Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Fidelissa wrote:ponawiam pytanie:
czy ktoras z was wie co robi na puchnace kostki i stopy.
zazywac mam nic..ale co robic
na skurcze lydek zazywam cyclo 3 fort ale na puchniecie co robic, ledwo chodze???
Powrót żylny troszkę utrudniony, i niestety będzie coraz bardziej dokuczał.
Trzeba natomiast kontrolować obecność białka w moczu i ciśnienie. Oprócz tego jeśli obrzęki ustępują po nocy, i nie obejmują innych części ciała np. kończyn górnych i twarzy, to po prostu nogi do góry jak mówi PatiiRewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość
-
Goplana jak ja uwielbiam Twoje porady, jesteś nasza dr
hehe, jak Cię czytam to myślę, czemu nie studiowałam medycyny hehe.
U mnie po burzy ufff, od razu jest czym oddychać.
A ja dziś mam dzień podjadania, normalnie chodzę po kuchni i buszuję.
Goplana lubi tę wiadomość
-
Co do puchnietych kostek i nog zimny prysznic, pic wode niegazowana, jesc ogorki zielone, pic hetbate zielona, pokrzywe, oczyszczaja organizm z nadmiernej wody i niedopuszczaja do jej zatrzymywania w organizmie. Zrezygnuj z czarnej herbaty ona zatrzymuje wode w organizmie.
co do skurczow mialam w pierwszej ciazy ten problem jak mnie zlapalo to nie moglam stanac na ta noge przez dwa dni, podjadalam orzeczy i gorzka czekolade kakao tam gdzie jest magnez ale powiem ci ze czasem skurcz lapie przez to ze gdzies brUch dziecko naciska na nerw polecam rogala do spania, wkladasz mieszy nogi i pod glowe obwijasz sie rogalem. Najlepiej poradzic sie lekarza w tych sprawach na pewno ci powie co brac na skurcze -
caśka wrote:Co do puchnietych kostek i nog zimny prysznic, pic wode niegazowana, jesc ogorki zielone, pic hetbate zielona, pokrzywe, oczyszczaja organizm z nadmiernej wody i niedopuszczaja do jej zatrzymywania w organizmie. Zrezygnuj z czarnej herbaty ona zatrzymuje wode w organizmie.
herbata z pokrzywy jeszcze jest dobra dla tych, co maja niska hemoglobine, bo dziala krwiotworczo - jedna torebka raz na dwa dni -
A ja chyba juz rozkminiłam, bo ta moja komoda ma prawie metr na 50cm to chyba taki przewijak kupie i zainstaluje go w poprzek
http://allegro.pl/usztywniony-przewijak-na-lozeczko-komode-70x50-hit-i4381590404.html
i patrzcie jakie słodkie pieluszki tetrowe takich to jeszcze nie znalazłam na allegrowgl ten sprzedawca ma chyba wsio
na razie jestem w trakcioe przeglądania
http://allegro.pl/pieluchy-tetrowe-kolorowe-pielucha-tetrowa-duze-pl-i4393707739.html
Strupka lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
No i super juz jest opcja
heheh dzisiaj dopiero pomierzyłam tą komodę
tylko się zastanawiam jak to będzie z Marcelem znając życie rano będę wchodzić do pokoju a tam armagedon ahaahha i wszystkie rzeczy Nelki na ziemi, chyba ,że uda mi się wprowadzić jeszcze jakies zakazy w życie i jednak załapie ,że nie można latac po szafkach i robić 'porządków', bo te zabezpieczenia to nie wszystko Marcel niesety jest na to za cwany i wsio rozpina
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 19:02
Goplana lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Nie mogę!
Buju buju na hamaku, słońce za drzewami, wiatr we włosiech, dziecko się bawi, ptaki ćwierkają i nagle...jak nie pierdyknę...!!!!
Wywinęłam orła jak na niepodległość, że nie wspomnę o mojej kości ogonowej i całym kręgosłupie.....
Ała.
Pati - te pieluszki tetrowe są boskie - sowy, sowy!xpatiiix3, Rybka Nemo, Goplana lubią tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Hejo. Pozdrawiam ze słonecznego darłówka:-)) pogoda boska. Teraz mala burza, ale.to i dobrze bo bedzie czym oddychac. Odpocywam sobie na łóźeczku z nogami wyżej bo mnie bolą od chodzenia. Brzuszek mi wyskoczył dzisiaj konkretny:-) dziecko spokojne. Mam nadzieję że słonko mu nie zaszkodziło
buziaczki dla Was i uważajcie na siebie..
RewolucjaSięDzieje, xpatiiix3, Viviana, maaartinka, anusiaa90, Rybka Nemo, Agusia ;), Maga31, Ninusia lubią tę wiadomość
-
Rewolucja to uważaj na siebie, dobrze że na brzuch nie upadłaś.
Nata zazdroszczę!!! a pogoda to faktycznie Ci dopisuje, śledzę w polskiej tv.
Zjadłaś rybkę? i gofra? i loda? ;( będę płakać... jak ja bym zjadła...
Ja o 18 jadłam obiad i jestem już starsznie głodna tak więc spadam do kuchni pobuszować w lodówce:) -
Dotty84 wrote:Dziewczyny, a co z praniem ubranek? Macie jakiś sprawdzony płyn?
http://www.srokao.pl/2013/04/analiza-proszki-i-pyny-do-prania.html
Przy płatkach zdarza się, że ubranka szarzeją, wtedy trzeba potraktować je sodąDotty84 lubi tę wiadomość
Nata wrote:Hejo. Pozdrawiam ze słonecznego darłówka:-)) pogoda boska. Teraz mala burza, ale.to i dobrze bo bedzie czym oddychac. Odpocywam sobie na łóźeczku z nogami wyżej bo mnie bolą od chodzenia. Brzuszek mi wyskoczył dzisiaj konkretny:-) dziecko spokojne. Mam nadzieję że słonko mu nie zaszkodziło
buziaczki dla Was i uważajcie na siebie..
Wypoczywajcie
Madlen222 wrote:Rewolucja to uważaj na siebie, dobrze że na brzuch nie upadłaś.
Nata zazdroszczę!!! a pogoda to faktycznie Ci dopisuje, śledzę w polskiej tv.
Zjadłaś rybkę? i gofra? i loda? ;( będę płakać... jak ja bym zjadła...
Ja o 18 jadłam obiad i jestem już starsznie głodna tak więc spadam do kuchni pobuszować w lodówce:)
Na brzuch nie, ale na łeb chyba tak
I ja mam dzisiaj dzień na buszowanie w jedzeniutwaróg przegryzłam pomidorem, potem maliny, potem orzechy brazylijskie, dwa lody, suszone jabłka, znowu maliny, a teraz zjadłabym konkretną zupę szczawiową z jajem. Tylko szczawiu brak
Rewolucja żyjesz?! Taka wywrotka to nie byle co w naszym stanie.
Faktycznie supper t pieluchy nawet nie wiedziałam o istnieniu takowych. Chyba kupię i to będzie pierwsza rzecz z dzidzusiowych zakupów. W porównaniu do niektórych z Was ja jeszcze nie wpadłam w ten szał. Absolutnie nie jestem przesądna i nie o to chodzi, ale jakoś tak ciągle się boję i nie mogę uwierzyć,że to szczęście które mnie spotkało (córka) nie skończy się. Chyba dopiero w ósmym miesiącu zacznę się zaopatrywać w najpotrzebniejsze rzeczy:)
A moja Kruszynka coś od dwóch dni słabiej kopie, ale nie panikuję, bo wiem że tak może być.xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Uuuu.. Rewolucja uważaj na tym hamaku
heheh
Madlen i ja głodna dzisiaj bym ciągle cos jadła zaraz chyba pizze zamówię albo cuś na dowóz bo nie chce mi się nic robić
Nata wypoczywajcie sobie ile możeciehihi fajnie Wam ja dopiero 18 lipca jadę do DŹWIRZYNA
Dotty a ja różnie prałam hehe i w dzidziusiu i jelpie i bobasie i jeszcze czymś hehe i wsio pasowało małemui zazwyczaj w płynie proszek na grubsze sprawy
Dotty84 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Ojej Rewolucja no to następnym razem już uważaj, bez chilloutu takiego.
Pati myslę, że Ci się taki przewijak na komodę sprawdzi.
Ja tez polecam zaglądać na stronę Sroki jeśli chodzi o kosmetyki dla dzieci i proszki do prania.
A mnie boli znów od krocza, ehhh ile razy wylezę na spacer, połażę to potem boli, czyli to norma, gienek mówił, że się rozciąga, ale to taki kurdę dyskomfort.