X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc Kochane :)
    U mnie słońce dopieka, wczoraj nie padało i jest duchota.

U mnie Belly wskazuje 6mc :) Cuuudownie.

No i wiecie kurde jak wstaję rano to jestem jakaś ponaciągana po nocy, nie wiem jak to nazwać, więzadła są jakieś naciągnięte, pobolewają, a potem w ciągu dnia przechodzi, to chyba niewygodna pozycja do spania powoduje. No i kłuje mnie w tych więzadłach, ehhhhh, lubię jak jest spokój, ale magnez wezmę większa dawkę, bo tej no-spy już tyle nabrałam.

Sesja świetna sprawa, ja na pewno chcę zrobić sesję noworodkową, a brzuszkową to chyba tylko sama z tego co sobie pstrykam.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Ola86 Znajoma

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Też mam zaplanowaną sesję ciążową, dostałam prezent właściwie jeszcze przed...
    Ale jakoś mi nie pasuje... czuję się taka gruba... po co mi jeszcze to potem na zdjęciach oglądać... ale jak nie zrobię to przepadnie :/

Zdjęcia na pewno wyjdą ślicznie, zobaczysz!:) A w tą grubą to nie wierzę, to tylko nasze hormony;p Jak zobaczysz się na zdjęciu, to dopiero stwierdzisz jaka jesteś w tej ciąży śliczna;)

56acf3d7de57cf692985839a643d9062.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

http://my-homeonthehill.blogspot.com/
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana a interesowałaś się ile kosztuje taka sesja noworodkowa? Też mi się taka marzy :)

201411191762.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    cześć :)
    coż za pogoda od rana upał bleee 8:30 a już jest 34 na termometrze.

Chyba z nudów i przez tą pogodę zacznę szyć opaski materiałowe dla córeczek.

Pochwal się dziełami, umieram z ciekawości!:)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • lkc Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) juz jestem z Wami. mam nadzieje, ze nic mnie nie ominelo, w ciagu dnia ponadrabiam zaleglosci i Was przeczytam. powiedzcie mi jak tam Wam wychodza wyniki? moje sa takie:
    leukocyty 8,4
    erytrocyty 3,8
    hemoglobina 11,8
    HCT 33,4
    PLT 250
    to tak w skrocie, mocz ok
    jedyne co mnie martwi to to ze po pobraniu krwi wieczorem na lakociu pojawila sie czerwona plamka i swedziala niemilosiernie, na drugi dzien sie to powiekszylo i teraz jest takie... hmm duze 13 cm x 5 cm. bylam u lekarza rodzinnego i mi madra baba powiedziala, ze nie wie co mi jest, ze to moze uczulenie na igle!( wczesniej tez mi pobierali tam krew kilka razy i raczej igla sie nie zmienila) nigdy czegos takiego nie mialam.. no i, ze nie wazne co mi jest bo i tak to co by mi pomoglo to ja tego nie moge. tragedia. a ta plama jak byla tak jest i ciagle swedzi. nawilzanie nie pomaga, jedynie chlodzenie, ale to tylko na chwile...

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Viviana a interesowałaś się ile kosztuje taka sesja noworodkowa? Też mi się taka marzy :)

Tak u mnie kosztuje 250zł, koleżanka robiła i wyszły cudowne zdjęcia, pan fotograf przychodzi do domu z całym sprzętem, światłem, tłami, przebierasz Dzidzię jak tylko chcesz, pan ma rekwizyty wiesz do wyboru, zdjęcia są takie urocze, piękna pamiątka. Zdjęcia na płytce i iles tam wywołanych.

relgkrhm1ojs0ctn.png

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Też mam zaplanowaną sesję ciążową, dostałam prezent właściwie jeszcze przed...
    Ale jakoś mi nie pasuje... czuję się taka gruba... po co mi jeszcze to potem na zdjęciach oglądać... ale jak nie zrobię to przepadnie :/

No co Ty, jaka gruba? w ciąży jesteś, a nie "gruba"! koniecznie zrób te zdjęcia, za dwa lata będziesz przy nich płakać! ze szczęścia oczywiście, ciąża kiedyś się kończy, a takie pamiątki są na zawsze:)

A potem się pochwal efektem:)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    jedyne co mnie martwi to to ze po pobraniu krwi wieczorem na lakociu pojawila sie czerwona plamka i swedziala niemilosiernie, na drugi dzien sie to powiekszylo i teraz jest takie... hmm duze 13 cm x 5 cm. bylam u lekarza rodzinnego i mi madra baba powiedziala, ze nie wie co mi jest, ze to moze uczulenie na igle!( wczesniej tez mi pobierali tam krew kilka razy i raczej igla sie nie zmienila) nigdy czegos takiego nie mialam.. no i, ze nie wazne co mi jest bo i tak to co by mi pomoglo to ja tego nie moge. tragedia. a ta plama jak byla tak jest i ciagle swedzi. nawilzanie nie pomaga, jedynie chlodzenie, ale to tylko na chwile...
    bez dermatologa moze sie nie obejsc, moze byc jakas infekcja, np. AZS, dermatolog da bezpieczna masc i po klopocie:)

Ewelina
    hhojzmj.png

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK81 wrote:
    Dzien dobry!
    Dzis chlodniej ma byc, alleluja:). Dobrze, bo spacer na poczte nas czeka, cholera to samo mam z listonoszem, jestem w domu a w skrzynce avizo, na 3 pietro nie chce mu sie wlezc, wrrr.
    Jula, no wlasnie cholera za pierwszym razem nie spuscilam recznego, a za drugim to juz nie wiem co to bylo, zacmienie totalne jakies;).
    Rewolucja, zartowalam sobie z moim instruktorem w pt, ze czy jak zaczne rodzic w trakcie egzaminu, to zdam, a on na to , ze jest pewien, ze egzaminator pozostanie niewzruszony. Faktycznie, mowie mu wczoraj, ze w ciazy jestem, czy zaswiadczenie pokazac a on spojrzal od niechcenia, no jak pani mowi ze pani jest to widocznie pani jest. No nieczuly jakis;).Za to instruktor mnie podbudowal ostatnio, ze ciaza mi sluzy i wygladam jak ladna kobieta w ciazy, moze kolejny egzaminator bedzie wrazliwszy na urok i dole ciezarnej;p.

Jestem przekonana, że za trzecim razem się uda i będziesz machać nam przed oczami dyskietką :D
    A trzeci egzaminator będzie tak wzruszony, że jedzie osobowym z ciężarówką, że od razu Cię przepuści :):):)
    I tak będzie!a co!

FK81 lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to fajnie ja też planuje sesje ciążową wykupić sobie ale przez groupon jakiś czy cuś tanio chcę :D ok 7/8 miesiąc tak na przełomie gdzieś w sierpniu pod koniec wakacji :D

hehe własnie chyba na insulinie lepiej bo jak chce coś słodkiego zjeść biorę większą dawkę insuliny i czasem do kolacji biorę małą dawkę jak zjem sobei cuś, ale nie zawsze :D

Ola śliczna córeczka :**

Ja na badanie dna oka chodziłam w 8 miesiącu :)

U mnie miał byc deszcz i co nie ma ;oo a tak pięknie się wieczorem zapowiadało.. ;/

IKC ciut lepsze niż moje masz ja miałam ostatnio rbc 3,5 hgb 10,9 hct 31,2

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 10:38

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie na sesje raczej na pewno nie zdecyduje chyba, ze mnie nagle olsni, ze chce;) ale tez zawsze sie sama sobie nie podobam na zdjeciach wiec bedzie ciezko. ewentualnie strzelimy kilka zdjec na pamiatke. ale Wasze fotki to ladne sa.
    moj brzuch zaczal rosnac w tamtym tyg. w zastrzaszajacym tempie :)

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana dziękuje za info :)
    250 zł to nie tak dużo :) myślałam że takie sesje są droższe :)

Pati a wogóle to pytałas wtedy gina o te drętwienia?

201411191762.png

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    hej :) juz jestem z Wami. mam nadzieje, ze nic mnie nie ominelo, w ciagu dnia ponadrabiam zaleglosci i Was przeczytam. powiedzcie mi jak tam Wam wychodza wyniki? moje sa takie:
    leukocyty 8,4
    erytrocyty 3,8
    hemoglobina 11,8
    HCT 33,4
    PLT 250
    to tak w skrocie, mocz ok

Jakaś pokrzywka wredna, może uczulenie na środek odkażający?

lkc lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia Ka przepiękne zdjęcia i córcia. :-)
    Kusicie dziewczyny, kusicie, żeby zrobić sobie taką pamiątkę.

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reverie mnie też wstręciuchy przekonały jakoś żeby sobie zrobić taką pamiątkę z ciąży.. Już do mojego M napisałam smsa co o tym myśli :) ale muszę poczekać jeszcze na brzuszek :P
    Tylko mi jakoś ciężko sobie wyobrazić takie pozowanie do zdjęcia przed kimś.. :) zobaczymy co on na to :) wcześniej nie brałam jakoś pod uwagę takich zdjęć tylko dzidziulkowi jak się urodzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 10:42

lkc lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Jakaś pokrzywka wredna, może uczulenie na środek odkażający?
    moze cos w tym jest.. bo jak pobierali mi krew na oddziale to babka przecierala mi skore tylko jakims specyfikiem ,a tam w laboratorium psikala jakims cudem w sprayu. grunt ze sie juz nie powieksza, a tez nigdzie wiecej sie nie pojawila dlatego wiaze ja wlasnie z tym pobraniem krwi. dziwne jest, ze nie znika. bo napewno sie nie zmniejsza. zadzialalam w tym temacie na chlopski rozum :):) - zeby wiedziec czy rosnie, zmniejsza sie pozaznaczalam sobie kropki markerem ;) inaczej by mi pewnie w oczach roslo :)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maartinka a wiesz ,że ostatnio jak się znowu na Niego zdenerwowałam to i mi z głowy wypadło, chyba na serio musze zacząć sobie zapisywać to o co mam sie spytać.. ;/

Mi to się marzy jeszcze sesja taka z dzieciakami :D ale ja mam po znajomości fotografa to może mi spuszczą, a jednak przed kimś znajomym nie będę się wstydzić tak i jakoś swobodniej będzie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 10:53

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie było mnie 4 dni i teraz od wczoraj wieczorem nadrabiam. Jeszczd trochę zostało. Szalejecie:)

f2w343r88uf9xtcb.png

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie pamiętam, że nie miałaś ciekawej wizyty i strasznie cię ten gość wkurzył.. Ale w każdym razie ja dzisiaj spytam :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek kochane :)
    my dzis cudowny humorek mimo że na dworze masakra! Juz od 8 upalnie!
    Cały dzien w domku, a to się będzie tak dłuzyc bo dzis na 18 połówkowe i usg 4d.. jeszcze 7h czekania..

czekam za kurierem zawsze jest o 10 a tu 11! a go nie ma!
    jeszcze mam odbior w empiku zamowionych ksiazek ale nie wsiade w auto mimo ze klima jest..;/ jestem za kolkiem od jakiegos tygodnia tak nieskoncentrowana ze stwarzam zagrozenie..;/ wkurzają mnie kierowcy co sie wpieprzaja a jezdza 30km/h!

Dziewuszki wam tez puchną kostki i place u rąk? ;/ mi chyba przez ten upał..ale musialam obraczkę sciagnac i pierscionek zareczynowy.:(

Dotty84, Agusia ;) lubią tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
‹‹ 653 654 655 656 657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ