Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie lekarze mówili,że się nie uda.A nawet jak jakimś cudem zaciąże to nie donoszę.Poszłam z koleżanką do wróżki i ona stwierdziła,że będę miała fajne dziecko.Tak mnie zatkało,że zapomniałam zapytać o płeć.Później pomyślałam sobie,że chyba ta wróżka jakaś nienormalna...
maaartinka lubi tę wiadomość
-
Goplana ja to Cię podziwiam:) jak tylko widzę jakiś urywek operacji w TV to od razu przełączam...
Więc darzę ogromnym szacunkiem i podziwem osoby, które robią to z wyboru:)
I przestańcie o tych wróżkach!!! haha!!!
Maartinka myslę, że niepotrzebnie sbijasz sobie do głowy problemy... po raz kolejny CI mowię że ja przy dwójce dzieci w brzuchu poczułam ruchy całkiem niedawno, jakoś w 20, 21tygodniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 15:02
-
maaartinka wrote:Tak tak wiem pamiętam ale jak przejrzałam inne fora to praktycznie każdy czuje.. I strasznie mnie to męczy
Wiem że jest jeszcze czas ale jak pomyśle o tym brzuchu to mnie to martwi..
Oczywiście po wizycie wszystko napiszę..
Co do rozpoznania to myślę że umiałabym rozpoznać tyle tylko że mi się tam nic nie robi więc nie mam co rozpoznawać i z czym mylić..
Nie czytaj innych forów! Tam czai się zło
Kochana, ja już wiem że to co czuję (bulgotki) to maluszek), ale uwierz mi, że gdyby nie to, że nauczyłam się je rozpoznawac dzięki detektorowi tętna (gdzie dźwięk puknięcia zgrywał się z bulgotkiem) - nigdy nie podejrzewałabym że to maluszek!
Moja koleżanka z pracy, która właśnie jest w 24 tygodniu poczuła dopiero w połowie 22 tygodnia.
I maluszek piękny i zdrowy - czasem kopie w miejsca w których nie czuć, czasem amortyzuje łożysko - więc jest dużo różnych powodów!!!!maaartinka lubi tę wiadomość
-
paula1234 wrote:Ja juz sobie chyba wmawiam,ze cos czuję,aale tez mi sie wydaję,ze to uczucie nie do pomylenia...
Oczywiście, że jest to właśnie do pomylenia!!! Wcale nie jest takie oczywiste, zanim przyjdą pożądne kopniaki ok 24-28 tygodnia, te pierwsze ruchy na prawdę wyglądają jak gazy w jelitach i bulgotki / przelewania.
Madlen222 lubi tę wiadomość
-
Hej kochane, ja dzis padam na ryj, s Sądzie niestety nic nie wyszło, tyle stresu a jeden się nie zjawił i sprawa odroczona, żal! Potem wizyta w banku odnośnie kredytu, taka byłam głodna i jak wróciłam do domu to wymiękłam nie mam siły juz na nic, gorąco, słabo zle masakra! Mąz pojechał dalej papiery załatwiać a ja leżę w domu chyba sie przespie bo czuje sie jak zmora! Moja rybka z delikatnych łaskotek zmienia ruchy w delikatne kopniaczki:D
-
Madlen222 wrote:Goplana ja to Cię podziwiam:) jak tylko widzę jakiś urywek operacji w TV to od razu przełączam...
Więc darzę ogromnym szacunkiem i podziwem osoby, które robią to z wyboru:)
I przestańcie o tych wróżkach!!! haha!!!
Maartinka myslę, że niepotrzebnie sbijasz sobie do głowy problemy... po raz kolejny CI mowię że ja przy dwójce dzieci w brzuchu poczułam ruchy całkiem niedawno, jakoś w 20, 21tygodniu.
Praca jak każda inna, pod warunkiem, że nie utożsamiasz się z pacjentem, ja np. nie umiałam tego zrobić właśnie w położnictwie, dlatego specjalizacja ta jako jedna z pierwszych została u mnie jeszcze na studiach skreślona z listy potencjalnej przyszłościDlatego też lepiej nie leczyć rodziny, bo się traci głowę...
-
Ola na pewno wszystko w porządku hehe ja też czasem dramatyzuje ale stawiam się zaraz do pionu
hehe
maartinka pewno czkaweczka
a to Nasze harce wieczorne i rowerki w szyjke, tylko nie wiem czemu na filmie tak słabo widac może pod złym kątem kamerka bo tak bardziej z góry.. No ale chyba ciut widaćakurat główką do góry była
no i pierdzielenie babci o jakichś perfumach się załapało na filmie ahahaha
jak uda mi się dzisiaj ładnie złapać to pokaże prawdziwe wykopy królewny hehe
https://www.youtube.com/watch?v=oI_AN9kYkLU
Rybka super wieści, a ja biorę aspargin
ewelina fajna sprawa ja tez żebym miała czas bym sobie spisywała swoje "ciążowe złote myśli"
Brzuchatki zjeść wieczorem sobie cos słodkiego leżeć na wznak i obserwować
Ja też pierdziele te wróżki ,bo to śmiechu warte nagadają bzdur, a niektórzy w to wierzą i potem się niepotrzebnie stresują
Kurde czekam na kuriera kartki mam wydrukowane oblepione i sru ma byc przed 16 zobaczymy heheObiadek się robi także pora na insulinkę
Ola86, Goplana, Strupka, Madlen222, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Goplana wrote:Praca jak każda inna, pod warunkiem, że nie utożsamiasz się z pacjentem, ja np. nie umiałam tego zrobić właśnie w położnictwie, dlatego specjalizacja ta jako jedna z pierwszych została u mnie jeszcze na studiach skreślona z listy potencjalnej przyszłości
Dlatego też lepiej nie leczyć rodziny, bo się traci głowę...
Praca jak każda inna? haha...nie sądze:) ale fajnie że tak do tego podchodzisz:)
Dziewczęta a jak to jest z jedzeniem ostrych potraw w ciąży? można czy nie?
wczoraj zjadłam te pikantne skrzydełka i dzisiaj mnie brzuchol pobolewa...ale tak jak przed wypróżnieniem... -
Witajcie i ja po badaniach, serduszko książkowe i w budowie i w rytmie
, łożysko na tylnej ścianie, wsio ok. Ważymy już 423g i siusiak nam nie odpadł, czyli będzie Antek
Ułożenie pośladkowe, jak się nie zmieni będzie cc, co jak dla mnie gra
Kupiłam pierwszego pajaca , szaro-żółty w paski z tygryskiem, potem wkleję fotkę.., a dla mamci gacie ciążoweViviana, maaartinka, xpatiiix3, blue00, anusiaa90, Madlen222, Fidelissa, Isia14, Amnezja, Agusia ;), KasiaKa, Nata, Rybka Nemo, Maga31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyocho,coraz wiecej Antkow nam sie zglasza
ja dzis rowniez bylam u gin,przeprowadzil wstepny wywiad zale cil urosept i mam zlecone badanie moczu i krwi za tydzien,waga wciaz stoi,cisnienie w porzadku i poraz pierwszy uslyszalam bicie serduszka malenstwa
xpatiiix3, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
Martinka nie przejmuj się tym co wróżka Ci powiedziała, bo jak wiadomo więcej z nich trzepie kasę mówiąc kompletne bzdury. Ja wierze, że będzie z Twoim maluszkiem wszystko dobrze. Jeżeli lekarz Ci nic nie mówi to nie martw się na zapas. Jakby było coś nie tak to już byś o tym wiedziała. Także głowa do góry. Staraj się wyciszyć, a Twój maluszek z pewnością da o sobie znać
maaartinka lubi tę wiadomość
-
Ja teraz też nie czuje, może z raz dwa na dzień
ale może przez to, że do chudych nie należę
bardziej czuje, że jest w brzuchu jakieś istnienie jakbym kamienia miała
ogólnie jest mi ciężej brzuch rośnie to i moje ruchy ograniczają się.
a to zdjęcia mojego brzuszka
xpatiiix3, Dotty84, Isia14, Amnezja lubią tę wiadomość
-
ponawiam pytanie:
czy ktoras z was wie co robi na puchnace kostki i stopy.
zazywac mam nic..ale co robic
na skurcze lydek zazywam cyclo 3 fort ale na puchniecie co robic, ledwo chodze???
upal mnie wykancza
a ja mialam nadzieje,ze bedzie corka
jakos mentalnie blizej mi do dziewczynki
ale moze dam rade z synem, jak myslicie??
-
A propos wróżek, mi z 8 lat temu orzekła , ze z obecnym małzem, ktory wowczas byl chlopakiem, rozstaniemy sie, odnajde szczescie z rozwodnikiem o 9 lat starszym, zaloże firme, wyprowadze sie do Niemiec no i bede miala tylko 1 syna.
I wierz tu kurka wróżkom;p.
lece zaraz do lekarza, ino musze syna przekonac coby sie ubral, bo lata goły i protestuje na propozycje odziania jakakolwiek;).Fidelissa, maaartinka, Goplana lubią tę wiadomość
-
Fidelissa wrote:ponawiam pytanie:
czy ktoras z was wie co robi na puchnace kostki i stopy.
zazywac mam nic..ale co robic
na skurcze lydek zazywam cyclo 3 fort ale na puchniecie co robic, ledwo chodze???
upal mnie wykancza
a ja mialam nadzieje,ze bedzie corka
jakos mentalnie blizej mi do dziewczynki
ale moze dam rade z synem, jak myslicie??
Fidelissa ja używam Lioton zel (za pozwoleniem gin)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 16:38