X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie :)
    Mi z kolei dobrze się śpi, od kiedy wiatrak chodzi całą dobę, a w lodówce zawsze mam zapas wody z cytryna i miętą oraz domowe ice tea. Piję jak smok, i latam niestety co 10-15 min do toalety. Wkurzające to strasznie. Na szczęście w nocy już mnie gania tylko ze 3 razy ;)

Też mnie zebrało na wspominki, pamiętacie? Pewnie za młode jeszcze jesteście :)

Ciasto ze śliwkami :) KLIK

Wczoraj zrobiłam z mojego prezentu od męża - ciasto drożdżowe z morelami.
    Zostawiłam do wystudzenia i na noc pod ściereczką, a rano patrzę... kocur sobie zrobił tam posłanie i chrapie w najlepsze, no i to jest dowód, że zakalec może się zrobić nawet cichaczem w nocy, gdy już ciasto dawno upieczone :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 09:06

mada_lena, Agata92, xpatiiix3, Maga31, Lavendula, Nata, Madlen222, lkc, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sobotnie. Pobudka przemiła, Malutka popukała do mamy, uwielbiam takie ranne znaki, potem aż dzień jest udany. Wczoraj wzięłam pól apapu na ten krzyż i jak ręką odjął, mogłam pójść na miasto. Wyniki po diecie buraczanej mi sie poprawiły !!! Cudownie, HB nie spadła, ale RBC i HCT wzrosły, a spadały przez całą ciążę, gienek mnie pochwali :)Po żuravicie mocz super też. Noc ciężka, bo najedliśmy się pizzy, a suszyło w nocy że hej :D
    Dziś mam gości, teściów, trzymajcie kciuki bym wytrzymała, hehe teścio fajny jest, ale ma głupie dowcipy, szwagier wieczny kawaler, ma swój świat, a teściowa poprawiła się nieco, ale ma swoje uwagi co do mojego wyglądu, chodzi mi po domu jak muzeum wrrr, uwielbia przesądy wrrr no i mówi mi co moge jeść, ale ja ucinam szybko, że mam swojego dobrego lekarza i tylko jego słucham. Dam radę dziś, a jak coś to odzywam się szybko i ucinam gadki.

Pati spokojnej podróży i udanego wypoczynku, odzywaj się co porabiasz :)

Madalena ciesze się, że wybraliście wózek, żeby Malutkiej się dobrze jeździło i Wam się dobrze sprawował.

Okti piękna sesja :)

Desou mam też twardnienia i na to gin kazał no-spe 3x1, ale mi po jednej już przechodzi, bez no-spy ani rusz, jak ją pobierzesz zobaczysz różnicę, ciesze się, że w końcu trafiłaś na lekarkę, co pobadała i przeanalizowała wszystko, trzymaj się Kochana :)

mada_lena, Goplana, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiliśmy taxi specjalnie wcześniej na konkretną godzinę i przyjechał taki kutas za przeproszeniem że nie chciał Nas wziąć a mama zaznaczyła że Nas 5 jest... i musieliśmy druga zamawiać spierdzielil sprzed nosa Nam tylko co no ale udało się i nie ma co już przeżywać bo dogonilismy pociag abyśmy tylko szczęśliwie dotarli Marcelus grzeczny jak na razie zaraz zasnie bo zmęczony ; P a i mi oczy się zamykają jakoś ; P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 09:08

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe bo w nocy Patinko nie spałaś to teraz się oczka zamykają:D ale ja tez tak mam jak jakis wyjazd fajny na drugi dzień to baaaardzo pozno zasypiam chyba z podjarania poprostu:d Udanego wypoczynku i spokojnej podróży:)
    Desou ciesze sie ze trafiłas na kogos kto się porządnie Toba zajął i sie uspokoiłaś trochę!
    Ja tez dziś oczywiście przeboje w nocy, gorąc jak cholera balkon otworzyłam to świerszcz chyba tak daaawał że nie szło zasnąc bo oczywiscie za bardzo sie wczułam w jego spiew i musiałam balkon zamknąć! Dzidzia moja jeszcze sie nie obudziła ale to zawsze musze zjeść śniadanie i dopiero daje znaki:)
    Mam pytanko do Was moje kochane czy lekarz ginek na wizycie bada Wam piersi? Bo wyczytałam ze powinien co miesiąc a mi nie badał ani raz.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa jeszcze jedno jade dzis z mężem do teściów trzymajcie kciuki żebym nie wyszła z siebie bo jetsem nastawiona baaardzo anty, wcale nie chciałam całe szczescie ze nie nocujemy wrrrr;/;/ ale i tak bez szału

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No uspokoiłam się trochę ale dziś znów powtórka z rozrywki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 23:41

• pinsleepe Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie miałam badanych piersi. Nie ma co za dużo czytać, co lekarz "powinien", bo na głowę by się dostało ;)

Mój synek wczoraj po południu zrobił się mocno ospały. Dziś od rana nie kopał, a zazwyczaj mnie budzi. Brzuch twardy jak skała, bolesny. Jakoś zaczęłam się denerwować. Mąż mi zrobił zapas czekolady na takie sytuacje. Na szczęście jak mu się cukier podniósł, to zaczął skakać. Nie wiem dlaczego, ale od wczoraj jakaś podenerwowana chodzę.

Pati, współczuję przebojów! Całe szczęście, że już jesteście w pociągu.

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi piersi badala raz na jednej z pierwszych wizyt. Na poczatku tez robila mi tylko usg, a teraz juz komplet najpierw na fotel potem usg ;)

U nas noc tez ciezka, zdecydowanie za goraco. Obudzilam sie cala mokra :/ a teraz od rana termometr juz pokazuje 29 st.

Pati ale mieliscie przygode! Najwazniejsze ze juz bezpiecznie jedziecie :)

Desou jak dzisiaj sie czujesz? Jak po nocy?

• caśka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou a jak daleko masz inny szpital ?? denerwuje mnie brak fachowości w polsce wrrrr... tak jak u nas w Opolu, musiało się wydarzyć nieszczęście w szpitalu, aby zaczeło być dobrze. Teraz to nawet i nowego dyrektora mamy jakiegoś extra ;) ze szpitala w Trzebnicy ;)

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 23:41

• Goplana Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinsleepe wrote:
    Nie wiem dlaczego, ale od wczoraj jakaś podenerwowana chodzę.

:D Chyba masz objawy pracusia na urlopie :D

pinsleepe lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do co badania piersi, jako, że jestem pod kontrolą onkologa, po operacji piersi, to powiem Wam, że jak byłam u onkologa w ciązy, to nie zbadał mi już piersi, bo nie wolno. Ja sama już zaprzestałam samobadania na okres ciązy, bo to nic nie da, a nie wolno piersi tak macać i dotykać, a mój onkolog jak bada to tak mocno, że aż zakwasy mam dlatego na wizycie u ginekologa odmówiłam badania piersi. Jedyne co miałam usg zrobione na początku ciązy i mam kolejnego guzka, ale narazie nic nie można zrobić.

Desou mnie tak Mała raz skopała i miała co chwilę czkawkę, że macica stanęła mi dęba, bolało już nawet, także wg mnie ruchliwość, wyginanie przez Dzidzię a to pupy a to nóżek powoduje też te twardnienia.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelo śpi a ja korzystam z chwili wolnego ;)) no przeboje to były oby dzisiaj juz nic więcej takiego się nie zdarzyło Nam i reszta urlopiku przebiegła gładko ;oo

Masakra w Olsztynie utknelismy na prawie godzinę także przedłuży się podróż Nam... W Każdym bądź razie marzę już o wieczornej kąpieli w morzu...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati wpadaj do Gdańska ja dzisiaj wieczorkiem też nad morze wybywam jak co wieczór się pomoczyć troszke:):)

Mi piersi też nie badała nigdy a chodze teraz już do 4 lekarza w tej ciąży. Właśnie przejżałam kartę ciąży i faktycznie nawet jest miejsce na zapis z badania piersi

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz to chyba sie nie powinno wlasnie badac, zapewne dlatego ja mialam na samym poczatku badane :)

ale wam zazdroszcze tego morza!! czemu ja musze miec tak daleko?! przynajmniej 500 km :/ nie ma szans w te wakacje na morze.. ale trudno, moze w przyszlym roku nadrobimy

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ieszkam od urodzenia w Gdańsku i ciągnie mnie znowu w góry albo do Krakowa bo jeszcze nie bylam w tym mieście

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oglądam te łóżeczka i nic mi się nie podoba wszystkie na jedno kopyto robione jest :(

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka ja wlasnie tez przerzucilam sie z ogladania wozkow na lozeczka ;)
    ale jak zwykle w kazdym cos mi nie pasuje.. samz juz nie wiem czy lepiej brac komplet czy osobno?! i czemu to wszystko takie drogie??

• Evik Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na mamazone jak co tydzień sprawdzam informacje o maluszku i przebiegu ciąży i trafiłam na to :
    "Kiedy ostatnio lekarz badał ci piersi? W ciąży trzeba robić to co miesiąc, więc zapisz sobie, by upomnieć się o badanie piersi podczas kolejnej wizyty."
    Dlatego zapytałam i się zastanawiam...choć wcale śie nie kwapię by mój gin mi je badał;/

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka a przejazdem będę :P a trochę za daleko z dzwirzyna ;P pospalam chwile ;) ale tak duszno jak cholera.....:( w krzyżu lupie biodro boli a jeszcze tyle godzin..

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 724 725 726 727 728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ