Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Wcześniej pisałyście o dzieleniu miłości:) Z doświadczenia mogę napisać,że to normalne obawy ale nijak się mają do późniejszego kochania po narodzinach. Nawet raz się nie zastanowicie nad tym po porodzie. A teraźniejsze myśli będą śmieszne.
Mój starszy syn miał trzy latka jak urodził się drugi. Nie było żadnego problemu z zazdrością, czekał na brata, mówił do brzucha i nawet oddał bratu (rozstał się wreszcie) swoją ulubioną wymemłaną butelkę, z którą nie rozstawał się nigdy, pił w niej soczki i napoje. Ale brat miał się urodzić i ją wymyliśmy razem, wyczyściliśmy i odstawiliśmy "dla brata". Wylądowała oczywiście w koszu potem, a on o niej zapomniał.
Myślę, że to starsze dziecko musi być od początku stawiane w ważnej roli starszego brata lub siostry. Muszą się czuć ważni a nie odsunięci na drugi plan. Mają ważne zadanie: nauczyć rodzeństwo tego co oni już potrafią. Ja dałam bardzo ważną rolę mojemu przy kąpieli, miał podawać to co było mi potrzebne: mydełko ręcznik, balsam. W rezultacie czuł się potrzebny przy tym rytuale i codziennie pytał kiedy kąpiemy?
Będzie dobrze, dziewczynki, poradzimy sobie, bo nie mamy innego wyjścia:) i jesteśmy super bohaterkami i tego się trzymajmyxpatiiix3, Viviana, RewolucjaSięDzieje, eforts, Eve, misiaczk25, Strupka lubią tę wiadomość
-
No i my po USG.
Niestety moje pragnienie córki się nie spełni.. i trochę zawiedziona jestem.. no ale jakoś to będzie..
Więc mały waży 481g
Wszystko jest ok
Kurde no nie przeżyję mojego zawodu.. serio.. a mam już dwie czy trzy sukienki i co teraz ;/ buuuuu
Nata, xpatiiix3, Amnezja, Viviana, RewolucjaSięDzieje, KasiaKa, Eve, Maga31, Lavendula lubią tę wiadomość
-
Madlen rybke juz dwa razy jedliśmy, gofra dzisiaj mam zamiar wszamać no chyba że burza się przeciągnie to nie wiem czy wyjdziemy, ale pyszne lody jadłam więc jest ok:-). Miłego wieczorku. Buziaki
Madlen222 lubi tę wiadomość
-
Dotty to może powiem z czego ja korzystam i mi się sprawdza, nie oszukał mnie jeszcze, tylko na początku trzeba było Go ustawić przestawia się na tryb mierzenia temp ciała i pokojowej/wody
bo na początku używałam równolegle z rtęciówką by spawdzić Go hehe
http://www.mediaexpert.pl/termometry/termometr-tech-med-tm-f03b,id-181377?gclid=CjwKEAjwiumdBRDZyvKvqb_6mkUSJABDyYOzybqthg-VHO9NciB79uJy6lg4oSY2YVGHDIr4PtvndxoCERjw_wcB
Paju szkoda ,że córy nie będzie tym razem, ale zobaczysz syna będziesz również baaaaardzo mocno kochaćJa to sobie już nie wyobrażam teraz ,żeby Nelka miała stać sie znowu Miłkiem
KasiaKa kochana jak pięknie napisałaś ,miło się czytało, ja tak zamierzam robić właśnie by Marcelek mi pomagał podawał, wyrzucał do kosza itd już zaczyna kochany chłopczyk z Niego jak malutka sie urodzi będzie miał 20 miesięcy także myślę, że już dużo będzie rozumiał ,bo już z Nim się można dogadac fajnieKasiaKa lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Paju wrote:No i my po USG.
Niestety moje pragnienie córki się nie spełni.. i trochę zawiedziona jestem.. no ale jakoś to będzie..
Więc mały waży 481g
Wszystko jest ok
Kurde no nie przeżyję mojego zawodu.. serio.. a mam już dwie czy trzy sukienki i co teraz ;/ buuuuu
Najważniejsze,że maluszek jest zdrowy. U mnie też miała być dziewczynka a będzie chłopak. Będzie ślicznie wyglądał w różowych bodziakachRewolucjaSięDzieje, Goplana lubią tę wiadomość
-
Paju oswoisz się z tym, że będzie synek. Ważne, że po usg wszystko dobrze. Choć rozumiem, że trochę zawodu jest.
Nata odpoczywaj, pojedz pyszności i również pozdrawiamy
No Pati ja to samo, u mnie Amelcia i koniec, już mam kilka różowych rzeczyno i czekam niecierpliwie na połówkowe.
Zmykam pod prysznic, potem czytam książkę, coś mnie wzięło na czytanie, bo to super uspokaja, a czasu mam.xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paju wrote:No i my po USG.
Więc mały waży 481g
Wszystko jest ok
Ale niespodzianka Paju!
nic się nie martw następna będzie różowa księżniczka, a tym razem błękitny rycerzyk:)
Najważniejsze, że wszystko cacy, zdrowy maluch i mama też
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
KasiaKa wrote:Wcześniej pisałyście o dzieleniu miłości:) Z doświadczenia mogę napisać,że to normalne obawy ale nijak się mają do późniejszego kochania po narodzinach. Nawet raz się nie zastanowicie nad tym po porodzie. A teraźniejsze myśli będą śmieszne.
Mój starszy syn miał trzy latka jak urodził się drugi. Nie było żadnego problemu z zazdrością, czekał na brata, mówił do brzucha i nawet oddał bratu (rozstał się wreszcie) swoją ulubioną wymemłaną butelkę, z którą nie rozstawał się nigdy, pił w niej soczki i napoje. Ale brat miał się urodzić i ją wymyliśmy razem, wyczyściliśmy i odstawiliśmy "dla brata". Wylądowała oczywiście w koszu potem, a on o niej zapomniał.
Myślę, że to starsze dziecko musi być od początku stawiane w ważnej roli starszego brata lub siostry. Muszą się czuć ważni a nie odsunięci na drugi plan. Mają ważne zadanie: nauczyć rodzeństwo tego co oni już potrafią. Ja dałam bardzo ważną rolę mojemu przy kąpieli, miał podawać to co było mi potrzebne: mydełko ręcznik, balsam. W rezultacie czuł się potrzebny przy tym rytuale i codziennie pytał kiedy kąpiemy?
Będzie dobrze, dziewczynki, poradzimy sobie, bo nie mamy innego wyjścia:) i jesteśmy super bohaterkami i tego się trzymajmy
Miód na serce Kasiadzięki za pozytywne słowo Dobra Kobieto :*
KasiaKa lubi tę wiadomość
Viviana bo ciężko się teraz przyzwyczaić by było już hehe
No a co do przewijaka tak uważam ,że to świetny pomysł hehe dobrze ,że Madlen podpowiedziała mi a jak nie ta do jeszcze 2 komody mam xD najwyżej w Naszym pokoju do komody się zainstaluje
Madlen222 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Kurcze, muszę wziąć pod uwagę, że ten hamak to zdradziecka bestia, a moja obecna niemota i jarzenie po fakcie robią swoje, dobrze, że nikt nie zauważył, byłaby awantura straszliwa, a tak to zastali mnie trzymającą się za "krziże" czyli norma
Posmarowane byle jak Altacetem i cześć
Z Jaśkiem w wysokiej ciąży wywinęłam orła i to już śmieszne nie było (używałam sprayu ułatwiającego prasowanie, tenże specyfik osiadał w postaci tłustej na podłodze), a potem tylko pamiętam wielkie bum. Nie wiedziałam, czy płakać z przerażenia, czy co....
A 2 tygodnie przed porodem placnęłam konkretnie na śliskich schodach i wtedy to już konkretnie korfami leciałam.
Straszny pechowiec ze mnie, jak ktoś się ma wywalić na skórce od banana to będę to ja. Na 99,9%
Pati – pieluszki boskie:) Ja w ogóle chcę kupić małemu taki kocyk bambusowy, coś jak olbrzymia tetrowa tylko dużo miększa
http://maylily.pl/produkt/otulinka-rajskie-piorka
Albo ta:
http://maylily.pl/produkt/otulinka-koty-z-paryza
Dotty84 - Ja pierwsze prania zrobię w płatkach mydlanych, a dopiero później wprowadzę jakieś dziecięce proszki. Pierwsze wolę w tych płatkach bo to dużo roboty przygotowanie całej wyprawki, łącznie z wyprasowaniem wszystkiego, a chociaż jest pewność, że nie uczulą i nie będę musiała wszystkiego od nowa robić
Paju – jak byłam z Majką w ciąży to bardzo chciałam chłopca, a teraz za nic w świecie nie zamieniłabym tej mojej dziewczynki;) Do tego stopnia rozkochałam się w dziewuszkach, że drugie też koniecznie chciałam żeńskiej płci i co? Jest chłopak oczywiście;p Zobaczysz jak już się mały urodzi, to na żadną dziewczynkę w życiu nie będziesz chciała go zamienić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 20:40
-
Cieszę się Pati, że mogłam Ci pomóc...
Nata!!!!! ale mi smaka robisz no!!! ale jedz, jedz kochna...korzystaj z pyszności nadmorskich:)
Paju rozumiem Cię ale ciesz się, że z dzidzią ok:) Ja przed tym jak poznałam płeć to bałam się że będzie dwóch chłopców...hehe...ale mi się poszczęściło i będzie parka...
Na pewno wkrótce przyzwyczaisz się do tej sytuacji:) -
Też się zastanawiam jak to właśnie będzie z tą moja dwójeczką... W Mai jestem tak zakochana, że też myślę sobie czy to jest możliwe żeby jeszcze kogoś aż tak mocno pokochać... A z drugiej strony wiem, że jak mi tego malucha na piersi położą, jak mi tak ufnie w oczy spojrzy, to momentalnie się ta moja miłość pomnoży, i tak jak teraz nie umiem sobie świata bez Mai wyobrazić, tak nie będę potrafiła bez Mai i Antka;))Zresztą już teraz jak czuję te pukania wszystkie, jak patrzę na mój brzuch coraz bardziej się powiększający, to mnie fala szczęścia i czułości zalewa:))Bo wiecie co dziewczyny, ogólnie to ja uwielbiam być mamą
Madlen222, RewolucjaSięDzieje, Strupka lubią tę wiadomość
-
Dobry wieczer!
Burza dogorywa, Krysiek hasa, Staszek spi, a matka na kompie hehe;).
U pulmonologa dobre wieści, robili mi spirometrie i wyszła dobra,a że dusznosci po lekach przeszly, lekarz mowi, ze tydzien jeszcze moge pobrac i sprobowac odstawic. Gdyby dusznosci albo kaszel wrocily, mam do leku wrocic. Nastepna wizyta we wrzesniu, dostalam tylko zaswiadczenie o stanie zdrowia i wsio. Mowi ze wzgledu na dobry wynik spirometrii moze to byc astma ale nie musi, ech oby nie musiala;).
Dziecie oczywiscie słabo znioslo 45 min czekania w poczekalni, gdy juz nastapil 3 poziom wscieklosci, zajebiaszcza pani rejestratorka podarowala mu strzykawe do zabawy i chlop sie uspokoil:).
Dotty, do dzis piore Stachowi w dzidziusiu albo loveli( proszek i plyn) bo ma skóre atopowa .
Patty pieluchy zajebiaszcze, mam faze na sówki.xpatiiix3, Madlen222, Goplana lubią tę wiadomość
-
Amnezja nawet nie wiesz jak ci zazdroszcze siusioka
u mnie pewnie bedzie odwrotnie, chce siusioka i bedzie cipoczka
chyba ze moje marzonko sie spelni
termometr dla dzieci sprawdzony i najlepszy do mierzenia czolka lub ucha, trach i tempka zmierzona. Nie polecam tego w smoczku, moja wypluwala nie dalo rady zmierzyc. Pod pache odpada ... Zostaje pistolecik w czolko.
pieluchy czy tetrowe czy flanelowe teraz takie wzory robia ze sie nie snilo
ja siedze na tarasie pije zimny soczek i wysluchuje opowieści simsowych mojej corki bo to maniaczka tej gry ech... Po co ja kupowalam ta gre? Na litosc...
o powiem wam ze moje dziecie zaktywowalo sie dzis... Bylo takie cichutnie a teraz kilka razy dalo o sobie znacnareszcie bo juz sie martwilam. Na razie delikatne smyranko ale zawsze cos
-
FK i ja mam fazunie na sówki hahaha
ten przewijak też w sówki biorę
ahaha i pościelkę też kupię
kurde, mamuśki, co na meeeeeeeeeeeeeeeeeeega pękającą do krwi suchą skórę na dłoniach.??? jest co raz gorzej... smaruje smaruje i nic wazelina do dupy cholersterolowa do dupy witaminowa do dupy balsamy kremy masła oliwki do dupy wszystko próbowałam czym jeszcze się poratować bo boli swędzi piecze... auuuuaLivia
Nela
Marcel
-
Caśka, całe życie marzyłam o córeczce
A jak się okazało,że chłopak to się chyba cieszę jeszcze bardziej
Moje szpilki i kosmetyki nie będą zagrożone
U mnie chyba tak miało być.Wychowywałam się z chłopakami,w pracy większość chłopów i mój najlepszy przyjaciel to też facet -
Baaaam i mam zrzuciło się cholerstwo nie wiem jakim cudem na żywo wsio widać, inaczej na kompie, bo ciut mniej, inaczej a na YT to juz tak zedytują ten film przeciwtrząchawkami swoimi ,że prawie nic nie widać... ale na koniec mega kop w żebra, a właściwie w mostek załapany, w końcu udało mi sięwyłapać z zaskoczenia królewne opłacała się moja cierpliwość
hehhe
No więc moja Nelka po prawej widać oprócz tego jak oddycham jej wypychanie się i lekkie kopniaczki
https://www.youtube.com/watch?v=1LCwim0_HrU&feature=youtu.beStrupka lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
xpatiiix3 wrote:FK i ja mam fazunie na sówki hahaha
ten przewijak też w sówki biorę
ahaha i pościelkę też kupię
kurde, mamuśki, co na meeeeeeeeeeeeeeeeeeega pękającą do krwi suchą skórę na dłoniach.??? jest co raz gorzej... smaruje smaruje i nic wazelina do dupy cholersterolowa do dupy witaminowa do dupy balsamy kremy masła oliwki do dupy wszystko próbowałam czym jeszcze się poratować bo boli swędzi piecze... auuuua
Pati spróbuj nałożyć na noc grubą warstwę kremu i bawełniane rękawiczki. Może pomoże. Mojemu mężowi z pękającą skórą poradziła sobie seria z Bingo Spa z kolagenem.xpatiiix3 lubi tę wiadomość