X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Musi zdawać egzamin :D , tylko lipa ze czeka sie na niego 2. tyg. Mamadomina , juz sama niewiem co zrobimy :) zobaczymy po wizycie, w sumie juz nic gorszego mu nie zrobią niż zabranie prawka wiec chyba tylko mandat dostanie jakby co. Na pewno większość drogi pojadę ja , ale to trochę daleko :/

No mój to by na bank pojechał, jeszcze by pewnie mi powiedział o prawku po urlopie, żeby mnie nie denerwować, tyle, ze przy najbliższej kontroli, ja padłabym trupem na bank :)

KUNIAK lubi tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Goplana ja wizytę mam jutro więc o kciuki poproszę też jutro :) dzisiaj trzymamy za Dotty :)

Jula ja słyszałam, że nie można wózka w domu trzymać przed narodzinami :)
    więc jak tylko go zdobędę to napewno będę trzymała poza domem :) moje znajome trzymały u rodziny, ważne by nie u siebie :) to chyba jedyny przesąd do którego się zastosuje :P

Jerry, ja czymam w domu i to w sypialni :P
    a co do połowkowego to mam w środe :P więc tez poproszę o kciukasy :P Ja trzymam za was :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 12:25

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weźcie kiedy by kupić to wszystko, po narodzinach przecież wózek od razu potrzebny i bez fotelika dziecka ze szpitala nie wypuszczą. Ja nie słucham takich gadań, u mnie teściowa jak była w sobotę to też miauczała, że kupujemy, a kiedy mamy kupić, poza tym trzeba sobie te wydatki rozkładać czasowo, a nie wszystko naraz. Także kompletuję powoli co mogę i nie zważam na takie gadanie.

Dotty84, Madlen222, blue00, Agusia ;) lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaaaak to znaczy że się da tego gowna pozbyć.?

Jula w 20+3 chyba ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:
    Kochaniutkie wy tez słyszałyscie o tym ze wozek kupuje sie dopiero po narodzinach? ze to pecha przynosi jesli szybciej sie kupi?

bo ja to pierwszy raz uslyszalam jak dostalam zjebke od mamy i od tesciowej bo wczoraj przyjechal do nas wozeczek i momentalnie taka zjebka ze glowa mala..

a stwierdzam ze was to nigdy nie nadrobie bo czasu kurka mi brak.. mimo ze l4 to na nic czasu nie ma.. a tu firma a tu cos a tu zamowienie muszę złozyc bo kosmrtyki sie pokonczyly w salonie masakra!

a tak Brzuchatki jak wam w te upalne dni? dajecie rade? bo ja calymi dniami w domku bo nie do ujechania..

aaa i jeszcze pytanie do PATI :P <3 Kochana powiedz mi kiedy bylas na usg 4d czy 3d co masz fotunie na suwaczku ?:) tzn w jakim tygodniu :)

Kochana,
    Co za bzdury z tymi pechami - przesądy i tyle!
    Wszyscy moi znajomi kupowali wózek przed narodzinami, a Ci co nie kupili żałowali, bo po porodzie nie ma czasu na latanie i wybieranie wózków, zwłaszcza, że czasami można przez miesiąc dochodzić do siebie...

A na niektóre wózki czeka się nawet do 3 miesięcy (np Hartan).

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalkulator wagi płodu - rozwój płodu w ciąży | Baby online

to jest ta stronka na ktorej mozna wyliczyc przypuszczalna wage plodu

Dotty84 lubi tę wiadomość

• Paju Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba oswoiłam się z myślą, że nie będzie dziewczynki.. chodź ciężko mi to nadal przyznać...

wczoraj wyszukałam pościele.. ubranka.. jakoś mi lepiej.. chodź mało co mi się podoba bo cholercia jasna dla dziewczynek jest większy wybór!
    No ale jest tak jak jest i żyć trzeba :)

zaczęłam mieć dylemat do imienia Franek.. kurcze.. pierwsza myśl przy wybieraniu imion był Szymon i on chyba jednak jest wyżej na liście.. podoba mi się jeszcze Filip.. ale mąż się zgodzić nie chce (na Franka kiedyś też nie chciał :P)
    Sama nie wiem..

Wczoraj mi kumpela powiedziała, że znając dł. kości udowej można orientacyjnie obliczyć ile cm ma dziecko - od czubka głowy do pięty :)
    Wyszło, że nasze maleństwo ma 26 cm! :)
    (kość udowa x7 :))

Reverie lubi tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Blue00! :)

Viviana - w pełni się zgadzam z całą Twoją wypowiedzią, zwłaszcza o "rozkładaniu wydatków" - robię dokładnie to samo, co miesiąc kupuję jakąś część wyprawki

Viviana lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana mi też gadali że tak wcześnie kupujemy, ale dzięki temu można znaleźć fajne okazje, promocje i wiele zaoszczędzić, a przy okazji rozłożyć zakupy i wydatki.. Ale nigdy też nie dopytałam kiedy uważają żeby te rzeczy kupić :)
    Przesąd który znam dotyczy tylko wózka i chyba łóżeczka :) żeby wnieść go po narodzinach :) Niekoniecznie kupić! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 12:40

201411191762.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, ale jak słyszę o przesądach jakie ludzie mają to aż mnie krew zalewa...

Gdyby tylko przepis na szczęście w życiu był taki prosty ... - nie kupowac nic przed narodzinami, unikać czarnych kotów, nie przechodzić pod słupami i na koniec splunąć przez lewe/prawe ramię...
    Brrrrr

Litości - 21 wiek - to woła o pomstę do nieba :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 12:52

Madlen222, blue00, Viviana, Strupka, eforts, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie moze ile macie wod plodowych ? Bo mnie wyszlo calkiem sporo i sie zastanawiam czy to dobrze... AFI=18,5

nxbhnwz.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam lubię niektóre przesądy :) a najbardziej ten że kobiecie w ciąży nie zabiera się jedzenia :D Uwielbiam go praktykować :D

Madlen222, Reverie, Dotty84, desou, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Pati :) akurat wg ostatniej mies mam 20+3 w srode i mam nadzieje ze zobaczymy sliczny buziaczek i co jest miedzy nogami ;D zobaczymy czy warto chodzic na 4d ;D :P
    Dziękuję wam Kochane bo dla mnie to tez zabobon ale sam fakt, no trudno wybralismy zaplacilismy dojechal i mam z glowy i jestem bardzo zadowolona ze to za mna bo wozkow tyle i byl mętlik, a tak juz jest zakochalam sie w nim i w jego kołach i budce i jeszcze jak sie go prowadzi :) i cena jak za niego tez byla fajna :)

xpatiiix3, Viviana lubią tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy masz krzywa robiona.? Gin nic nie mówił o wielowodziu.? Chyba wielowodzie to afi ok.20/21 także raczej nie ma się co martwić ale skontrolować trzeba cukier to częstą przyczyna ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    A kiedy masz krzywa robiona.? Gin nic nie mówił o wielowodziu.? Chyba wielowodzie to afi ok.20/21 także raczej nie ma się co martwić ale skontrolować trzeba cukier to częstą przyczyna ;)

Cukier mialam tylko na czczo, 80 wiec bylo ok.
    Lekarz mowil ze AFI jest w normie, aczkolwiek wiecej niz mniej :)

nxbhnwz.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno, apropo już kończąc temat przesądów, ludzie którzy najbardziej w przesądy wierzą (jak moja teściowa) to niby tacy katolicy, przesądy jak horoskop.

Niecierpliwa kurdę a jak się mierzy te wody płodowe, bo ja nawet nie wiem, gin mi zawsze mówi, że w porządku, ale nie podawał Afi, może na połowkowym poda.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju ja przez pierwsze 3 dni chodziłam załamana bo chłopak:P bo tak jak mówisz wszędzie ubranka dla dziewczynek! opaski,sukieneczki,spineczki a na chłopaka buty spodnie koszulka i tyle wyboru :P ale powoli nastawiam się na wędrującego po brzuchu Mikołaja ( na tym etapie narazie imię to zostało wybrane ;) ) przychodzi mi to z trudem ale nie mamy już wyboru kochana :)))

Paju lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ok ale różnie w ciągu dnia się zachowuje u mnie zazwyczaj na czczo ok był a z kolei w dzień szalał i afi też mam podwyższone ,ale wielowodzia jeszcze nie mam :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    I jeszcze jedno, apropo już kończąc temat przesądów, ludzie którzy najbardziej w przesądy wierzą (jak moja teściowa) to niby tacy katolicy, przesądy jak horoskop.

Niecierpliwa kurdę a jak się mierzy te wody płodowe, bo ja nawet nie wiem, gin mi zawsze mówi, że w porządku, ale nie podawał Afi, może na połowkowym poda.

Na usg się mierzy, ja też mam napisane na wyniku że prawidłowe bo norma 5-20 ale 18,5 to całkiem sporo :)

nxbhnwz.png

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    no to ok ale różnie w ciągu dnia się zachowuje u mnie zazwyczaj na czczo ok był a z kolei w dzień szalał i afi też mam podwyższone ,ale wielowodzia jeszcze nie mam :)

Ja też wielowodzia nie mam, zrobię tą krzywą zobaczymy co wyjdzie. Jeśli bedzie ok to przestanę się martwić.

nxbhnwz.png
‹‹ 647 648 649 650 651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ