X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Nata Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a będziecie brały witaminki w 3 trymestrze? :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kazano brać witaminy do końca ciąży, jak również kwas foliowy i żelazo.

relgh3714vlmssyj.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/linoderm-plus-krem-z-pantenolem-od-1-ch-dni-zycia-i4405187380.html znajoma mi poleciła któraś z Was stosowała?

rfnnk6n.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakupiłam sobie właśnie koszulę nocną ciążową:)

http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-kr-re-radosc-xl-i4368387167.html

Tylko wybrałam różowa:)

relgh3714vlmssyj.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, co do badania piersi, to w ciąży nie miałam badanych ani razu.
    Na szczęście chodzę kontrolnie co pół roku na USG piersi ze względu na obciążenie dziedziczne, i przed zajściem w ciążę pytałam się lekarza, czy jeśli będę w ciąży to też mam przyjść; On stwierdził, że nie ma takiej potrzeby, ponieważ w ciąży zmienia się struktura piersi i poszerzają się kanaliki mleczne, przez co obraz nie byłby do końca wiarygodny. Mam się pojawić dopiero po zakończeniu karmienia.

U nas też niezły hic, byliśmy na spacerku - w lesie da się jako tako wytrzymać, ale w słońcu jest strasznie!
    Niech w końcu spadnie deszcz!

oar89n73lemodt8j.png

Madlen222, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no masakra z tą pogodą, ja padłam w okolicach 15 i wstałam po 16 bo obudził mnie telefon...nic mi się nie chce...nawet allegro przeglądać...

Madlen222 lubi tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata mam to samo, leżę i nic nie robię...bo się nie da...i taka to do supy sobota...a tak chciałam pojechać dziś do Niemiec i jakieś zakupy dla dzieci zrobić a tak dupa. Siedzenie bez sensu...Przecież jak tylko bym wyszła to od razu bym padła...

relgh3714vlmssyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się przysnęło na ponad godzinkę, ale gorąc mnie obudził - nawet ambitnie chciałam ogarnąć kuchnie po obiedzie, bo jeszcze tego nie zrobiłam, ale jest tam w oknie obecnie słońce i omijam szerokim łukiem :/

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen u nas tez jeszcze poki co gorąco wiec grill odpada. Pospalam troche ale rodzice wpadli i wstałam. Mama przywiozła mi pulpety w sosie koperkowym mniam. Zrobiliśmy mrożonej kawki, mam jeszcze zapas nescafe frappe- jak lubicie kawkę polecam :) powiedzieliśmy chwilke i rodzice tez juz odpadli przez ten upał.....

Co do badańia piersi moja gin tez mi nie badała. Przed ciaza mialam torbiele.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 18:32

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dojechalismy uff bez przygód tak na szybko z telefonu później się odezwę wieczorem bo jestem glodna... ;) no i lece na plażę ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 18:39

Maga31, mada_lena, lkc, Madlen222, Viviana, Goplana, desou lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati korzystajcie :) odpoczywajcie:)
    Wracając do łóżeczka . Na poczatku chcieliśmy komplet mebli dziecięcych z lozeczkiem. Poogladalam troche, ale coz kicha. Meble kiepskie. Drogo. Potem kolyska. Strasznie chciałam. Ale kolezanka mi odradzala. Przemyslalam i stanęło na zwykłym, prostym łóżeczku. Meble dokupie osobno. Szafę i dwie komody. Oczywiscie w bieli;)
    Poczytam troche o materacach.
    Chciałabym nie ukrywam kupic komplet juz z pościeli, materace, itp.
    Kiedys pisalyscie, ze nie będziecie używać kołderki na poczatek. To co rożek? Otulacz?

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada_lena - znakomity wybór fotelika:D
    Co do kołyski to ja uważam, że pomysł jest świetny, fakt faktem wychodzi może nieco drożej niż samo łóżeczko, ale zawsze można się posiłkować łóżeczko-kołyską (niecierpliwa chyba takową zakupiła albo ma w planach), albo jakimś koszem mojżesza (wystarczy do 6 miesiąca) :) kołyska jest super! :)

Madlen - zaszyłaś się pod klimą? ja umieram, na dworze 40 stopni!!! a w słońcu jeszcze więcej! nie ogarniam, żyjemy w Europie środkowo-wschodniej, a nie w Ghanie kurcze! gdzie to ochłodzenie klimatu????
    <ja chcę jesień;)>

Viviana - daj znać jak po wizycie! ;)

Pati - kąpta się ile wlezie! wspaniałego wypoczynku! I niech te upały z południa idą do Was na północ!!!!!! :)

Madlen222, mada_lena, Viviana, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag1990 wrote:
    Na oglądanie łóżeczek miałam ostatnio fazę i przeglądałam na allegro. Pomyślałam że warto kupić używane łóżeczko, bo maluszki ich tak na prawdę tak nie niszczą - znalazłam kilka fajnych firmy Klupś - wrzucam linka do jednego z nich:
    http://allegro.pl/lozeczko-materac-przewijak-klups-safari-zyrafka-i4409255484.html

wygląda na dość solidne...
    klupś ma absolutnie fatalne opinie jesli chodzi o jakosc, jedynym ich plusem jest cena

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 22:13

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati udanego wypoczynku i samych pysznosci. Desou jakas makabra z tym szpitalem. Dobrze chociaz Cie ta lekarka troche uspokoila. Ale dobrze by bylo gdybys trafila w koncu do kogos konkretnego. My dzisiaj zawiezlismy syna na pierwszy oboz. Za tydzien go odbieray ja oczywiscie w panice czy sobie poradzi potem zakupy . Maz kupil lezaki i teraz testuje i komode dla maluszka bo sie nie pomiescimy. Mlody mi sie wciska i rozpycha tak ze do toalety non stop latam. Dzisiaj mam dziwne smaki. Śledź opiekany a do tego chlebek ze smalcem i szczypiorkiem. MNIAM

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ka wlasnie upieklam 17 fantystycznych bulek pszennych z siemieniem i wygladaja lepiej niż te sklepowe. Kocham je i ten smak świeżych drozdzy mniaaaaam

mada_lena, RewolucjaSięDzieje, Goplana, Lavendula lubią tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z córa zjadlysmy juz po dwie na kolacje :D hehe takie dobre cieplutkie jeszcze z szyneczka do tego mlozona herbata z cytryna i lodem mniaaam

mada_lena lubi tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewoulcja jakbyś zgadła!!! Leżę pod klimą i nawet nosa nie wystawiłam dzisiaj za okno czy za drzwi...tragedia jest...czuje się okropnie. Też nei marzę o niczym innym jak o jesieni!!! chce ją i już!!!! a w ogóle coś bym zjadła:D:D

relgh3714vlmssyj.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie wciagnelam buleczke drozdzowa z wisniami - dostalam od taty 5 szt :) niebo w gebie. Pati udanych wakacji.
    a poza tym to tak jak wiekszosc z Was leze i zdycham z ciepla

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja i znow zacznę sie zastanawiać nad kolyska.....;)
    Zjadlam miseczkę borowek i dziecię szaleje:) smakowały
    Caska uwielbiam domowe bułeczki i chlebek, smacznego:)
    Madlen zazdroszczę klimy! Od poniedziałku upały maja troche odpuścić. Nie wiesz co zjeść to ja ci powiem- nektarynki:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 20:03

Madlen222 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena niestety klime mam tylko na dole ( dać palec..hehe) a wolałabym aby w sypialni była...niestety...czeka mnie noc na niewygodnej skórzanej kanapie...nie nawidzę.
    A co do upałów to może u Was faktycznie od poniedziałku będzi elepiej...niestety nie tutaj, w pogodzie na razie do końca lipca zapowiadają 31 stopni dzień w dzień, także ja nie wiem co ze mną będzie.
    Nektarynki już dzisiaj były kochana i to z 5 chyba:) teraz czas na jakiś konkret...tak myślę o szprotkach w oleju. :D

relgh3714vlmssyj.png
‹‹ 726 727 728 729 730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ