X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • izia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny u mnie kołyska sprawdzała się jedynie 2- 3 miesiące a ile w nim leżał to drugie bo czasem w wózku czy zabierany do nas więc troche za krótka ta inwestycja...

co do gazików spirytusowych to u mnie jeszcze siedzą w szufladzie od 4 lat - szczerze ich nienawidziłam: za konsystencje, twardość, smród spirytusu i za to że w szpitalu przy każdym zastrzyku itd smarowali mi nim i potem mnie szczypało bardziej niż bolał zastrzyk.. wycieranie pępka tym czymś było dla mnie nieosiągalne - oktanisept raz że nie szczypie, dwa że wystarczyło popsikać i z głowy - pępek szybko odpadł i z głowy

mada_lena lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Viviana a z buraczków to co jadłaś?? takie tarte jak do obiadku czy sok sobie robiłaś?? :-)

Jadłam barszcz czerwony z tartych buraczków, potem do obiadu ciągle robiłam buraczki tarte, a to do kotleta, do rybki, do sosu, ciągle tak robiłam i pomogło.

Nata lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się ostatnio tak najadłam burakami.. ze sikałam na czerwono chyba ze kilka dni po...

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściowie poszli, mężo zmywa naczynia a ja podglądam co u Was :)
    No jestem zaskoczona, teściowa fajnie się zachowywała, no pytali o płeć, pochwaliła, że coś tam brzuszek jest (byłam w wygodnej luźnej sukience) nie męczyła mnie, teścio pożartował, ale ok, mąż zadowolony, że wizyta normalnie przebiegła hehe. Teściowa ma dwóch synów, także marzyła o wnusi, jest wniebowzięta, płaczka jedna hehe. No i wie o sytuacji z mamą, także chyba dlatego odpuściła mi i nie dokuczała zbyt, było miło, czyli można :)

Ja mam białe łóżeczko, zwykłe bez udziwnień, a materac gryka kokos, kupilimy w 5 min. hehe bo weszliśmy do sklepu, Pani mówi, że dopiero jej białe przyszło, nierozpakowane, od razu chciałam zobaczyć białe no i było już nasze, firma Klupiś.

Goplana, mada_lena, Maga31, Nata lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super Vivianka że wizyta udana i że było miło:) zawsze trzeba wierzyć i dawać ludziom szansę:)

Desou jak dzisiaj? jak się czujesz?

Pati co tam dobrego szamałaś nad morzem??

Viviana, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorące pozdrowienia z upalnej Turcji dziewczynki ! :)

Przeżyłam lot, oczywiscie z opoznieniem 1h50 bo przednie drzwi sie nie zamykaly i naprawiali.
    Nie skorzystalam z pierwszenstwa ciezarowek przy odprawie, ale dzieki temu dostalam miejsce tu przy wyjsciu ewakuacyjnym i full miejsca na naogi :) wiec komfort niesamowity.
    Pani stewardessa sie zorientowala ze z moim brzuchem jest cos nie tak i pyta czy ja czasem w ciazy nie jestem i musialam powiedziec ze NIE ! inaczej by mnie przesadzila tuz przed startem :)

Teraz tydzien odpoczynku blogiego, mam wi-fi w pokoju wiec w miare mozliwosci bede Was wieczorkiem podczytywac :)

lkc, RewolucjaSięDzieje, Goplana, Viviana, desou, mada_lena, Nata lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa udanych wakacji!!! fajnie że się odezwałaś:) odpoczywaj!!!

niecierpliwa21 lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem, że tak wpadam i od razu o sobie i przepraszam, ale muszę się Wam pochwalić.
    Dzisiaj zdałam egzamin praktyczny na prawko :). Za pierwszym razem, a poszłam na luza, że się nic nie stanie, że raczej nie zdam, a tu taki psikus

Madlen222, izia, lkc, RewolucjaSięDzieje, Goplana, Viviana, Rybka Nemo, pinsleepe, Lavendula, xpatiiix3, anusiaa90, desou, mada_lena, Marzena27, FK81, Maga31, Nata, blue00 lubią tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulka gratulacje!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 21:31

relgh3714vlmssyj.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka wrote:
    Ka wlasnie upieklam 17 fantystycznych bulek pszennych z siemieniem i wygladaja lepiej niż te sklepowe. Kocham je i ten smak świeżych drozdzy mniaaaaam

Podziwiam,
    w tym upale omijam piekarnik i gotowanie szerokim łukiem :D

Madlen222, Lavendula lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • lkc Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje zdanego prawka.
    niecierpliwa baw sie dobrze w Turcji.
    moja Mala to chyba jakas tropikalna bestia , bo upaly jej nie straszne i kopie i kopie i przestac nie chce. ide znow pod prysznic na male chlodzenie:)

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka - Gratulacje! A jest czego! :)

Niecierpliwa - Zazdraszczam :) Baw się dobrze, m.in. za mnie co to wakacji w tym roku mieć nie będzie :)

My odebraliśmy dziś naszego Tutka srutka, jest prześliczny 041.gif
    Prowadzi się jednym palcem. <3 Teraz się modlić trza coby się nie połamał haha :)

Od wczoraj chodzą za mną pomidory z cebulką i ze śmietaną... ale muszą być takie dojrzałe w słońcu mmmm.... właśnie mąż pichci... :)

Od kilku dni mam wrażenie, że brzuch mi urósł, i ciężej mi się oddycha. Może to też przez upały, ale jestem w 3 razy gorszej formie niż tydzień temu. Na 3 piętro wchodzę z zadyszką... Skokowy spadek formy. Moja koleżanka w nieco bardziej zaawansowanej ciąży też mi mówiła, że jej brzuch rósł... z zaskoczenia :) a potem znów constans :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 22:09

jftycms.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati i niecierpliwa odpoczywajcie:)

madziulka super, gratuluję. Ja tak samo jak Ty poszłam na luzaka i dzięki temu zdałam za pierwszym razem:)

Piszecie, że macie dość upałów, a wiecie co mi one w ogóle nie przeszkadzają. Ja jestem zmarzluch więc każdą wolną chwilkę siadama na leżaku i korzystam z ciepełka:) Oczywiście nie w słońcu:).

Vivianka super, że impreza sie udała. Ja też mam zawsze stresa jak teściowie przychodzą. Tylko, że u mnie odbywa się to tylko dwa razy w roku( moje i męża imieniny). Niestety w inne dni nie mają potrzeby przyjścia. Kilka razy mąż mówił im, żeby wpadli na kawę, ale oni nie przyszli, więc nie nalegamy, skoro nie chcą to co ja im zrobię.

xpatiiix3, Nata lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana nie mecz Tutka za duzo bo nie dotrwa do listopada;)

Goplana lubi tę wiadomość

• Goplana Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    Goplana nie mecz Tutka za duzo bo nie dotrwa do listopada;)

Ahahahaa :D Taka szalona, aby biegać z pustym wózkiem jeszcze nie jestem 0crazysex.gif

Tylko opinie Tutek ma różne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 23:19

lkc, Lavendula lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki, co za upał dzisiaj, jeszcze w domu męża nie ma żadnego wiatraka więc się kisiliśmy, ja chce już nad morze

wyobrazcie sobie że wejscie u nas na aquapark 17zł od osoby, kradzieje jedne;/

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Ahahahaa :D Taka szalona, aby biegać z pustym wózkiem jeszcze nie jestem :D

Tylko opinie Tutek ma różne...
    zartowalam ;) napewno nie bedzie tak zle :) te dziwne opinie to pisza pewnie tacy smiertelnicy jak ja, ktorzy nigdy go na oczy nie widzieli i ich nie stac na niego ;) [ nie liczac dziewczyn wozkowych ekspertow jak Rewolucja:) ]
    Tutek da rade, a jak nie to zawsze jest gwarancja a jak nie bedzie chcial wspolpracowac to ktos sie chetny znajdzie co go kupi ;)
    Sylvi to stawka za godzine?

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

• madziulka112 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za gratulacje,
    A mi tak podobnie jak Rybce upały jakoś szczególnie nie przeszkadzają. Lubię ciepełko. Zwłaszcza teraz jest przyjemnie jak zaczynają grać świerszcze za oknem.

Pamiętam, że rok temu na upały jeździliśmy do zalesia górnego albo dolnego, nie pamiętam (okolice Warszawy) na odkryty basen. Całkiem fajny niedrogi, sporo zieleni i fajne miejsce dla dzieci, więc może dla kogoś to jest perspektywa na niedzielę np. Ja osobiście mogę polecić. Chociaż podejrzewam, że w weekend jest tam sporo ludzi, ale na pewno Zegrze jest bardziej zatłoczone

Rybka Nemo lubi tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka wrote:
    Ka wlasnie upieklam 17 fantystycznych bulek pszennych z siemieniem i wygladaja lepiej niż te sklepowe. Kocham je i ten smak świeżych drozdzy mniaaaaam

.... a myślałam, że tylko mnie odwaliło, żeby w taki upał włączać piekarnik... kończę piec 3 razowce :D

• lkc Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz spojrzalam na tutki, odszczekuje;) jednak nie jest ze mna tak zle ;) w temacie wozkow jestem zielona i wiecznie zla bo moj facet tez sie na nich zna jak ja, ale kazdy ktory mu pokaze jest swietny, rewelacyjny7 i najlepszy i tylko brac, no kurde zadnej krytyki! podoba mu sie wszystko, ale tylko oczywiscie tak na oko. nie patrzy co to za wozek, czy lekki czy ciezki normalnie nic. 3 w 1 jakis inny ? co za problem.. najwyzej sie dokupi fotelik/ spacerowke. my to chyba wybierzemy tak ze wpadniemy do sklepu i bedzie pierwszy z brzegu,,

‹‹ 727 728 729 730 731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ