Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Nata Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a będziecie brały witaminki w 3 trymestrze? :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kazano brać witaminy do końca ciąży, jak również kwas foliowy i żelazo.

relgh3714vlmssyj.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/linoderm-plus-krem-z-pantenolem-od-1-ch-dni-zycia-i4405187380.html znajoma mi poleciła któraś z Was stosowała?

rfnnk6n.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakupiłam sobie właśnie koszulę nocną ciążową:)

http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-kr-re-radosc-xl-i4368387167.html

Tylko wybrałam różowa:)

relgh3714vlmssyj.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, co do badania piersi, to w ciąży nie miałam badanych ani razu.
    Na szczęście chodzę kontrolnie co pół roku na USG piersi ze względu na obciążenie dziedziczne, i przed zajściem w ciążę pytałam się lekarza, czy jeśli będę w ciąży to też mam przyjść; On stwierdził, że nie ma takiej potrzeby, ponieważ w ciąży zmienia się struktura piersi i poszerzają się kanaliki mleczne, przez co obraz nie byłby do końca wiarygodny. Mam się pojawić dopiero po zakończeniu karmienia.

U nas też niezły hic, byliśmy na spacerku - w lesie da się jako tako wytrzymać, ale w słońcu jest strasznie!
    Niech w końcu spadnie deszcz!

oar89n73lemodt8j.png

Madlen222, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no masakra z tą pogodą, ja padłam w okolicach 15 i wstałam po 16 bo obudził mnie telefon...nic mi się nie chce...nawet allegro przeglądać...

Madlen222 lubi tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata mam to samo, leżę i nic nie robię...bo się nie da...i taka to do supy sobota...a tak chciałam pojechać dziś do Niemiec i jakieś zakupy dla dzieci zrobić a tak dupa. Siedzenie bez sensu...Przecież jak tylko bym wyszła to od razu bym padła...

relgh3714vlmssyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się przysnęło na ponad godzinkę, ale gorąc mnie obudził - nawet ambitnie chciałam ogarnąć kuchnie po obiedzie, bo jeszcze tego nie zrobiłam, ale jest tam w oknie obecnie słońce i omijam szerokim łukiem :/

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen u nas tez jeszcze poki co gorąco wiec grill odpada. Pospalam troche ale rodzice wpadli i wstałam. Mama przywiozła mi pulpety w sosie koperkowym mniam. Zrobiliśmy mrożonej kawki, mam jeszcze zapas nescafe frappe- jak lubicie kawkę polecam :) powiedzieliśmy chwilke i rodzice tez juz odpadli przez ten upał.....

Co do badańia piersi moja gin tez mi nie badała. Przed ciaza mialam torbiele.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 18:32

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dojechalismy uff bez przygód tak na szybko z telefonu później się odezwę wieczorem bo jestem glodna... ;) no i lece na plażę ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 18:39

Maga31, mada_lena, lkc, Madlen222, Viviana, Goplana, desou lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati korzystajcie :) odpoczywajcie:)
    Wracając do łóżeczka . Na poczatku chcieliśmy komplet mebli dziecięcych z lozeczkiem. Poogladalam troche, ale coz kicha. Meble kiepskie. Drogo. Potem kolyska. Strasznie chciałam. Ale kolezanka mi odradzala. Przemyslalam i stanęło na zwykłym, prostym łóżeczku. Meble dokupie osobno. Szafę i dwie komody. Oczywiscie w bieli;)
    Poczytam troche o materacach.
    Chciałabym nie ukrywam kupic komplet juz z pościeli, materace, itp.
    Kiedys pisalyscie, ze nie będziecie używać kołderki na poczatek. To co rożek? Otulacz?

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada_lena - znakomity wybór fotelika:D
    Co do kołyski to ja uważam, że pomysł jest świetny, fakt faktem wychodzi może nieco drożej niż samo łóżeczko, ale zawsze można się posiłkować łóżeczko-kołyską (niecierpliwa chyba takową zakupiła albo ma w planach), albo jakimś koszem mojżesza (wystarczy do 6 miesiąca) :) kołyska jest super! :)

Madlen - zaszyłaś się pod klimą? ja umieram, na dworze 40 stopni!!! a w słońcu jeszcze więcej! nie ogarniam, żyjemy w Europie środkowo-wschodniej, a nie w Ghanie kurcze! gdzie to ochłodzenie klimatu????
    <ja chcę jesień;)>

Viviana - daj znać jak po wizycie! ;)

Pati - kąpta się ile wlezie! wspaniałego wypoczynku! I niech te upały z południa idą do Was na północ!!!!!! :)

Madlen222, mada_lena, Viviana, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag1990 wrote:
    Na oglądanie łóżeczek miałam ostatnio fazę i przeglądałam na allegro. Pomyślałam że warto kupić używane łóżeczko, bo maluszki ich tak na prawdę tak nie niszczą - znalazłam kilka fajnych firmy Klupś - wrzucam linka do jednego z nich:
    http://allegro.pl/lozeczko-materac-przewijak-klups-safari-zyrafka-i4409255484.html

wygląda na dość solidne...
    klupś ma absolutnie fatalne opinie jesli chodzi o jakosc, jedynym ich plusem jest cena

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 22:13

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati udanego wypoczynku i samych pysznosci. Desou jakas makabra z tym szpitalem. Dobrze chociaz Cie ta lekarka troche uspokoila. Ale dobrze by bylo gdybys trafila w koncu do kogos konkretnego. My dzisiaj zawiezlismy syna na pierwszy oboz. Za tydzien go odbieray ja oczywiscie w panice czy sobie poradzi potem zakupy . Maz kupil lezaki i teraz testuje i komode dla maluszka bo sie nie pomiescimy. Mlody mi sie wciska i rozpycha tak ze do toalety non stop latam. Dzisiaj mam dziwne smaki. Śledź opiekany a do tego chlebek ze smalcem i szczypiorkiem. MNIAM

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ka wlasnie upieklam 17 fantystycznych bulek pszennych z siemieniem i wygladaja lepiej niż te sklepowe. Kocham je i ten smak świeżych drozdzy mniaaaaam

mada_lena, RewolucjaSięDzieje, Goplana, Lavendula lubią tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z córa zjadlysmy juz po dwie na kolacje :D hehe takie dobre cieplutkie jeszcze z szyneczka do tego mlozona herbata z cytryna i lodem mniaaam

mada_lena lubi tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewoulcja jakbyś zgadła!!! Leżę pod klimą i nawet nosa nie wystawiłam dzisiaj za okno czy za drzwi...tragedia jest...czuje się okropnie. Też nei marzę o niczym innym jak o jesieni!!! chce ją i już!!!! a w ogóle coś bym zjadła:D:D

relgh3714vlmssyj.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie wciagnelam buleczke drozdzowa z wisniami - dostalam od taty 5 szt :) niebo w gebie. Pati udanych wakacji.
    a poza tym to tak jak wiekszosc z Was leze i zdycham z ciepla

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja i znow zacznę sie zastanawiać nad kolyska.....;)
    Zjadlam miseczkę borowek i dziecię szaleje:) smakowały
    Caska uwielbiam domowe bułeczki i chlebek, smacznego:)
    Madlen zazdroszczę klimy! Od poniedziałku upały maja troche odpuścić. Nie wiesz co zjeść to ja ci powiem- nektarynki:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 20:03

Madlen222 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena niestety klime mam tylko na dole ( dać palec..hehe) a wolałabym aby w sypialni była...niestety...czeka mnie noc na niewygodnej skórzanej kanapie...nie nawidzę.
    A co do upałów to może u Was faktycznie od poniedziałku będzi elepiej...niestety nie tutaj, w pogodzie na razie do końca lipca zapowiadają 31 stopni dzień w dzień, także ja nie wiem co ze mną będzie.
    Nektarynki już dzisiaj były kochana i to z 5 chyba:) teraz czas na jakiś konkret...tak myślę o szprotkach w oleju. :D

relgh3714vlmssyj.png
‹‹ 726 727 728 729 730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ