X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie wysmarowałam póki co tym łuszczycowym i ok jes lżej nawet :D ale pisało, że nie ma przeciwwskazań :)

ewelina_d, sylvi lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    wypróbuje kochane no bo mi strasznie pęka do krwi na kostkach aż normalnie sieczke na dłoniach mam... ;oo
    I odstaw wszelkie detergenty - szczególnie płyny do mycia naczyń. Dziadostwo straszne odczyny kontaktowe u wrażliwców może narobić. Najlepiej do większości zajęć rękawiczki bezpudrowe, a jeśli masz nadwrażliwość na lateks to winylowe. W ciąży jakoś niektórym alergie się pojawiają lub nasilają, a innym znikają :)
    Też polecam sterydy, które uwielbiam, za skuteczność działania niemalże w każdej dziedzinie medycyny :) U nas lepiej słabe, ale hydrokortyzon o,5% bez recepty, słabiuteńki to można zacząć - ale lepiej nie okluzyjnie tylko standardowo (czyli bez np. rękawiczek po posmarowaniu).
    Lepsze byłyby mikstury robione na receptę, jak mówi Rewolucja - lepsza konsystencja jak na dłonie, ale od czegoś trzeba zacząć.
    Sterydy w ciąży nie są bardzo pożądane, ale raczej przewlekle i ogólnie, jak się miejscowo posmaruje kilka razy - nie ma co wariować :)

Tzn. ja bym się nie pitoliła wobec siebie, bo wchłanialność właściwie żadna, ale pewnie lepiej gdy Twój gin wyrazi zgodę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 00:05

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra kurde zrobiłabym fote przed i po heheh ale wysmarowane to już nie ma co jutro Wam pokaże jak me poharatane dłonie po nocy w kremie wyglądają smarne sobie jeszcze raz a co bo wsiąkło i lece w kimono :)

Dobrej nocki spróbuje zasnąć w końcu, bo księżniczka sobie dyskoteke urządziła od paru godzin daje czadu i nie przestaje... :P jak nie czkawka to kopie xD góra 5 min przerwy robi sobie, oby potem nie gustowała tak w nocnym trybie życia, bo Marcelo krótko śpi w dzień tylko raz i tylko 3h :P a moze mu się jeszcze odmienic, że wcale nie będzie sypiał ;oo

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patii - Jakby co to się nie poddawaj, bo na uszkodzoną (uwrażliwioną) skórę każdy nawet najłagodniejszy krem może zadziałać jak ostry alergen i rano może być jeszcze gorzej, no może oprócz czystej wazeliny i sterydków :)
    Najważniejsze to znaleźć tego pierwotnego alergena co to skórę Ci pęka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 00:24

KasiaKa lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, kochane mam do Was pytanie, od wczoraj kluje, ciągnie mnie w pipce, szczególnie przy zmianie pozycji albo przy chodzeniu, czy Wy też tak mialyscie?
    Czuję, że maluch jest bardzo nisko, czy Ty może być spowodowane właśnie umiejscowieniem malucha, czy to normalny objaw przy ciąży, czy mam się martwić?

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaaaa dzisiaj połówkowe - zżerają mnie już nerwy!!!!!

Tik-Tak, Tik-Tak, jeszcze 10 godzin....

xpatiiix3, sylvi, maaartinka, eforts, Madlen222 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Pospaliśmy do coś ok.7 :P Ahh ten Marcel ostatnio ranny ptaszek sie zrobił, jak z dnia na dzień rzestał sypiac mi do 9-10 nawet to tak teraz 6-7 pobudka :) dobrze przyzwyczajam się juz powoli do tego by wstawać do dzidziusia :) a i sikanie w 3 trym częste w nocy mnie przzwczai znowu konkret :)

Goplana a wiesz, że powiem Ci ,że najpierw zima dała w kość moim dłoniom, a potem spokój piękne dłonie miałam i teraz znowu ok kwietnia jak cieplej ciut się zrobiło i te pyłki zaczęły latać i wtedy też mi katar się zaostrzył :P także myśle to to a kurze jeszcze dobiły u mnie okno nie zamykane jest bo gorąco w pokoju wszystkie kurze teraz ścierałam na szafie pod podłogi pomyte konkretnie odkurzone i jest lżej a jeszcze jak się wywietrzyło też ulga ,dla moich oczu, bo tak to normalnie pieką mnie od kurzu..
    A co do dłoni dzisiaj rano lewa już prawie jak nowa a prawa jeszcze na kostkach sucha i ciut spękana tylko,że już nie do krwii ,ale mimo wszystko już lepiej jest, zaraz znowu posmaruje jak się umyje ,bo przy moim baaaaardzo częstym pedanckim myciu rąk to idą kremy tubkami jakos tak jak Marcel się urodził, może troszkę wcześniej zaczęłam dosłownie myć po wswzystkim jak tylko czegoś dotknę, do domu wracam zawsze ręce myte, wypakuje zakupy myje, przebiore sie myje, po korzystaniu z wc też i to musowo, bo nic nie dotknę, wysmarkam się czy nawet nosa dotknę to myje (gronkowiec w nosie..), robie cos do jedzenia to w miedzy czasie moge i z 10 razy umyć... jakaś przewrażliwiona jestem i chyba właśnie zaczęło się od tego ,że tego gronkowca mi wykryli przed porodem, na każdym wyjściu mam te deznfekcyjne żele w torebce w razie gdyby przewinąć Marcela a nie było gdzie rąk umyć, zawsze ot o dbałam ,żeby na niego tego cholerstwa nie przenieść.. :)

Dotty będziemy trzymać kciukasy :**

Agusia możliwe, że od wysiłku może być tak, że Ci sie naciąga cuś i kłuje, może byc tak ,że jest silny nacisk na szyjkę i się skraca czy cuś, a skoro mówisz ,że jest niziutko, no to jest jakiś nacisk odpocznij poleż sobie na boku nospa magnez i leżeć odpoczywać, nerwy może jakieś ostatnio.?? bo teraz to wszystko sie odbija na naszym samopoczuciu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 08:23

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • paula1234 Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Aaaaaaaaaaa dzisiaj połówkowe - zżerają mnie już nerwy!!!!!

Tik-Tak, Tik-Tak, jeszcze 10 godzin....

Będzie dobrze:-) Trzymam kciuki:-)

Dotty84 lubi tę wiadomość

w57v9n730utmu24b.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ciężarówki
    jest tak gorąco u mnie w pokoju że nie idzie spać, godzina 7-8 się budzę mimo że idę spać ok 2

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • paula1234 Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Goplana a wiesz, że powiem Ci ,że najpierw zima dała w kość moim dłoniom, a potem spokój piękne dłonie miałam i teraz znowu ok kwietnia jak cieplej ciut się zrobiło i te pyłki zaczęły latać i wtedy też mi katar się zaostrzył :P także myśle to to a kurze jeszcze dobiły u mnie okno nie zamykane jest bo gorąco w pokoju wszystkie kurze teraz ścierałam na szafie pod podłogi pomyte konkretnie odkurzone i jest lżej a jeszcze jak się wywietrzyło też ulga ,dla moich oczu, bo tak to normalnie pieką mnie od kurzu..
    A co do dłoni dzisiaj rano lewa już prawie jak nowa a prawa jeszcze na kostkach sucha i ciut spękana tylko,że już nie do krwii ,ale mimo wszystko już lepiej jest, zaraz znowu posmaruje jak się umyje ,bo przy moim baaaaardzo częstym pedanckim myciu rąk to idą kremy tubkami jakos tak jak Marcel się urodził, może troszkę wcześniej zaczęłam dosłownie myć po wswzystkim jak tylko czegoś dotknę, do domu wracam zawsze ręce myte, wypakuje zakupy myje, przebiore sie myje, po korzystaniu z wc też i to musowo, bo nic nie dotknę, wysmarkam się czy nawet nosa dotknę to myje (gronkowiec w nosie..), robie cos do jedzenia to w miedzy czasie moge i z 10 razy umyć... jakaś przewrażliwiona jestem i chyba właśnie zaczęło się od tego ,że tego gronkowca mi wykryli przed porodem :)

To dobrze,ze juz troszke lepiej:-) Smaruj dalej i za 2dni bedziesz miala dlonie jak nowe:-)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

w57v9n730utmu24b.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Hejo. Pozdrawiam ze słonecznego darłówka:-)) pogoda boska. Teraz mala burza, ale.to i dobrze bo bedzie czym oddychac. Odpocywam sobie na łóźeczku z nogami wyżej bo mnie bolą od chodzenia. Brzuszek mi wyskoczył dzisiaj konkretny:-) dziecko spokojne. Mam nadzieję że słonko mu nie zaszkodziło :-) buziaczki dla Was i uważajcie na siebie..

zazdroszczę Ci tych ich pysznych lodów i jagodzianek, mniam mniam. Dwa tygodnie temu jadłam tam lody o smaku krówki, coś cudownego:) wypoczywaj ile wlezie

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi o matko jak ja Ciebie dobrze rozumiem.. ;oo ja nie zamykam okna a mam najciemniejszy pokój bo od wsch jakoś i tylko ok 6-7 zagląda słoneczko i zaraz go nie ma, za to duchota niemiłosierna i tak... ;oo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 08:27

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wczoraj mężuś pierwszy raz poczuł ruchy dziecka, baaaardzo mu się podobało :D

xpatiiix3, maaartinka, anusiaa90, Goplana, Maga31 lubią tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty trzymam kciuki za wizytę :) napewno wszystko będzie dobrze :)
    Ja mam jutro gin po 19 i też już mnie nerwy zjadają..

Dotty84 lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh... mnie niestety ukrop nie ma szans obudzić (chlip, chlip)
    Niestety wstaję codziennie o 5:10, a pracę zaczynam o 7:00 żeby móc wyjść wcześniej...

NIE MAM JUŻ SIŁY CZASEM... Chyba od września muszę pójść na jakieś L4, bo nie dam rady :(

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja też niestety pokój mam od wschodu i zawsze strasznie drażniło mnie to słońce z rana, ale kupiłam sobie rolety zaciemniające w biedronce i odrazu lepiej :) takiej ciemności potrzebowałam :) Niby zatrzymują one też temperaturę ale sama nie wiem czy coś robią :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 08:35

201411191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maartinka ja mam czekoladowe nieprzepuszczalne zasłonki, dzięki którym sobie robię egipskie iemności nawet w dzień, ale juz nie zasłaniam ich, bo chyba bym się zadusiła nawet przy otwartym oknie i tak siężko oddychać dali by deszczu z dzień hehe :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas padało w nocy powietrze było tak rewelacyjne że mogłabym spać i spać i spać :) więc może i do ciebie ta chmurka dojdzie :)

201411191762.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) witam sie z Kołobrzegu. Od rana słoneczko, wczoraj wieczorem burza- cudowne powietrze :) tego było mi trzeba.
    Czekam na mezulka az w koncu wstanie i lecimy na śniadanie bo my juz głodne jestesmy:)
    Pati kuruj łapki, moze kup rękawice i wszystko w nich rób. Mnie zawsze pomaga alantan. A z racji częstego mycia rak i dezynfekcji w pracy plus rękawiczki talkowane wiem co przechodzisz:(
    Agusia moze faktycznie dzidzia nisko leży i uciska. Gin jak zapytałam o klucia powiedział, ze albo ucisk dziecka albo infekcja albo zmiany hormonalne powodujące rozpulchnienie co czesto kobiety nazywają dyskomfortem, kluciem itp. Bardzo rzadko szyjka daje objawy pod postacią klucia.
    Ide obudzić łobuza, chcemy jesc:D
    Powodzenia na polowkowych mamusie!!!!

paula1234, Dotty84, Viviana, maaartinka, RewolucjaSięDzieje, Agusia ;), Madlen222, Maga31 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczęta

dziś zakicham się na śmierć - na pustej działce na przeciwko mojego bloku koszą trawę (czy raczej golą, więc zajmie im to wieczność...). I alergia dziś murowana.

ja również uwielbiam egipskie ciemności, niestety nie jest mi dane w mieszkaniu z oknami na południe. jedynie w salonie mam ciemno, bo najpierw jest loggia głębokości 3 metrów i słońce już do pokoju nie dochodzi:).

od dziś znowu robię sobie maraton Sex and the city - chyba ósmy raz już:) kocham ten serial:) mój mąż oczywiście tego nie rozumie za cholerę...

miłego dnia!

xpatiiix3, Strupka lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
‹‹ 644 645 646 647 648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ