X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlen1705 wrote:
    Paju ja przez pierwsze 3 dni chodziłam załamana bo chłopak:P bo tak jak mówisz wszędzie ubranka dla dziewczynek! opaski,sukieneczki,spineczki a na chłopaka buty spodnie koszulka i tyle wyboru :P ale powoli nastawiam się na wędrującego po brzuchu Mikołaja ( na tym etapie narazie imię to zostało wybrane ;) ) przychodzi mi to z trudem ale nie mamy już wyboru kochana :)))

Kochana jesli nasz synek zostanie synkiem to tez Mikołajek :) obecnie jak do niego mówię to za każdym razem Jak wypowiadam słowo Mikołaj to dostaje kopa a jak pytam sie czy jest dziewuszką to się bokser załącza :P

madlen1705 lubi tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:
    Kochana jesli nasz synek zostanie synkiem to tez Mikołajek :) obecnie jak do niego mówię to za każdym razem Jak wypowiadam słowo Mikołaj to dostaje kopa a jak pytam sie czy jest dziewuszką to się bokser załącza :P

mój też kopie jak mówie Mikuś więc chyba się naszym chłopakom podoba :) a wcześniej przez 4 miesiące był nazywany Tosią to się nie ruszał :)) będzie się trzeba nauczyć bawić samochodami z naszymi świętymi Mikołajami :)) a kiedy masz usg by się dzidzi płeć ukazała?

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Goplana ja wizytę mam jutro więc o kciuki poproszę też jutro :) dzisiaj trzymamy za Dotty :)

Aaaa, to coś nie ogarnęłam - będę trzymać za Ciebie 2 dni :) :)

W ogóle na tym zwolnieniu tracę poczucie czasoprzestrzeni, jakby mąż do pracy nie wstawał rano to bym nawet nie wiedziała, czy rano czy południe, czy weekend czy co :)
    Byłam już dziś na basenie, ech polecam, taki upał :)

Patii ten Twój gronkowiec to taki najdelikatniejszy ze złocistych, właśnie tego połowa grupy miała, nie kazali nam go tępić, i nawet ok. 50% populacji ma go chociażby przejściowo w nosie, ale on na wszystko właściwie wrażliwy jakby co.

Hehe, co Wy dziewczyny z tymi nektarynkami :) przecie teraz jest sezon na pyszne krajowe malinki omniomniom... muszę je mieć codziennie :D
    Madlen można je zakupić w Holandii?

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlen1705 wrote:
    mój też kopie jak mówie Mikuś więc chyba się naszym chłopakom podoba :) a wcześniej przez 4 miesiące był nazywany Tosią to się nie ruszał :)) będzie się trzeba nauczyć bawić samochodami z naszymi świętymi Mikołajami :)) a kiedy masz usg by się dzidzi płeć ukazała?

jutro na 18 połowkowe 4d :)wiec chce buziaczka zobaczyc i siusiaka ;D :P
    bo jestem uprata na chlopca ;P ale i tak najwazniejsze by było zdorwe :):* Jak usłysze serduszko to znowu bede spokojniejsza na badaniu :P mimo ze pokopuje to i tak bardzo chce je uslyszec ;) muzyka dla uszu na 48h ;P
    mi juz niby 2 lekarzy powiedzialo ze chlopak ale w zeszylm tyg na usg tak mial noge na nogę że nic nie bylo widac :P
    a ja chce z zakupami pełna para ruszyc :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 13:48

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana no to zajebiście ,a tego się nie da pozbyć totalnie.? to jak niegroźne to dobrze, ale i tak mycie rąk chyba mi nie przejdzie na rzadszą częstotliwość, bo średnio co pół godziny myje :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina kurde hehe zajrzałam do tabelki Naszej :) i lecimy równo z wagą hehe :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:
    jutro na 18 połowkowe 4d :)wiec chce buziaczka zobaczyc i siusiaka ;D :P
    bo jestem uprata na chlopca ;P ale i tak najwazniejsze by było zdorwe :):* Jak usłysze serduszko to znowu bede spokojniejsza na badaniu :P mimo ze pokopuje to i tak bardzo chce je uslyszec ;) muzyka dla uszu na 48h ;P
    mi juz niby 2 lekarzy powiedzialo ze chlopak ale w zeszylm tyg na usg tak mial noge na nogę że nic nie bylo widac :P
    a ja chce z zakupami pełna para ruszyc :P

w takim razie trzymamy wszystkie kciuki za Mikołaja :)) !! oo tak usłyszeć bicie serduszka jest cudnie ;) ja ostatnio jak bylam na badaniu pani doktor przejechała mi tym urządzeniem szukając serduszka i przez minutę nic nie było słychać i nie mogła znaleźć. Ja oczywiście świeczki w oczach i myślenie o najgorszym a tu w tym momencie cudowne "pik pik". Mikołaje chyba lubią się chować :P ;))
    Też już chce ruszyć z zakupami ale kompletnie nie wiem od czego zacząć...

Jula222 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana no jasne że malinki tu są i to bardzo dobre:) czasami moja sąsiadka mi przynosi bo ma w ogródku własny krzaczek:) ona nie wie, że ten krzaczek to i do mnie przez płotek się przedostaje :D haha...także troszkę i ja mam:) haha...
    Dla mnie i tak królują nektarynki!!! mogłabym je kilogramami jeść, uwielbiam!!! one chyba mają żelaza sporo prawda? a więc po tym jak odtsawiłam żelazo w tabletkach muszę nadrabiać chociaż nektarynkami:)
    A u mnie cały czas pada.... i chyba pójdę się zdrzemnąć bo jakoś tak się dziś niewyraźnie czuje, gardło boli i jakoś słabo...;(

relgh3714vlmssyj.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Goplana no to zajebiście ,a tego się nie da pozbyć totalnie.? to jak niegroźne to dobrze, ale i tak mycie rąk chyba mi nie przejdzie na rzadszą częstotliwość, bo średnio co pół godziny myje :P
    Da się, tylko z tego co nam mówili, nie bardzo ma to sens, bo z jakiegoś powodu było się skolonizowanym np. odpowiednie warunki lub narażenie na kolonizacje typu np. praca w służbie zdrowia, albo kontakt z osobą skolonizowaną (trzeba by było robić wymazy każdemu :) )... i po terapii gronkowiec z wielkim zadowoleniem powróci na swoje miejsce :)
    Może to była taka przejściowa kolonizacja np. często w tym czasie bywałaś w szpitalu - personel medyczny prawie cały skolonizowany jest aureusem :) Ważne aby nie był MRSA albo inny jaki złośliwiec :)

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to w takim razie odpuszczam sobie to, u mnie koleżanka ma to kurde wrzody ogromne jej wyskakuja na ciele przy każdym osłabieniu organizmu...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Ja tam lubię niektóre przesądy :) a najbardziej ten że kobiecie w ciąży nie zabiera się jedzenia :D Uwielbiam go praktykować :D

Ten akurat też lubię :) i wykorzystuję hehehe

maaartinka lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszłam dzisiaj na połówkowe, z powodu upału w letniej sukience i z samego rana usłyszałam na ulicy komplement "Ma Pani bardzo ładne piersi" XD oczywiście cięta riposta "to dzięki ciąży" przyszła mi do głowy później ;-) bo pan na pewno nie zauważył brzuszka, tak był wpatrzony w mój biust ;-)

Na połówkowym też same radości. Maleństwo ma wszystko co mieć powinno, włącznie z ptaszkiem. :-) rozwija się prawidłowo i waży 356 g.

Przez ten upał ledwo się dowlokłam do domu. Pojawiły mi się zawroty głowy i rozbolał mnie brzuch. Teraz już trochę odpoczęłam, zjadłam lody i jest lepiej :-) malec też zadowolony, bo się przekręca w brzuchu :-)

Agusia ;), Madlen222, maaartinka, xpatiiix3, santoocha, Goplana, anusiaa90, Viviana, KUNIAK, Dotty84, Ola86, Jula222, Maga31, RewolucjaSięDzieje, blue00, KasiaKa, Rybka Nemo, FK81 lubią tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Was czytam zastanawiam się czy gin potwierdzi płeć, ostatnie usg miałam genetyczne w 13 T i wtedy dowiedziałam się, że będzie synek, ciekawa jestem czy tak zostanie hihi

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam dzisiaj na ryneczku oglądać kostiumy, tylko jeden stragan był, czaicie jeden jedyny z kostiumami;/ jeszcze w niedziele skoczę na giełdę oby było coś więcej

kupiłam pudło na zabawki dla dzidziolka w pepco ;]

Goplana lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się jakbym miała dostać okres :/
    Już zapomniałam jakie to uczucie..

201411191762.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ja pierrrr...! ale upał, znowu dzis mialam latania na miescie spraw papierkowych i jak wracalam to myslalam ze padne!nogi spuchniete

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Ja tam lubię niektóre przesądy :) a najbardziej ten że kobiecie w ciąży nie zabiera się jedzenia :D Uwielbiam go praktykować :D

mój mąż przyniósł dziś z roboty taki tekst: nie odmawiaj kobiecie w ciąży zachcianek bo będziesz miał w domu myszy ;D czyt. żona się zmyszy ;)

i będzie na obiad pizza ;D

Agusia ;), maaartinka, Goplana, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• Goplana Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez ten upał do niczego się nie nadaję. Spaliłam sobie połowę obiadu, a drugą nadjadł mi kot... nie wiem od kiedy koty jedzą warzywa na patelnię :/
    Ten kot w ogóle ma jakieś dziwne upodobania kulinarne, ostatnio zjadł drożdżówki, które włożyłam mężowi do torby na lapka - do pracy, rozgryzł torebkę zjadł 2 bułki i nakruszył mu w całej torbie :O

Reverie - świetne wieści, dobrze że płeć też po Twojej myśli :) ale ten komplement... hehe mi by się włączył 5 bieg i chodu, nie lubię takich komentarzy :)

Reverie, eforts, xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje, blue00, FK81 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to kot wegetarianin? Albo jest w ciąży? :-D

Goplana, desou, xpatiiix3, FK81 lubią tę wiadomość

• e_v_e Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati moglabys jeszcze raz wstawic ta swoja liste, ktora robilas z rozpisaniem co warto kupic ?:)

w57vhgqsvnsaad78.png
‹‹ 648 649 650 651 652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ