X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati he co za lekarz zeby tak mowic?! okropne... trzymaj sie!

Ja dzis bylam u lekarza bo cala noc bolal mnie brzuch a rano wyszla mi bardzo jasna kreseczka. U lekarza wynik negatywny :( ale powiedziala kobitka ze mam sie nie martwic bo to dopiero poczatek i moze tak byc ze z pozniejszego moczu nie wychodzi. A co do intensywnosci kresek mam sie tym nie martwic , jesli jest kreska to dobrze. Mam nadzieje ze 6 marca juz bedzie lepiej.

To nie byl moj lekarz jak pujde do mojego to ublagam go o bete albo o scan.
    puki nie ma okresu jest dobrze.

Ale cala droge do miasta plakalam i nawet w kawiarni (chlop mnie na sniadanie zabral) siedzialam i plakalam az sie ludzie patrzyli. Teraz juz lepiej.

Chlop chcac mnie pocieszyc wyciagnol skarpeteczki dla noworodka ktore kupil we wtorek jak sie dowiedzial o ciazy. Slodkie sa :) Kochany :)

A teraz pytanie. Ma ktoras z was hemoroidy? Bo przezylam szok na tolalecie (sorki za szczeguly) bo byla krew na papierze, juz myslalam ze plamie, ale okazało się że ze ta krew to z odbytu. calkiem sporo.... czekac do wizyty u lekarza czy znowu leciec na szybko? sorki ze tak swiruje... ale bardzo sie boje

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszysta nie przejmuj się tak bardzo skoro lekarz powiedział że nie ma czym :) to bardzo wczesna ciąża a skoro kreska jest i @ nie ma to jest na pewno fasolka :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyszysta pierwsze trzy miesiące to chyba najwięcej nerwów.. hemoroidy ja mam i czym nie próbowałam nie mogę się pozbyć tego problemu, tak szczegółowiej to jak mi wyskoczył pierwszy hemoroid to myślałam, że kiszka wypadła mi normalnie... teraz lepiej ,ale po porodzie o ludzie, na kibel bałam się usiąść, siedziałam i płakałam... najlepiej na razie jakieś hmm homeoopatyczne popytaj się w aptece działaj póki nie jest gorzej :) fajnie Ciebie chłop pociesza :D żeby mój taki był :P

Ajj ja się martwię, ale już na razie odepchnęłam tamte myśli od siebie dzisiaj wstałam w dobrym humorku, UWAGA ,UWAGA o 3 w nocy i wierciłam się z boku na bok... a mój syn od 18.18 di 6.30 spał :) tylko ja zmęczona wiecznie, a w nocy to spać nie mogę... ale miałam dziwny sen dzisiaj... szok hehe :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • karola84 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :)

Wczoraj zrobiłam test i wyszedł + dziś też lecz kreseczka jest słaba ....
    to będzie moja 5 ciąża potwornie się boje bo 3 poroniłam w maju 2013 roku urodziłam martwą córeczkę w 35mtyg :( więc teraz mam ogromnego stresa czy wszystko tym razem będzie dobrze i czy w reszcie zostanę mamą ziemskiego dziecka... w poniedziałek idę na betę i do lekarza proszę trzymajcie kciuki!!!!

url=https://bellybestfriend.pl/graph/4da06a52a80149362c45c3262b7f7c8b]4da06a52a80149362c45c3262b7f7c8b.png[/url]
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 08:16

kocham Cię córeczko (*)(*)(*) 22.05.2013
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati takie nastawienie to ja rozumiem, i tak ma być! :) a cóż takiego Ci się śniło?
    karola trzymam kciuki, mam nadzieję że tym razem Ci się uda

Koza lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola mocno trzymam kciuki za Ciebie i fasolkę :)

Czarna doszłam do wniosku ,że nie ma sensu się zamartwiać póki nic nie wiem, co i jak :) a sny po części erotyczne jakieś a potem siedziałam u T na kolanach i weszła jego była ,a moja koleżanka haha i mówi co to ma być a ja no co przecież nic złego nie robimy a ta do mnie mówi ale ja go dalej kocham i on jest moim panem... to jak się przebudziłam to jeszcze sama się z tego śmiałam hahaha

Mówię Wam ciążowe sny są chore... I dzisiaj weszłam w 6 tydzień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 09:56

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • karola84 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też miewam takie dziwne sny ;) z resztą w każdej ciąży miałam....

kocham Cię córeczko (*)(*)(*) 22.05.2013
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też jakieś dziwne rzeczy się śniły ostatnio ale nie pamiętam co. Wiem tylko że mojej mamy kot mi się śnił :P

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahha a ja teścik jeszcze zrobiłam tak mnie podkorciło, no i piękne dwie krechy ale sikałam pół godziny wcześniej, z porannego pewnie już takie same by wyszły, jestem już 20dpo :) i teraz dopiero jestem spokojna ,że nie mam omamów i jestem jednak w ciąży hehe ;D humorek przeboski dzisiaj mam i ciesze się jak cholera.!!! ;))) oby tylko wizyta u endo w poniedziałek spokojnie przebiegła, ale jestem pozytywnie nastawiona do wszystkiego ;D Idę dzisiaj już na drugi spacerek cóż zmęczenie bierze górę, ale trzeba chodzić na spacerki ,żeby dotlenić się <nie zapalić> hehe i moje skarbki fasolinkę i synka jakoś wtedy lepiej się czuję, a mały lepiej mi śpi :) a i mam jakie wzdęcie masakra wyglądam już jakbym byłam w 5 miesiącu taka napompowana jestem ahaha

i mój dzisiejszy teścik ;)
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e600b543d7d5f4e8.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 15:21

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • karol Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiii a dokucza Ci nadal ból jajnika? Ja go nadal odczuwam i trochę mnie to martwi. Zazwyczaj zaboli (bólem tego nie można nazwać, takie kłucie jakby) z lewej strony bardzo rzadko się zdarza aby z prawej. Już nie wiem co o tym myśleć.

Niech z Naszej Miłości zrodzi się Nowe Życie:)
  • Monique Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki, dołączam do Was :) Listopad niech będzie dla nas szcześliwym miesiącem. Mnie mniej więcej co 1h zakłuje w podbrzuszu, czuje jakby taki nacisk na pęcherz i napompowanie. Poza tym na razie brak innych symptomów ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 16:19

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

e43bfde7db.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati ja też mam wzdęcia :P czuję się 10 kilo cięższa :P Widzę że robiłaś pre-test. W poniedziałek też kupię z tej firmy albo z rossmana pink-test i zobaczę co wyjdzie :) Twoje krechy piękne, nieporównanie do moich :P

Monique witaj, gratulacje! :)

Monique lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • karol Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja swoje testy dodałam do galeri testów ovufriend, to jest pierwszy i trzeci test firmy bobo test i vitam:)

Niech z Naszej Miłości zrodzi się Nowe Życie:)
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karol no pewnie pisalam wcześniej o kluciach miewam je nie martw się ja postanowiłam odpuścić dzisiaj dzień letnia latam z małym prawie cały dzień po dworku :) i się dotleniamy jestem dZisiaj taka szczęśliwa ;))

Monique witamy nowa listopadoweczke ;)

Czarna u mnie krecha od razu wychodzi taka równo z ta pierwsza także dobrze już się nie stresuje pochwaliła dzisiaj swojego że gola strzelił dobrego hehe

Przepraszam za błędy ją z telefonu a tu słownik chory jest hehe

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieśmiało witam się z wami:)Bo jescze wszystko może się zdarzyć
    termin @ na jutro a dzisiejszy test popołudniu pozytywny!
    Ogólne źle to czuję się już od tygodnia moje objawy to
    częstomocz, wrażliwe piersi, małe mdłości, ból jajników i podbrzusza
    Termin wg ovu to 9 listopada Daj Boże taki cudowny prezencik na moje 25 urodznki:)(4.11)
    Moje plany to poniedziałek, środa Beta HCG
    I dostać się na piątek do lekarza
    Wkońcu jestem 2 miesiące po poronieniu to muszę być pod fachową opieką
    Chcę zmienić lekarza bo mój poprzedni się nie sprawdził i w jego prywatnym gabiniecie poprostu wiało PRL-em jakby czas i sprzęty się tam w czasie zatrzymały

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okti kochana ją jestem miesiąc po poronieniu w dodatku podczas leczenia nadczynnosci tarczycy... strach jak cholera... jeszcze tym bardziej że thyrozol bralam bo tak się wystraszylam że dzisiaj nie wzięłamtrzymam kciuki za Ciebie ;)

to tam kogo nie ma na pierwszej stronie to pisać dodam Was jak na laptopa już wejdę ;)

No i koniec z dobrym humorem na wieczór bo placzliwy... Ajj i czemu nie wiem po prostu smutno mi ; 0

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg wyliczeń 9 listopad :):):)
    4 testy za mną, robiłabym je na okrągło, bo jakoś wciąż nie wierzę, że się udało! :):):):)
    do gina idę w przyszłym tygodniu i już się nie mogę doczekać (coś nowego kurde ;))
    Pozdrawiam:)

Monique lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja gratulacje ;) szczęśliwa 9 patrzę hehe

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3....pierwsze moje skojarzenie z tą 9 wyliczoną przez belly "Matko, żeby tylko nie 11, bo wtedy jest święto i będzie olewanie pacjentek na oddziale" :D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny gratulacje :)
    Pati huśtawka nastrojów widzę się zaczyna? :D Ja dzisiaj rozdrażniona, mąż mnie zdenerwował bo mi pobił kogucika z Kazimierza, a teść jeszcze bardziej wtrącając się we wszystko co popadnie. Ogólnie lubię swojego teścia, bo dużo nam pomaga ale jak już nas odwiedzi to po pół godziny mam dość bo do wszystkiego się wtrąca co i jak mamy robić, nawet gdzie mam deskę do prasowania postawić! I tak non stop! Zgroza po prostu z tym człowiekiem a jeszcze taki stary wcale nie jest więc co to będzie później to wolę nie myśleć.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ