X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czytam o waszych objawach i zaczynam coraz bardziej panikować, bo ja nie mam praktycznie żadnych objawów... To znaczy mdłości mam tylko ja wstaję o 6 rano do pracy, w weekendy jak się wysypiam, to nie, poza tym nie bolą mnie piersi, nie zalewa mnie śluz, jest wręcz sucho, czasem pobolewa brzuch, no i jestem nerwowa bardzo.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna hehe no ma humorki niezłe idziemy dzisiaj na spacerek sobie z dzieciakami hehe bo odziedziczyłam w spadku córę Dianę ;D i wiecie jednak ja wiem już, że to syn będzie drugi, mimo że córy mi się chce hehe takie są przeczucia i jakoś ciągle jak coś mówię to jest na on ;D

hehe a co do przedstawiania się no wiecie hehe fajniej lista wygląda jak jest pełniejsza niż taka puściutka :) a jednak nie jestem najmłodssza ;D myślałam, że to będę ja hehe :P
    Wiem pomyślicie może 20 lat i drugie dziecko w drodzę, bo gówniarze się zachciało, ale ja czuje, że to moje przeznaczenie kończę szkołę już w tym roku poprzedni rok skończyłam z wyróżnieniem, mimo problemów pod koniec ciąży chodziłam do szkoły non stop i powiem Wam ,że 4 dni przed porodem siedziałam jeszcze w szkole, no i dwumiesięcznej przerwy na wychowawczy mimo wszystko karmiłam cały czas piersią ściągałam i zostawiałam albo wracałam do domu na karmienia, uwierzcie było ciężko, ale warto i wiem, że chcę mieć to drugie maleństwo ,by mój synek miał kompana do zabaw i przyjaciela na całe życie ;) udowodniłam swoim znajomym ,że dziecko to nie jest ciężar, a samo szczęście, owszem czasem jest ciężko, sama wychowywałam swojego syna ,teraz mój mi pomaga, ale nie jest jego ojcem, a mimo wszystko kocha Go jak własnego :) taka ot moja historia po krótce hehe i wcale się tego nie wstydzę, właśnie dla mnie to jest powód do dumy ,że potrafiłam przejść przez życie czasem mniejszymi krokami przez te problemy ,a czasem milowymi, kiedy po prostu się udawało mi wszystko, dzięki temu co przeszłam stałam się trochę twardsza i pewniejsza siebie, a przede wszystkim wiem czego chcę w życiu i staram się z każdym dniem dążyć do tego ;D

okti co do bezsenności mam to samo jestem cholernie zmęczona a nie mogę spać dzisiaj pobudka o 2, wczoraj o 3 ja Cie nie wyrobie...

Mysz nie martw się brak objawów wcale nie musi być taki zły każda ciąża jest inna a robiłaś bete bądź powtórzyłaś jeszcze test ciążowy.?

Czarnaa94, Ninusia lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    Dziewczyny, czytam o waszych objawach i zaczynam coraz bardziej panikować, bo ja nie mam praktycznie żadnych objawów... To znaczy mdłości mam tylko ja wstaję o 6 rano do pracy, w weekendy jak się wysypiam, to nie, poza tym nie bolą mnie piersi, nie zalewa mnie śluz, jest wręcz sucho, czasem pobolewa brzuch, no i jestem nerwowa bardzo.

Nie przejmuj się tym, ja w ciąży do tej pory a jestem już na ostatniej prostej nie miałam żadnego objawy ciążowego, żadnych wymiotów, żadnego śluzu,mdłości miałam też tylko przez chwilę jak wstawałam ok 6 do pracy, a mimo wszystko noszę w brzuchu zdrowego chłopaczka-Franka :)

Nie przejmuj się, niektóre kobiety tak przechodzą ciążę i chyba tylko się cieszyc :)

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Mysz nie martw się brak objawów wcale nie musi być taki zły każda ciąża jest inna a robiłaś bete bądź powtórzyłaś jeszcze test ciążowy.?

Jeszcze nie robiłam bety. Ale robiłam dwa testy ciążowe, oba popołudniu i w obu przypadkach druga krecha była wyraźna.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Nie przejmuj się tym, ja w ciąży do tej pory a jestem już na ostatniej prostej nie miałam żadnego objawy ciążowego, żadnych wymiotów, żadnego śluzu,mdłości miałam też tylko przez chwilę jak wstawałam ok 6 do pracy, a mimo wszystko noszę w brzuchu zdrowego chłopaczka-Franka :)

Nie przejmuj się, niektóre kobiety tak przechodzą ciążę i chyba tylko się cieszyc :)

Ja za pierwszym razem miałam bardzo wrażliwe piersi i straszne mdłości. Ale tamta ciąża skończyła się po 10 tygodniach. Tak, ze być może brak objawówó teraz to dobry znak...

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    Ja za pierwszym razem miałam bardzo wrażliwe piersi i straszne mdłości. Ale tamta ciąża skończyła się po 10 tygodniach. Tak, ze być może brak objawówó teraz to dobry znak...
    Nie ma co się sugerować objawami :) Objawy to tylko walka organizmu z hormonami a nie stanem dziecka :)

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:

Nie przejmuj się myszo :)
    z pierwszym dzieckiem objawy zaczęły się pod koniec 2 miesiąca, wymioty, senność, bóle głowy, także każda przechodzi to w innym trybie.
    Niektóre wymiotują miesiącami, inne w ogóle, najważniejsze to nie doszukiwać się nieprawidłowości :):):) jako panikara wiem co mówię. Spokój nas uratuje :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Pozwolicie ze bede do Was zagladac bo wedlugo moich obserwacji urodze na poczatku listopada :) a wedlug ovuf 27 pazdziernik. 26 marca ide na pierwsze usg wiec wtedy bede wiedziec napewno :)

Co do objawow to w 4 i 5 tyg bolalo podbrzusze i prawy jajnik kul potem ustalo natomiast bol piersi okropny az czasem w nocy sie budze.a najgorsze jest to ze non stop mi sie jesc chce... juz 1kg przytylam a co bedzie pod koniec...

Udanej niedzieli!!!

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati mi by nawet do głowy nie przyszło żeby tak myśleć o Tobie, pewnie dlatego że jestem jeszcze młodsza :P Już wyobrażam sobie spojrzenia kobiet jak będę miała brzuch ale mam to w dupie, mam męża mam obrączkę na palcu i to ja mam być szczęśliwa. A powiem Ci że ludziom wiecznie coś nie pasuje. Jak zaciążysz i bierzesz ślub to wielka afera bo biorą ślub bo zaciążyła. Ja wzięłam ślub z miłości ale ludzie tego nie rozumieją i też było gadanie albo że jestem w ciąży albo że jestem głupia i nie wiem co robię. Ale ja mam to wszystko w dupie bo nikt nie ma prawa wypowiadać się o mnie nie wiedząc ile w życiu przeszłam. Tak więc pati, głowa do góry i miejmy to wszystko głęboko w 4 literach :D A tak w ogóle to podziwiam Cię, na pewno jesteś wspaniałą mamusią :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz, każda kobieta inaczej przechodzi ciążę. Ja np miałam mdłości, ale już ich nie mam, część objawów mi po prostu przeszła i na początku też zaczęłam się niepokoić ale potem stwierdziłam że nie ma czym :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziallena witaj :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja właśnie wróciłam z kościoła..
    Jestem katoliczką chodzę do kościoła ale same wiecie jak jest zawsze tłumaczyłam sobe, że w życiu trzeba wszystko osiągnąć samemu, Bóg się do tego nie przyczyni
    Dzisiaj rano poczułam taką silną potrzebę pójścia do koscioła
    Wiecie jak mi pomogło, piękne kazanie wygłoszone przez księża.. jestem pełna nadzieji i wiary zaczęłam sie modlić i to naprawde pomaga, skoro Bóg dał mi i mężowi , zdrowie, płodność, to napewno pomoże mojej fasolce walczyć o życie. Tym razem w to uwierzę!

Godzinę stałam w kościele w butach na obcasie i poprostu nie mogłam z bólu pierwszy raz tak mnie kregosłup bolał Bywało, że chodziłam i stałam w wyższych butach godzinami i nigdy kręgosłup mnie nie bolał a dzisiaj masakra poprostu

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka przed obiadem, słodkie lenistwo.. a mąż w kuchni szykuje obiadek;)
    tyko najgorsze,że po śnie pojawiły się mdłości;/

f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    nieśmiało witam się z wami:)Bo jescze wszystko może się zdarzyć
    termin @ na jutro a dzisiejszy test popołudniu pozytywny!
    Ogólne źle to czuję się już od tygodnia moje objawy to
    częstomocz, wrażliwe piersi, małe mdłości, ból jajników i podbrzusza
    Termin wg ovu to 9 listopada Daj Boże taki cudowny prezencik na moje 25 urodznki:)(4.11)
    Moje plany to poniedziałek, środa Beta HCG
    I dostać się na piątek do lekarza
    Wkońcu jestem 2 miesiące po poronieniu to muszę być pod fachową opieką
    Chcę zmienić lekarza bo mój poprzedni się nie sprawdził i w jego prywatnym gabiniecie poprostu wiało PRL-em jakby czas i sprzęty się tam w czasie zatrzymały

Gratuluję! :)

Też zaszłam od razu po poronieniu, ciąże po stracie są silniejsze - przygotuj się na mdłości i wymioty :D

Powodzenia życzę! :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipski wpadnę do was na wrześniowe mamusie się pochwalić jak już będę wiedziała,że wszytko jest dobrze:)

f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna ja z ojcem mojego synka zerwaliśmy zaręczyny od tak sobie, bo próbowaliśmy ze sobą jeszcze w pewnym momencie ,powiem tak jednego dnia był pewny a drugiego już nie wiedział sam co robi, albo się dziwnie zachowywał gadał, żebym nikomu nie mówiła itd nawet swoich rodziców się wstydził... hehe ja tam mam głęboko ludzi będę w lato chodziła dumnie z brzuszkiem z resztą tak jak i w tej ciąży pierwszej i z synem w wózku ,bo dla mnie to powód do dumy jest ogromny, ojeeeju a jeszcze jak chwalą maleństwo w wózku to taka duma rozpiera ajj chyba każdą mamusię ściska za serce jak sie chwali jej dzieciątko :)

Nie mogę się doczekać pierwszej wizyty hehe ależ długi spacer trzy godziny po parku chodziłam ;D mały sobie pobiegał ładnie ale za to zajechaliśmy do domu to był ofajdany po pachy hahaha więc od razu do kąpieli, no a zaniedługo lecimy do cioci na urodzinki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2014, 15:18

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny :-). ale naskrobalyscie :-)
    ja bete odebralam wynik w 30 dc i 15 dpo ( nie wiem czemu wczesniej pomylilam sie o dzien ) wyszedl 269 :-). mysle ze pod koniec tygodnia pojde powtorzyc :-)

no wlasnie powiedzcie mi czy wy tez macie takie bole brzucha i klucia jajnikow??
    bo mnie to troche niepokoi... poza tym delikatnie mecza mnie mdłości i pobolewaja piersi.. czekam na wizyte, jutro ide siezapisac i chyba wyściskam tą moją gin :-)

a i czy mi sie wydaje czy puszysta zlikwidowala konto??

pati trzymam kciuki za wizyte i nie przejmuj sie tym endo jakis glupek skoro smial tak powiedziec!!

czarna fajnie ze sie i tu spotylamy :-)

i witam nowe dziewczyny!!! :-)

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie też widziałam że Puszysta usunęła konto, szkoda, mam nadzieję że nic się nie stało.
    pati nie ma nic gorszego niż wzięcie ślubu na siłę. Ja też nie mogę się doczekać wizyty :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, dopadło mnie - do kibelka biegam do pół godziny, godzinę ;)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • jasmine Nowa

Wysłany: 2 marca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! :)
    Jestem tutaj nowa i jeśli można dołączam do listopadowych mamuś :) W ubiegłym tygodniu dwa testy pozytywne, czekam na wizytę u lekarza. Mam już 6 letniego synka.
    Pozdrawiam Wszystkie Mamusie!

RewolucjaSięDzieje, Czarnaa94, Monique lubią tę wiadomość

‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ