X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja też idę dopiero 22 marca pierwszy raz. A bety nie robiłam bo 2 krechy są to po co się stresować dodatkowo i kłuć :P

karmelek, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek spokojnie, pójdziesz i przynajmniej od razu zobaczysz serduszko. Z resztą widziałaś jak dziewczyny panikowały jak chodziły wcześniej i nie było widać zarodka :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    karmelek spokojnie, pójdziesz i przynajmniej od razu zobaczysz serduszko. Z resztą widziałaś jak dziewczyny panikowały jak chodziły wcześniej i nie było widać zarodka :)
    no właśnie też tak myślę, że wcześniej mogę nic nie zobaczyć..
    Tym bardziej że ten kalendarz nawet tak podpowiada..
    no to idziemy w jednym czasie :)
    teraz znów czekanie i ogrom cierpliwości jest potrzebny!! :)

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też ciężko tak czekać, ale jakoś jestem spokojna. Mam przeczucie, że będzie dobrze :)

karmelek lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zrobiłam trochę wyliczeń,
    przy pierwszej ciąży cykle były 28 dniowe i poszłam do gina dokładnie w 43 dniu licząc od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, było już widać walące serducho,

teraz w piątek będzie 34 dni od pdom, czyli o 9 mniej niż poprzednio, no, ale cykl też się skrócił o 4 dni.

Im jestem starsza tym bardziej niecierpliwa, muszę zacząć wyszywać czy cuś ;)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O a u mnie bd 42dc w piątek, może już zobaczę bubcie moją z serduszkiem bijącym ;)

mada_lena lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 3 marca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, to chyba dostąpisz zaszczytu obejrzenia tego cudu :):):)

mada_lena, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba wybiore sie 12.03 to bedzie 43 d.c.
    Dziewczyny z innej beczki bierzecie L4? Jak to wyglada czy na pierwszej wizycie dostane L4 ciazowe czy na poczatku musze udac sie do rodzinnego?niestety albo i stety;) mam taka prace, ze wole nie ryzykowac swojego i dziecka zdrowia. Z reszta maz zabronil a ja ske przeciez meza slucham:D

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np. mam pracę biurkową, więc na razie dzielnie jezdzę do pracy, ale chyba nie zamierzam jakoś specjalnie długo :))

e43bfde7db.png

Wysłany: 3 marca 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Ja chyba wybiore sie 12.03 to bedzie 43 d.c.
    Dziewczyny z innej beczki bierzecie L4? Jak to wyglada czy na pierwszej wizycie dostane L4 ciazowe czy na poczatku musze udac sie do rodzinnego?niestety albo i stety;) mam taka prace, ze wole nie ryzykowac swojego i dziecka zdrowia. Z reszta maz zabronil a ja ske przeciez meza slucham:D

Jeśli gin uzna, że powinnaś dostać L4 to je dostaniesz i nie musisz iść do rodzinnego. Gin wystawi też zaświadczenie do pracy, że jesteś w którymś tam tygodniu ciąży i od tej pory 4h przy kompie, restrykcyjne godziny, obowiązki na Twoją korzyść itd :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 3 marca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    Ja np. mam pracę biurkową, więc na razie dzielnie jezdzę do pracy, ale chyba nie zamierzam jakoś specjalnie długo :))

Rany, a ja targałam brzucho 8 miesięcy z hakiem, w pracy się śmiali, że urodzę w trakcie przerwy śniadaniowej ;)
    teraz już nie byłabym taki chojrak :):):)

Monique lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X patiiix3 pisałaś wcześniej, że masz problemy z tarczycą ? Może coś mi powiesz na temat mojego wyniku TSH = 2.83. Jak byłam w ostatni czwartek gin powiedziała, że za wysokie jak dla kobiety w ciąży czym oczywiście mnie śmiertelnie wystraszyła :( i faktycznie norma dla ciężarnych w 1 trymestrze = 2,5. Czy myślisz ze to się obniży - ponoc ze wzrostem hcg obniza się tsh...co sprawdzę w tym tygodniu. Z góry dzięki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 17:31

e43bfde7db.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za info

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalenka też sobie zrobiłam dokładnie taki sam suwaczek ale nie chcial mi się na forum wkleić:P

mada_lena lubi tę wiadomość

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:

Ja pracuje w pracowni rezonansu magnetycznego i nie chce sie narazac. Dlatego na ten tydzien wezme zwolnionko od rodzinnego a w srode poprosze ginke.
    Monique jak zaczniesz zasypiac za biurkiem to bedzie znak , ze czas sie troche pobyczyc:)

Monique lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    dziewczyny ja też idę dopiero 22 marca pierwszy raz. A bety nie robiłam bo 2 krechy są to po co się stresować dodatkowo i kłuć :P

Ja też sie coraz bardziej skłaniam ku temu, żeby bety nie robić, bo oczywiście bedę się stresowała.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Dziewczyny, zrobiłam trochę wyliczeń,
    przy pierwszej ciąży cykle były 28 dniowe i poszłam do gina dokładnie w 43 dniu licząc od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, było już widać walące serducho,

teraz w piątek będzie 34 dni od pdom, czyli o 9 mniej niż poprzednio, no, ale cykl też się skrócił o 4 dni.

Im jestem starsza tym bardziej niecierpliwa, muszę zacząć wyszywać czy cuś ;)

A ja wyszywam haftem krzyżykowym, bardzo polecam, odpręża, a efekty mozna podarować w prezencie, albo powiesić sobie na ścianie :)

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:

Ja też mam pracę biurkową, ale niestety z powodu niektórych współpracowników jest dość stresująca. A przede mną bardzo nerwowy i pracowity okres, zawsze wtedy jest masa pracy, nadgodziny i dodatkowe zlecenia. Więc ja tylko poproszę o zaświadczenie o ciąży dla pracodawcy, powiem kierowniczce, zaniosę zaświadczenie do kadr i nie będę robiła żadnych nadgodzin.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png

Wysłany: 3 marca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    A ja wyszywam haftem krzyżykowym, bardzo polecam, odpręża, a efekty mozna podarować w prezencie, albo powiesić sobie na ścianie :)

Dziabałam krzyżykowe, ale jakoś efekty mnie nie porywały;) wykonanie było nie takie jak trzeba ;)
    ale ostatnio zainwestowałam w maszynę Brother, bo już mam dość błagania, żeby ktoś mi coś przeszył, czy uszył, a poza tym uwielbiam wszelakie tildy, poduchy i patchworki i sama się będę w nie bawić (mam nadzieję :)). Oczywiście jak się ogarnę i znajdę właściwe miejsce dla maszyny :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 3 marca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    Ja też mam pracę biurkową, ale niestety z powodu niektórych współpracowników jest dość stresująca. A przede mną bardzo nerwowy i pracowity okres, zawsze wtedy jest masa pracy, nadgodziny i dodatkowe zlecenia. Więc ja tylko poproszę o zaświadczenie o ciąży dla pracodawcy, powiem kierowniczce, zaniosę zaświadczenie do kadr i nie będę robiła żadnych nadgodzin.

Mam to samo, niby za biurkiem, ale stresu jak przy odminowywaniu :/

oar8vkcbjvmdwxz8.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ