X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Evik Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez już do męża podgaduje że bedzie mi depilował miesce intymne, bardzo go ta opcja cieszy:D Paznokcie u nóg jeszcze daje rade sama malować:) Dzis nareszcie sie u nas zachmurzyło i wieje chłodem pogoda piwkowa sie robi wiec zrobilismy sobie zapasy(ja oczywiscie radler:D i zamówiliśmy kubełek panerowanych skrzydełek z sałatkami i frytkami także wyżerka. Ja kocham takie wieczorki z moim mężem i rutynę z nim tez kocham:D
    Ewelinka kiecka zajebista napewno bedziesz wygladac bosko!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 18:47

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe santoocha to całe szczescie ze masz lekarza na zastepstwo! I bardzo sie ciesze ze wracasz do zdrówka!

santoocha lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:

no i moj biedny kregoslup:( wyczytalam ze pasy ciazowe ortopedyczne pomagaja, i juz zrezygnowana kupilam taki: http://www.medpatent.com.pl/product-pol-6--Ortopedyczny-Pas-Ciazowy-NIXIE.html
    zobaczymy - opinie sa bardzo pozytywne... ale i tak do ortopedy sie zapisalam, niech mi da skierowanie na rehabilitacje na cito, niech mnie chociaz otapują i rozmasuja...

i wylaczam allegro minimum do konca miesiaca:)

daj znać jak się sprawuje.... - też muszę ujarzmić swoje bolące plecy

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

• pinsleepe Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż zbladł, jak mu powiedziałam, że inni w ciąży golą partnerki :D "Ale jak, przecież zrobię ci krzywdę!!!" Dziś jeszcze dałam radę, z nogami nie przewiduję problemów jeszcze przez dłuższy czas. Może mam kręgosłup elastyczny, sama nie wiem.

Dziś rozglądaliśmy się intensywnie za wózkami. Mam wrażenie, że z dnia na dzień coraz droższe się robią. Jak czytam w necie, że ludzie robią wyprawkę za 3000, to pytam JAK? Wliczają w to wszystko, od wózka i mebli przez ciuszki po kosmetyki. A najlepsze są jakieś blogi, gdzie kompletuje jakaś intelektualistka wersję oszczędną, tzn. wpisuje 500 zł na wózek i np. jedną pieluchę flanelową (więcej to rozrzutność!) i dumna z siebie, że oświeca ciemne masy. Czy ja źle liczę? Czy jestem nienormalna, że chcę więcej niż 3 body dla noworodka?

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    daj znać jak się sprawuje.... - też muszę ujarzmić swoje bolące plecy
    Ale bajer, normalnie można w nim brzuch na plecach nosić :)

Rzeczywiście przesunięcie środka ciężkości jest i dla mnie coraz bardziej odczuwalne, denerwuje mnie ta nadmierna lordoza lędźwiowa, którą podglądam w szybach wystawowych - i już nie da się na zawołanie korygować :|

Lavendula lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się!

miałam kurde pecha, trafiłam na przyspieszony tryb pracy gina mojego, który zapierdylał, coby pilnie do szpitala jechać,
    rozbierałam się na jednej nodze, mówiąc co się wydarzyło, jakie wyniki badań, on myjąc ręce mi odpowiadał, "tętno dzieciakowi sprawdzimy" rzecze on, "nie trzeba, sprawdzane codziennie" mówię ja, "a to ok, to popatrzmy czy nadal dziewczynka", czas badania: minuta trzy ;)

Wszystko jest ok, ale jaka waga dokładnie, co, jak i gdzie to następnym razem:D:D:D jak mus to mus :D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 11 lipca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz będę nadganiać, chyba nie dałyście po klawiszach co? :):*

Lavendula lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlen kochana a ja wierzę, że uda Ci się w końcu dokonać trafnej decyzji a na wakacjach w domku przy rodzinie sobie odpoczniesz, a przede wszystkim życzę Ci byś była szcześliwa :*

Madlen pokaż pokaż hehehe w końcu weszłaś w 24 tydzień :D

Ja chciałam do szkoły rodzenia się zapisać, ale już 25 tydzień zaczynam... i sama nie wiem czy mi się wgl chce:P

U mnie depilacja temat zamknięty.. :P

My byliśmy dzisiaj na 3 spacerach już hehe w tym jeden deszczolwy teraz do Maka jezdzilismy marcel opylił frytki i szeeeeeeejka :D a ja mcflurry i mcwrapa :D heheh i jestem pełna :D idziemy chyba zaraz spać :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis pospałam trochę, zmorzyło mnie. Poza tym Mała kopie tak nisko, uparciucha jedna, aktywna jest to chociaż dobre, śpię dziś na boku aby się trochę przerzuciła wyżej.

Ewelina z tą cerą możesz mieć rację, kurde nowy podkład mam od kilku dni, tzn używałam go kiedyś, ale nie w ciąży. Z tym ortopedą dobry pomysł, a można jakieś zabiegi rehabilitacyjne mieć w ciąży? Ja miałam skierowanie na rehabilitacje, ale nie poszłam bo zaszłam w ciąże, ale chyba się wybiorę jeszcze raz. Sukienka bardzo ładna :)

Santocha zdrówka, oby było coraz lepiej i trzymam kciuki by ten chętny do pracy byl naprawdę chętny i pracowity.

Pinsleepe mój mąz też oczy robi, że mnie nie ogoli, bo mnie pozacina hehe :D

Rewolucja no to wizyta szybka, ale co gin potwierdził Liliankę?

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Ewelina z tą cerą możesz mieć rację, kurde nowy podkład mam od kilku dni, tzn używałam go kiedyś, ale nie w ciąży. Z tym ortopedą dobry pomysł, a można jakieś zabiegi rehabilitacyjne mieć w ciąży? Ja miałam skierowanie na rehabilitacje, ale nie poszłam bo zaszłam w ciąże, ale chyba się wybiorę jeszcze raz. Sukienka bardzo ładna :)
    Zabiegow miec nie mozna, poza krioterapia delikatnie i masazem, ale glownie mi chodzi o cwiczenia na kregoslup dla ciezarnych. mam takie dla ciezarnych, mam takie dla osob z dyskopatia (od meza), niestety raptem 3 sie powtarzaja... wystarczy mi nawet raz w tygodniu pod okiem rehabilitanta, i cwiczenia w domu. niestety u mnie basen odpada przez nieopuszczajaca mnie infekcje... ulge powinien przyniesc ten pas, ale jednak miesnie trzeba wzmocnic mimo wszystko.

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati dodam zdjęcie w przyszłym tygodniu, jak już faktycznie wejdę w ten 24 tydzień, ok? tak co tydzień, dwa będę dodawać...ale naprawdę ciężko mi dzisiaj i czuję się strasznie ociężała...i w dodatku znowu gardło mnie zaczęło boleć...ale wykąpałam się, zraz mężuś herbatkę zrobi i pod kocykiem filmik wciągniemy...
    Pati a tak by the way po co CI szkoła rodzenia? przecież Ty już wiesz wszystko, jak zająć się maluszkiem, jak rodzić...wydaję mi się, że tylko nie potrzebnie wydałabyś pieniądze...czy się mylę?

A w ogóle to jestem zaniepokojona, moje dzieci bardzo słabo dają dziś o sobie znać...dostanę jakiegoś kopa może raz na dwie godziny...wcześniejsze dni było znacznie lepiej...Myślicie że powinnam się już martwić? czy na tym etapie to jeszcze w normie?

relgh3714vlmssyj.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen, u Was upał? Jak jest gorąco to mój synek też nie do życia. A później w nocy nadrabia ;)

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no duszno było cały dzień, ale wczoraj było gorzej a dzieci brykały...dzisiaj strasznie słabiutko...jakoś tak czuję, że jest ok i że jestem przewrażliwiona i że do ego 30 tygodnia ruchy nie muszą być regularne, ale i tak się marwtię...

relgh3714vlmssyj.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też ma lepsze i gorsze dni. A jak w nocy? Wstajesz? Ja niestety kilka razy latam do łazienki i ostatnio zawsze jak się budzę, to czuję jak kopie.

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w nocy wstaje i to po 3,4 razy ale one w nocy też śpią i zaczynają kopać dopiero nad ranem...
    Teraz poczułąm 3 leciutkie uderzenia, ale to takie mizerniutkie, naprawdę...ale one chyba się po prostu inaczej ułożyły...mam nadzieję:)

relgh3714vlmssyj.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do golenia to ja jakoś nie widzę problemu ;) tzn widzę co trzeba - golę się w wannie i mimo sporego już brzuszka widać co trzeba na tyle żeby sobie krzywdy nie narobić..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe u mnie darmowa jest, ale chodzi o ćwiczenia nie teorię w moim wypadku, a bywa ,że i ja niedoinformowana w niektórych sprawach pewnie :D może jakoś lepiej bym się czuła jakbym z 2 razy w tygodniu pochodziła na gimnastykę :) ale widzisz mówiłam jak już wystrzeli to zacznie szybko rosnąć :) fajnie fajnie :)

A mój Marceliński chce spać z odkurzaczem-zabawką nie da rady mu Go zabrać.. chodzi po caluśkim mieszkaniu i sprząta :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 11 lipca 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula - przecudownie wyglądasz:):):)

Madlen1705 - kiedyś sama tak wybierałam ;) laaaata temu, co prawda nie byłam w ciąży :D ale miałam do czynienia z dwoma chłopami, jeden był moim mentalnym bliźniakiem, a drugi najbliższym przyjacielem z sąsiedztwa....w tym przypadku wiem, że zwyciężyły względy praktyczne i mój obecny mąż miał farta, ale gdyby ten drugi był blisko mnie to kto wie jakby dziś wyglądało moje życie;)
    Jak u Edith Piaf "non, je ne regrette rien", ale czasami jak rozmawiam z "niedoszłym" to jakieś ciepło mnie ogarnia, chociaż ja mężatka, dzieciatka, wierna żona...a on...wieczny kawaler, obieżyświat... :)
    Czas kochana...czas...wszystko uwypukla...we wszystkim pomaga...zimna kalkulacja na zmianę z porywami serca...powinnaś wybrać dobrze :)

Madlen222 - zakupy chyba się opłaca robić, nie jestem pewna, ale coś mi się kołacze, że jest taka fajna firma Bubchen z umlautem, moja koleżanka bardzo sobie chwaliła, ale jak tam ze składem to nie mam zielonego :)
    Ruchami się nie przejmuj i nie denerwuj! napewno jest wszystko dobrze, ja np. dziś nie czułam praktycznie nic, teraz się Młoda odzywa dopiero :)

Viviana - po paru tygodniach walki z dziwnymi suszkami na twarzy (nienawidzę) przeprosiłam się z Physiogelem i to był strzał w 10, dość dobry, ale tłusty wredzioch.

Ewelina - sukienka fajna i znakomicie się taka sprawdza na brzuch, mam parę z "gumkowym" pasem, daję do tego cienki pasek i jest bardzo dobrze :)
    Brzuszek się zaczyna pod gumką i pod paskiem, jest kobieco i wygodnie, także fajny zakup:) daj znać, jak wygląda na żywo :)

Co do pasa ortopedycznego to oglądam ten SAM, ale cały czas opieram się zakupowi;)

Santoocha - dobrze, że lepiej się czujesz! oby tak dalej:)

pinsleepy - nie patrz na te kwoty, jedni wydają więcej na ciuchy, inni na wózek, a jeszcze inni na cudawiankiniewidki. Dziecko kosztuje, a owszem, ale piramida kosztów wydaje się u każdego inna. Ja byłam zdziwiona, że np. moja koleżanka ma parę pieluch tetrowych i rozklekotany wózek, za to ładowała majątek w akcesoria jak leżaczki, bujaczki, skoczki etc. Ona była zdziwiona, po co mi tyle pieluch i dlaczego mam szajbę na punkcie wózków.
    Patrz na swoją "piramidę wydatków" i "swój koszyk", Ty wiesz na czym Ci najbardziej zależy :) i napewno wyjdzie więcej niż 3000 zł :)

Pati - po wykazie tego co zjadłaś zrobiło mi się słabo brrrr :)

Co do płci to tak - potwierdzona Lilianna! :):):):)

FK81, Madlen222 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 11 lipca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaa i jedna rzecz, o której zapomniałam Wam napisać, a która w sumie mnie trochę (no dobra....bardzo) martwi to miednicowe ułożenie dziecka..wiem, że jest wcześnie, trwa przemieszczanie, ale jakoś mnie tak kurcze naszło dziś, że jeśli się nie odwróci (odwróć się! odwróć!) to naturalnie nie dam rady "zakończyć" na głowie to raz :D, a cesarka jak wiecie...przeraża mnie straszliwie to dwa.

Także u mnie afirmacja i prośby do Młodej, coby poszła po rozum do głowy i matki nie stresowała :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewolucja mała ma jeszcze czas - po drugie są pewnie pozycje i ćwiczenia która ułatwiają bądź utrudniają dziecku obrót - poszukaj w necie - ja chciałam cc to i nie chciałam żeby się obrócił - ale mój pośladkowo ułożył się dopiero po 26tc i tak został - teraz mają jeszcze miejsce i czas na fikołki

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
‹‹ 673 674 675 676 677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ