Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam wszystkie
Mi z kolei dobrze się śpi, od kiedy wiatrak chodzi całą dobę, a w lodówce zawsze mam zapas wody z cytryna i miętą oraz domowe ice tea. Piję jak smok, i latam niestety co 10-15 min do toalety. Wkurzające to strasznie. Na szczęście w nocy już mnie gania tylko ze 3 razy
Też mnie zebrało na wspominki, pamiętacie? Pewnie za młode jeszcze jesteście
Ciasto ze śliwkamiKLIK
Wczoraj zrobiłam z mojego prezentu od męża - ciasto drożdżowe z morelami.
Zostawiłam do wystudzenia i na noc pod ściereczką, a rano patrzę... kocur sobie zrobił tam posłanie i chrapie w najlepsze, no i to jest dowód, że zakalec może się zrobić nawet cichaczem w nocy, gdy już ciasto dawno upieczone
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 09:06
mada_lena, Agata92, xpatiiix3, Maga31, Lavendula, Nata, Madlen222, lkc, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
Witam sobotnie. Pobudka przemiła, Malutka popukała do mamy, uwielbiam takie ranne znaki, potem aż dzień jest udany. Wczoraj wzięłam pól apapu na ten krzyż i jak ręką odjął, mogłam pójść na miasto. Wyniki po diecie buraczanej mi sie poprawiły !!! Cudownie, HB nie spadła, ale RBC i HCT wzrosły, a spadały przez całą ciążę, gienek mnie pochwali :)Po żuravicie mocz super też. Noc ciężka, bo najedliśmy się pizzy, a suszyło w nocy że hej
Dziś mam gości, teściów, trzymajcie kciuki bym wytrzymała, hehe teścio fajny jest, ale ma głupie dowcipy, szwagier wieczny kawaler, ma swój świat, a teściowa poprawiła się nieco, ale ma swoje uwagi co do mojego wyglądu, chodzi mi po domu jak muzeum wrrr, uwielbia przesądy wrrr no i mówi mi co moge jeść, ale ja ucinam szybko, że mam swojego dobrego lekarza i tylko jego słucham. Dam radę dziś, a jak coś to odzywam się szybko i ucinam gadki.
Pati spokojnej podróży i udanego wypoczynku, odzywaj się co porabiasz
Madalena ciesze się, że wybraliście wózek, żeby Malutkiej się dobrze jeździło i Wam się dobrze sprawował.
Okti piękna sesja
Desou mam też twardnienia i na to gin kazał no-spe 3x1, ale mi po jednej już przechodzi, bez no-spy ani rusz, jak ją pobierzesz zobaczysz różnicę, ciesze się, że w końcu trafiłaś na lekarkę, co pobadała i przeanalizowała wszystko, trzymaj się Kochana
mada_lena, Goplana, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
Umówiliśmy taxi specjalnie wcześniej na konkretną godzinę i przyjechał taki kutas za przeproszeniem że nie chciał Nas wziąć a mama zaznaczyła że Nas 5 jest... i musieliśmy druga zamawiać spierdzielil sprzed nosa Nam tylko co no ale udało się i nie ma co już przeżywać bo dogonilismy pociag abyśmy tylko szczęśliwie dotarli Marcelus grzeczny jak na razie zaraz zasnie bo zmęczony ; P a i mi oczy się zamykają jakoś ; P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 09:08
Livia
Nela
Marcel
-
hehe bo w nocy Patinko nie spałaś to teraz się oczka zamykają
ale ja tez tak mam jak jakis wyjazd fajny na drugi dzień to baaaardzo pozno zasypiam chyba z podjarania poprostu:d Udanego wypoczynku i spokojnej podróży:)
Desou ciesze sie ze trafiłas na kogos kto się porządnie Toba zajął i sie uspokoiłaś trochę!
Ja tez dziś oczywiście przeboje w nocy, gorąc jak cholera balkon otworzyłam to świerszcz chyba tak daaawał że nie szło zasnąc bo oczywiscie za bardzo sie wczułam w jego spiew i musiałam balkon zamknąć! Dzidzia moja jeszcze sie nie obudziła ale to zawsze musze zjeść śniadanie i dopiero daje znaki:)
Mam pytanko do Was moje kochane czy lekarz ginek na wizycie bada Wam piersi? Bo wyczytałam ze powinien co miesiąc a mi nie badał ani raz.xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Ja też nie miałam badanych piersi. Nie ma co za dużo czytać, co lekarz "powinien", bo na głowę by się dostało
Mój synek wczoraj po południu zrobił się mocno ospały. Dziś od rana nie kopał, a zazwyczaj mnie budzi. Brzuch twardy jak skała, bolesny. Jakoś zaczęłam się denerwować. Mąż mi zrobił zapas czekolady na takie sytuacje. Na szczęście jak mu się cukier podniósł, to zaczął skakać. Nie wiem dlaczego, ale od wczoraj jakaś podenerwowana chodzę.
Pati, współczuję przebojów! Całe szczęście, że już jesteście w pociągu.xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Mi piersi badala raz na jednej z pierwszych wizyt. Na poczatku tez robila mi tylko usg, a teraz juz komplet najpierw na fotel potem usg
U nas noc tez ciezka, zdecydowanie za goraco. Obudzilam sie cala mokraa teraz od rana termometr juz pokazuje 29 st.
Pati ale mieliscie przygode! Najwazniejsze ze juz bezpiecznie jedziecie
Desou jak dzisiaj sie czujesz? Jak po nocy?xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
desou a jak daleko masz inny szpital ?? denerwuje mnie brak fachowości w polsce wrrrr... tak jak u nas w Opolu, musiało się wydarzyć nieszczęście w szpitalu, aby zaczeło być dobrze. Teraz to nawet i nowego dyrektora mamy jakiegoś extra
ze szpitala w Trzebnicy
-
Dziewczyny do co badania piersi, jako, że jestem pod kontrolą onkologa, po operacji piersi, to powiem Wam, że jak byłam u onkologa w ciązy, to nie zbadał mi już piersi, bo nie wolno. Ja sama już zaprzestałam samobadania na okres ciązy, bo to nic nie da, a nie wolno piersi tak macać i dotykać, a mój onkolog jak bada to tak mocno, że aż zakwasy mam dlatego na wizycie u ginekologa odmówiłam badania piersi. Jedyne co miałam usg zrobione na początku ciązy i mam kolejnego guzka, ale narazie nic nie można zrobić.
Desou mnie tak Mała raz skopała i miała co chwilę czkawkę, że macica stanęła mi dęba, bolało już nawet, także wg mnie ruchliwość, wyginanie przez Dzidzię a to pupy a to nóżek powoduje też te twardnienia. -
Marcelo śpi a ja korzystam z chwili wolnego
) no przeboje to były oby dzisiaj juz nic więcej takiego się nie zdarzyło Nam i reszta urlopiku przebiegła gładko ;oo
Masakra w Olsztynie utknelismy na prawie godzinę także przedłuży się podróż Nam... W Każdym bądź razie marzę już o wieczornej kąpieli w morzu...Livia
Nela
Marcel
-
Pati wpadaj do Gdańska ja dzisiaj wieczorkiem też nad morze wybywam jak co wieczór się pomoczyć troszke:)
Mi piersi też nie badała nigdy a chodze teraz już do 4 lekarza w tej ciąży. Właśnie przejżałam kartę ciąży i faktycznie nawet jest miejsce na zapis z badania piersi -
teraz to chyba sie nie powinno wlasnie badac, zapewne dlatego ja mialam na samym poczatku badane
ale wam zazdroszcze tego morza!! czemu ja musze miec tak daleko?! przynajmniej 500 kmnie ma szans w te wakacje na morze.. ale trudno, moze w przyszlym roku nadrobimy
-
na mamazone jak co tydzień sprawdzam informacje o maluszku i przebiegu ciąży i trafiłam na to :
"Kiedy ostatnio lekarz badał ci piersi? W ciąży trzeba robić to co miesiąc, więc zapisz sobie, by upomnieć się o badanie piersi podczas kolejnej wizyty."
Dlatego zapytałam i się zastanawiam...choć wcale śie nie kwapię by mój gin mi je badał;/