Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
maartinka no to super, rzyć potem troszkę info
Powodzenia dziewczyny na dzisiejszych wizytach :**
A ja z kolei czekam aż kurier paczke odbierze do dostarczenia od poniedziałku juz pisałam do nich i nic nie odp gnoje... i jeszcze nie przyjechał się wkurwiam bo chcę normalnie z domu wyjść ,bo bedzie potem, że to przecież mnie w domu nie było... ;ooJula222 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Cześć dziewczyny! Parę dni mnie tu nie było i tyle zaległości, ale nadrobiłam
Trzymam kciuki za dzisiejsze badania połówkowe!
U nas dziś na szczęście chłodniej sie zrobiło, bo wczoraj to ledwo można było oddychać, ale na szczęście przeszła burza i jest od razu lepiej
Dziś idę do gina na wizytę to zobaczę co u małego, również czuję już, że macica jest powyżej pępkaA mały robi się coraz bardziej aktywny, jak byłam u dentysty na piaskowaniu to strasznie się rozskakał, chyba mu się to nie podobało
Życzę miłego dnia!
-
pisalyscie wczesniej o pieluszkach wielorazowych, nie pamietam kto ale ktos uzywal albo chcial uzywac;) powiem szczerze, ze zaglebilam sie troszke w tym temacie i nawet powoli mnie przekonuja... jednego tylko nie wiem i nic jestem pewna. ile takich otulaczy i calego osprzetu potrzeba na start? tzn w jakich ilosciach
i ktora opcja jest lepsza - takie otulacze z kieszeniami na wklad czy otulacze na zwykle pieluszki?
nie przekonuje mnie zadna ekologia nic oprocz tego ,ze kiedys dzieci faktycznie szybciej wyrastaly z pieluch, a w pampersach im chyba za dobrze jestjakos przeraza mnie wizja przewijania 2- 3 latka ktory je to co dorosly
moze sie troche niejasno wyrazilam, tylko nie uwazajcie mnie za przyszla wyrodna matke. sprawa pieluch nie zostala rostrzygnieta, na razie sie tylko zastanawiam..
Jula znam ten bol - tez jestem wsciekla jak tylko wsiade do samochodu i widze co ludzie wyprawiaja! ale poki co z samochodu nie zrezygnuje;) wczoraj zrobilam przejazdzke, prawie 450 km
ide na miasto musze kupic wklad air wicka taki co sobie psika co iles minut bo szalu dostaje. wech mam jak pies policyjny. nawet czuje zapach papierosa jak ktos przejdzie z nim ulica - a mieszkam na 1 pietrze:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 11:08
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
maaartinka wrote:Witam was w kolejnym tygodniu
ale one lecą
Pogoda u nas niestety nienajlepsza.. Deszcz od samego ranaTrzeba chyba kawkę wypić
Ola86 ja też mam wizytę dzisiaj o 19tylko jeszcze trzeba do niej wytrwać..
KasiaKa sesja jest świetnym pomysłem, na twoim miejscu nawet bym się nie zastanawiała
Dotty gratuluje córeczkia to zdjęcie to 3D? Fajnie już buziaczka widzieć
No właśnie jest napisane 4D, ale szczerze nie wiem czym różni się 3D od 4D
Powodzenia kochana!!!!
A ty potwierdzasz dziś synka? dobrze zrozumiałam? -
Dotty84 wrote:No właśnie jest napisane 4D, ale szczerze nie wiem czym różni się 3D od 4D
Powodzenia kochana!!!!
A ty potwierdzasz dziś synka? dobrze zrozumiałam?
Śliczne te zdjęcia, ale niestety moja gin nie ma takiego sprzętua szkoda mi iść dodatkowo do innego lekarza.. Więc mogę wam tylko pozazdrościć
Synka jestem pewna już od prenatalnychwtedy gin powiedziała że na 99,9% chłopak i że siusiak olbrzym a przy następnej wizycie moja gin powiedziała że na 100% syn
także raczej nie mam wątpliwości
chociaż nie miałabym nic przeciwko gdyby siusiak zniknął haha
Dotty84 lubi tę wiadomość
-
Dotty84 wrote:No właśnie jest napisane 4D, ale szczerze nie wiem czym różni się 3D od 4D
Powodzenia kochana!!!!
A ty potwierdzasz dziś synka? dobrze zrozumiałam?
3D to zdjęcie tylko, 4D obraz się ruszai oglądasz dzidzie w ruchu w wersji 4D
ślicznie wsio widać
a nie czarne plamy:P a przy 3D trzeba sie zatrzymac bo obraz sie nie rusza
-
lkc wrote:pisalyscie wczesniej o pieluszkach wielorazowych, nie pamietam kto ale ktos uzywal albo chcial uzywac;) powiem szczerze, ze zaglebilam sie troszke w tym temacie i nawet powoli mnie przekonuja... jednego tylko nie wiem i nic jestem pewna. ile takich otulaczy i calego osprzetu potrzeba na start? tzn w jakich ilosciach
i ktora opcja jest lepsza - takie otulacze z kieszeniami na wklad czy otulacze na zwykle pieluszki?
nie przekonuje mnie zadna ekologia nic oprocz tego ,ze kiedys dzieci faktycznie szybciej wyrastaly z pieluch, a w pampersach im chyba za dobrze jestjakos przeraza mnie wizja przewijania 2- 3 latka ktory je to co dorosly
moze sie troche niejasno wyrazilam, tylko nie uwazajcie mnie za przyszla wyrodna matke. sprawa pieluch nie zostala rostrzygnieta, na razie sie tylko zastanawiam..
Jula znam ten bol - tez jestem wsciekla jak tylko wsiade do samochodu i widze co ludzie wyprawiaja! ale poki co z samochodu nie zrezygnuje;) wczoraj zrobilam przejazdzke, prawie 450 km
ide na miasto musze kupic wklad air wicka taki co sobie psika co iles minut bo szalu dostaje. wech mam jak pies policyjny. nawet czuje zapach papierosa jak ktos przejdzie z nim ulica - a mieszkam na 1 pietrze:)
Kochana,
To jak szybko dziecko "wyrośnie" z pieluch to raczej nie jest kwestia tego na ile dziecku jest wygodnie, a raczej ile czasu i cierpliwości mają rodzice
Dziecko samo "nie wyrośnie" - trzeba konsekwentnie biegać z nim na nocniczek (mimo wielu "pustych" przebiegów nie poddawać się
-
Viviana wrote:Pati a jak z tym uciskiem u Ciebie? Bo mnie dziś znowu Mała ciśnie, chyba się coś przekręciła bo i ruchy czuję bardziej po środku i ciśnie mnie w kroczu i trochę na pęcherz. Ogólnie taki dyskomfort.Aleksandra Joanna 17.11.2014
Jula222 wrote:3D to zdjęcie tylko, 4D obraz się rusza
i oglądasz dzidzie w ruchu w wersji 4D
ślicznie wsio widać
a nie czarne plamy:P a przy 3D trzeba sie zatrzymac bo obraz sie nie rusza
AaaaaaaaaaaaCzłowiek uczy się całe życie
Czyli moje zdjecie to print screen z 4D -
hehe miśki 3d to zdjęcia a 4d to nagranie jest
Viviana a ucisk był może z 2 dni ,teraz jest ok zależy jak leży, teraz miednicowo znowu od wczoraj bardziej to odczuwam jak główką się wciska mi nisko i spina mi się brzuchol albo nóżki wciska w szyjkę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 11:23
Dotty84 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Ikc my od początku ciągnęliśmy na pampersach a synek odpieluchował się jak miał 20 m-cy i to w dzień i w nocy więc da się
ja go sadzałam na nocnik jak tylko umiał siedzieć, potem sikał na stojąco do wanienki podczas kąpieli i trenował trzymanie moczu i potem przyszło lato - biegał w majtkach i w końcu zakumał - śmieszne to było bo totalnie nie mówił a umiał sikać.. trzeba było patrzyć kiedy leci do łazienki albo do nocnika - a potem ciagnął za rękę jak mu się chciało do łazienki i się udało..
-
U mnie to już ni pamiętam jak to było z sikaniem i kiedy, ale pamiętam jaka była radość za każdym razem jak się udało na nocnik! Brawa, śpiewy, tańce jak pajacyki ale dziecko miało z nas ubaw
FK81 lubi tę wiadomość
-
Ale Wam zazdroszcze tych sesji ciążowych, z moim tempem wzrostu brzucha to najlepiej jak sie zapisze na 9miesiąc
Bardzo chcialabym miec taką pamiątkę.
Myślicie że mogę sobie zrobić to badanie z glukozą już teraz ? Czy jeszcze za wcześnie ? Jakby się okazało że mam cukrzycę to odrazu jakaś dieta, żeby wód małemu już nie przybywało... ??? -
chyba wlasnie chodzi mi tez troche o to zeby mnie zmobilizowac do walki z nocnikiem jak najszybciej i jak najskuteczniej.. nie korzystalam z pieluch jak mialam rok, moj brat tak samo ( nie wiem czy nasi rodzice mieli wiecej cierpliwosci czy moze my przez te pampersy jestesmy bardziej leniwi i wygodni bo tylko wyrzucic i hop po sprawie) a tak bedzie znowu pranie - wiadomo.
tylko ja bedac maluchem bylam jakas inna.. podobno tylko jednej nocy nie przespalam, na karmienia tez sie w nocy wcale nie budzilam, a rano mialam i tak sucha pieluszke. ( smieje sie ze to klamstwa ktore matka mi wciskala zeby w koncu doczekac sie wnukow)ale powaznie tak bylo - informacje potwierdzone przez reszte rodziny.
dylemat mam z tymi pieluchami.. pewnie stanie na pampersachAleksandra Joanna 17.11.2014
niecierpliwa21 wrote:Ale Wam zazdroszcze tych sesji ciążowych, z moim tempem wzrostu brzucha to najlepiej jak sie zapisze na 9miesiąc
Bardzo chcialabym miec taką pamiątkę.
nie pisz tak cbo zobaczysz... jak Ci wyskoczy to bedziesz prosila Boga zeby przestal rosnac:) moj wyskoczyl w ciagu tygodnia i wydaje mi sie z kazdym dniem co raz wiekszywczesniej tez jeczalam, ze nie mam brzucha.
Aleksandra Joanna 17.11.2014
nick nieaktualnylkc wrote:pisalyscie wczesniej o pieluszkach wielorazowych, nie pamietam kto ale ktos uzywal albo chcial uzywac;) powiem szczerze, ze zaglebilam sie troszke w tym temacie i nawet powoli mnie przekonuja... jednego tylko nie wiem i nic jestem pewna. ile takich otulaczy i calego osprzetu potrzeba na start? tzn w jakich ilosciach
Ja myślę o pieluchach wielorazowych, ale zastrzegam, że nie mam żadnego doświadczenia w tym temacie. Pewnie więcej będę mogła powiedzieć, gdy spotkam się z koleżanką, która ich używa. Do szpitala to wezmę jednorazówki i pewnie też trochę do domu na początek. Tutaj jest taki fajny przegląd różnych rodzajów pieluszek http://www.wolnymbyc.pl/pul-kieszonka-i-otulacz-czyli-rodzaje-pieluszek-wielorazowych/ i polecam fajny kanał na youtube, gdzie dziewczyna opowiada o tych pieluszkach https://www.youtube.com/user/SrebrnaAkacja/videos
Wydaje mi się, ż najwygodniejsze pieluszki są typu kieszonka + wymienne wkłady. A czytałam, że na początek warto mieć 20 sztuk, a potem trzeba się zorientować ile faktycznie potrzeba w zależności od tego ile dziecko siusia i jak długo chce się zbierać wkład do pralki.