X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maartinka no to super, rzyć potem troszkę info :D

Powodzenia dziewczyny na dzisiejszych wizytach :**

A ja z kolei czekam aż kurier paczke odbierze do dostarczenia od poniedziałku juz pisałam do nich i nic nie odp gnoje... i jeszcze nie przyjechał się wkurwiam bo chcę normalnie z domu wyjść ,bo bedzie potem, że to przecież mnie w domu nie było... ;oo

Jula222 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Parę dni mnie tu nie było i tyle zaległości, ale nadrobiłam ;)
    Trzymam kciuki za dzisiejsze badania połówkowe!
    U nas dziś na szczęście chłodniej sie zrobiło, bo wczoraj to ledwo można było oddychać, ale na szczęście przeszła burza i jest od razu lepiej :)

Dziś idę do gina na wizytę to zobaczę co u małego, również czuję już, że macica jest powyżej pępka :) A mały robi się coraz bardziej aktywny, jak byłam u dentysty na piaskowaniu to strasznie się rozskakał, chyba mu się to nie podobało ;)

Życzę miłego dnia!

oar89n73xsvk879c.png

wff2trd8302o6ogx.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pisalyscie wczesniej o pieluszkach wielorazowych, nie pamietam kto ale ktos uzywal albo chcial uzywac;) powiem szczerze, ze zaglebilam sie troszke w tym temacie i nawet powoli mnie przekonuja... jednego tylko nie wiem i nic jestem pewna. ile takich otulaczy i calego osprzetu potrzeba na start? tzn w jakich ilosciach ;)
    i ktora opcja jest lepsza - takie otulacze z kieszeniami na wklad czy otulacze na zwykle pieluszki?
    nie przekonuje mnie zadna ekologia nic oprocz tego ,ze kiedys dzieci faktycznie szybciej wyrastaly z pieluch, a w pampersach im chyba za dobrze jest ;) jakos przeraza mnie wizja przewijania 2- 3 latka ktory je to co dorosly

moze sie troche niejasno wyrazilam, tylko nie uwazajcie mnie za przyszla wyrodna matke. sprawa pieluch nie zostala rostrzygnieta, na razie sie tylko zastanawiam..

Jula znam ten bol - tez jestem wsciekla jak tylko wsiade do samochodu i widze co ludzie wyprawiaja! ale poki co z samochodu nie zrezygnuje;) wczoraj zrobilam przejazdzke, prawie 450 km ;)

ide na miasto musze kupic wklad air wicka taki co sobie psika co iles minut bo szalu dostaje. wech mam jak pies policyjny. nawet czuje zapach papierosa jak ktos przejdzie z nim ulica - a mieszkam na 1 pietrze:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 11:08

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Witam was w kolejnym tygodniu :) ale one lecą :P
    Pogoda u nas niestety nienajlepsza.. Deszcz od samego rana :( Trzeba chyba kawkę wypić :)

Ola86 ja też mam wizytę dzisiaj o 19 :) tylko jeszcze trzeba do niej wytrwać..

KasiaKa sesja jest świetnym pomysłem, na twoim miejscu nawet bym się nie zastanawiała :P

Dotty gratuluje córeczki :) a to zdjęcie to 3D? Fajnie już buziaczka widzieć :)

No właśnie jest napisane 4D, ale szczerze nie wiem czym różni się 3D od 4D :)
    Powodzenia kochana!!!!

A ty potwierdzasz dziś synka? dobrze zrozumiałam?

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju jak ja pisze i co ja mysle.. pisze takie glupoty, ze szok i poprawiac musze .. maslo maslane.. w zyciu tak nie mialam.

• Viviana Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati a jak z tym uciskiem u Ciebie? Bo mnie dziś znowu Mała ciśnie, chyba się coś przekręciła bo i ruchy czuję bardziej po środku i ciśnie mnie w kroczu i trochę na pęcherz. Ogólnie taki dyskomfort.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reverie wrote:
    Kasia Ka przepiękne zdjęcia i córcia. :-)
    Kusicie dziewczyny, kusicie, żeby zrobić sobie taką pamiątkę.
    To nie moje zdjęcia, tylko Oli, ja dopiero jestem przed sesją ;)

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Powodzenia kochana!!!!

Śliczne te zdjęcia, ale niestety moja gin nie ma takiego sprzętu :/ a szkoda mi iść dodatkowo do innego lekarza.. Więc mogę wam tylko pozazdrościć :)

Synka jestem pewna już od prenatalnych :) wtedy gin powiedziała że na 99,9% chłopak i że siusiak olbrzym a przy następnej wizycie moja gin powiedziała że na 100% syn :) także raczej nie mam wątpliwości :) chociaż nie miałabym nic przeciwko gdyby siusiak zniknął haha

Dotty84 lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Powodzenia kochana!!!!

3D to zdjęcie tylko, 4D obraz się rusza :) i oglądasz dzidzie w ruchu w wersji 4D :) ślicznie wsio widać :) a nie czarne plamy:P a przy 3D trzeba sie zatrzymac bo obraz sie nie rusza :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    pisalyscie wczesniej o pieluszkach wielorazowych, nie pamietam kto ale ktos uzywal albo chcial uzywac;) powiem szczerze, ze zaglebilam sie troszke w tym temacie i nawet powoli mnie przekonuja... jednego tylko nie wiem i nic jestem pewna. ile takich otulaczy i calego osprzetu potrzeba na start? tzn w jakich ilosciach ;)
    i ktora opcja jest lepsza - takie otulacze z kieszeniami na wklad czy otulacze na zwykle pieluszki?
    nie przekonuje mnie zadna ekologia nic oprocz tego ,ze kiedys dzieci faktycznie szybciej wyrastaly z pieluch, a w pampersach im chyba za dobrze jest ;) jakos przeraza mnie wizja przewijania 2- 3 latka ktory je to co dorosly

moze sie troche niejasno wyrazilam, tylko nie uwazajcie mnie za przyszla wyrodna matke. sprawa pieluch nie zostala rostrzygnieta, na razie sie tylko zastanawiam..

Jula znam ten bol - tez jestem wsciekla jak tylko wsiade do samochodu i widze co ludzie wyprawiaja! ale poki co z samochodu nie zrezygnuje;) wczoraj zrobilam przejazdzke, prawie 450 km ;)

ide na miasto musze kupic wklad air wicka taki co sobie psika co iles minut bo szalu dostaje. wech mam jak pies policyjny. nawet czuje zapach papierosa jak ktos przejdzie z nim ulica - a mieszkam na 1 pietrze:)

Kochana,

To jak szybko dziecko "wyrośnie" z pieluch to raczej nie jest kwestia tego na ile dziecku jest wygodnie, a raczej ile czasu i cierpliwości mają rodzice :)
    Dziecko samo "nie wyrośnie" - trzeba konsekwentnie biegać z nim na nocniczek (mimo wielu "pustych" przebiegów nie poddawać się :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Pati a jak z tym uciskiem u Ciebie? Bo mnie dziś znowu Mała ciśnie, chyba się coś przekręciła bo i ruchy czuję bardziej po środku i ciśnie mnie w kroczu i trochę na pęcherz. Ogólnie taki dyskomfort.
    dzisiaj rano tez mialam cos takiego co opisalas. takie dziwne uczucie , jakby dziecko mi tam machalo nozka czy cos do tego stopnia ze to troche bolalo jak chcialam noge inaczej ulozyc. mialam takie dziwne wrazenie jakby w poprzek lezala

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:
    3D to zdjęcie tylko, 4D obraz się rusza :) i oglądasz dzidzie w ruchu w wersji 4D :) ślicznie wsio widać :) a nie czarne plamy:P a przy 3D trzeba sie zatrzymac bo obraz sie nie rusza :)

Aaaaaaaaaaaa :) Człowiek uczy się całe życie :)
    Czyli moje zdjecie to print screen z 4D :D

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe miśki 3d to zdjęcia a 4d to nagranie jest :D

Viviana a ucisk był może z 2 dni ,teraz jest ok zależy jak leży, teraz miednicowo znowu od wczoraj bardziej to odczuwam jak główką się wciska mi nisko i spina mi się brzuchol albo nóżki wciska w szyjkę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 11:23

Dotty84 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikc my od początku ciągnęliśmy na pampersach a synek odpieluchował się jak miał 20 m-cy i to w dzień i w nocy więc da się :) ja go sadzałam na nocnik jak tylko umiał siedzieć, potem sikał na stojąco do wanienki podczas kąpieli i trenował trzymanie moczu i potem przyszło lato - biegał w majtkach i w końcu zakumał - śmieszne to było bo totalnie nie mówił a umiał sikać.. trzeba było patrzyć kiedy leci do łazienki albo do nocnika - a potem ciagnął za rękę jak mu się chciało do łazienki i się udało..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, co robicie na obiad, bo nie mam pomysłu? Chyba coś z kapuchą, albo nie wiem...

kefbyf4.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to już ni pamiętam jak to było z sikaniem i kiedy, ale pamiętam jaka była radość za każdym razem jak się udało na nocnik! Brawa, śpiewy, tańce jak pajacyki ale dziecko miało z nas ubaw :)

FK81 lubi tę wiadomość

kefbyf4.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszcze tych sesji ciążowych, z moim tempem wzrostu brzucha to najlepiej jak sie zapisze na 9miesiąc :)
    Bardzo chcialabym miec taką pamiątkę.

Myślicie że mogę sobie zrobić to badanie z glukozą już teraz ? Czy jeszcze za wcześnie ? Jakby się okazało że mam cukrzycę to odrazu jakaś dieta, żeby wód małemu już nie przybywało... ???

nxbhnwz.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba wlasnie chodzi mi tez troche o to zeby mnie zmobilizowac do walki z nocnikiem jak najszybciej i jak najskuteczniej.. nie korzystalam z pieluch jak mialam rok, moj brat tak samo ( nie wiem czy nasi rodzice mieli wiecej cierpliwosci czy moze my przez te pampersy jestesmy bardziej leniwi i wygodni bo tylko wyrzucic i hop po sprawie) a tak bedzie znowu pranie - wiadomo.
    tylko ja bedac maluchem bylam jakas inna.. podobno tylko jednej nocy nie przespalam, na karmienia tez sie w nocy wcale nie budzilam, a rano mialam i tak sucha pieluszke. ( smieje sie ze to klamstwa ktore matka mi wciskala zeby w koncu doczekac sie wnukow) :):) ale powaznie tak bylo - informacje potwierdzone przez reszte rodziny.
    dylemat mam z tymi pieluchami.. pewnie stanie na pampersach :)

• lkc Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Ale Wam zazdroszcze tych sesji ciążowych, z moim tempem wzrostu brzucha to najlepiej jak sie zapisze na 9miesiąc :)
    Bardzo chcialabym miec taką pamiątkę.

nie pisz tak cbo zobaczysz... jak Ci wyskoczy to bedziesz prosila Boga zeby przestal rosnac:) moj wyskoczyl w ciagu tygodnia i wydaje mi sie z kazdym dniem co raz wiekszy :) wczesniej tez jeczalam, ze nie mam brzucha.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:

Ja myślę o pieluchach wielorazowych, ale zastrzegam, że nie mam żadnego doświadczenia w tym temacie. Pewnie więcej będę mogła powiedzieć, gdy spotkam się z koleżanką, która ich używa. Do szpitala to wezmę jednorazówki i pewnie też trochę do domu na początek. Tutaj jest taki fajny przegląd różnych rodzajów pieluszek http://www.wolnymbyc.pl/pul-kieszonka-i-otulacz-czyli-rodzaje-pieluszek-wielorazowych/ i polecam fajny kanał na youtube, gdzie dziewczyna opowiada o tych pieluszkach https://www.youtube.com/user/SrebrnaAkacja/videos
    Wydaje mi się, ż najwygodniejsze pieluszki są typu kieszonka + wymienne wkłady. A czytałam, że na początek warto mieć 20 sztuk, a potem trzeba się zorientować ile faktycznie potrzeba w zależności od tego ile dziecko siusia i jak długo chce się zbierać wkład do pralki.

‹‹ 654 655 656 657 658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ