X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti u mnie też mdłości rano były i uderzenia gorąca. A zawroty głowy też mam jak sprzątam, dlatego męża zatrudniłam niech on się raz pomęczy :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam leki zmienione na thyrosan 3*10mg / 7dni i 2*10mg potem do wizyty pff uspokoiła mnie trochę w porządku będzie oby tylko po szpitalu fama nie poszła że ją w ciąży bo wolę się sama pochwalić mamie niż żeby od koleżanek z pracy się dowiedziała. .

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak u Was z poziomem progesteronu ? Mi 10 dpo wyszedł 21 a 14 dpo już 39...

e43bfde7db.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie dziewczynki czujemy przynajmniej że Fasolki tam są hehe ją to cały dzień mam albo zapach nie taki albo coś i mi niedobrze słabo zimne poty mnie zlewaja a i te zawroty głowy o matko na każdym kroku hehe ją beta nie robiłam jednak w sumie jak testy są pozytywne tonie ma sensu do piątku wytrzymam już i bym fasolka ujrzała ;) dzisiaj tylko dla potwierdzenia ostatni teścia hehe bo dostałam testowa ciemniejsza od kontrolnej także luzik ;))

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    No i znowu czytam o tych waszych objawach i doszukuję się ich w sobie, a tu nic. Jedynie brak @, dwa pozytywne testy, nerwowość, rozdrażnienie, senność i zmęczenie... Aha, no i bardzo niewielkie mdłości z samego rana. A cycki jak nie bolały, tak nie bolą. Powinnam mieć odłączony internet, bo siedzę i czytam głupoty.

Ejże. Ja też nie mam jakichś ogromnych objawów, ale może to i lepiej niż siedzieć z głową w sedesie lub chodzić na paluszkach, żeby nie było drgań w piersiach ;)
    Wszystko w swoim czasie, ale już widzę, że jest całkowicie inaczej niż w pierwszej ciąży :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 3 marca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tylko ja zlałam betę z góry na dół i posiłkuję się tylko plastikami i własnym organizmem ;)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Chyba tylko ja zlałam betę z góry na dół i posiłkuję się tylko plastikami i własnym organizmem ;)

Ja się bardzo intensywnie zastanawiam nad tym, czy robić betę. Ostatnio zrobiłam tylko raz, więc nie wiedziałam, czy przyrasta odpowiednio. Ale chyba nie przyrastała, bo w 7 tygodniu ciąza obumarła.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie poszłam wcale bo w sumie i jak krecha ciemnieje to ja spokojna jestem ;)

Uff w końcu w domu już ale myślałam że żadne po drodze tak slabne momentami że już mało brakowało żebym w autobusie nie padła...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • serek_84 Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia81 witaj :) Je jestem przyzwyczajona do forum gazety, ponieważ od pazdziernika bylam tam na forum dla starających się. Poznałam mase dziewczyn i cały czas utrzymujemy kontakt.
    W listopadowym na razie cisza i spokój, ale zerknij na forum wrześńiowe czy pazdziernikowe. Tam jest około 30-40 dziewczyn. Plus forum gazety jest taki, że powstają oddzielne temety. To bardzo wygodne, bo nie ma zamieszania. Choć ja zamierzam być tutaj i tutaj :) z forum gazety z np. "pazdziernikowe mamy" też korzystam, podczytuję bo można się bardzo wiele dowiedzieć, np. co nas czeka ;)

gosia81 lubi tę wiadomość

9qeydmw.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki bety 244,1
    normy do 3 tygodnia 5,8 - 71,2
    3-4 tydzień 9,5 - 750
    Myślę że jest ok jutro skonsultuje to z lekarzem :)

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)
    Okti ja w piątek robiłam bętę to było 15dpo i wynik miałam 269,
    dzisiaj powtarzałam, ale wynik dopiero jutro ;)

Bylam u mojej gin i ta powiedziała ze na wizytę nie wcześniej niż 20marca!! chyba oszaleję do tego czasu!! powiedziała że nie da się namówić na wcześniejszą bo nie ma potrzeby tam teraz "grzebać" ;)
    ale tyle czasu żeby czekać??

• okti89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    hej dziewczyny :)
    Okti ja w piątek robiłam bętę to było 15dpo i wynik miałam 269,
    dzisiaj powtarzałam, ale wynik dopiero jutro ;)

Bylam u mojej gin i ta powiedziała ze na wizytę nie wcześniej niż 20marca!! chyba oszaleję do tego czasu!! powiedziała że nie da się namówić na wcześniejszą bo nie ma potrzeby tam teraz "grzebać" ;)
    ale tyle czasu żeby czekać??
    Ja też jestem 15 DPO podobny wynk w miarę :) ale oczywiście najważniejszy jest przyrost :)
    Powtarzam w środę oby przyrosła o te książkowe 66 %

f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png

Wysłany: 3 marca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek i co zrobisz? czekasz, czy pchasz się z buciorami? :)

ja w sumie pewna nie jestem co robić, idę pod koniec tygodnia, bo jakoś się będę raźniej czuła,
    w sumie w pierwszej ciąży poszłam na wizytę w 6 tygodniu (czyli w 5 i iluś tam dniach) i było już wszystko fajnie widoczne...hmmm

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek ja w pierwszej ciąży też po becie zadzwonilam do lekarza i kazal mi przyjść dopiero za 2 tyg.. i co:( było wtedy zapóźno w szpitalu mi mówił lekarz że on swoje pacjentki odrazu zaprasza na wizytę aby sprawdzić czy to ciąża i czy rozwija się w prawidłowym miejscu. Dlatego ja jutro śmigamdo lekarza i wszystkiego się dowiem

nicto lubi tę wiadomość

f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png

Wysłany: 3 marca 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    karmelek ja w pierwszej ciąży też po becie zadzwonilam do lekarza i kazal mi przyjść dopiero za 2 tyg.. i co:( było wtedy zapóźno w szpitalu mi mówił lekarz że on swoje pacjentki odrazu zaprasza na wizytę aby sprawdzić czy to ciąża i czy rozwija się w prawidłowym miejscu. Dlatego ja jutro śmigamdo lekarza i wszystkiego się dowiem

Ja idę w piątek :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam listopadowki. Wczoraj zrobilam test w 33d.c i pozytyw. Beta 177. Jutro pobiore zobaczyc jak przyrasta. Z dolegliwosci trapia mnie bole w krzyzu, piersi tez bola ale bardziej wieczorem, zmeczenie. Moze w srode pojde do gina tylko czy bedzie juz cos widac...?

7f1a636c0c.png

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od czasu do czasu mam bole przypominajace miesiaczkowe, trwaja kilka chwil. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok. Gratulacje dla przyszlych mam:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybierz się do gina ale lekarz nic jeszcze nie zobaczy. Ja poszłam od razu po 2 kreseczkach na teście, to tylko stwierdziła rozpulchnienie macicy. Dodatkowo zleciła badania krwi na wszystko łącznie z HIV. Na USG zapobiegawczo zapisała mnie na 21 marca, wtedy już powinien być widoczny zarodek i serduszko :)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 16:27

e43bfde7db.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena gratuacje, witamy0 :)

Rewolucja ja w piątek na 13.45 mam :)

A teraz leże sobie i takie pykanie mam w brzuchu haha normalnie uczucie jak pierwsze ruchy, a to tylko gazy, a szkoda, że trzeba jeszcze czekać tyle tygodni hehe :)

Monique ja na razie morfologie itd mialam robione tydzien temu wiec ok pewnie w piątek zleci mi na miejscu część badań :)

Ciekawa jestem jak przy ciąży z tarczycą wizyty są, co ile..?

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie kurcze trochę późno :/ zobaczę jak tam jutro wynik bety :) bo tego 20marca będę miała równe 7tyg. czyli zacznę 8tydzień ciąży.. sama nie wiem, gdyby się coś działo odpukać kazala być wcześniej, z drugiej strony nawet na moim kalendarzu na ovu pokazuje mi widoczne serduszko od 17marca więc może nie ma sensu iść wcześniej i się stresować gdyby go jeszcze nie było??

Okti to koniecznie daj znać jak po wizycie!

Rewolucja czekam też na relację od Cibie!

wtedy pomyślę co dalej.. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 16:48

‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ