Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlen1705 wrote:
    Paju ja przez pierwsze 3 dni chodziłam załamana bo chłopak:P bo tak jak mówisz wszędzie ubranka dla dziewczynek! opaski,sukieneczki,spineczki a na chłopaka buty spodnie koszulka i tyle wyboru :P ale powoli nastawiam się na wędrującego po brzuchu Mikołaja ( na tym etapie narazie imię to zostało wybrane ;) ) przychodzi mi to z trudem ale nie mamy już wyboru kochana :)))

Kochana jesli nasz synek zostanie synkiem to tez Mikołajek :) obecnie jak do niego mówię to za każdym razem Jak wypowiadam słowo Mikołaj to dostaje kopa a jak pytam sie czy jest dziewuszką to się bokser załącza :P

madlen1705 lubi tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:
    Kochana jesli nasz synek zostanie synkiem to tez Mikołajek :) obecnie jak do niego mówię to za każdym razem Jak wypowiadam słowo Mikołaj to dostaje kopa a jak pytam sie czy jest dziewuszką to się bokser załącza :P

mój też kopie jak mówie Mikuś więc chyba się naszym chłopakom podoba :) a wcześniej przez 4 miesiące był nazywany Tosią to się nie ruszał :)) będzie się trzeba nauczyć bawić samochodami z naszymi świętymi Mikołajami :)) a kiedy masz usg by się dzidzi płeć ukazała?

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Goplana ja wizytę mam jutro więc o kciuki poproszę też jutro :) dzisiaj trzymamy za Dotty :)

Aaaa, to coś nie ogarnęłam - będę trzymać za Ciebie 2 dni :) :)

W ogóle na tym zwolnieniu tracę poczucie czasoprzestrzeni, jakby mąż do pracy nie wstawał rano to bym nawet nie wiedziała, czy rano czy południe, czy weekend czy co :)
    Byłam już dziś na basenie, ech polecam, taki upał :)

Patii ten Twój gronkowiec to taki najdelikatniejszy ze złocistych, właśnie tego połowa grupy miała, nie kazali nam go tępić, i nawet ok. 50% populacji ma go chociażby przejściowo w nosie, ale on na wszystko właściwie wrażliwy jakby co.

Hehe, co Wy dziewczyny z tymi nektarynkami :) przecie teraz jest sezon na pyszne krajowe malinki omniomniom... muszę je mieć codziennie :D
    Madlen można je zakupić w Holandii?

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlen1705 wrote:
    mój też kopie jak mówie Mikuś więc chyba się naszym chłopakom podoba :) a wcześniej przez 4 miesiące był nazywany Tosią to się nie ruszał :)) będzie się trzeba nauczyć bawić samochodami z naszymi świętymi Mikołajami :)) a kiedy masz usg by się dzidzi płeć ukazała?

jutro na 18 połowkowe 4d :)wiec chce buziaczka zobaczyc i siusiaka ;D :P
    bo jestem uprata na chlopca ;P ale i tak najwazniejsze by było zdorwe :):* Jak usłysze serduszko to znowu bede spokojniejsza na badaniu :P mimo ze pokopuje to i tak bardzo chce je uslyszec ;) muzyka dla uszu na 48h ;P
    mi juz niby 2 lekarzy powiedzialo ze chlopak ale w zeszylm tyg na usg tak mial noge na nogę że nic nie bylo widac :P
    a ja chce z zakupami pełna para ruszyc :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 13:48

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana no to zajebiście ,a tego się nie da pozbyć totalnie.? to jak niegroźne to dobrze, ale i tak mycie rąk chyba mi nie przejdzie na rzadszą częstotliwość, bo średnio co pół godziny myje :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina kurde hehe zajrzałam do tabelki Naszej :) i lecimy równo z wagą hehe :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:
    jutro na 18 połowkowe 4d :)wiec chce buziaczka zobaczyc i siusiaka ;D :P
    bo jestem uprata na chlopca ;P ale i tak najwazniejsze by było zdorwe :):* Jak usłysze serduszko to znowu bede spokojniejsza na badaniu :P mimo ze pokopuje to i tak bardzo chce je uslyszec ;) muzyka dla uszu na 48h ;P
    mi juz niby 2 lekarzy powiedzialo ze chlopak ale w zeszylm tyg na usg tak mial noge na nogę że nic nie bylo widac :P
    a ja chce z zakupami pełna para ruszyc :P

w takim razie trzymamy wszystkie kciuki za Mikołaja :)) !! oo tak usłyszeć bicie serduszka jest cudnie ;) ja ostatnio jak bylam na badaniu pani doktor przejechała mi tym urządzeniem szukając serduszka i przez minutę nic nie było słychać i nie mogła znaleźć. Ja oczywiście świeczki w oczach i myślenie o najgorszym a tu w tym momencie cudowne "pik pik". Mikołaje chyba lubią się chować :P ;))
    Też już chce ruszyć z zakupami ale kompletnie nie wiem od czego zacząć...

Jula222 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana no jasne że malinki tu są i to bardzo dobre:) czasami moja sąsiadka mi przynosi bo ma w ogródku własny krzaczek:) ona nie wie, że ten krzaczek to i do mnie przez płotek się przedostaje :D haha...także troszkę i ja mam:) haha...
    Dla mnie i tak królują nektarynki!!! mogłabym je kilogramami jeść, uwielbiam!!! one chyba mają żelaza sporo prawda? a więc po tym jak odtsawiłam żelazo w tabletkach muszę nadrabiać chociaż nektarynkami:)
    A u mnie cały czas pada.... i chyba pójdę się zdrzemnąć bo jakoś tak się dziś niewyraźnie czuje, gardło boli i jakoś słabo...;(

relgh3714vlmssyj.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Goplana no to zajebiście ,a tego się nie da pozbyć totalnie.? to jak niegroźne to dobrze, ale i tak mycie rąk chyba mi nie przejdzie na rzadszą częstotliwość, bo średnio co pół godziny myje :P
    Da się, tylko z tego co nam mówili, nie bardzo ma to sens, bo z jakiegoś powodu było się skolonizowanym np. odpowiednie warunki lub narażenie na kolonizacje typu np. praca w służbie zdrowia, albo kontakt z osobą skolonizowaną (trzeba by było robić wymazy każdemu :) )... i po terapii gronkowiec z wielkim zadowoleniem powróci na swoje miejsce :)
    Może to była taka przejściowa kolonizacja np. często w tym czasie bywałaś w szpitalu - personel medyczny prawie cały skolonizowany jest aureusem :) Ważne aby nie był MRSA albo inny jaki złośliwiec :)

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to w takim razie odpuszczam sobie to, u mnie koleżanka ma to kurde wrzody ogromne jej wyskakuja na ciele przy każdym osłabieniu organizmu...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Ja tam lubię niektóre przesądy :) a najbardziej ten że kobiecie w ciąży nie zabiera się jedzenia :D Uwielbiam go praktykować :D

Ten akurat też lubię :) i wykorzystuję hehehe

maaartinka lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszłam dzisiaj na połówkowe, z powodu upału w letniej sukience i z samego rana usłyszałam na ulicy komplement "Ma Pani bardzo ładne piersi" XD oczywiście cięta riposta "to dzięki ciąży" przyszła mi do głowy później ;-) bo pan na pewno nie zauważył brzuszka, tak był wpatrzony w mój biust ;-)

Na połówkowym też same radości. Maleństwo ma wszystko co mieć powinno, włącznie z ptaszkiem. :-) rozwija się prawidłowo i waży 356 g.

Przez ten upał ledwo się dowlokłam do domu. Pojawiły mi się zawroty głowy i rozbolał mnie brzuch. Teraz już trochę odpoczęłam, zjadłam lody i jest lepiej :-) malec też zadowolony, bo się przekręca w brzuchu :-)

Agusia ;), Madlen222, maaartinka, xpatiiix3, santoocha, Goplana, anusiaa90, Viviana, KUNIAK, Dotty84, Ola86, Jula222, Maga31, RewolucjaSięDzieje, nick nieaktualny, KasiaKa, Rybka Nemo, FK81 lubią tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Was czytam zastanawiam się czy gin potwierdzi płeć, ostatnie usg miałam genetyczne w 13 T i wtedy dowiedziałam się, że będzie synek, ciekawa jestem czy tak zostanie hihi

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam dzisiaj na ryneczku oglądać kostiumy, tylko jeden stragan był, czaicie jeden jedyny z kostiumami;/ jeszcze w niedziele skoczę na giełdę oby było coś więcej

kupiłam pudło na zabawki dla dzidziolka w pepco ;]

Goplana lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się jakbym miała dostać okres :/
    Już zapomniałam jakie to uczucie..

201411191762.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ja pierrrr...! ale upał, znowu dzis mialam latania na miescie spraw papierkowych i jak wracalam to myslalam ze padne!nogi spuchniete

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Ja tam lubię niektóre przesądy :) a najbardziej ten że kobiecie w ciąży nie zabiera się jedzenia :D Uwielbiam go praktykować :D

mój mąż przyniósł dziś z roboty taki tekst: nie odmawiaj kobiecie w ciąży zachcianek bo będziesz miał w domu myszy ;D czyt. żona się zmyszy ;)

i będzie na obiad pizza ;D

Agusia ;), maaartinka, Goplana, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• Goplana Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez ten upał do niczego się nie nadaję. Spaliłam sobie połowę obiadu, a drugą nadjadł mi kot... nie wiem od kiedy koty jedzą warzywa na patelnię :/
    Ten kot w ogóle ma jakieś dziwne upodobania kulinarne, ostatnio zjadł drożdżówki, które włożyłam mężowi do torby na lapka - do pracy, rozgryzł torebkę zjadł 2 bułki i nakruszył mu w całej torbie :O

Reverie - świetne wieści, dobrze że płeć też po Twojej myśli :) ale ten komplement... hehe mi by się włączył 5 bieg i chodu, nie lubię takich komentarzy :)

nick nieaktualny, eforts, xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje, nick nieaktualny, FK81 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to kot wegetarianin? Albo jest w ciąży? :-D

Goplana, desou, xpatiiix3, FK81 lubią tę wiadomość

• e_v_e Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati moglabys jeszcze raz wstawic ta swoja liste, ktora robilas z rozpisaniem co warto kupic ?:)

w57vhgqsvnsaad78.png
‹‹ 648 649 650 651 652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ