Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
ewelina_d wrote:Nieleczona wada postawy się odzywa w połączeniu ze zwiekszona waga i rozszerzeniem bioder... Ale ból nie do opisania a nawet nic wziac nie można (przeciwzapalnego). Nic innego nie pozostało jak cierpliwie ćwiczyć...
Po prostu wszystko nam się rozłazi
Ja przez te bóle miednicy porzuciłam długie wędrówki na rzecz basenu, tam mniej mnie wykańcza siła grawitacji
-
dziękuję wam
jak widac ptasio pomylony z pępowiną
no szkoda szkoda
ale moze drugi będzie Chłopak
(jeja, jeszcze jedno nie urodzone,a ja juz mysle o drugim hehe )
więc jutrzejszy dzien to... wycieczka do PEPCOi myszkowanie w ciuszkach dla Laluni
jak wrócę to wrzucę focie naszej Księżniczki
buziaki dla was, a my zmykamy na meczyk i amuuu!
Dobrej nockixpatiiix3, paula1234 lubią tę wiadomość
-
paula czasem tak już mam ,że jak zacznę wyrzucać z siebie emocję to się rozpisuje
a dzisiaj na serio nie mogę wyjść z podziwu bo tym swoim rozumowaniem zrobił ogromny milowy krok dużo już pokazywał i potrafił przekazać od siebie ale on już teraz to normalnie wszytsko rozumie ja mówię do Niego i gadam jak z dorosłym chyba to też daje dużo no i ogólnie dużo z Nim rozmawiam i słucham
paula1234 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Gratuluję udanych wizyt. Co do tsh to norma w drugim trymestrze jest do 2,5 ja mam teraz 2,3i w szpitalu powiedzieli że spoko. Dzwoniłam do endo i powiedziała że ok i żeby nadal brać 25letroxu. U nas też skwar ale nad morzem wiaterek zawsze więc idzie wytrzymać. Brzucholek jest zawsze zakryty. Buziaki kochane.
KUNIAK lubi tę wiadomość
-
santoocha wrote:Goplana, ale wiesz jak to jest z lekami w ciąży. Zawsze na zapalenie pęcherza brałam cipronex, ale to za duży kaliber na ciążę.
Teraz np wysikałam się normalnie, bez bólu. Dziwne to, ale krew w moczu to już nie przelewki. No niestety Cipro odpada. Chyba, że przeszło...
Ja się boję strasznie tej przypadłości, bo Augmentin u mnie odpada, a inne średnio przenikają do moczu, a nawet jeśli to profil działania trochę nie pod tym kątemDlatego przepłukuję się solidnie, nawet jak pić się nie chce, póki co tfu, tfu, działa
A bez ciąży ciągle mi nawracało jak tylko zapominałam o piciu.
-
Cześć dziewczyny witam sie w deszczowy poranek w końcu trochę chłodniej bo juz cięzko było oddychać powiedzcie czy badania TSH i ft3, ft4 trzeba zrobić chociaż raz w ciąży bo mój gin nawet o tym nie wspomina a przed ciążą miałam tsh 3,3 ale ft4 w górnej granicy normy i edno powiedziął że tarczyca zdrowa i on mi nie będzie obniżał tego wyniku
Piję kawke i lecę do pracy
MIłego dniahttps://www.maluchy.pl/li-69555.png -
Dzień dobry:)
Jak zwykle ostatnimi czasy, pobudka ok 5, a Dziecie jeszcze spi w najlepsze;).
Przynajmniej matka ma czas na wypicie kawki,i nadrobienie zaleglosci w podczytywaniu Was;). Wczoraj jak Mlodego usypialam to normalnie w lompach zasnelam razem z nim;)
A propos pieluch wielorazowych, no way. Za leniwa jestem. Tylko kurde Stanisław ma juz 2 lata 9 mies i do nocnika sie nie garnie. Od paru mies pusczcam go po chacie bez pieluchy i bez efektow. Efekt jest, wszystkie katy zasikane;p. Mam nadzieje ze przez lato sie nauczy, w koncu do przedszkola idzie i wolalabym zeby juz kumal co i jak. Jedyna zmiana, ze trzyma faktycznie dluzej i po nocy pielucha sucha zawsze. NIe trace nadzieii;).
Co do lektur, w kolejce do kupna czeka Mundra i W Paryzu dzieci nie grymasza. W pierwszej ciazy kuzynnka polecila mi Polke Gretkowskiej, podeszlam z rezerwa, a super sie czytalo, polecam:).
Czekam az Junior wstanie, dzis lot do lekarza, dla odmiany z nim. Niejadek sie zrobil ostatnio i poszlam kontrolnie do pediatry, ta zlecila morfologie i uznala ze zelazo musi brac. Hemoglobine mial 12, wiec niby norma. Wczoraj byla powtorka z badania krewki aj i az mi sie lzy zakrecily. Za pierwszym razem nie pisnal, nie wiedzial co to. A wczoraj idziemy a tam usmiechnity pan praktykant..mysallam ze na zawal zejde, Mlody juz wiedzial co go czeka i dzika histerie odwalil:(. Na sczczescie pan sobie poradzil, super podejscie do dzieci. ALE co jak co 3 raz juz chyba Mlody sie ukluc nie da, dzis odbieram wyniki i do kontroli do doktorki, mam nadzieje ze bedzie git. Swoja droga smiesznie, jak bylam w ciazy ze Stasiem, to mialam w grupie zlobkowej jej wtedy roczna coreczke, a teraz ona, po przeprowadzce, leczy mojego synka:) Swiat jest maly;).
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 08:13
-
Hej dziewczynki
przepraszam, że wczoraj nic nie napisałam o wizycie, ale do domku wróciłam o 21 i jeszcze byłam tak zła że szkoda gadać..
No więc z dzidziulkiem wszystko ok, nie chciał pokazać główki ani co ma między nóżkami, cały czas się zakrywał rączkami i krzyżował nóżki.. wstręciuch mały.. Próbowała go gin trochę podenerwować z 30 min się nad nim pastwiła ale niezbyt współpracował. Na chwilkę może sekunde rozłożył nóżki i zabrał rączki więc szybko cykła zdjęcie.. Wcześniej był taki bezwstydnik że nikt nie miał wątpliwości co do płci i mu powiedziałam że nie można tak nóżek rozkładać ciągle no to mam za swojenauczyłam synka to teraz mi je za karę krzyżuje
Waży 364 g i ma około 20 cm
Ale wyobraźcie sobie, że o nic nie spytałam! O nic! Byłam tak zdenerwowana że nie spytałam ani o ruchy (a na usg prawie się nie ruszał, mimo że już myślałam że brzuch mi odpadnie), ani o te drętwienia, ani o położna no o nic! Nie wiem jak ja to zrobiłam.. Będę musiała dzisiaj tam zadzwonić i dopytać bo wizyta dopiero za miesiąc..FK81, Goplana, RewolucjaSięDzieje, KUNIAK, Lavendula, desou, xpatiiix3, anusiaa90, Viviana, Madlen222, Maga31 lubią tę wiadomość
-
maaartinka wrote:Waży 364 g i ma około 20 cm
Ale wyobraźcie sobie, że o nic nie spytałam! O nic! Byłam tak zdenerwowana że nie spytałam ani o ruchy (a na usg prawie się nie ruszał, mimo że już myślałam że brzuch mi odpadnie), ani o te drętwienia, ani o położna no o nic! Nie wiem jak ja to zrobiłam.. Będę musiała dzisiaj tam zadzwonić i dopytać bo wizyta dopiero za miesiąc..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 08:32
maaartinka, KUNIAK lubią tę wiadomość
-
Jula222 wrote:dziękuję wam
jak widac ptasio pomylony z pępowiną
no szkoda szkoda
ale moze drugi będzie Chłopak
(jeja, jeszcze jedno nie urodzone,a ja juz mysle o drugim hehe )
więc jutrzejszy dzien to... wycieczka do PEPCOi myszkowanie w ciuszkach dla Laluni
jak wrócę to wrzucę focie naszej Księżniczki
buziaki dla was, a my zmykamy na meczyk i amuuu!
Dobrej nocki
Jula, wrzuciłam Ci Córcię na "listę obecnych ciężarówek"
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
FK81 wrote:Dzień dobry:)
Jak zwykle ostatnimi czasy, pobudka ok 5, a Dziecie jeszcze spi w najlepsze;).
Przynajmniej matka ma czas na wypicie kawki,i nadrobienie zaleglosci w podczytywaniu Was;). Wczoraj jak Mlodego usypialam to normalnie w lompach zasnelam razem z nim;)
A propos pieluch wielorazowych, no way. Za leniwa jestem. Tylko kurde Stanisław ma juz 2 lata 9 mies i do nocnika sie nie garnie. Od paru mies pusczcam go po chacie bez pieluchy i bez efektow. Efekt jest, wszystkie katy zasikane;p. Mam nadzieje ze przez lato sie nauczy, w koncu do przedszkola idzie i wolalabym zeby juz kumal co i jak. Jedyna zmiana, ze trzyma faktycznie dluzej i po nocy pielucha sucha zawsze. NIe trace nadzieii;).
Co do lektur, w kolejce do kupna czeka Mundra i W Paryzu dzieci nie grymasza. W pierwszej ciazy kuzynnka polecila mi Polke Gretkowskiej, podeszlam z rezerwa, a super sie czytalo, polecam:).
Czekam az Junior wstanie, dzis lot do lekarza, dla odmiany z nim. Niejadek sie zrobil ostatnio i poszlam kontrolnie do pediatry, ta zlecila morfologie i uznala ze zelazo musi brac. Hemoglobine mial 12, wiec niby norma. Wczoraj byla powtorka z badania krewki aj i az mi sie lzy zakrecily. Za pierwszym razem nie pisnal, nie wiedzial co to. A wczoraj idziemy a tam usmiechnity pan praktykant..mysallam ze na zawal zejde, Mlody juz wiedzial co go czeka i dzika histerie odwalil:(. Na sczczescie pan sobie poradzil, super podejscie do dzieci. ALE co jak co 3 raz juz chyba Mlody sie ukluc nie da, dzis odbieram wyniki i do kontroli do doktorki, mam nadzieje ze bedzie git. Swoja droga smiesznie, jak bylam w ciazy ze Stasiem, to mialam w grupie zlobkowej jej wtedy roczna coreczke, a teraz ona, po przeprowadzce, leczy mojego synka:) Swiat jest maly;).
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Spróbuj maści Emla przed pójściem ze Stasiem do laboratorium, działa!FK81 lubi tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Goplana wrote:Najważniejsze, że maluszek zdrowy i dorodny
Gin mówiła, że wszystko jest w jak najlepszym porządku, nic nie wspomniała o tym że tak mało się rusza więc może nie jest źle..
Nie wiem jak ja mogłam nie myśleć na tym usg..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 08:39
-
Witam się i ja,
śniło mi się dzisiaj, że urodziłam ... chłopcajak wstałam to była prawie histeria, potem powoli oddech mi się normalizował
ewelina_d, xpatiiix3, Ola86 lubią tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.