X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie czasem plamy na brzuchu, ja mam np od ubrania albo jak gorąco, czasem po prysznicu a kiedyś mi sie do nie zdarzało, czyli teraz skóra jest delikatniejsza czy jak?

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Ola86 Znajoma

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:) Dzisiaj cały dzień sobie odpoczywam, Maja jest u dziadków, więc można w końcu na spokojnie poleżeć;)

Kuniak – wydaje mi się, że jeżdżąc bez prawka największy problem jest taki, że jak coś się stanie to OC może nie wypłacić pieniędzy i trzeba będzie pokrywać szkodę ze swoich bo mając umowę OC jest tam taki zapis, że aby z niego korzystać właściciel pojazdu musi mieć aktualne prawo jazdy:/

Jutro mam wizytę połówkową już się doczekać nie mogę i się oczywiście standardowo denerwuję. Mam nadzieje, że te moje twardnienia podbrzusza nie narobiły nic złego i ciekawe czy gin pozwoli nam pojechać na wakacje…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 15:23

KUNIAK lubi tę wiadomość

56acf3d7de57cf692985839a643d9062.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

http://my-homeonthehill.blogspot.com/
  • eforts Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy z tym wodami to oznacza, że jak jem mnóstwo czekoladowych batoników to powyższam sobie cukier i zarazem jestem narażona na wielowodzie??
    Czekolada do mnie mówi, nie umiem sobie odmówić :/
    a jak ma się do tego przykaz picia dużej ilości wody? Przecież to też wpływa na wody płodowe?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts ja nie wiem hehe ale wiem ,że wielowodzie to powikłanie m.in. cukrzycy ciążowej..

haha kot w ciąży spożywczej :D i ma zachcianki :D

tak tak tu jest lista :) wrzuce na pierwszą stronkę link jeszcze :P

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1f1-w9tNKTTgAgosXQUJMkAUrAHELCctn4ibdn7jJDxA/edit#gid=0

A tu mój królewicz 16,5 miesiąca przed chwilą zrobiłam no cudownie się wyszczerzył mi i pokazał cału uzębienie prawie, jeszcze piąteczek Nam brakuje :) A tak właśnie się chłodzimy w te okropne upały.. w misce tej kąpiemy się od kiedy zaczął siedzieć :P Nie mogę się przestać zachwycać za każdym razem jaki on jest juz duży i śliczny taki, no jak to ja taka matka-wariatka zakochana w syneczku mamusinym <3

f23tc3.jpg
    2ykf514.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 15:57

Ola86, eforts, Viviana, Madlen222, Reverie, e_v_e, Jula222, RewolucjaSięDzieje, blue00, Isia14, KasiaKa, Goplana, misiaczk25, anusiaa90, FK81, Lavendula lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ale on śliczny chłopiec!!! no zacałować tylko!!!

Dziewczyny współczuje Wam tych upałów, ja się cieszę ogromnie że u mnie dziś 18 stopni i od rana leje deszczyk:) jak cudownie siedzi się w domku w taką pogodę:) Nawet pies się z łóżka dziś nie rusza:)
    Ja położyłam się spać ale nie mogłam zasnąć tak więc przygotowałam obiad i czekam na mężula, dziś zapiekanka z mięsem mielonym:D

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś robiłam pierwszy raz w życiu fasolkę po bretońsku, ciekawa jestem czy małzowi posmakuje :-) teraz siedzimy i odpoczywamy, synek słodko kopie :-) ja powoli przyzwyczajam się do upałów, wcześniej bardzo mi brakowało ciepelka.....w ciąży jest ono jednak bardzo męczące

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to cała nasza trójka w prawie 23 tygodniu:)
    dtgt0.jpg

Viviana, Agusia ;), maaartinka, Jula222, Reverie, xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje, Maga31, blue00, Isia14, KasiaKa, Goplana, misiaczk25, lkc, anusiaa90, FK81, Lavendula, Nata lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i masz , nie zdałam. Ale bylam w sumie na to przygotowana. Szłam twardo, zero stresu , tak myślalam, az tu nagle podjezdzamy do wykonania manewru na placu i jak broda mi sie nie zacznie trzasc i myslalm przez chwile ze sie rozrycze, no co za, pierwszy raz w zyciu taka reakcja. Przeszlo po chwili, ale poleglam. Na czym? 2 razy silnik zgasł przy próbie podejscia do startu, nosz...
    Nic to, do trzech razy sztuka sie mowi, albo i do 33;).Serio daje sobie czas do wrzesnia, potem nie bede Dzidziola na takie stresy narazac, urodze jeszcze w aucie i bedzie buba;).
    Lece dalej, wieczorem wczytam sie w Wasze posty to cos jeszcze bazgrne napewno:).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 16:18

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlen1705 wrote:
    w takim razie trzymamy wszystkie kciuki za Mikołaja :)) !! oo tak usłyszeć bicie serduszka jest cudnie ;) ja ostatnio jak bylam na badaniu pani doktor przejechała mi tym urządzeniem szukając serduszka i przez minutę nic nie było słychać i nie mogła znaleźć. Ja oczywiście świeczki w oczach i myślenie o najgorszym a tu w tym momencie cudowne "pik pik". Mikołaje chyba lubią się chować :P ;))
    Też już chce ruszyć z zakupami ale kompletnie nie wiem od czego zacząć...

za przeproszeniem my zaczelismy od dupy strony hehe :) tzn ja :P bo moj to tam nie wie co i jak :)
    zaczelismy od wozka :P i ubranek :) ostatnio kupiłam kombinezonik taki puchowy :) akurat na odbior ze szpitala :) w 5.10.15 byla promocja wiec myk ;D
    teraz poluje na butelki aventa lub tomme tippe :P nie wiem ktore lepsze..
    Dziękuję za kciukasy :) chce juz jutro jak nie wiem co ;D :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 16:36

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Dziewczyny a macie czasem plamy na brzuchu, ja mam np od ubrania albo jak gorąco, czasem po prysznicu a kiedyś mi sie do nie zdarzało, czyli teraz skóra jest delikatniejsza czy jak?

mi sie plamki czerowne pojawiaja po prysznicu jak wezme za cieply :) ale schodza po jakims czasie ::)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK nie przejmuj się!!! ja zdałam za 4 razem i tak jak pisałam masakrycznie się stresowałam.Najlepsze było to, że je od początku dobrze jeździłam i wszyscy instruktorzy mówili mi że na pewno zdam od razu bo mam to we krwi. I faktycznie ja za kierownicą czułam i czuje się bardzo dobrze i śmiem twierdzić, że jestem bardzo dobrym kierowcą. Niestety na egzaminach stres tak mnie zjadł że nie byłam w stanie myśleć...
    Moja mama z kolei panikara straszna, pełno błędów na egzaminie zrobiła i zdałą za I razem...dodam, że nie jeździ do tej pory i w sumie po odebraniu prawka jechałą tylko raz, a minęło już od tamtego czasu chyba 9 lat...
    Także stres jest naszym najgorszym partneterem:(

FK81 lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK81 wrote:
    No i masz , nie zdałam. Ale bylam w sumie na to przygotowana. Szłam twardo, zero stresu , tak myślalam, az tu nagle podjezdzamy do wykonania manewru na placu i jak broda mi sie nie zacznie trzasc i myslalm przez chwile ze sie rozrycze, no co za, pierwszy raz w zyciu taka reakcja. Przeszlo po chwili, ale poleglam. Na czym? 2 razy silnik zgasł przy próbie podejscia do startu, nosz...
    Nic to, do trzech razy sztuka sie mowi, albo i do 33;).Serio daje sobie czas do wrzesnia, potem nie bede Dzidziola na takie stresy narazac, urodze jeszcze w aucie i bedzie buba;).
    Lece dalej, wieczorem wczytam sie w Wasze posty to cos jeszcze bazgrne napewno:).
    nie ma się co przejmować! ;) ja zdałam właśnie za 3 razem i to za tym razem do którego podeszłam najbardziej spokojnie i bez stresu. Także następnym razem rano herbatka pogłaskanie bo brzuszku i na zupełnym bezstressie siadamy za kółko ;) z uśmiechem do Pana egzaminatora. To się chłopina zdziwi i od razu puści i da kartkę z napisem " pozytywny";)

FK81 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:
    za przeproszeniem my zaczelismy od dupy strony hehe :) tzn ja :P bo moj to tam nie wie co i jak :)
    zaczelismy od wozka :P i ubranek :) ostatnio kupiłam kombinezonik taki puchowy :) akurat na odbior ze szpitala :) w 5.10.15 byla promocja wiec myk ;D
    teraz poloje na butelki aventa lub tomme tippe :P nie wiem ktore lepsze..
    Dziękuję za kciukasy :) chce juz jutro jak nie wiem co ;D :P
    hehe ;) ja to właśnie chyba też kupie kombinezonik puchowy może trafię na promocje. A od dłuższego czasu właśnie " chodzi" za mną wózek więc też się pokuszę jak Ty :PP jutro dawaj znać jak po badaniu i wypatruj między nóżkami czegoś więcej :))

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK a mialas spuszczony ręczny? :)
    miałam to samo przy starcie 2 razy zgasl silnik i co sie okazalo?:P blondynka nie spuscila ręcznego ! ;D

za drugim razem pojechalam do pierwszej koperty na placu cofam i co ? przednim lewym kołem najechałam na słupek i egzamin przerwany..

a za trzecim zdane ;D ! raz samochod zgasl na górce:P
    a w mieście strasznie mi się nogą trzęsła.. az tak ze na swiatłach przy rondzie solidarnosci w Pn egzaminator powiedział "niech sobie pani tą nózkę rozmasuje bo te światła są długie" :)
    i przez to rozmasowanie tak sie wyluzowalam ze kazał mi skrecac w lewo jak do osrodka a ja glupia pojechalam prosto :P ale powiedzial ze powtarzamy manewr i juz bylo git ;D :P
    Prawko i egzaminatorzy to tylko zbieranie kasy.. ile teraz kosztuje praktyka? 150?

FK81 lubi tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen ale rośniecie widzisz mówiłam jak zacznie to już "kaniec" haaha będziecie teraz rosnąć i rosnąć :D więc liczę na cotygodniowe relacje brzuszkowe Waszej trójeczki :D

FK no to bez stresu dokładnie do trzech razy sztuka na pewno zdasz za drugim albo trzecim :**

My dalej się pocimy... ;oo ja z domu się nie ruszam, wystarczy ,że w domu się już topię... ;/

Madlen222, FK81 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlen1705 wrote:
    hehe ;) ja to właśnie chyba też kupie kombinezonik puchowy może trafię na promocje. A od dłuższego czasu właśnie " chodzi" za mną wózek więc też się pokuszę jak Ty :PP jutro dawaj znać jak po badaniu i wypatruj między nóżkami czegoś więcej :))

bede wypatrywac jak nic ;D tym bardziej ze bede juz widziec normalnie a nie czarnobiale plamki heheh :)

ja kupiłam http://www.krolestwodziecka.com/wozek-tako-captiva-mohican-05-3-w-1-p-1277.html wózek rewelacja :D
    tak jak sie go prowadzi swobodnie ze szok! a troszku mu sie wazy ale my na szczescie nie musimy go targac po pietrach :P naprawde moge go spokojnie polecic :) tym bardziej ze cena nie jest wysoka a x-landery to niby takie wielkie cudo, a jest gowniane i drogie.. wiem bo bylam do niedawana Nianią i xlander to straszny wozek..

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    I jeszcze jedno, apropo już kończąc temat przesądów, ludzie którzy najbardziej w przesądy wierzą (jak moja teściowa) to niby tacy katolicy, przesądy jak horoskop.

Właśnie chciałam to napisać, że ci którzy takie proroctwa, klątwy i zabobony ciążowe cytują to pierwsi do kościółka biegają. A chyba jedno wyklucza drugie, bo kto szczerze wierzy w Boga, nie wierzy w zabobony. A ja na przekór im wszystkim będę matką chrzestną w szóstym miesiącu ciąży. A podobno absolutnie nie można!! Ale nikt nie umie wytłumaczyć dlaczego ,he,he :)

Viviana lubi tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejszy dzień sponsoruje poważny risercz wózków - tak już na serio.

I na razie mam jednego faworyta - oczywiście oglądając i czytając w necie: Tako City Move
    city_move_marine1.jpg

widzialyscie/slyszalyscie/cos wiecie?:)

RewolucjaSięDzieje, Goplana lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Madlen ale rośniecie widzisz mówiłam jak zacznie to już "kaniec" haaha będziecie teraz rosnąć i rosnąć :D więc liczę na cotygodniowe relacje brzuszkowe Waszej trójeczki :D

Hehe...Pati mi się wydaję, że mi brzuchol nic nie rośnie...no ale skoro Ty widzisz różnicę to chyba jakaś jest:)

A mnie tak boli kość ogonowa że już nie wiem w jakiej pozycji siedzieć/leżeć...

relgh3714vlmssyj.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    Dzisiejszy dzień sponsoruje poważny risercz wózków - tak już na serio.

I na razie mam jednego faworyta - oczywiście oglądając i czytając w necie: Tako City Move
    city_move_marine1.jpg

widzialyscie/slyszalyscie/cos wiecie?:)

O raju. Przepiękny!:)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
‹‹ 649 650 651 652 653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ