X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    ponawiam pytanie:
    czy ktoras z was wie co robi na puchnace kostki i stopy.
    zazywac mam nic..ale co robic

na skurcze lydek zazywam cyclo 3 fort ale na puchniecie co robic, ledwo chodze???
    No, Pati ma rację, jedyna rada to chyba urodzić :)
    Powrót żylny troszkę utrudniony, i niestety będzie coraz bardziej dokuczał.
    Trzeba natomiast kontrolować obecność białka w moczu i ciśnienie. Oprócz tego jeśli obrzęki ustępują po nocy, i nie obejmują innych części ciała np. kończyn górnych i twarzy, to po prostu nogi do góry jak mówi Patii :)

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana jak ja uwielbiam Twoje porady, jesteś nasza dr :) hehe, jak Cię czytam to myślę, czemu nie studiowałam medycyny hehe.

U mnie po burzy ufff, od razu jest czym oddychać.

A ja dziś mam dzień podjadania, normalnie chodzę po kuchni i buszuję. :D

Goplana lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, od kilku nocy męczą mnie skurcze łydek, kilkanaście razy w nocy, czy któraś z Was konsultowała taką przypadłość z ginem? Czy zwykły magnez + potas wystarczy?

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do puchnietych kostek i nog zimny prysznic, pic wode niegazowana, jesc ogorki zielone, pic hetbate zielona, pokrzywe, oczyszczaja organizm z nadmiernej wody i niedopuszczaja do jej zatrzymywania w organizmie. Zrezygnuj z czarnej herbaty ona zatrzymuje wode w organizmie.

co do skurczow mialam w pierwszej ciazy ten problem jak mnie zlapalo to nie moglam stanac na ta noge przez dwa dni, podjadalam orzeczy i gorzka czekolade kakao tam gdzie jest magnez ale powiem ci ze czasem skurcz lapie przez to ze gdzies brUch dziecko naciska na nerw polecam rogala do spania, wkladasz mieszy nogi i pod glowe obwijasz sie rogalem. Najlepiej poradzic sie lekarza w tych sprawach na pewno ci powie co brac na skurcze

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka wrote:
    Co do puchnietych kostek i nog zimny prysznic, pic wode niegazowana, jesc ogorki zielone, pic hetbate zielona, pokrzywe, oczyszczaja organizm z nadmiernej wody i niedopuszczaja do jej zatrzymywania w organizmie. Zrezygnuj z czarnej herbaty ona zatrzymuje wode w organizmie.
    na skurcze - magnez
    herbata z pokrzywy jeszcze jest dobra dla tych, co maja niska hemoglobine, bo dziala krwiotworczo - jedna torebka raz na dwa dni

Ewelina
    hhojzmj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba juz rozkminiłam, bo ta moja komoda ma prawie metr na 50cm to chyba taki przewijak kupie i zainstaluje go w poprzek :D

http://allegro.pl/usztywniony-przewijak-na-lozeczko-komode-70x50-hit-i4381590404.html

i patrzcie jakie słodkie pieluszki tetrowe takich to jeszcze nie znalazłam na allegro :D wgl ten sprzedawca ma chyba wsio :D na razie jestem w trakcioe przeglądania :P

http://allegro.pl/pieluchy-tetrowe-kolorowe-pielucha-tetrowa-duze-pl-i4393707739.html

Strupka lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati mi właśnie o to chodziło z tym przewijakiem żebyś tak zrobiła:) będzie git:)
    Pieluchy prześliczne... :)

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super juz jest opcja :D heheh dzisiaj dopiero pomierzyłam tą komodę :D tylko się zastanawiam jak to będzie z Marcelem znając życie rano będę wchodzić do pokoju a tam armagedon ahaahha i wszystkie rzeczy Nelki na ziemi, chyba ,że uda mi się wprowadzić jeszcze jakies zakazy w życie i jednak załapie ,że nie można latac po szafkach i robić 'porządków', bo te zabezpieczenia to nie wszystko Marcel niesety jest na to za cwany i wsio rozpina :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 19:02

Goplana lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę!

Buju buju na hamaku, słońce za drzewami, wiatr we włosiech, dziecko się bawi, ptaki ćwierkają i nagle...jak nie pierdyknę...!!!!
    Wywinęłam orła jak na niepodległość, że nie wspomnę o mojej kości ogonowej i całym kręgosłupie.....

Ała.

Pati - te pieluszki tetrowe są boskie - sowy, sowy! :)

xpatiiix3, Rybka Nemo, Goplana lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co z praniem ubranek? Macie jakiś sprawdzony płyn?

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo. Pozdrawiam ze słonecznego darłówka:-)) pogoda boska. Teraz mala burza, ale.to i dobrze bo bedzie czym oddychac. Odpocywam sobie na łóźeczku z nogami wyżej bo mnie bolą od chodzenia. Brzuszek mi wyskoczył dzisiaj konkretny:-) dziecko spokojne. Mam nadzieję że słonko mu nie zaszkodziło :-) buziaczki dla Was i uważajcie na siebie..

RewolucjaSięDzieje, xpatiiix3, Viviana, maaartinka, anusiaa90, Rybka Nemo, Agusia ;), Maga31, Ninusia lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszki śliczne chociaż ja to muszę dotknąć materiału bo kiedyś dla Oliwi kupiłam to szorstkie były strasznie te nadruki (no ale to ponad 4 lata temu)

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja to uważaj na siebie, dobrze że na brzuch nie upadłaś.

Nata zazdroszczę!!! a pogoda to faktycznie Ci dopisuje, śledzę w polskiej tv.
    Zjadłaś rybkę? i gofra? i loda? ;( będę płakać... jak ja bym zjadła...

Ja o 18 jadłam obiad i jestem już starsznie głodna tak więc spadam do kuchni pobuszować w lodówce:)

relgh3714vlmssyj.png

Wysłany: 7 lipca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Dziewczyny, a co z praniem ubranek? Macie jakiś sprawdzony płyn?

http://www.srokao.pl/2013/04/analiza-proszki-i-pyny-do-prania.html

Przy płatkach zdarza się, że ubranka szarzeją, wtedy trzeba potraktować je sodą :)

Dotty84 lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 7 lipca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Hejo. Pozdrawiam ze słonecznego darłówka:-)) pogoda boska. Teraz mala burza, ale.to i dobrze bo bedzie czym oddychac. Odpocywam sobie na łóźeczku z nogami wyżej bo mnie bolą od chodzenia. Brzuszek mi wyskoczył dzisiaj konkretny:-) dziecko spokojne. Mam nadzieję że słonko mu nie zaszkodziło :-) buziaczki dla Was i uważajcie na siebie..

Wypoczywajcie :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 7 lipca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Rewolucja to uważaj na siebie, dobrze że na brzuch nie upadłaś.

Nata zazdroszczę!!! a pogoda to faktycznie Ci dopisuje, śledzę w polskiej tv.
    Zjadłaś rybkę? i gofra? i loda? ;( będę płakać... jak ja bym zjadła...

Ja o 18 jadłam obiad i jestem już starsznie głodna tak więc spadam do kuchni pobuszować w lodówce:)

Na brzuch nie, ale na łeb chyba tak ;)
    I ja mam dzisiaj dzień na buszowanie w jedzeniu ;) twaróg przegryzłam pomidorem, potem maliny, potem orzechy brazylijskie, dwa lody, suszone jabłka, znowu maliny, a teraz zjadłabym konkretną zupę szczawiową z jajem. Tylko szczawiu brak :D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja żyjesz?! Taka wywrotka to nie byle co w naszym stanie.

Faktycznie supper t pieluchy nawet nie wiedziałam o istnieniu takowych. Chyba kupię i to będzie pierwsza rzecz z dzidzusiowych zakupów. W porównaniu do niektórych z Was ja jeszcze nie wpadłam w ten szał. Absolutnie nie jestem przesądna i nie o to chodzi, ale jakoś tak ciągle się boję i nie mogę uwierzyć,że to szczęście które mnie spotkało (córka) nie skończy się. Chyba dopiero w ósmym miesiącu zacznę się zaopatrywać w najpotrzebniejsze rzeczy:)

A moja Kruszynka coś od dwóch dni słabiej kopie, ale nie panikuję, bo wiem że tak może być.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuu.. Rewolucja uważaj na tym hamaku :D heheh

Madlen i ja głodna dzisiaj bym ciągle cos jadła zaraz chyba pizze zamówię albo cuś na dowóz bo nie chce mi się nic robić :P

Nata wypoczywajcie sobie ile możecie :D hihi fajnie Wam ja dopiero 18 lipca jadę do DŹWIRZYNA :D

Dotty a ja różnie prałam hehe i w dzidziusiu i jelpie i bobasie i jeszcze czymś hehe i wsio pasowało małemu :) i zazwyczaj w płynie proszek na grubsze sprawy :D

Dotty84 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Rewolucja no to następnym razem już uważaj, bez chilloutu takiego.

Pati myslę, że Ci się taki przewijak na komodę sprawdzi.

Ja tez polecam zaglądać na stronę Sroki jeśli chodzi o kosmetyki dla dzieci i proszki do prania.

A mnie boli znów od krocza, ehhh ile razy wylezę na spacer, połażę to potem boli, czyli to norma, gienek mówił, że się rozciąga, ale to taki kurdę dyskomfort.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecicie jakiś sprawdzony termometr dla maluszka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 19:50

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
‹‹ 641 642 643 644 645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ