Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyczesc wam w kolejny upalny dzien,dzis z ciekawosci obliczylam wage dziecka na podstawie kalkulatora wagi i oto co mi wyszlo
Obwód brzuszka: 149.5 mm
obwód główki: 168.5 mm
długość kości udowej: 37.9 mm
Szacowana waga płodu: 376.02 gram
tak przypuszczalam,ze ta waga podana przez gin cos przesadna moze byc -
blue00 wrote:czesc wam w kolejny upalny dzien,dzis z ciekawosci obliczylam wage dziecka na podstawie kalkulatora wagi i oto co mi wyszlo
Obwód brzuszka: 149.5 mm
obwód główki: 168.5 mm
długość kości udowej: 37.9 mm
Szacowana waga płodu: 376.02 gram
tak przypuszczalam,ze ta waga podana przez gin cos przesadna moze byc
A co to za kalkulator?podzielisz się?
-
Dzien dobry!
Wpierniczam wlasnie galaretke z bita smietana i owocami coby se dzisiejsze przezycia zrekompensowac;),przede mna watpliwa przyjemnosc obcowania z egzaminatorem na prawko;p.Cel na dziś, zobaczyc jak to jest, zmierzyc sie ze stresem, nie zemdlec w aucie i jak Bozia da, przebrnac przez plac;).
Dobrego dnia Wam wszystkim!!
Buzka:).maaartinka, xpatiiix3, Madlen222, Strupka lubią tę wiadomość
-
Witam
Ewelina jak u mnie kosili trawy to kichałam non-stop, musiałam przymykać okna, także rozumiem.
Madalenaodezwałaś się
odpoczywaj Kochana i wracaj do nas bo tęsknię za Tobą heheh
Agusia mam od wczoraj to samo, boli mnie krocze, połaziłam trochę wczoraj i ponaciągało pewnie, takie uczucie ucisku, czasem zakłuje.
Pati ja znowu w ciązy mam swędzące ręce, są bardziej przesuszone i od dłoni po łokcie często zaczerwienione, gin mówił, że to alergia, ale typowo ciązowa i po ciąży ma mi przejść.
Dotty kciukam za połówkowe.
Ponadto spałam w takiej fifrakowej pozycji, że mnie kręgosłup nagina, hehe, usnęłam mocno i krzywo. Zaraz wcinam ulubiony przysmak Malutkiej - nektarynki, będzie brykać.Dotty84 lubi tę wiadomość
-
Evelina ja na alergię zapodaję sobie aktualnie wapno z kwecertyną Allergo Duo-musujące. Zjadałam jedno opakowanie claritine jak było naprawdę źle, a teraz wystarcza wapno 1(600mg) lub 2(1200)mg, bez tego latem ani rusz
U mnie gorąco, ale wiaterek chłodny, daje wytchnienie, w nocy rzucam się z boku na bok, zlana potem na maxa, trzeba zainwestować w wiatrak
Cudne te pieluszki tetrowe, skuszę się chyba na kilka w kolorze zielonym i żółtym, mam fazę na urządzenie pokoiku z zielonymi dodatkami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 09:59
-
No wiaodmo ciąża to magnes na różnego typu alergie i choroby.. ;oo oby i przeszło bo po Marcelu właśnie alergie na pyłki mi zostały się i te swędzące oczy i katar cholerstwo się uczepiło..
A ja do kawki ciacho sobie zjadłam a co raz na jakiś czas można
FK powodzenia kopa na szczęście wirtualnego wysyłam
Leże sobie i bawie się z koleżanką w brzuniu a ona odpukuje mi
Masakra dopiero co 30min temu brałam prysznic a już jestem spocona jak szczur...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 10:06
FK81 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
FK81 wrote:Dzien dobry!
Wpierniczam wlasnie galaretke z bita smietana i owocami coby se dzisiejsze przezycia zrekompensowac;),przede mna watpliwa przyjemnosc obcowania z egzaminatorem na prawko;p.Cel na dziś, zobaczyc jak to jest, zmierzyc sie ze stresem, nie zemdlec w aucie i jak Bozia da, przebrnac przez plac;).
Dobrego dnia Wam wszystkim!!
Buzka:).
Oby "skarpeta" okazała się prosta jak drut, a "koperta" banalna jak .. nie wiem, i w ogóle, żeby egzaminator był pod wrażeniemFK81 lubi tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Dziś już maluch wrócił na swoje miejsce, czyli koło pępka, takie miałam dziś kopniaki, że aż brzuch podskakiwał
), kocham ten stan, wczoraj cały dzień mnie kopał bardzo nisko, u lekarza byłam w piątek, mocz idealny, miałam dokładne badanie po akcji z twardym brzuchem z szyjką nic się nie działo, macica prawidłowo rozpulchniona...
Dziewczyny też myślę , że to od spaceru albo od umiejscowienia, wczoraj przez tą duchotę dodatkowo spuchłam, stopy miałam jak balon....dziś jeszcze czasami zakuje, ale robię sobie dziś dzień luzu, mam nadzieje, że jutro wróci wszystko do normy.
Dotty i Martinka trzymam kciuki za połówkowe, zazdroszczę ja mam dopiero 25 lipca, mój gin powiedział, że warto poczekać bo będą fajniejsze zdjęcia malucha)
Dotty84 lubi tę wiadomość
-
Witam
Dotty 3mamy kciuki za połówkowe
FK powodzenia na egzaminie i wracaj do nas z dobrą wiadomością
scindapsus ja wczoraj pojechałam po wiatrak, bo już wyrobić się nie dało i jaka ulga jak go puszczam
Moja mała dzisiaj dała mi takiego kopniaka, że w jednym miejscu aż się brzuch zapadł. Dziwne, ale bardzo fajne uczucieDotty84, FK81 lubią tę wiadomość
-
FK połamania ....hymmm nie wiem czego sprzęgła ?
Czegokolwiek byle szczęście przyniosło
Za to moj małżonek miał wczoraj pecha i jak wracał z pracy to mu dowalili 10 pkt i 500 , tak mi powiedział wczoraj wieczorem . Za to rano sie przyznał ze miał wcześniej 16 pkt ....i zabrali mu prawko !!! Niech to szlag
Jutro mam kontrole szyjki i jakbybylo w miarę to mieliśmy w czw. Wyruszać nad morze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 10:23
FK81 lubi tę wiadomość
-
Ja tak kiedyś załatwiłam naszego listonosza. Nie dość, że wrzucał do skrzynki, choć codziennie byłam w domu do 12, to raz zgubił awizo, a powtórne przyniósł 2 dni przed odesłaniem do nadawcy. Pech chciał, że to był piątek pod wieczór, w weekend poczta nieczynna, a my akurat wyjeżdżaliśmy na wakacje. Skruszony, mimo terminu odesłania w pn, zostawił paczkę i ją doręczył, napisał mi liścik z przeprosinami, który wrzucił do skrzynki, to od tamtego czasu wpada na 4 piętro i puka do drzwi
-
KUNIAK wrote:FK połamania ....hymmm nie wiem czego sprzęgła ?
Czegokolwiek byle szczęście przyniosło
Za to moj małżonek miał wczoraj pecha i jak wracał z pracy to mu dowalili 10 pkt i 500 , tak mi powiedział wczoraj wieczorem . Za to rano sie przyznał ze miał wcześniej 16 pkt ....i zabrali mu prawko !!! Niech to szlag
Jutro mam kontrole szyjki i jakbybylo w miarę to mieliśmy w czw. Wyruszać nad morze.
no oni tak mają z tymi mandatami; i co teraz z wyjazdem, pojedzie bez? chyba nie aż taki ryzykant? ja ostatnio siedziałam w samochodzie pol godziny jak się mój kłócił w sprawie mandatu...nie przyjął i idzie do sądu, bo nagranie skasowali -
FK - trzymam mocno kciuki
!!! Galaretka super na stres przed egzaminem praktycznym (nie znoszę egzaminów, gdy ktoś patrzy mi na ręce, ale da się przyzwyczaić).
Dotty i Martinka - Fajnie, że dzisiaj połówkowe, zobaczycie, będą dobre wieści
Patii - hehe o myciu rąk to można by książkę napisaćWiększość ludzi raczej zaniedbuje tę czynność niż odwrotnie, ale we wszystkim da się przesadzić. Coś o tym wiem, bo tak jak Madalene w pracy obowiązuje ciągłe mycie i dezynfekcja oraz cholerne rękawiczki z talkiem - i tego nie wytrzymuje nawet lakier hybrydowy na paznokciach, więc jak tu mieć skórę w dobrym stanie?
Na szczęście na bloku u nas w końcu zmądrzeli i ciepłą wodę zastąpili chłodną (udowodniono, że ciepła woda bardziej sprzyja pozostawaniu bakterii na skórze) oraz nie zalecają już szczoteczek do rąk (mikrouszkodzenia w skórze, które one powodowały też sprzyjają zatrzymaniu patogenów). Pozostały jeszcze rękawiczki - talk wyciąga wodę ze skóry do ostatniej kropelki, bo szpitala nie stać na winylowe bezpudrowe
U nas też Alantan idzie hurtowo, ale i tak pomaga tylko urlop
Ciężko pewnie znaleźć złoty środek w myciu, ale lepiej pamiętać że uszkodzona skóra roznosi o wiele więcej bakterii niż zdrowa, dlatego warto doprowadzić ją do dobrego stanuWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 10:38
Dotty84, FK81 lubią tę wiadomość
-
Viviana wrote:A ja muszę iść na pocztę, siedziałam w domu od godz. 11 a mąż był cały czas do godz. 14, a listonoszka wrzuciła mi awizo, no niestety idę złożyć na nią skargę, bo to nie pierwszy raz, a ja w ciąży płace na przesyłkę i muszę po nią biegać na pocztę.
-
anusiaa90 wrote:Kuniak to faktycznie nieciekawie, trochę to potrwa zanim odzyska prawko ;/ na jaki okres mu zabrali ?
, tylko lipa ze czeka sie na niego 2. tyg. Mamadomina , juz sama niewiem co zrobimy
zobaczymy po wizycie, w sumie juz nic gorszego mu nie zrobią niż zabranie prawka wiec chyba tylko mandat dostanie jakby co. Na pewno większość drogi pojadę ja , ale to trochę daleko