X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniej pisałyście o dzieleniu miłości:) Z doświadczenia mogę napisać,że to normalne obawy ale nijak się mają do późniejszego kochania po narodzinach. Nawet raz się nie zastanowicie nad tym po porodzie. A teraźniejsze myśli będą śmieszne.
    Mój starszy syn miał trzy latka jak urodził się drugi. Nie było żadnego problemu z zazdrością, czekał na brata, mówił do brzucha i nawet oddał bratu (rozstał się wreszcie) swoją ulubioną wymemłaną butelkę, z którą nie rozstawał się nigdy, pił w niej soczki i napoje. Ale brat miał się urodzić i ją wymyliśmy razem, wyczyściliśmy i odstawiliśmy "dla brata". Wylądowała oczywiście w koszu potem, a on o niej zapomniał.
    Myślę, że to starsze dziecko musi być od początku stawiane w ważnej roli starszego brata lub siostry. Muszą się czuć ważni a nie odsunięci na drugi plan. Mają ważne zadanie: nauczyć rodzeństwo tego co oni już potrafią. Ja dałam bardzo ważną rolę mojemu przy kąpieli, miał podawać to co było mi potrzebne: mydełko ręcznik, balsam. W rezultacie czuł się potrzebny przy tym rytuale i codziennie pytał kiedy kąpiemy?
    Będzie dobrze, dziewczynki, poradzimy sobie, bo nie mamy innego wyjścia:) i jesteśmy super bohaterkami i tego się trzymajmy :)

xpatiiix3, Viviana, RewolucjaSięDzieje, eforts, Eve, misiaczk25, Strupka lubią tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i my po USG.

Niestety moje pragnienie córki się nie spełni.. i trochę zawiedziona jestem.. no ale jakoś to będzie..

Więc mały waży 481g :)
    Wszystko jest ok :D

Kurde no nie przeżyję mojego zawodu.. serio.. a mam już dwie czy trzy sukienki i co teraz ;/ buuuuu

Nata, xpatiiix3, Amnezja, Viviana, RewolucjaSięDzieje, KasiaKa, Eve, Maga31, Lavendula lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Nata Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen rybke juz dwa razy jedliśmy, gofra dzisiaj mam zamiar wszamać no chyba że burza się przeciągnie to nie wiem czy wyjdziemy, ale pyszne lody jadłam więc jest ok:-). Miłego wieczorku. Buziaki

Madlen222 lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty to może powiem z czego ja korzystam i mi się sprawdza, nie oszukał mnie jeszcze, tylko na początku trzeba było Go ustawić przestawia się na tryb mierzenia temp ciała i pokojowej/wody :) bo na początku używałam równolegle z rtęciówką by spawdzić Go hehe :D

http://www.mediaexpert.pl/termometry/termometr-tech-med-tm-f03b,id-181377?gclid=CjwKEAjwiumdBRDZyvKvqb_6mkUSJABDyYOzybqthg-VHO9NciB79uJy6lg4oSY2YVGHDIr4PtvndxoCERjw_wcB

Paju szkoda ,że córy nie będzie tym razem, ale zobaczysz syna będziesz również baaaaardzo mocno kochać :D Ja to sobie już nie wyobrażam teraz ,żeby Nelka miała stać sie znowu Miłkiem :P

KasiaKa kochana jak pięknie napisałaś ,miło się czytało, ja tak zamierzam robić właśnie by Marcelek mi pomagał podawał, wyrzucał do kosza itd już zaczyna kochany chłopczyk z Niego jak malutka sie urodzi będzie miał 20 miesięcy także myślę, że już dużo będzie rozumiał ,bo już z Nim się można dogadac fajnie :)

KasiaKa lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju wrote:
    No i my po USG.

Niestety moje pragnienie córki się nie spełni.. i trochę zawiedziona jestem.. no ale jakoś to będzie..

Kurde no nie przeżyję mojego zawodu.. serio.. a mam już dwie czy trzy sukienki i co teraz ;/ buuuuu

Najważniejsze,że maluszek jest zdrowy. U mnie też miała być dziewczynka a będzie chłopak. Będzie ślicznie wyglądał w różowych bodziakach :)

RewolucjaSięDzieje, Goplana lubią tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju oswoisz się z tym, że będzie synek. Ważne, że po usg wszystko dobrze. Choć rozumiem, że trochę zawodu jest.

Nata odpoczywaj, pojedz pyszności i również pozdrawiamy :)

No Pati ja to samo, u mnie Amelcia i koniec, już mam kilka różowych rzeczy :) no i czekam niecierpliwie na połówkowe.

Zmykam pod prysznic, potem czytam książkę, coś mnie wzięło na czytanie, bo to super uspokaja, a czasu mam. :)

xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w poprzedniej ciazy liczylam na chlopaka i to bardzo i co?urodzila sie dziewczynka,a teraz swiata poza nia nie widze :) jak to mi babka od usg wtedy mowila-ma sie czas do 42 roku zycia hehehe

Eve lubi tę wiadomość

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju wrote:
    No i my po USG.

Ale niespodzianka Paju!:)
    nic się nie martw następna będzie różowa księżniczka, a tym razem błękitny rycerzyk:)
    Najważniejsze, że wszystko cacy, zdrowy maluch i mama też :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa wrote:
    Wcześniej pisałyście o dzieleniu miłości:) Z doświadczenia mogę napisać,że to normalne obawy ale nijak się mają do późniejszego kochania po narodzinach. Nawet raz się nie zastanowicie nad tym po porodzie. A teraźniejsze myśli będą śmieszne.
    Mój starszy syn miał trzy latka jak urodził się drugi. Nie było żadnego problemu z zazdrością, czekał na brata, mówił do brzucha i nawet oddał bratu (rozstał się wreszcie) swoją ulubioną wymemłaną butelkę, z którą nie rozstawał się nigdy, pił w niej soczki i napoje. Ale brat miał się urodzić i ją wymyliśmy razem, wyczyściliśmy i odstawiliśmy "dla brata". Wylądowała oczywiście w koszu potem, a on o niej zapomniał.
    Myślę, że to starsze dziecko musi być od początku stawiane w ważnej roli starszego brata lub siostry. Muszą się czuć ważni a nie odsunięci na drugi plan. Mają ważne zadanie: nauczyć rodzeństwo tego co oni już potrafią. Ja dałam bardzo ważną rolę mojemu przy kąpieli, miał podawać to co było mi potrzebne: mydełko ręcznik, balsam. W rezultacie czuł się potrzebny przy tym rytuale i codziennie pytał kiedy kąpiemy?
    Będzie dobrze, dziewczynki, poradzimy sobie, bo nie mamy innego wyjścia:) i jesteśmy super bohaterkami i tego się trzymajmy :)

Miód na serce Kasia :):):) dzięki za pozytywne słowo Dobra Kobieto :*

KasiaKa lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana bo ciężko się teraz przyzwyczaić by było już hehe :D No a co do przewijaka tak uważam ,że to świetny pomysł hehe dobrze ,że Madlen podpowiedziała mi a jak nie ta do jeszcze 2 komody mam xD najwyżej w Naszym pokoju do komody się zainstaluje :D

Madlen222 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, muszę wziąć pod uwagę, że ten hamak to zdradziecka bestia, a moja obecna niemota i jarzenie po fakcie robią swoje, dobrze, że nikt nie zauważył, byłaby awantura straszliwa, a tak to zastali mnie trzymającą się za "krziże" czyli norma ;):D
    Posmarowane byle jak Altacetem i cześć ;)

Z Jaśkiem w wysokiej ciąży wywinęłam orła i to już śmieszne nie było (używałam sprayu ułatwiającego prasowanie, tenże specyfik osiadał w postaci tłustej na podłodze), a potem tylko pamiętam wielkie bum. Nie wiedziałam, czy płakać z przerażenia, czy co....
    A 2 tygodnie przed porodem placnęłam konkretnie na śliskich schodach i wtedy to już konkretnie korfami leciałam.

Straszny pechowiec ze mnie, jak ktoś się ma wywalić na skórce od banana to będę to ja. Na 99,9% ;)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Ola86 Znajoma

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati – pieluszki boskie:) Ja w ogóle chcę kupić małemu taki kocyk bambusowy, coś jak olbrzymia tetrowa tylko dużo miększa

http://maylily.pl/produkt/otulinka-rajskie-piorka

Albo ta:
    http://maylily.pl/produkt/otulinka-koty-z-paryza

Dotty84 - Ja pierwsze prania zrobię w płatkach mydlanych, a dopiero później wprowadzę jakieś dziecięce proszki. Pierwsze wolę w tych płatkach bo to dużo roboty przygotowanie całej wyprawki, łącznie z wyprasowaniem wszystkiego, a chociaż jest pewność, że nie uczulą i nie będę musiała wszystkiego od nowa robić;)

Paju – jak byłam z Majką w ciąży to bardzo chciałam chłopca, a teraz za nic w świecie nie zamieniłabym tej mojej dziewczynki;) Do tego stopnia rozkochałam się w dziewuszkach, że drugie też koniecznie chciałam żeńskiej płci i co? Jest chłopak oczywiście;p Zobaczysz jak już się mały urodzi, to na żadną dziewczynkę w życiu nie będziesz chciała go zamienić;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 20:40

56acf3d7de57cf692985839a643d9062.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

http://my-homeonthehill.blogspot.com/
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się Pati, że mogłam Ci pomóc...
    Nata!!!!! ale mi smaka robisz no!!! ale jedz, jedz kochna...korzystaj z pyszności nadmorskich:)

Paju rozumiem Cię ale ciesz się, że z dzidzią ok:) Ja przed tym jak poznałam płeć to bałam się że będzie dwóch chłopców...hehe...ale mi się poszczęściło i będzie parka...
    Na pewno wkrótce przyzwyczaisz się do tej sytuacji:)

relgh3714vlmssyj.png
  • Ola86 Znajoma

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiam jak to właśnie będzie z tą moja dwójeczką... W Mai jestem tak zakochana, że też myślę sobie czy to jest możliwe żeby jeszcze kogoś aż tak mocno pokochać... A z drugiej strony wiem, że jak mi tego malucha na piersi położą, jak mi tak ufnie w oczy spojrzy, to momentalnie się ta moja miłość pomnoży, i tak jak teraz nie umiem sobie świata bez Mai wyobrazić, tak nie będę potrafiła bez Mai i Antka;))Zresztą już teraz jak czuję te pukania wszystkie, jak patrzę na mój brzuch coraz bardziej się powiększający, to mnie fala szczęścia i czułości zalewa:))Bo wiecie co dziewczyny, ogólnie to ja uwielbiam być mamą:)

Madlen222, RewolucjaSięDzieje, Strupka lubią tę wiadomość

56acf3d7de57cf692985839a643d9062.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

http://my-homeonthehill.blogspot.com/
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczer!
    Burza dogorywa, Krysiek hasa, Staszek spi, a matka na kompie hehe;).
    U pulmonologa dobre wieści, robili mi spirometrie i wyszła dobra,a że dusznosci po lekach przeszly, lekarz mowi, ze tydzien jeszcze moge pobrac i sprobowac odstawic. Gdyby dusznosci albo kaszel wrocily, mam do leku wrocic. Nastepna wizyta we wrzesniu, dostalam tylko zaswiadczenie o stanie zdrowia i wsio. Mowi ze wzgledu na dobry wynik spirometrii moze to byc astma ale nie musi, ech oby nie musiala;).
    Dziecie oczywiscie słabo znioslo 45 min czekania w poczekalni, gdy juz nastapil 3 poziom wscieklosci, zajebiaszcza pani rejestratorka podarowala mu strzykawe do zabawy i chlop sie uspokoil:).
    Dotty, do dzis piore Stachowi w dzidziusiu albo loveli( proszek i plyn) bo ma skóre atopowa .
    Patty pieluchy zajebiaszcze, mam faze na sówki.

xpatiiix3, Madlen222, Goplana lubią tę wiadomość

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja nawet nie wiesz jak ci zazdroszcze siusioka :D u mnie pewnie bedzie odwrotnie, chce siusioka i bedzie cipoczka :D chyba ze moje marzonko sie spelni :P

termometr dla dzieci sprawdzony i najlepszy do mierzenia czolka lub ucha, trach i tempka zmierzona. Nie polecam tego w smoczku, moja wypluwala nie dalo rady zmierzyc. Pod pache odpada ... Zostaje pistolecik w czolko.

pieluchy czy tetrowe czy flanelowe teraz takie wzory robia ze sie nie snilo :)

ja siedze na tarasie pije zimny soczek i wysluchuje opowieści simsowych mojej corki bo to maniaczka tej gry ech... Po co ja kupowalam ta gre? Na litosc...

o powiem wam ze moje dziecie zaktywowalo sie dzis... Bylo takie cichutnie a teraz kilka razy dalo o sobie znac :) nareszcie bo juz sie martwilam. Na razie delikatne smyranko ale zawsze cos

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK i ja mam fazunie na sówki hahaha :D ten przewijak też w sówki biorę :D ahaha i pościelkę też kupię :D

kurde, mamuśki, co na meeeeeeeeeeeeeeeeeeega pękającą do krwi suchą skórę na dłoniach.??? jest co raz gorzej... smaruje smaruje i nic wazelina do dupy cholersterolowa do dupy witaminowa do dupy balsamy kremy masła oliwki do dupy wszystko próbowałam czym jeszcze się poratować bo boli swędzi piecze... auuuua :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caśka, całe życie marzyłam o córeczce :) A jak się okazało,że chłopak to się chyba cieszę jeszcze bardziej :) Moje szpilki i kosmetyki nie będą zagrożone :)

U mnie chyba tak miało być.Wychowywałam się z chłopakami,w pracy większość chłopów i mój najlepszy przyjaciel to też facet :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baaaam i mam zrzuciło się cholerstwo nie wiem jakim cudem na żywo wsio widać, inaczej na kompie, bo ciut mniej, inaczej a na YT to juz tak zedytują ten film przeciwtrząchawkami swoimi ,że prawie nic nie widać... ale na koniec mega kop w żebra, a właściwie w mostek załapany, w końcu udało mi sięwyłapać z zaskoczenia królewne opłacała się moja cierpliwość :D hehhe
    No więc moja Nelka po prawej widać oprócz tego jak oddycham jej wypychanie się i lekkie kopniaczki :)

https://www.youtube.com/watch?v=1LCwim0_HrU&feature=youtu.be

Strupka lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    FK i ja mam fazunie na sówki hahaha :D ten przewijak też w sówki biorę :D ahaha i pościelkę też kupię :D

kurde, mamuśki, co na meeeeeeeeeeeeeeeeeeega pękającą do krwi suchą skórę na dłoniach.??? jest co raz gorzej... smaruje smaruje i nic wazelina do dupy cholersterolowa do dupy witaminowa do dupy balsamy kremy masła oliwki do dupy wszystko próbowałam czym jeszcze się poratować bo boli swędzi piecze... auuuua :P

Pati spróbuj nałożyć na noc grubą warstwę kremu i bawełniane rękawiczki. Może pomoże. Mojemu mężowi z pękającą skórą poradziła sobie seria z Bingo Spa z kolagenem.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
‹‹ 642 643 644 645 646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ