X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe a do mnie wczoraj np kurier po paczke nie zajechał to dzisiaj czekam powinien przyjechać ,bo jak nie to bede dzwonić chamy z Nich no, bo pisało jak byk między 13-16 odbiorą paczkę 07.07.2014...

Co do mycia rąk niektórzy śmieją się ,że przesadzam a ja uważam ,że nie ze względu na mój katar i gronkowca tego w nosie a nie chce roznieść Go sobie np gdzieś i na Marcela przerzucić ,bo po wysmarkaniu się nie umyje rąk ,myje letnią wodą ciepłej nie lubię :P a z resztą dbam o higiene hehe szczerze jak ktoś rąk nie umył i przyszedł z podwórka to mojego Marcela nie mógł dotknąć fuuj, a nie daj Boże jakiś przepocony konkretnie, zakichany czy cuś to won na kilometr, bo sama się brzydze ahahah mam takie jakieś fobie, ale nie jakoś strasznie przesadnie tak myślę, bo chyba prawie każda matka na to patrzy :) ale z kolei już dla Marcela tak rączek nie myje często chyba ,że zje i poklei sobie czymś albo wybrudzi no i przed jedzeniem a tak to hulaj duszo :P Nawet nie kąpie Go wcale tak codziennie, bo i uważam ,że tez co za często to niezdrowo tylko co 2dni jak się nie wybrudzi i nie spoci tzn no w taki upał to i 3-4 razy dziennie potrafie Go wykąpac albo chociaż nalać wody, bo wiadomo tez źle się czuje taki spocony i żeby się pochlapał w misce chociaż troszkę :)

Ludzie jaka ja juz znowu spocona od lezenia w łóżku :P ide chyba znow prysznic chłodny wezme, bo nie wytrzymam zaraz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 11:11

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    Hej dziewczynki:)
    Was też łapią skurcze w pośladki?? Mnie tak łapią że nie mogę się ruszyć i kończy się łzami:( Macie moze jakiś sposób żeby się tego pozbyć??

ja mam to nagminnie w nocy, staram się przyciągać nogi do klatki piersiowej, ale teraz ze względu na brzuch bardziej po bokach. Jest też inne ćwiczenie na rozciąganie tzw, amerykańska 4 - leżysz na plecach, zakładasz pierwszą nogę, w której pośladek boli powyżej kolana (na przedudziu) drugiej, zgiętej pod kątem prostym, potem łapię się pod kolanem tej drugiej i nogę przyciągam na siebie, super rozciąga pośladek.

Pytałam się koleżanki fizjoterapeutki, to ucisk na kręgi, a stąd niedaleko do rwy kulszowej...

ja dodatkowo biorę 2x dziennie asparginian extra-magnez i potas i troszkę zelżało, już nie budzę się w nocy i nie okładam się pięściami po pośladkach dla rozbicia zbitej kulki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 11:07

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    hehe a do mnie wczoraj np kurier po paczke nie zajechał to dzisiaj czekam powinien przyjechać ,bo jak nie to bede dzwonić chamy z Nich no, bo pisało jak byk między 13-16 odbiorą paczkę 07.07.2014...

Co do mycia rąk niektórzy śmieją się ,że przesadzam a ja uważam ,że nie ze względu na mój katar i gronkowca tego w nosie a nie chce roznieść Go sobie np gdzieś i na Marcela przerzucić ,bo po wysmarkaniu się nie umyje rąk ,myje letnią wodą ciepłej nie lubię :P a z resztą dbam o higiene hehe szczerze jak ktoś rąk nie umył i przyszedł z podwórka to mojego Marcela nie mógł dotknąć fuuj, a nie daj Boże jakiś przepocony konkretnie, zakichany czy cuś to won na kilometr, bo sama się brzydze ahahah mam takie jakieś fobie, ale nie jakoś strasznie przesadnie tak myślę, bo chyba prawie każda matka na to patrzy :) ale z kolei już dla Marcela tak rączek nie myje często chyba ,że zje i poklei sobie czymś albo wybrudzi no i przed jedzeniem a tak to hulaj duszo :P Nawet nie kąpie Go wcale tak codziennie, bo i uważam ,że tez co za często to niezdrowo tylko co 2dni jak się nie wybrudzi i nie spoci tzn no w taki upał to i 3-4 razy dziennie potrafie Go wykąpac albo chociaż nalać wody, bo wiadomo tez źle się czuje taki spocony i żeby się pochlapał w misce chociaż troszkę :)

O, a co to za gronkowiec w nosie? MRSA? Bo jeśli chodzi o zwykłego aureusa to nie ma takiej paniki, u nas połowa grupy go miała w nosie, gdy sobie sami wymazy robiliśmy na mikrobach :)
    Kto tu w mikrobach siedzi, coby się wypowiedzieć? Scindapsus? :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 13:58

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie złocisty jest z resztą zaraz Ci napisze jak to brzmi znajde tylko ten wynik wymazu :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    O, a co to za gronkowiec w nosie? MRSA? Bo jeśli chodzi o zwykłego aureusa to nie ma takiej paniki, u nas połowa grupy go miała w nosie, gdy sobie sami wymazy robiliśmy na mikrobach :)
    Kto tu w mikrobach siedzi, coby się wypowiedzieć? Scindapsus? :) :)

Ja to nie, mój małż co najwyżej, po biotechnologii, hodował sobie różnych kolegów na płytkach, podpytam się ;)

Goplana lubi tę wiadomość

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w przychodni i położna tez mówili ,że to jest złocisty zrobiłam fotke już zrzucam pokaże jak to wygląda wynik cały :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scindapsus dziekuje wypróbuje napewno bo to jest straszne ja jeszcze jak leze na boku to spirytus salicylowy wcieram zeby rozgrzac szybko ale ile mozna a nie zawsze jest pod reka:P:P

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do usług, jakby ktoś coś z zakresu ćwiczeń/rozciągania/relaksacji, to mogę pomóc :)

8809cc9767.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wróciłam, upał jak cholera, aż gacie mokre, odebrałam przesyłkę, poszłam na drugą pocztę do naczelniczki, spoko babka, powiedziałam jaka sytuacja, że jestem w ciąży, siedze w domu a ciągle awizo dostaję, bo się listonoszce na IV piętro nie chce wchodzić, naczelniczka zobaczyła jaka przesyłka, przeprosiła mnie, wzięła nr telefonu i ma gadać z listonoszką. Wiecie jeszcze sporo przesyłek zamówię, niektóre kurier, inne poczta, a jak bym nie zareagowała to ciągle będę biegać na pocztę.

No i przeszedł kombinezon różowy wściekły kolor fuksja, hehe pierwsza rzecz różowa, no oprócz skarpetek i wanienki, mąż powiedział jak zobaczył, no Amelka, mama Cię będzie stroić hehe. :)

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kołyske z koszem mojżesza będę miała za 220zł :D to dobra cena.?? używana tylko 2 miesiące od koleżanki także rączka w rączkę :D

a tu wynik :)
    20i8lcz.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 11:40

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez na mikrobach 10/12 osob w grupie mialo gronkowca w nosie :)

Pati Twoj na kazdy antybiotyk wrazliwy praktycznie jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 11:44

nxbhnwz.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochaniutkie wy tez słyszałyscie o tym ze wozek kupuje sie dopiero po narodzinach? ze to pecha przynosi jesli szybciej sie kupi?

bo ja to pierwszy raz uslyszalam jak dostalam zjebke od mamy i od tesciowej bo wczoraj przyjechal do nas wozeczek i momentalnie taka zjebka ze glowa mala..

a stwierdzam ze was to nigdy nie nadrobie bo czasu kurka mi brak.. mimo ze l4 to na nic czasu nie ma.. a tu firma a tu cos a tu zamowienie muszę złozyc bo kosmrtyki sie pokonczyly w salonie masakra!

a tak Brzuchatki jak wam w te upalne dni? dajecie rade? bo ja calymi dniami w domku bo nie do ujechania..

aaa i jeszcze pytanie do PATI :P <3 Kochana powiedz mi kiedy bylas na usg 4d czy 3d co masz fotunie na suwaczku ?:) tzn w jakim tygodniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 12:03

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Paju Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Musi zdawać egzamin :D , tylko lipa ze czeka sie na niego 2. tyg. Mamadomina , juz sama niewiem co zrobimy :) zobaczymy po wizycie, w sumie juz nic gorszego mu nie zrobią niż zabranie prawka wiec chyba tylko mandat dostanie jakby co. Na pewno większość drogi pojadę ja , ale to trochę daleko :/

Jak macie telefon z androidem sciagnijcie sobie ze sklepu play aplikacje Yanosik, wpisujesz miejscowosc i masz niby nawigacje (nie zawsze warto jej sluchac :P) ale super pokazuje gdzie sa fotoradary, stoi policja (lapie na suszare), jest wypadek czy jezdzi patrol w okolicy :)
    Ja z nim czesto jezdze :) i jeszcze mnie nie zawiodl :) nawet u nas po miescie sobie wlaczam bo jak stoja czy wypadek to zmieniam trase :P

KUNIAK, Goplana, Lavendula lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula generalnie według ludzi "starej daty" kupowanie czegokolwiek wcześniej przynosi pecha.. więc ja bym się tym tak nie przejmowała. Kiedy to masz zrobić? Jak już będziesz miała dziecko na rękach ?

Mój teść wczoraj nawet stwierdził, że kupowanie wózka jest bez sensu, bo przecież używa się go rok, a później będzie leżał. To po co taki wydatek ? :) Kiedyś te komentarze doprowadzały mnie do szału, a teraz chce mi się z tego śmiać :)

rwi37s6.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane,
    my właśnie po śniadanku... u mnie dziś pogoda cudo!!! od rana leje deszcz i ochłodziło się:) uwielbiam taką pogodę, aż miło się w domu siedzi...no i spało się bosko...Włączyłam tv a tam na każdym programie onformacyjnym o tusku, Giertychu, kaczynskim...bleee....rzygam tym wszystkim, ten nasz cały rząd to cyrk.
    Mnie od prau dni gardło boli i przede wszystkim rano. A wczoraj wieczorem miałam taki dziwny ucisk pod piersiami, gdzieś tam w przeponie...ciężko było mi złapać głęboki oddech i jakąś taką napiętą skórę tam miałam. Wiecie może o co chodzi?

FK powodzenia na egzaminie!!! cieszę się, że mam go za sobą bo był to dla mnie najbardziej stresujący jak do tej pory egzamin w życiu...

Dziewczęta trzymam kciuki za dzisiejsze połówkowe!!! Będzie git!!!

Kuniak to niedobrze z tym prawkiem, mojemu kiedyś też zabrali...i ja robiłam za kierowcę:) ale teraz w ciąży to w ogóle nie miałabym ochoty jeździć...A gdzie się wybieracie na urlopik?

Madalena i Nata wypoczywajcie!!! i zjedzcie dużo rybek, gofrów i lodow za mnie i bliźniaki:) no i wracajce szybko do nas...

Idę zaatakować nektarynki :)

Dotty84, FK81 lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula to z tym wozkiem to zabobon, ja tego nie slucham :P
    W ogole w nie nie wierze.

Ale moja mama 7 lat temu dla mojego brata wozek przywiozla dopiero po narodzinach :)

Kazdy robi co uwaza ale nie ma co popadac w paranoje.

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju wrote:
    Jak macie telefon z androidem sciagnijcie sobie ze sklepu play aplikacje Yanosik, wpisujesz miejscowosc i masz niby nawigacje (nie zawsze warto jej sluchac :P) ale super pokazuje gdzie sa fotoradary, stoi policja (lapie na suszare), jest wypadek czy jezdzi patrol w okolicy :)
    Ja z nim czesto jezdze :) i jeszcze mnie nie zawiodl :) nawet u nas po miescie sobie wlaczam bo jak stoja czy wypadek to zmieniam trase :P

Również polecam. My teraz w dłuższą trasę bez tego nie ruszamy i muszę przyznać, że uratowało nam to tyłek już wiele razy. Nic nie kosztuje, a pozwoli uniknąć mandatu lub stania w gigantycznym korku :)

KUNIAK lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana ja wizytę mam jutro więc o kciuki poproszę też jutro :) dzisiaj trzymamy za Dotty :)

Jula ja słyszałam, że nie można wózka w domu trzymać przed narodzinami :)
    więc jak tylko go zdobędę to napewno będę trzymała poza domem :) moje znajome trzymały u rodziny, ważne by nie u siebie :) to chyba jedyny przesąd do którego się zastosuje :P

Jula222, Dotty84, Goplana lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do skurczów i drętwień to ja w nocy niezłego orła wywinęłam!

Jak gdyby nic wstaje sobie siku, staje na prawą nogę a tu bezwład! A nic wcześniej nie poczułam! Noga się poskładała i leciałam jak kłoda haha przez pół pokoju! Ale tak strzeliłam głową w drzwi że aż gwiazdki zobaczyłam :) duuużo gwiazdek :P
    Dobrze chociaż że drzwi były tak blisko i nic nie leżało po drodze do nich :P
    Gorzej że nogi nie mogłam rozmasować i myślałam że mnie coś trafi :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 12:23

201411191762.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina wrote:
    no oni tak mają z tymi mandatami; i co teraz z wyjazdem, pojedzie bez? chyba nie aż taki ryzykant? ja ostatnio siedziałam w samochodzie pol godziny jak się mój kłócił w sprawie mandatu...nie przyjął i idzie do sądu, bo nagranie skasowali

Żadne to ryzyko - co najwyżej dostanie mandat znowu za brak dokumentów :D
    Ale przzynajmniej nie dostanie już punktów :D

Mamadomina, KUNIAK lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
‹‹ 646 647 648 649 650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ