X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • lkc Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou porazka z tymi ich diagnozami. chyba nie pozostaje Ci nic innego jak wynajac pokoj z widokiem na szpital zeby brzuch nie byl sztywny:)

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • izia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou jakiś koszmar - trafiasz na koszmarnych lekarzy.. u nas też jest taki szpital który koleżankę jedynie zaraził grzybicom i dopiero wizyta u dobrego prywatnego dala jej jakąś nadzieje i leki.. no i szpital ale już sensowny ...

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desou Myślę, że Ewelina ma rację. Ja bym skierowała się prywatnie do kogoś decyzyjnego np. ordynatora. Na pewno ma prywatną praktykę. Swoich pacjentek już tak nie zaniedba, i jakby co to on będzie decydował czy masz leżeć w szpitalu czy nie, i kto Cię będzie wypisywał. I idź z mężem, który w takiej sytuacji powinien być obecny przy wszelkich oświadczeniach decyzji co do Twojego leczenia.
    Martwię się o Ciebie, bo wiem jak beznadziejnie może się poczuć niedoinformowany pacjent. Współczuję, i daj znać co postanowiłaś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 15:47

jftycms.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 23:41

• FK81 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorąc taki, ze ledwo dycham.Madlen, mam termin na 16 listopada, juz sie poprawiam i wklejam suwaczek;).
    dfe62cd09849b83aee3ed389c11dc6c6.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati jako że mam na codzień styczność z tabletami i telefonai mogę ze spokojem polecić samsunga nie jest to co prawda najwyzsza półka jak apple ale do zwykłego użytkowania jak najbardziej polecam. Malo ich przychodzi na gwarancję w ciągu pół roku przyjelam może z 2:) a sprzedaje się ich multum. Sama korzystam z telefonu samsung, telewizora itp. Opinie klientów jak i nasze pracowników co do tego tableta są też dobre.

Desou strasznie Cię potraktowali u mnie w szpitalu to już byś leżała pod ścisłą kontrolą. Nie puszczają od tak sobie do domu. Ja lekko krwawiłam w 7 tygodniu i już lekarz kręcił nosem jak miał mnie puścić do domu. Ostatnio jak byłam co wykryli infekcję to puścił mnie tylko dlatego że miała na drugi dzień połówkowe umówione ale kazał wracać jak tylko będzie bolało dalej a że przeszło to nie miałam potrzeby wracać. JA na Twoim miejscu bym pojechała gdzieś inndziej albo bym ich codziennie bombardowała swoją osobą może wkońcu by się zajeli. Albo zadzwoń po karetkę do ciężarówek powini przyjechać bez problemów i zabiorą Cie więc pójdzie to i sprawniej i może to coś by dało??

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff ledwo sie doczłapałam do domu :P a kupiłam lenovo yoga 10" także chyba będzie ok tylko jeden minus szklany ekran jak upadnie to piździawa no ale dobra hehe co się nie robi dla dzieci ma en pypcio ze może stać więc świetnie bajki będą mogli oglądać... ;oo i bateria ponoć do 16h trzyma to te pare godzin w pociągu pochodzi może jak beda ogladać bajki :) no a ja będę Was na luzie podglądać i odpisywać w wolnych chwilach przy drzemkach Marcyśka czy wieczorkiem jak bedzie spał :) a nie to na piździurku takim na telefonie :D

ale lipson kurde powinni Ciebie wziac na tydzień np i fenoterol podawać i ktg co pare godzin albo wypisać ewentualnie pigułe ze szpitala do domu 2 razy dziennie na zastrzyki wysyłać i zalecenie na ktg... ;oo kurde kurde ale mam nadzieję ,że będzie ok ,kochana wymodliłam sie wczoraj o Was żeby było ok :**

Madlen super z tym wózkiem :)

ok ja po obiadku spaghetti mmmmmmmmmmniami :D w końcu się oszamałam zaraz sobie oblukam tego tableta i odpocznę uff tak gorąco ,że myslałam, że nie dojde do domu :P

No i mam nadzieję, że odpocznę jak mi tak życzycie dobrze to musi się udać :D heheh i oby pogoda była :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 16:49

Goplana, mada_lena lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Uff ledwo sie doczłapałam do domu :P a kupiłam lenovo yoga 10" także chyba będzie ok tylko jeden minus szklany ekran jak upadnie to piździawa no ale dobra hehe co się nie robi dla dzieci ma en pypcio ze może stać więc świetnie bajki będą mogli oglądać... ;oo i bateria ponoć do 16h trzyma to te pare godzin w pociągu pochodzi może jak beda ogladać bajki :) no a ja będę Was na luzie podglądać i odpisywać w wolnych chwilach przy drzemkach Marcyśka czy wieczorkiem jak bedzie spał :) a nie to na piździurku takim na telefonie :D
    Myślę, że dobry wybór, sama korzystam z ultrabooka Lenovo Yoga 13 i jestem zachwycona (szczególnie baterią i wagą :) :) ) Choć Samsungi - szczególnie telefony, bardzo lubię. Note'y mają podobno najbardziej czuły rysik na rynku.

Życzę Ci udanego i słonecznego wyjazdu. Oby podróż pociągiem szybciutko zleciała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 16:58

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati kochana a ile czasu Ty tym pociągiem będziesz jechać? Daleko masz do Dźwirzyna? Ja tam nieraz byłam bo ja ogólnie ze Sz-na jestem i nad Bałtyk to ja mam bliziuteńko... wszystkie te nadmorskie dziury znam jak własną kieszeń i mam mnóstwo miłych wspomnień...Jak ja bym pojechała nad polskie morze...och...aż łezka się kręci...zazdroszczę:)
    W dodatku trafisz na super pogode co w Polsce graniczy z cudem czasami:D Super, mam nadzieje, ze będziesz się dobrze bawic i odpoczniesz...No i odzywaj się często!!! no i znowu powiem, jedz dużo gofrów i rybki (za mnie i dzieci bo strasznie byśmy zjedli) hehe... myśl o mnie jak będziesz szamała te pyszne żarełko:D

Desou jedź i koniecznie daj znać jak będziesz mogła czy w końcu Ci pomogli...Strasznie mi Ciebie szkoda, wyobrażam sobie jaki masz stres...

FK pytałam z ciekawości w któym jesteś tygodni gdyż Twoja dzidzia ma 480gr i jesteś w 23 tygodniu i lekarz powiedział Ci że ok. A mi w 23tyg6dniu powiedział że 500gr mojego synka to stanowczo za mało..więc tylko tak chciałam porównać...i dalej nie rozumiem, czy to faktycznie powód do niepokoju z tym moim syneczkiem...

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No 12h jakieś i to z przesiadką.. ;oo 5:49 mam od siebie z Białegostoku i to przez olsztyn itd jedzie, przez Gdańsk, bo tamten którym mieliśmy wyjeżdżać dzisiaj zaraz niestety jest caaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaluśki zajęty tamtym byśmy 10h jechali chociaż też z przesiadką, ok będę myśleć kiedy będę wcinała goferki chociaż nie bardzo mogę sobie na to pozwolić przez ostatnie przeboje z cukrem :( ale jednego oszamac muszę :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    No 12h jakieś i to z przesiadką.. ;oo 5:49 mam od siebie z Białegostoku i to przez olsztyn itd jedzie, przez Gdańsk, bo tamten którym mieliśmy wyjeżdżać dzisiaj zaraz niestety jest caaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaluśki zajęty tamtym byśmy 10h jechali chociaż też z przesiadką, ok będę myśleć kiedy będę wcinała goferki chociaż nie bardzo mogę sobie na to pozwolić przez ostatnie przeboje z cukrem :( ale jednego oszamac muszę :P

Łoooo matko 12h pociągiem nad morze??!! WTF??!! hha...to życzę spokojnej podróży i faktcyznie żeby Wam szybko minęła:)) hehe..
    Racja, zapomniałam że musisz uważać z powodu cukru...no ale jak już będziesz mogła sobie pozwolić to myśl o mnie!!! może trochę mi przejdzie wtedy ta ochota:) :*

relgh3714vlmssyj.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 23:41

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desou oby przeszło :) trzymam kciuki...

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dlatego wcześniej pisałam, że tak się boje tej podróży ze względu na to ,że praktycznie cały dzień będziemy jechać ciesze sie ,że sama jedna z Marcelem nie jadę tylko z braćmi dwoma najmłodszymi 7 i 11 i mamą :P Oby minęło heheh jak najszybciej ,bo ja padnięta będę pewnie :P

Madlen222 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desou kutwa wspolczuje ci jak nie wiem co... 3maj sie dzielnie... Bede sie modlic za was :-*

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś dostałam piękne słoneczniki od męża ;) wrócił z pracy z wielkim bukietem...w ogóle odkąd jestem w ciąży ciągle mnie rozpieszcza jakimiś kwiatkami:D
    A poniżej zdjęcie mojego pieska jak wypoczywa na brzuszku:D:D

afhkaw.jpg

334kdba.jpg

karmelek, desou, xpatiiix3, pinsleepe, Agusia ;), Mag1990, sylvi, Goplana, caśka, mada_lena, Isia14, lkc, anusiaa90, Lavendula, e_v_e, Maga31, Ninusia lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajna psinka :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desou pisz nam szybko jak znosisz to... Czy sie uspokoilo czy pojechalas do szpitala... I jak tam!!!

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen - cudny psiaczek, też miałam kiedyś boksera, i słabość mam ogromną, przekochane psiny, takie pogodne :) Idealne przy dzieciach, bo duże i nie da się ich uszkodzić dziecięcymi miłościami, a one i tak zawsze cierpliwe i kochane :) Trochę jak labradory.

Madlen222, Lavendula lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda Goplana:) To moja ulubiona rasa:) psy są niesamowite no i mam nadzieję, że z dzieci będą się ładnie z nią bawić;D:D już nie mogę się tego doczekać:)

relgh3714vlmssyj.png
‹‹ 721 722 723 724 725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ