X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    no jakbys moje dziecko stygmatyzowala to moze tak;))

ja pewnie tez cos kupie fuksjowego (oby nie majtkowy roz...), ale tylko wylacznie jak bedzie cos pieknego:) ale to dopiero jak zobacze na wlasne oczy, ze dziewczynka:)

Całe szczęście, że Hanka nie będzie w gronie moich obdarowywanych, ciągły stres "czy kupiłam dobrze" chyba by mnie wykończył ;):D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa hehe faktyczne jakbyś się najadła troszkę :D hahaha porządny czy przesadzony.? ale za to zaraz jak spęka to już nie do odratowania będze oby flak nie został, chociaż po Marcelu płaski się zrobił to i po Neli musi wrócić o siebie :P

Madlen na pewno jest ok i to macica :D

heheh ahh matko ja Wam mówię ta moja królewna to może i nie modelka ale druga chodakowska rośnie xD ćwiczy przeciąga się jakieś rowerki biegi wykopy skłony co ona tam nie wyprawia non stop sie rusza no poważnie nie ma chwili odpoczynku hehe :D no daje czadu :* ale dobrze lepiej niech sobie całymi dniami ćwiczy niż żebym przez pare godzin nie czuła ojj na IP bym zapierdzielała wtedy szybciej niż perszing..

A tak poza tym my juz w łóżku mały śpi mała szaleje a ja w sumie za raz chyba się skimnę :D w końcu mimo tego upału ciut lżej bo chłodniej się zrobiło dzięki chmurkom po południu zasłoniłam zasłonki mam egipskie ciemności oby rano mały dłużej pospał ,chociaż i tak się przyzwyczaiłam już do tego 6-7 :P

Dotty piękna Hanka :D gtatulejszyn..! :***

Goplana ano chyba tak po równo mamy :) trzeba przeliczyć chyba jeszcze raz ,bo potwierdzeni i niepotwierdzeni chłopcy są na niebiesko :P

KUNIAK a ja noszę soczewki niestety w ciąży to zmora suche oko... bepanthen eye tylko daje rade na cały dzień prawie mi oko nawilżyć :D a atropine mi zapuszczali i wsio ok było, ale ze względu na operacje oka miałam w razie czego zaświadczenie, że za długo przeć nie mogę, bo wypadnie mi oko z orbity jeszcze...

heheh ja dzisiaj z R gadam i mówi do mnie ,że on da drugie imię dla Neli a ja ,że troche się spóźnił, bo Marcel go uprzedził i będzie Nela Iga :D a ten do mnie taa i co bedzie sie przezywał do siostry Igi pigi skocz po figi, a ja na początku sie nie śmiałam z tego tylko opierdzieliłam Go że co sobie myśli, że mi tu moje dzieci wyzywa, że bede chciała to i Manuelka nazwe... ;oo to jeszcze mi tu z nazwiskiem wyskoczył, że pojdzie sobie sam zarejestruje, też opierdol dostał ,bo od początku mu mówiłam jak jeszcze się staraliśmy, że bez ślubu to mi naskoczy on ,bo jedno i drugie moje nazwiska będą mieli :) a po ślubie się zastanowie, bo Marcela też chce na siebie zapisać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 23:20

Dotty84 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Dzis chlodniej ma byc, alleluja:). Dobrze, bo spacer na poczte nas czeka, cholera to samo mam z listonoszem, jestem w domu a w skrzynce avizo, na 3 pietro nie chce mu sie wlezc, wrrr.
    Jula, no wlasnie cholera za pierwszym razem nie spuscilam recznego, a za drugim to juz nie wiem co to bylo, zacmienie totalne jakies;).
    Rewolucja, zartowalam sobie z moim instruktorem w pt, ze czy jak zaczne rodzic w trakcie egzaminu, to zdam, a on na to , ze jest pewien, ze egzaminator pozostanie niewzruszony. Faktycznie, mowie mu wczoraj, ze w ciazy jestem, czy zaswiadczenie pokazac a on spojrzal od niechcenia, no jak pani mowi ze pani jest to widocznie pani jest. No nieczuly jakis;).Za to instruktor mnie podbudowal ostatnio, ze ciaza mi sluzy i wygladam jak ladna kobieta w ciazy, moze kolejny egzaminator bedzie wrazliwszy na urok i dole ciezarnej;p.

Jula222 lubi tę wiadomość

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa,Jula doczytalam jeszcze pytanie, praktyka kosztuje 140 zl .

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć :)
    coż za pogoda od rana upał bleee 8:30 a już jest 34 na termometrze.

Chyba z nudów i przez tą pogodę zacznę szyć opaski materiałowe dla córeczek.

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Ola86 Znajoma

Wysłany: 9 lipca 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki:) U nas od rana słońce świeci:) Zaraz pewnie z Mają do ogródka wybędziemy;)

Dzisiaj mam wizytę połówkową ale dopiero o 19:/ Już się denerwuję, ale przecież musi być dobrze co nie?;) Ten mój maleńki Antek to już pokazuje charakterek, jak tylko ułożę się tak jak mu nie pasuje, to czuję jak całym ciałkiem napiera i dwoma nóżkami z zaciętością kopie do póki pozycji nie zmienię;)A podobno taki spokojny miał być;p

Miłego, cudownego dnia dla Was wszystkich listopadóweczki:)

Goplana, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

56acf3d7de57cf692985839a643d9062.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

http://my-homeonthehill.blogspot.com/
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry! U mnie też upał, spać nie można. Dziś wraca po 6 tygodniach mój mąż, pracuje w Niemczech, to choć na chwilę mnie odciąży od obowiazkow. Zdziwi się, bo jak wyjeżdżał to brzucha w ogóle nie mialam.
    A i wczoraj koleżanka pasjonująca się fotografią zaproponowała mi sesję ciążową , super tylko ja się w ogóle w tym nie widzę. Ja tak brzydko zawsze wychodzę, fotomodeling raczej nie wskazany dla mnie. No, ale zobaczymy jak to wyjdzie. Miłego dnia :)

Ola86 lubi tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • Ola86 Znajoma

Wysłany: 9 lipca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa taka sesja to super pamiątka i piękna sprawa:) My sobie w pierwszej ciąży sami z mężem robiliśmy, bo ten mój to taki zapalony fotograf - amator i wyszło cudnie:) Uwielbiam te zdjęcia i za każdym razem się wzruszam jak je oglądam. W tej ciąży pewnie też sobie taką sesyjkę zrobimy całą rodzinką:)

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szlak, info od diabetologa jest takie,ze pradopodobnie mam maly krok do cukrzycy ciazowej.
    dostalam ksiazeczki czego nie jesc w ciazy cholera i to przed wakacjami...:((((((((((((((((

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w ktorym miesiacu ta sesje ciazowa zrobic, w 7?

bo w 9 to juz bedziemy banki wstanki???:))

qq87j44jhto0od0f.png

• Ola86 Znajoma

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu jedno ze zdjęć z sesji:)

1z6b61z.jpg

A to już po narodzinach maleńkiej;)

pccon.jpg

Fidelissa - My sesje robiliśmy tak pod koniec szóstego miesiąca bodajże;) Bo później to mój brzuch już był olbrzymi;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 09:20

xpatiiix3, KasiaKa, anusiaa90, Goplana, maaartinka, RewolucjaSięDzieje, Reverie, Dotty84, Maga31, e_v_e, Strupka, blue00, Isia14, sylvi lubią tę wiadomość

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana ;)

U mnie listonosz się wycwanił i zawsze dzwoni na domofon, że ma list i prosi żeby zejść na dół :P ale swoją drogą doskonale to rozumiem, bo dorabiałam kiedyś przez wakacje jako listonosz i praca do łatwych nie należy. A z tymi awizo to jest często tak, że listonosz wypisuje je już na poczcie, bo wie np. że ktoś pracuje to po co ma nosić te listy jak i tak w domu nikogo nie ma... Dlatego warto zwrócić uwagę, bo inaczej dalej będzie wrzucał awizo.

FK nie tym razem to następnym. Ja zdałam za 3 razem już na totalnym luzie, bo wiedziałam co mnie czeka :)

FK81 lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • Ola86 Znajoma

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mi nie wychodzi to wstawiania zdjęć:/

Ufff.... Udało się;) Trochę techniki i człowiek się gubi;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 09:21

• Goplana Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Dziewczyny mam pytanko
    Od zawsze mam wade wzroku na jednym oku -0,5 jednak od pewnego czasu czuje ze wzrok mi sie pogorszyl,tak od miesiaca mam jakby zamazany obraz w tym slabszym oku, myslicie ze jest sens isc do okulisty? Tak sie zastanawiam ze i tak mi nie zbada dna oka bo musialaby zakropic atropina,
    Co myslicie?
    Dno oka można obejrzeć i bez atropiny, choć gorzej - ale punkty strategiczne powinno być widać. Chyba bym poszła, bo jeśli wada się rzeczywiście posunęła, to zaraz jakieś bóle głowy dochodzą itd. :) żyć się nie da w tej ciąży :)

KUNIAK lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, piękne zdjęcia i córeczka cudo. My mamy robić już w tym albo przyszłym tygodniu. To będzie jej taka sesja pierwsza na próbę, bo dopiero zaczyna i chce poćwiczyć. Jak się uda to później powtórzymy jak będzie większy brzuch:)
    Fidelissa, a to pech. A tu tyle teraz pyszności dookoła. A co z owocami?

Ola86 lubi tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam zaplanowaną sesję ciążową, dostałam prezent właściwie jeszcze przed...
    Ale jakoś mi nie pasuje... czuję się taka gruba... po co mi jeszcze to potem na zdjęciach oglądać... ale jak nie zrobię to przepadnie :/

jftycms.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    szlak, info od diabetologa jest takie,ze pradopodobnie mam maly krok do cukrzycy ciazowej.
    dostalam ksiazeczki czego nie jesc w ciazy cholera i to przed wakacjami...:((((((((((((((((
    Hmm... ciekawe co to znaczy mały krok :) albo się człowiek łapie w normy albo nie :) Jak kilka razy sobie odpuścisz dietę na wyjeździe to nic się nie stanie, zwłaszcza że nie jesteś na insulinie, a i nawet jakbyś była to da się tak dawkę dobrać, żeby i gofera z dżemorem zjeść :)
    Jakby co obniżaj sumaryczny indeks glikemiczny produktami o bardzo niskim IG, jak w diecie Montignaca - nie wiem czy słyszałaś albo stosowałaś?

jftycms.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola zdjęcia są przepiękne, a mała cudowna :)

Ola86 lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Emocje trochę już opadły i powoli ruszamy do przygotowań (czytać: zakupowych szaleństw hihihi)

Miłego dnia życzę wszystkim!

I szczególnie trzymam kciuki za nasze dzisiejsze "połówkowe" mamy!!

maaartinka, Ola86 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was w kolejnym tygodniu :) ale one lecą :P
    Pogoda u nas niestety nienajlepsza.. Deszcz od samego rana :( Trzeba chyba kawkę wypić :)

Ola86 ja też mam wizytę dzisiaj o 19 :) tylko jeszcze trzeba do niej wytrwać..

KasiaKa sesja jest świetnym pomysłem, na twoim miejscu nawet bym się nie zastanawiała :P

Dotty gratuluje córeczki :) a to zdjęcie to 3D? Fajnie już buziaczka widzieć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 10:09

Ola86, Dotty84 lubią tę wiadomość

201411191762.png
‹‹ 652 653 654 655 656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ