X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja też idę dopiero 22 marca pierwszy raz. A bety nie robiłam bo 2 krechy są to po co się stresować dodatkowo i kłuć :P

karmelek, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek spokojnie, pójdziesz i przynajmniej od razu zobaczysz serduszko. Z resztą widziałaś jak dziewczyny panikowały jak chodziły wcześniej i nie było widać zarodka :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    karmelek spokojnie, pójdziesz i przynajmniej od razu zobaczysz serduszko. Z resztą widziałaś jak dziewczyny panikowały jak chodziły wcześniej i nie było widać zarodka :)
    no właśnie też tak myślę, że wcześniej mogę nic nie zobaczyć..
    Tym bardziej że ten kalendarz nawet tak podpowiada..
    no to idziemy w jednym czasie :)
    teraz znów czekanie i ogrom cierpliwości jest potrzebny!! :)

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też ciężko tak czekać, ale jakoś jestem spokojna. Mam przeczucie, że będzie dobrze :)

karmelek lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zrobiłam trochę wyliczeń,
    przy pierwszej ciąży cykle były 28 dniowe i poszłam do gina dokładnie w 43 dniu licząc od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, było już widać walące serducho,

teraz w piątek będzie 34 dni od pdom, czyli o 9 mniej niż poprzednio, no, ale cykl też się skrócił o 4 dni.

Im jestem starsza tym bardziej niecierpliwa, muszę zacząć wyszywać czy cuś ;)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O a u mnie bd 42dc w piątek, może już zobaczę bubcie moją z serduszkiem bijącym ;)

mada_lena lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 3 marca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, to chyba dostąpisz zaszczytu obejrzenia tego cudu :):):)

mada_lena, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba wybiore sie 12.03 to bedzie 43 d.c.
    Dziewczyny z innej beczki bierzecie L4? Jak to wyglada czy na pierwszej wizycie dostane L4 ciazowe czy na poczatku musze udac sie do rodzinnego?niestety albo i stety;) mam taka prace, ze wole nie ryzykowac swojego i dziecka zdrowia. Z reszta maz zabronil a ja ske przeciez meza slucham:D

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np. mam pracę biurkową, więc na razie dzielnie jezdzę do pracy, ale chyba nie zamierzam jakoś specjalnie długo :))

e43bfde7db.png

Wysłany: 3 marca 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Ja chyba wybiore sie 12.03 to bedzie 43 d.c.
    Dziewczyny z innej beczki bierzecie L4? Jak to wyglada czy na pierwszej wizycie dostane L4 ciazowe czy na poczatku musze udac sie do rodzinnego?niestety albo i stety;) mam taka prace, ze wole nie ryzykowac swojego i dziecka zdrowia. Z reszta maz zabronil a ja ske przeciez meza slucham:D

Jeśli gin uzna, że powinnaś dostać L4 to je dostaniesz i nie musisz iść do rodzinnego. Gin wystawi też zaświadczenie do pracy, że jesteś w którymś tam tygodniu ciąży i od tej pory 4h przy kompie, restrykcyjne godziny, obowiązki na Twoją korzyść itd :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 3 marca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    Ja np. mam pracę biurkową, więc na razie dzielnie jezdzę do pracy, ale chyba nie zamierzam jakoś specjalnie długo :))

Rany, a ja targałam brzucho 8 miesięcy z hakiem, w pracy się śmiali, że urodzę w trakcie przerwy śniadaniowej ;)
    teraz już nie byłabym taki chojrak :):):)

Monique lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X patiiix3 pisałaś wcześniej, że masz problemy z tarczycą ? Może coś mi powiesz na temat mojego wyniku TSH = 2.83. Jak byłam w ostatni czwartek gin powiedziała, że za wysokie jak dla kobiety w ciąży czym oczywiście mnie śmiertelnie wystraszyła :( i faktycznie norma dla ciężarnych w 1 trymestrze = 2,5. Czy myślisz ze to się obniży - ponoc ze wzrostem hcg obniza się tsh...co sprawdzę w tym tygodniu. Z góry dzięki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 17:31

e43bfde7db.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za info

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalenka też sobie zrobiłam dokładnie taki sam suwaczek ale nie chcial mi się na forum wkleić:P

mada_lena lubi tę wiadomość

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:

Ja pracuje w pracowni rezonansu magnetycznego i nie chce sie narazac. Dlatego na ten tydzien wezme zwolnionko od rodzinnego a w srode poprosze ginke.
    Monique jak zaczniesz zasypiac za biurkiem to bedzie znak , ze czas sie troche pobyczyc:)

Monique lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    dziewczyny ja też idę dopiero 22 marca pierwszy raz. A bety nie robiłam bo 2 krechy są to po co się stresować dodatkowo i kłuć :P

Ja też sie coraz bardziej skłaniam ku temu, żeby bety nie robić, bo oczywiście bedę się stresowała.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Dziewczyny, zrobiłam trochę wyliczeń,
    przy pierwszej ciąży cykle były 28 dniowe i poszłam do gina dokładnie w 43 dniu licząc od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, było już widać walące serducho,

teraz w piątek będzie 34 dni od pdom, czyli o 9 mniej niż poprzednio, no, ale cykl też się skrócił o 4 dni.

Im jestem starsza tym bardziej niecierpliwa, muszę zacząć wyszywać czy cuś ;)

A ja wyszywam haftem krzyżykowym, bardzo polecam, odpręża, a efekty mozna podarować w prezencie, albo powiesić sobie na ścianie :)

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:

Ja też mam pracę biurkową, ale niestety z powodu niektórych współpracowników jest dość stresująca. A przede mną bardzo nerwowy i pracowity okres, zawsze wtedy jest masa pracy, nadgodziny i dodatkowe zlecenia. Więc ja tylko poproszę o zaświadczenie o ciąży dla pracodawcy, powiem kierowniczce, zaniosę zaświadczenie do kadr i nie będę robiła żadnych nadgodzin.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png

Wysłany: 3 marca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    A ja wyszywam haftem krzyżykowym, bardzo polecam, odpręża, a efekty mozna podarować w prezencie, albo powiesić sobie na ścianie :)

Dziabałam krzyżykowe, ale jakoś efekty mnie nie porywały;) wykonanie było nie takie jak trzeba ;)
    ale ostatnio zainwestowałam w maszynę Brother, bo już mam dość błagania, żeby ktoś mi coś przeszył, czy uszył, a poza tym uwielbiam wszelakie tildy, poduchy i patchworki i sama się będę w nie bawić (mam nadzieję :)). Oczywiście jak się ogarnę i znajdę właściwe miejsce dla maszyny :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 3 marca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    Ja też mam pracę biurkową, ale niestety z powodu niektórych współpracowników jest dość stresująca. A przede mną bardzo nerwowy i pracowity okres, zawsze wtedy jest masa pracy, nadgodziny i dodatkowe zlecenia. Więc ja tylko poproszę o zaświadczenie o ciąży dla pracodawcy, powiem kierowniczce, zaniosę zaświadczenie do kadr i nie będę robiła żadnych nadgodzin.

Mam to samo, niby za biurkiem, ale stresu jak przy odminowywaniu :/

oar8vkcbjvmdwxz8.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ