X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula gratulacje!!!
    Ja spadam na meczyk!!! miłej nocki dziewczynki:)

Jula222 lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieleczona wada postawy się odzywa w połączeniu ze zwiekszona waga i rozszerzeniem bioder... Ale ból nie do opisania a nawet nic wziac nie można (przeciwzapalnego). Nic innego nie pozostało jak cierpliwie ćwiczyć...

Ewelina
    hhojzmj.png
  • paula1234 Koleżanka

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula- gratuluję :-)

Pati- super sie Ciebie czyta. Nawet jakbyś nie napisala,ze czujesz sie spelniona,to mozna to wyczytac w Twoich postach:-)

Ewelina- trzymaj się.

Jula222, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

w57v9n730utmu24b.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    Nieleczona wada postawy się odzywa w połączeniu ze zwiekszona waga i rozszerzeniem bioder... Ale ból nie do opisania a nawet nic wziac nie można (przeciwzapalnego). Nic innego nie pozostało jak cierpliwie ćwiczyć...
    Ano, w naszym stanie słowo "rozlazłe" nabiera innego znaczenia :) Po prostu wszystko nam się rozłazi ;) Ja przez te bóle miednicy porzuciłam długie wędrówki na rzecz basenu, tam mniej mnie wykańcza siła grawitacji :D

jftycms.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję wam :) jak widac ptasio pomylony z pępowiną :P :) no szkoda szkoda :) ale moze drugi będzie Chłopak ;D :) (jeja, jeszcze jedno nie urodzone,a ja juz mysle o drugim hehe ) :)
    więc jutrzejszy dzien to... wycieczka do PEPCO :) i myszkowanie w ciuszkach dla Laluni :)
    jak wrócę to wrzucę focie naszej Księżniczki :)
    buziaki dla was, a my zmykamy na meczyk i amuuu! :)

Dobrej nocki <3

xpatiiix3, paula1234 lubią tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • paula1234 Koleżanka

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka,a jak Twoje badanie?

maaartinka lubi tę wiadomość

w57v9n730utmu24b.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana, ale wiesz jak to jest z lekami w ciąży. Zawsze na zapalenie pęcherza brałam cipronex, ale to za duży kaliber na ciążę.
    Teraz np wysikałam się normalnie, bez bólu. Dziwne to :/

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula czasem tak już mam ,że jak zacznę wyrzucać z siebie emocję to się rozpisuje :D a dzisiaj na serio nie mogę wyjść z podziwu bo tym swoim rozumowaniem zrobił ogromny milowy krok dużo już pokazywał i potrafił przekazać od siebie ale on już teraz to normalnie wszytsko rozumie ja mówię do Niego i gadam jak z dorosłym chyba to też daje dużo no i ogólnie dużo z Nim rozmawiam i słucham :)

paula1234 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt. Co do tsh to norma w drugim trymestrze jest do 2,5 ja mam teraz 2,3i w szpitalu powiedzieli że spoko. Dzwoniłam do endo i powiedziała że ok i żeby nadal brać 25letroxu. U nas też skwar ale nad morzem wiaterek zawsze więc idzie wytrzymać. Brzucholek jest zawsze zakryty. Buziaki kochane.

KUNIAK lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Goplana, ale wiesz jak to jest z lekami w ciąży. Zawsze na zapalenie pęcherza brałam cipronex, ale to za duży kaliber na ciążę.
    Teraz np wysikałam się normalnie, bez bólu. Dziwne to :/
    No wiem :(, ale krew w moczu to już nie przelewki. No niestety Cipro odpada. Chyba, że przeszło...
    Ja się boję strasznie tej przypadłości, bo Augmentin u mnie odpada, a inne średnio przenikają do moczu, a nawet jeśli to profil działania trochę nie pod tym kątem :/ Dlatego przepłukuję się solidnie, nawet jak pić się nie chce, póki co tfu, tfu, działa :) A bez ciąży ciągle mi nawracało jak tylko zapominałam o piciu.

jftycms.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milej nocki :)

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • misiaczk25 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny witam sie w deszczowy poranek w końcu trochę chłodniej bo juz cięzko było oddychać powiedzcie czy badania TSH i ft3, ft4 trzeba zrobić chociaż raz w ciąży bo mój gin nawet o tym nie wspomina a przed ciążą miałam tsh 3,3 ale ft4 w górnej granicy normy i edno powiedziął że tarczyca zdrowa i on mi nie będzie obniżał tego wyniku
    Piję kawke i lecę do pracy
    MIłego dnia :)

https://www.maluchy.pl/li-69555.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam nasze wczorajsze połówkowe mamuśki???

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Jak zwykle ostatnimi czasy, pobudka ok 5, a Dziecie jeszcze spi w najlepsze;).
    Przynajmniej matka ma czas na wypicie kawki,i nadrobienie zaleglosci w podczytywaniu Was;). Wczoraj jak Mlodego usypialam to normalnie w lompach zasnelam razem z nim;)
    A propos pieluch wielorazowych, no way. Za leniwa jestem. Tylko kurde Stanisław ma juz 2 lata 9 mies i do nocnika sie nie garnie. Od paru mies pusczcam go po chacie bez pieluchy i bez efektow. Efekt jest, wszystkie katy zasikane;p. Mam nadzieje ze przez lato sie nauczy, w koncu do przedszkola idzie i wolalabym zeby juz kumal co i jak. Jedyna zmiana, ze trzyma faktycznie dluzej i po nocy pielucha sucha zawsze. NIe trace nadzieii;).
    Co do lektur, w kolejce do kupna czeka Mundra i W Paryzu dzieci nie grymasza. W pierwszej ciazy kuzynnka polecila mi Polke Gretkowskiej, podeszlam z rezerwa, a super sie czytalo, polecam:).
    Czekam az Junior wstanie, dzis lot do lekarza, dla odmiany z nim. Niejadek sie zrobil ostatnio i poszlam kontrolnie do pediatry, ta zlecila morfologie i uznala ze zelazo musi brac. Hemoglobine mial 12, wiec niby norma. Wczoraj byla powtorka z badania krewki aj i az mi sie lzy zakrecily. Za pierwszym razem nie pisnal, nie wiedzial co to. A wczoraj idziemy a tam usmiechnity pan praktykant..mysallam ze na zawal zejde, Mlody juz wiedzial co go czeka i dzika histerie odwalil:(. Na sczczescie pan sobie poradzil, super podejscie do dzieci. ALE co jak co 3 raz juz chyba Mlody sie ukluc nie da, dzis odbieram wyniki i do kontroli do doktorki, mam nadzieje ze bedzie git. Swoja droga smiesznie, jak bylam w ciazy ze Stasiem, to mialam w grupie zlobkowej jej wtedy roczna coreczke, a teraz ona, po przeprowadzce, leczy mojego synka:) Swiat jest maly;).
    dfe62cd09849b83aee3ed389c11dc6c6.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 08:13

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) przepraszam, że wczoraj nic nie napisałam o wizycie, ale do domku wróciłam o 21 i jeszcze byłam tak zła że szkoda gadać..

No więc z dzidziulkiem wszystko ok, nie chciał pokazać główki ani co ma między nóżkami, cały czas się zakrywał rączkami i krzyżował nóżki.. wstręciuch mały.. Próbowała go gin trochę podenerwować z 30 min się nad nim pastwiła ale niezbyt współpracował. Na chwilkę może sekunde rozłożył nóżki i zabrał rączki więc szybko cykła zdjęcie.. Wcześniej był taki bezwstydnik że nikt nie miał wątpliwości co do płci i mu powiedziałam że nie można tak nóżek rozkładać ciągle no to mam za swoje :) nauczyłam synka to teraz mi je za karę krzyżuje :)
    Waży 364 g i ma około 20 cm :)
    Ale wyobraźcie sobie, że o nic nie spytałam! O nic! Byłam tak zdenerwowana że nie spytałam ani o ruchy (a na usg prawie się nie ruszał, mimo że już myślałam że brzuch mi odpadnie), ani o te drętwienia, ani o położna no o nic! Nie wiem jak ja to zrobiłam.. Będę musiała dzisiaj tam zadzwonić i dopytać bo wizyta dopiero za miesiąc..

FK81, Goplana, RewolucjaSięDzieje, KUNIAK, Lavendula, desou, xpatiiix3, anusiaa90, Viviana, Madlen222, Maga31 lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Waży 364 g i ma około 20 cm :)
    Ale wyobraźcie sobie, że o nic nie spytałam! O nic! Byłam tak zdenerwowana że nie spytałam ani o ruchy (a na usg prawie się nie ruszał, mimo że już myślałam że brzuch mi odpadnie), ani o te drętwienia, ani o położna no o nic! Nie wiem jak ja to zrobiłam.. Będę musiała dzisiaj tam zadzwonić i dopytać bo wizyta dopiero za miesiąc..
    Najważniejsze, że maluszek zdrowy i dorodny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 08:32

maaartinka, KUNIAK lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:
    dziękuję wam :) jak widac ptasio pomylony z pępowiną :P :) no szkoda szkoda :) ale moze drugi będzie Chłopak ;D :) (jeja, jeszcze jedno nie urodzone,a ja juz mysle o drugim hehe ) :)
    więc jutrzejszy dzien to... wycieczka do PEPCO :) i myszkowanie w ciuszkach dla Laluni :)
    jak wrócę to wrzucę focie naszej Księżniczki :)
    buziaki dla was, a my zmykamy na meczyk i amuuu! :)

Dobrej nocki <3

Jula, wrzuciłam Ci Córcię na "listę obecnych ciężarówek" :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 10 lipca 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK81 wrote:
    Dzień dobry:)
    Jak zwykle ostatnimi czasy, pobudka ok 5, a Dziecie jeszcze spi w najlepsze;).
    Przynajmniej matka ma czas na wypicie kawki,i nadrobienie zaleglosci w podczytywaniu Was;). Wczoraj jak Mlodego usypialam to normalnie w lompach zasnelam razem z nim;)
    A propos pieluch wielorazowych, no way. Za leniwa jestem. Tylko kurde Stanisław ma juz 2 lata 9 mies i do nocnika sie nie garnie. Od paru mies pusczcam go po chacie bez pieluchy i bez efektow. Efekt jest, wszystkie katy zasikane;p. Mam nadzieje ze przez lato sie nauczy, w koncu do przedszkola idzie i wolalabym zeby juz kumal co i jak. Jedyna zmiana, ze trzyma faktycznie dluzej i po nocy pielucha sucha zawsze. NIe trace nadzieii;).
    Co do lektur, w kolejce do kupna czeka Mundra i W Paryzu dzieci nie grymasza. W pierwszej ciazy kuzynnka polecila mi Polke Gretkowskiej, podeszlam z rezerwa, a super sie czytalo, polecam:).
    Czekam az Junior wstanie, dzis lot do lekarza, dla odmiany z nim. Niejadek sie zrobil ostatnio i poszlam kontrolnie do pediatry, ta zlecila morfologie i uznala ze zelazo musi brac. Hemoglobine mial 12, wiec niby norma. Wczoraj byla powtorka z badania krewki aj i az mi sie lzy zakrecily. Za pierwszym razem nie pisnal, nie wiedzial co to. A wczoraj idziemy a tam usmiechnity pan praktykant..mysallam ze na zawal zejde, Mlody juz wiedzial co go czeka i dzika histerie odwalil:(. Na sczczescie pan sobie poradzil, super podejscie do dzieci. ALE co jak co 3 raz juz chyba Mlody sie ukluc nie da, dzis odbieram wyniki i do kontroli do doktorki, mam nadzieje ze bedzie git. Swoja droga smiesznie, jak bylam w ciazy ze Stasiem, to mialam w grupie zlobkowej jej wtedy roczna coreczke, a teraz ona, po przeprowadzce, leczy mojego synka:) Swiat jest maly;).
    dfe62cd09849b83aee3ed389c11dc6c6.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Spróbuj maści Emla przed pójściem ze Stasiem do laboratorium, działa!:)

FK81 lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Najważniejsze, że maluszek zdrowy i dorodny :)

Gin mówiła, że wszystko jest w jak najlepszym porządku, nic nie wspomniała o tym że tak mało się rusza więc może nie jest źle..
    Nie wiem jak ja mogłam nie myśleć na tym usg..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 08:39

201411191762.png

Wysłany: 10 lipca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja,

śniło mi się dzisiaj, że urodziłam ... chłopca ;) jak wstałam to była prawie histeria, potem powoli oddech mi się normalizował ;)

ewelina_d, xpatiiix3, Ola86 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
‹‹ 658 659 660 661 662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ