X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze a moj to bedzie 56 dzien ciazy liczac od ostatniej @, ale beda to tez urodziny mojego meza wiec chyba poczekam z prezentem :-)
    dzis mi powiedzial ze na urodziny chce wlasnie jakaś książke i... drugiego chłopca:-) wiem ze na okreslenie tego to za wczesnie, ale najwazniejsze by wszystko bylo dobrze :-)

a ze zwolnieniem to tez dlugo czekac nie bede, ostatnia ciaze pracowalam do samego konca, a teraz nie mam takieg zamiaru:-)

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    o kurcze a moj to bedzie 56 dzien ciazy liczac od ostatniej @, ale beda to tez urodziny mojego meza wiec chyba poczekam z prezentem :-)
    dzis mi powiedzial ze na urodziny chce wlasnie jakaś książke i... drugiego chłopca:-) wiem ze na okreslenie tego to za wczesnie, ale najwazniejsze by wszystko bylo dobrze :-)

a ze zwolnieniem to tez dlugo czekac nie bede, ostatnia ciaze pracowalam do samego konca, a teraz nie mam takieg zamiaru:-)

U mnie będzie 55 dzień od OM.

karmelek lubi tę wiadomość

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja dopiero pierwsze kroki stawiam na belly, dzisiaj pozytyw sikaniec i beta więc mam nadzieję że będzie dobrze, za dwa dni powtórzę betę i zobacze czy jest przyrost, jak na razie staram się nie przyzwyczajać do tej myśli że jestem w ciąży bo ostatnio się rozczarowałam, ale myślę poztywnie:-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nata musimy pozytywnie myśleć!! :-)
    no i gratuluje!! a jak beta?

ja jutro mam wyniki, ide do pracy na 13 to sobie je odbiore, bo juz kombinowalam czy by tam z rana nie zadzwonic, ale musze przestac byc tak narwana :-)

• okti89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka Będzie dobrze pozytwne myślenie to podstawa.
    Po dzisiajeszym ciężkim poranku i przedpołudniu na wieczór dopadł mnie niespodziewany przypływ energii
    wyskoczyłam z łożka bo chyba moja kruszynka chciała trochę ruchu więć poćwiczyłam sobie lekką zumbę do moich ulubionych piosenek mały ruch nie zaszkodzi ;-)

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ze tak zapytam podzielilyscie się już radosną nowiną czy dalej trzymacie to w sekrecie??
    ja narazie nie chce nikomu mówic, no oczywiście nie liczac męża i forum nikt nie wie ;)
    mialam trzymać w tajemnicy do usg, ale nie wiem czy po jutrzejszej becie juz nie pochwale sie rodzicom :-)

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    a ze tak zapytam podzielilyscie się już radosną nowiną czy dalej trzymacie to w sekrecie??
    ja narazie nie chce nikomu mówic, no oczywiście nie liczac męża i forum nikt nie wie ;)
    mialam trzymać w tajemnicy do usg, ale nie wiem czy po jutrzejszej becie juz nie pochwale sie rodzicom :-)

Ja nie mam zamiaru nikomu mówić aż do 12\13 tygodnia. Na razie wie tylko mąż i jedna koleżanka, która jest moim dobrym duszkiem, ona straciła dwie ciąże i ma dwóch super synków, więc ona rozumie mnie jak nikt inny. Poprzednim razem powiedzieliśmy w 7 tyg, a w 10 trzeba było powiedzieć, że nic z tego...

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wie tylko mąż moja najlepsza koleżanka, i 2 koleżanki z pracy więcej nikomu nie mówię narazie bo w poprzedniej ciązy jak powiedziałam rodzicom to obwieściła całej rodzinie i znajomym a ja potem musiałam wysłuchiwac po strace tych kondolencji.. to chyba bardziej bolało niż to poronienie
    U mnie nie da się tego ukryć jak pójdę na L4 bo mieszkamy z rodzicami a wybieram się bardzo wcześnie bo mam zbyt ciężką pracę i na dodatek wiele stresów przez poj*** szefową

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz zerkam tu na kalendarz i tego 20 to bedzie jednak moj 50 dzien od om. kurde na tablecie chodzi mi to fatalnie i nie moge dokladnie sprawdzic :/

mysz no wlasnie ja ostatnio tez prawie wszystkim sie pochwalilam a w 11 tyg. ciąża obumarla :( najgorsze poźniej są te pytania tych ktozy jescze nie wiedzieli, a jak dzidziuś?? mam nadzieje ze to juz sie nie powtórzy i zostane znow szczęśliwą mamą ale lepiej dmuchać na zimne...

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobnie, buzia w ciup ile się da :)
    i tak jest - lepiej dmuchać na zimne :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Ja podobnie, buzia w ciup ile się da :)
    i tak jest - lepiej dmuchać na zimne :)

Dokładnie. Tym bardziej, że brak mi objawów ciążowych i nie chcę sie przyzwyczajać do myśli o ciąży. No i te cholerne cycki dalej nic... Nawet trochę nie bolą, zaczynam schizować. Chyba przejdę się jednak na tą betę, przynajmniej bedę wiedziała, czy ładnie przyrasta.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    Dokładnie. Tym bardziej, że brak mi objawów ciążowych i nie chcę sie przyzwyczajać do myśli o ciąży. No i te cholerne cycki dalej nic... Nawet trochę nie bolą, zaczynam schizować. Chyba przejdę się jednak na tą betę, przynajmniej bedę wiedziała, czy ładnie przyrasta.

Ale my jesteśmy durne :) z jednej strony euforia, bo ciąża, plany, przyszłość, a z drugiej strony same się nokautujemy, że to nie może być tak piękne jak wygląda, że napewno coś się stanie...

Durne baby, ah jakie durne :D:D:D;)

Czarnaa94, karmelek lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Ale my jesteśmy durne :) z jednej strony euforia, bo ciąża, plany, przyszłość, a z drugiej strony same się nokautujemy, że to nie może być tak piękne jak wygląda, że napewno coś się stanie...

Durne baby, ah jakie durne :D:D:D;)

No durne jak nie wiem! Najpierw czekamy miesiącami na te 2 kreski, a potem panikujemy no ale co zrobić zawsze są jakieś powody do zmartwień. A jak nie ma to same coś znajdziemy :D

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique ja miałam tsh 0.0001 :) ponoć tsh podwyższa się wolniej niż -hormony ft3 ft4 ale na Twoim miejscu to bym jeszcze to zronbiła dla pewności czy jest się czym martwić po3 prostu wprowadzą leki jakieś i tyle :) hehe Ci9ężko by6ło napisać te pare słów ,bo Marcelunio się wcina hehe i częstuje mnie smokiem :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata gratulacje witam :)

karmelek ja nikomu nic tylko mój wie i dwie koleżanki dobre hehe tak nikt więcej :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba w końcu sobie odpuścić te durne myśli i co gdyby a czemu tak a nie inaczej, ja tam mam zajęcie ,bo moje maleństwo ciut się pochorowało gorączka była, ale jutro do lekarza lecimy na 11, no a jak już zbiłam biega po pokoju teraz i ani myśli o spaniu, a przed chwilą jeszcze przez ręce się przelewał prawie hehe i szantażuje mnie, macha telefonem, udaje ,że rzuci i pokazuje "to" na laptopa ,że mam zamknąć już i się położyć z Nim, tłumaczę mu jeszcze chwileczkę, a ten mówi: nie, to to hehe :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i co do pracy, no ja tam jeszcze się uczę, ale chodziłam do szkoły do końca hehe na 3 piętro właziłam po schodach, co nie było lada wyczynem z ogromnym bebzunem ;) ostatni raz w szkole byłam 4 dni przed porodem ;P hehe to już się śmieli, że będą chyba lada dzień poród odbierać w klasie ;D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati udany ten Twój synek, mamusie szantażuje :P ach jak ja bym już chciała swojego dzieciaczka obok mieć :) a tu dopiero 6 tydzień się zaczął

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Czarna jeszcze się nacieszysz takim maleństwem hehe wiesz niby rok a już mały szantażysta hehe siedzi i się bawi odpuścił mi jednak i dał jeszcze chwilkę mamie pośmigać po necie ;D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe bawi się termometrem, biega z nim i krzyczy puf puf hahah komediant mały, bo my taki laserowy mamy hehe

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ