X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze a moj to bedzie 56 dzien ciazy liczac od ostatniej @, ale beda to tez urodziny mojego meza wiec chyba poczekam z prezentem :-)
    dzis mi powiedzial ze na urodziny chce wlasnie jakaś książke i... drugiego chłopca:-) wiem ze na okreslenie tego to za wczesnie, ale najwazniejsze by wszystko bylo dobrze :-)

a ze zwolnieniem to tez dlugo czekac nie bede, ostatnia ciaze pracowalam do samego konca, a teraz nie mam takieg zamiaru:-)

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    o kurcze a moj to bedzie 56 dzien ciazy liczac od ostatniej @, ale beda to tez urodziny mojego meza wiec chyba poczekam z prezentem :-)
    dzis mi powiedzial ze na urodziny chce wlasnie jakaś książke i... drugiego chłopca:-) wiem ze na okreslenie tego to za wczesnie, ale najwazniejsze by wszystko bylo dobrze :-)

a ze zwolnieniem to tez dlugo czekac nie bede, ostatnia ciaze pracowalam do samego konca, a teraz nie mam takieg zamiaru:-)

U mnie będzie 55 dzień od OM.

karmelek lubi tę wiadomość

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja dopiero pierwsze kroki stawiam na belly, dzisiaj pozytyw sikaniec i beta więc mam nadzieję że będzie dobrze, za dwa dni powtórzę betę i zobacze czy jest przyrost, jak na razie staram się nie przyzwyczajać do tej myśli że jestem w ciąży bo ostatnio się rozczarowałam, ale myślę poztywnie:-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nata musimy pozytywnie myśleć!! :-)
    no i gratuluje!! a jak beta?

ja jutro mam wyniki, ide do pracy na 13 to sobie je odbiore, bo juz kombinowalam czy by tam z rana nie zadzwonic, ale musze przestac byc tak narwana :-)

• okti89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka Będzie dobrze pozytwne myślenie to podstawa.
    Po dzisiajeszym ciężkim poranku i przedpołudniu na wieczór dopadł mnie niespodziewany przypływ energii
    wyskoczyłam z łożka bo chyba moja kruszynka chciała trochę ruchu więć poćwiczyłam sobie lekką zumbę do moich ulubionych piosenek mały ruch nie zaszkodzi ;-)

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ze tak zapytam podzielilyscie się już radosną nowiną czy dalej trzymacie to w sekrecie??
    ja narazie nie chce nikomu mówic, no oczywiście nie liczac męża i forum nikt nie wie ;)
    mialam trzymać w tajemnicy do usg, ale nie wiem czy po jutrzejszej becie juz nie pochwale sie rodzicom :-)

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    a ze tak zapytam podzielilyscie się już radosną nowiną czy dalej trzymacie to w sekrecie??
    ja narazie nie chce nikomu mówic, no oczywiście nie liczac męża i forum nikt nie wie ;)
    mialam trzymać w tajemnicy do usg, ale nie wiem czy po jutrzejszej becie juz nie pochwale sie rodzicom :-)

Ja nie mam zamiaru nikomu mówić aż do 12\13 tygodnia. Na razie wie tylko mąż i jedna koleżanka, która jest moim dobrym duszkiem, ona straciła dwie ciąże i ma dwóch super synków, więc ona rozumie mnie jak nikt inny. Poprzednim razem powiedzieliśmy w 7 tyg, a w 10 trzeba było powiedzieć, że nic z tego...

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wie tylko mąż moja najlepsza koleżanka, i 2 koleżanki z pracy więcej nikomu nie mówię narazie bo w poprzedniej ciązy jak powiedziałam rodzicom to obwieściła całej rodzinie i znajomym a ja potem musiałam wysłuchiwac po strace tych kondolencji.. to chyba bardziej bolało niż to poronienie
    U mnie nie da się tego ukryć jak pójdę na L4 bo mieszkamy z rodzicami a wybieram się bardzo wcześnie bo mam zbyt ciężką pracę i na dodatek wiele stresów przez poj*** szefową

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz zerkam tu na kalendarz i tego 20 to bedzie jednak moj 50 dzien od om. kurde na tablecie chodzi mi to fatalnie i nie moge dokladnie sprawdzic :/

mysz no wlasnie ja ostatnio tez prawie wszystkim sie pochwalilam a w 11 tyg. ciąża obumarla :( najgorsze poźniej są te pytania tych ktozy jescze nie wiedzieli, a jak dzidziuś?? mam nadzieje ze to juz sie nie powtórzy i zostane znow szczęśliwą mamą ale lepiej dmuchać na zimne...

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobnie, buzia w ciup ile się da :)
    i tak jest - lepiej dmuchać na zimne :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Ja podobnie, buzia w ciup ile się da :)
    i tak jest - lepiej dmuchać na zimne :)

Dokładnie. Tym bardziej, że brak mi objawów ciążowych i nie chcę sie przyzwyczajać do myśli o ciąży. No i te cholerne cycki dalej nic... Nawet trochę nie bolą, zaczynam schizować. Chyba przejdę się jednak na tą betę, przynajmniej bedę wiedziała, czy ładnie przyrasta.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    Dokładnie. Tym bardziej, że brak mi objawów ciążowych i nie chcę sie przyzwyczajać do myśli o ciąży. No i te cholerne cycki dalej nic... Nawet trochę nie bolą, zaczynam schizować. Chyba przejdę się jednak na tą betę, przynajmniej bedę wiedziała, czy ładnie przyrasta.

Ale my jesteśmy durne :) z jednej strony euforia, bo ciąża, plany, przyszłość, a z drugiej strony same się nokautujemy, że to nie może być tak piękne jak wygląda, że napewno coś się stanie...

Durne baby, ah jakie durne :D:D:D;)

Czarnaa94, karmelek lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Ale my jesteśmy durne :) z jednej strony euforia, bo ciąża, plany, przyszłość, a z drugiej strony same się nokautujemy, że to nie może być tak piękne jak wygląda, że napewno coś się stanie...

Durne baby, ah jakie durne :D:D:D;)

No durne jak nie wiem! Najpierw czekamy miesiącami na te 2 kreski, a potem panikujemy no ale co zrobić zawsze są jakieś powody do zmartwień. A jak nie ma to same coś znajdziemy :D

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique ja miałam tsh 0.0001 :) ponoć tsh podwyższa się wolniej niż -hormony ft3 ft4 ale na Twoim miejscu to bym jeszcze to zronbiła dla pewności czy jest się czym martwić po3 prostu wprowadzą leki jakieś i tyle :) hehe Ci9ężko by6ło napisać te pare słów ,bo Marcelunio się wcina hehe i częstuje mnie smokiem :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata gratulacje witam :)

karmelek ja nikomu nic tylko mój wie i dwie koleżanki dobre hehe tak nikt więcej :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba w końcu sobie odpuścić te durne myśli i co gdyby a czemu tak a nie inaczej, ja tam mam zajęcie ,bo moje maleństwo ciut się pochorowało gorączka była, ale jutro do lekarza lecimy na 11, no a jak już zbiłam biega po pokoju teraz i ani myśli o spaniu, a przed chwilą jeszcze przez ręce się przelewał prawie hehe i szantażuje mnie, macha telefonem, udaje ,że rzuci i pokazuje "to" na laptopa ,że mam zamknąć już i się położyć z Nim, tłumaczę mu jeszcze chwileczkę, a ten mówi: nie, to to hehe :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i co do pracy, no ja tam jeszcze się uczę, ale chodziłam do szkoły do końca hehe na 3 piętro właziłam po schodach, co nie było lada wyczynem z ogromnym bebzunem ;) ostatni raz w szkole byłam 4 dni przed porodem ;P hehe to już się śmieli, że będą chyba lada dzień poród odbierać w klasie ;D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati udany ten Twój synek, mamusie szantażuje :P ach jak ja bym już chciała swojego dzieciaczka obok mieć :) a tu dopiero 6 tydzień się zaczął

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Czarna jeszcze się nacieszysz takim maleństwem hehe wiesz niby rok a już mały szantażysta hehe siedzi i się bawi odpuścił mi jednak i dał jeszcze chwilkę mamie pośmigać po necie ;D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe bawi się termometrem, biega z nim i krzyczy puf puf hahah komediant mały, bo my taki laserowy mamy hehe

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ