc to My zaczęłyśmy 24 tydzień <3
    Co raz bliżej wielki dzień :)
    Jak znajde centymetr to się zmierzę, bo znowu mi wcięło.. ;O :P hehe
    Także wiem już gdzie też i moje 8 kg się schowało brzuch cycki kufer, no i booczki się zrobiły, także konkret pączek się robię ,no i "guzik" zaczął już konkret sterczeć :D I okropnie mi ciągnie skóre na górze ostatnio i jakoś brzunio ciąży przy niektórych czynnościach w ciągu dnia.. Pocieszam się że jeszcze nie jest tak źle, nawet jeszcze tak się nie kulam, chociaż zaczynam się potykać z czasem o własne nogi których po prostu najzwyczajniej w świecie prawie już nie widzę z góry :)
    I z góry przepraszam ,że jak zwykle Was zawalam fotkami :P

24azcqw.jpg
    33f5b48.jpg
    dexzex.jpg
    14b84r9.jpg
    20uzaz5.jpg

Strupka, mada_lena, ewelina_d, Madlen222, Goplana, KUNIAK, RewolucjaSięDzieje, Marzena27, anusiaa90, desou, misiaczk25, Agata92, blue00, pinsleepe, Eve, Maga31, Viviana, Ninusia lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, śliczny brzuszek!:D
    Nelka to ma istne królestwo!;)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

relg9vvjdzp246mx.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati wyglądasz jakbyś już miała urodzić:) śliczny brzuszek.

Mi poszło w boczki troszke a to ciężko będzie zgubić:/:/

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe z Marcelem miałam większy przed porodem ,także się nastawiam, że jeszcze z 15-20cm pewnie przybędzie i spękam konkret w tym tempie ale mniejsza o to nie przeszkadza mi to i tak mam zeberke już i prawie jej nie widać tak zbladła mi przez rok... Zobaczymy :) hahah przez ten śmiechowy brzunio to ja nie wiem jak ja w kostiumie na plaży się pokaże xD bo talia chyba ku górze się przesunęła biodra i żebra jakieś wklęsłe są.. ;oo

Nie martwcie się hahah trzeba myśleć pozytywnie na pewno zrzucimy heheh ja po porodzie robiłam fotki co jakiś czas jak mi brzuchol spada, żeby od tak malał po porodzie jak rośnie w ciąży :D ahaaahahah

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 10:55

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ładny ;) ślicznie wyglądacie:)
    U mnie tez boczki, mały klocuszek sie ze mnie robi:)
    Zrzuci sie, nie ma innej opcji:) tak ske pocieszam:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada_lena zgadza się pozytywne podejście to jest to, a teraz tyjmy ile trzeba hehehe przyjdzie czas na zrzucanie :D Ja przy dwójeczce pewnie szybciej zrzuce niż przy samym Marceluszku :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 10:57

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biore Femibion Natal 2 plus, i mimo, ze ma magnez (malutka dawke 70mg) i zelazo (28 mg), to do tego biore Magneb6 300 mg dziennie i Tardyferon-Fol (80mg zelaza). To dopiero od tygodnia, gdy samo zelazo i magnez ewidentnie nie same nie dawaly rady (ze nie wspomne o diecie), gdy to lezalam w lozku oslabiona masakrycznie...).

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide po worki do śmieci bo wczoraj nie kupiłam. Worki i papier toaletowy to moja zmora zawsze zapomne kupić:/:/:/ A potem cmentarz ahh jak ja nie lubie takich miejsc.

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Mada_lena zgadza się pozytywne podejście to jest to, a teraz tyjmy ile trzeba hehehe przyjdzie czas na zrzucanie :D Ja przy dwójeczce pewnie szybciej zrzuce niż przy samym Marceluszku :D

Pewnie. Poki co nie bede sie tym martwić:) przez zimę sie pocwiczei na wiosnę odzyskam talie:D
    Ty przynajmniej ja masz ja juz nie;)
    Ale od czego Chodakowska ???:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 11:03

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe ja bez ćwiczeń i diety zrzuciłam ;D hehe
    No pewnie heheh tak mam przy wklęsłych żebrach :D wczoraj się ze mnie śmieli ,że arbuza chyba wielkiego połknęłam bo taka kula na brzuchu sie zrobiła :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItam z rana :) my właśnie śniadanko szykujemy i na zakupy...U nas pooda dziś odpuściła i leje deszcz od rana:) uwielbiam:D:D
    Dzisiaj na obiad serwujemy sobie hamburgery a na podwieczorek jak starczy mi sił to zamierzam zrobić jagodzianki ale z borówkami bo w Holandii jagód nie ma ;( lasów nie ma to i jagód nie ma...

A Pati ten Twój brzuchol jest niesamwity!!! ja w 22 tygodniu z bliźniakami i nawet nie mam połowy Twojego!!! <SZOK>
    Jak Ty będziesz chodzić w 9 m-cu?? haha...będziesz się turlać:D:D

Aha, od wczoraj strasznie swędzi mnie prawy cycek!!! tak obok sutka...macie tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 11:09

relgh3714vlmssyj.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati piłkę plażowa :)
    Oj Madlen ile ja bym dała za deszcz a u nas zapowiada sie upalny dzien...:(

Madlen222, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen juz zaczynam sie kulać hahhaa potykam się o własne stopy i równowage trace momentami i znosi mnie na boki xD także mówię ciężko utrzymac równowagę z takim brzuchem :P

Szczerze to mi to tak jakoś nie rzuca się w oczy tyle, że on tak rośnie dopiero na zdjęciach widzę jak porównuje sobie za każdym razem z poprzedniego tygodnia :)

Cycki ciągle mi swędzą i brzuch jak cholera, ciągle si drapie, aż sobie pazury poucinałam na równo dzisiaj rano, co by się nie zadrapać, no i teraz nie mam czy i jest gorzej.. chyba muszę nauczyć się cierpliwości :P

A deszcz kurde ja bym wolała już deszczyk niż ten upał od kiedy jestem w ciąży kocham deszcz te upały mnie wykończą u Nas ponad 30stopni...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 11:12

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati no cudowny brzusio, w ogóle jestes śliczniutka:) Ja dziś miałam ciężką noc, na wieczór jak sie położyłam czułam co jakiś czas taaaki ogromny ból z lewej strony brzucha ale trwał po sekundzie, mysle ze dzidzia mnie tak okładała, wstałam połaziłam po mieszkaniu i przeszlo potem czulam tylko bulgotki juz przyjemne. Ale jakoś i serce mnie bolalo w nocy ciezko oddech bylo złapac moze to przez tą gorąc;/
    Ja tez siedze codziennie sama w domku mąz pracuje po 10 godz, dzis tez polecial do roboty choc na 6 godz, ale wyjechalabym gdzies na nad morze tak planujemy chociaz dlugi weekend jakis ale co z tego wyjdzie?;/ poki co kupno mieszkanka na pierwszym miejscu a tam i remont i nowe mebelki to sie na to odlicza ehhh;/ pogoda taka ze tylko bym na plazy zasiadła, tu u mnie az sie z domu nie chce wyjsc

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez czasami swedzą sutki, ale oba!:D

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dajcie deszczu do mnieee

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje :* może nie widać ,ale i druga broda mi się robi ahahahhaaha :D wgl grubasek się robię :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka tez ostatnio zapomniałam o workach na śmieci, ale przynajmniej pozbyłam sie wszystkich reklamówek i siatek jednorazowych walających sie po szufladzie:)
    Madlen mnie swedzace ostatnio non stop, sutki mnie bola, mega wrazliwe...jak na poczatku ciazy. Maz zaciera ręce i szczerzy zeby wołając rosną! Rosną! Haha ale co mu po tym jak dotknąć nie da rady, tylko moze popatrzeć:P
    Pati no niezłe, ja tam widze jeszcze stopy, ale zaczyna mnie biujac na boki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 11:15

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jak się schyle to palce tylko widzę ale tak spuszczając głowę w dół balona samego :) hehehe ale szczerze kocham się oglądać w witrynach ahahah ludzie sie patrzą jak na idiotkę a ja podziwiam swój brzuszek i zaciesz :D tylko ciut ciąży w ciąży aahah :D

Nie no dzisiaj mam świetny humorek, wiecie co następną granicę przekroczyłam sobie wynaczoną czyli ukończenie 23 tygodni, teraz czekam na ukończenie 26 stawiam sobie takie małe cele, które bardzo mnie cieszą gdy do Nich docieram też tak macie .? :D

mada_lena, desou lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 627 628 629 630 631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ