X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki słodki <3 :)
    U mnie jak co dzień senność, strasznie mi się nic nie chce robić ale na szczęście mąż w domu to nie muszę :P Powoli mi czas leci, a jeszcze tyle czasu do wizyty... Pati Ty masz synka to masz zajęcie, a ja tylko siedzę w domu przed komputerem i albo na forum albo artykuły o ciąży czytam :P Się naczytam potem sobie coś nawkręcam i się martwię i tak w kółko

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję w imieniu synka , ojj mam sporo zajęcia przy Nim i to takie szczęście, dlatego zdecydowałam się na drugie dzieciątko :)
    A ja dzisiaj naczytałam się o nadczynności tarczycy i leku, który biorę i teraz nie wiem, mam je brać czy nie, chyba jutro skoczę do szpitala do mojej endo, bo jutro akurat przyjmuje albo przedzwonię do pani prof i się wypytam czy nie zaszkodzą dla fasolinki te leki, bo naczytałam się, że mogą uszkodzić płód, a z kolei sama nadczynność doprowadzić do poronienia... tak jak było miesiąc temu.. i teraz nie wiem sama co mam robić, niby wyniki prawie w normach są, chociaż kobiety piszą, że brały ten thyrozol i rodziły zdrowe dzieci, a ja już mam czarne myśli... ;/ tak to jest z tym internetem w ciąży nakręcamy się za bardzo...

a może zrobię listę listopadówek pod pierwszym postem, powoli będę dopisywała Nas z czasem, jak zaczną dołączać do Nas nowe mamusie :P co Wy na to.?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2014, 11:38

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • karol Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mam tak samo jak wy tylko siedzę i czytam w necie na temat ciąży haha. Chyba skoczę do biblioteki po jakąś książkę o innej tematyce a nie tylko ciąża, ciąża itp. Senność i mnie dopadła. Rano jeszcze pisałam, że na mdłości i inne objawy ciąży to za wcześnie a dziś straciłam smak na WSZYSTKO, jedzenie takie bez smaku jest najbardziej to mi chyba woda smakuje:(

Niech z Naszej Miłości zrodzi się Nowe Życie:)
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to Wam powiem szczerze mi to chyba najbardziej brakuje brzuszka ciążowego i tych kopniaczków hehe już się nie mogę doczekać, mam nadzieję, że szybciej poczuję ruchy i szybciej dostrzegę zaokrąglony brzuszek niż w poprzedniej ciąży :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati no najlepiej lekarza zapytać, bo też nie można wierzyć we wszystko co w internecie piszą :) A jeśli chodzi o listę to jestem za :)
    Ja wcześniej pochłaniałam wszystko co mi pod rękę wpadło a dzisiaj jakoś jestem głodna ale na nic nie mam ochoty i w sumie to jem na siłę ;/
    A co do brzusia to zrobiłam sobie zdjęcie swojego i będę robić co miesiąc żeby zobaczyć kiedy zacznie rosnąć :P

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok to zaraz edytuje pierwszego posta, jeżeli coś pomyle to poprawcie mnie :)

byłam z małym na szczepieniu to się wypytałam, to powiedziała, że jutro mam lecieć do endo ,bo to może zaszkodzić dziecku i najczęściej to się zwiększa nawet czterokrotnie dawkę leków coś takiego, i że teraz mózg się rozwija i muszę to jak najszybciej skonsultować z endo, ajj bieda teraz jest jutro muszę znowu się zwalniać do lekarza... tak się martwię strasznie...

Ja w pierwszej ciąży robiłam zdjęcia co tydzień od 21 tc, bo dopiero wtedy mi wyszedł brzusio :) i so tej pory czasem oglądam jak się zmieniał i szybko rósł z tygodnia na tydzień... :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok na razie same terminy są, a potem już tabele się zrobi jak więcej będziemy wiedziały o płci i imionach :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • karol Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba za wcześnie się cieszyłam, mam lekkie brazowe plamienia i nawet piersi teraz przestały boleć a termin okresu w sobote. Boje się:)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karol trzymam kciuki, oby było w porządku i jednak to była fasolka, a plamienia ustały :) nie martw się będzie dobrze :) połóż się, odpocznij, wyluzuj :)
    U mnie powinien być w poniedziałek, a nie ma do tej pory, także super, piersi nabrzmiałe mam dalej, aż wyskakują mi ze stanika tak napuchły, ale nie to samo co przed ciążą pierwszą, teraz ciężko u mnie poznać czy twarde, bo palcem tycniesz to się zatopi w cycku i wtedy miękkie są a jak nie do końca się zatopi to twarde hehe po karmieniu to ja mam mięciutkie flaczki hehe :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karol podobno takie plamienia często się zdarzają mniej więcej w czasie okresu a potem okazuje się że jednak fasolka :) trzymam kciuki żeby było dobrze
    U mnie miał być w niedzielę i nadal nie ma ale cały czas się boję że przyjdzie. Mnie piersi bolą tylko jak ściskam :P

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, powodzenia ;) Ciężko uwierzyć, że to już listopadówki... W listopadzie dowiedziałam się o ciąży, przyjemny miesiąc <3

xpatiiix3, Czarnaa94 lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • karol Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leże cały czas i staram się nie myśleć o tym wszystkim ale. Wiem, że takie plamienia mogą się zdarzyć ale strach i tak jest. A z mężem jest nam tym bardziej ciężko bo on jest daleko ode mnie.

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia dziękujemy :)
    karola wyobrażam sobie, bo też cały czas się boję że zacznę plamić tyle się o tym naczytałam... Ale to wcale nie musi oznaczać niczego złego :) A Twój mąż pracuje za granicą?

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • karol Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też cały czas czytam o tych plamieniach i różne z tym bywa. Tylko myśle o tym aby nie dostać okresu (bo ma być dopiero w sobotę) A bardzo dużo jest właśnie poronień w terminie okresu (boże po co robiłam ten test tak wcześnie, w razie czego lepiej było by nie wiedzieć). Zrobiłam test przed terminem i kreska była wyraźna więc myslałam że wszystko będzie ok. Tak mąż pracuje na wyjazdach:(

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie czytaj już tyle bo sobie wkręcasz tylko! Zakazuję Ci! :D Ja wierzę że tam jest Fasol, a jak się denerwujesz to tylko mu szkodzisz kochana :* nie denerwuj się tak :*

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) Termin mam na 1 Listopada :) Można? WE wtorek ujzałam dwie kreseczki na tescie :) Mam nadzieje ze wszystko jest ok bo dwa aniołki już mam.

Dzis zrobiłam test wieczorem, po poł godzinie trzymania moczu (strasznie mnie gna bo duzo pije bo mam susze w ustach) i kreseczka jest ledwo widoczna. Myślicie ze za wczesnie zeby w ciagu dnia wychodziły?
    Strasznie sie boje.... na 6 marca mam wizyte u lekarza GP (nie ginekologa bo mieszkam w irlandii) i boje sie ze nie wyjdzie test sikany jak on mi zrobi :(

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karol nie martw się :) chociaż łatwo mówić, ja dzisiaj wieczór i humor do dupy płakać mi się chce ,a dzień tak ładnie wyglądał... korci mnie cały czas, ja cały cykl prawie się badam i chciałam sprawdzić tylko jak podwozie i mam wrażenie ,że szyjka mi się otwiera... jak nie ta nadczynność, to co innego, ja zeświruje w końcu, koniec tego dzisiaj już z łóżka się nie ruszam i się nie nakręcam, jeżeli jutro dostanę @ i okaże się, że nie udało się i tym razem to poddaje się.. ;/ całe szczęście mam synka ,który przyjdzie i przytuli :)

puszysta gratulacje i zaraz wpisze Cię na listę :)

Puszysta lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny ! :)
    dziś popołudniu ujrzałam swoje upragnione dwie kreski!! :)
    Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i zostanę po raz drugi szczęśliwą listopadową mamą :)
    Wszystkim świeżym mamusią gratuluję!! :)

Puszysta, xpatiiix3, justyna14 lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek witamy w Naszym gronie :)

karmelek lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Puszysta :) najlepiej zrób jeszcze jeden test z porannego moczu ;)
    pati ja tam nic nie sprawdzam, nawet tempki nie mierzę żeby się nie martwić niepotrzebnie, polecam to i Tobie :)
    Karmelek <3

karmelek lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ