Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się.
Ja wczoraj za bardzo się przemęczyłam, usg trwało długo, gin naciskał głowicą na dole by dobrze widzieć główkę, potem byłam zanieśc L4 i macica mi stanęła. Połozyłam się, a ona stała dęba i miałam jakby te hicksy, nieprzyjemne. No i wieczorem duszności znowu, umówię się na to EKG dla spokoju, no i dziś aby skocze po no-spe forte i coś słodkiego i leżę. Nie da się spać, tak duszno, ja wieczorem oddycham ciężko, budzę się, kurdę potrzeba ochłody.
Madlen kciukam za dzisiejszą wizytę.
Desou wspieram Kochana.
Madlen222 lubi tę wiadomość
-
Nata wrote:Santocha no to sorry to ja mam taką pamięć właśnie teraz ehhh że nawet nie wiem kto o co pytał. Co do laktatora to chciałam elektryka ale kupiliśmy ręczny aventa. Po pierwsze nie wiem jak to z mlekiem będzie,po drugie ręczny zmieszczę w torbie i mogę gdzieś jechać a tamten jednak więcej miejsca zajmuje. Uznaliśmy że najwyzej kupimy drugi :-)widziałam dzisiaj przez chwilę na mieście wózek riko nano i coraz bardziej moje serce sklania się ku niemu. Muszę na żywo gdzieś wylukać.
Podejdz do Łodzi. Hurtownia Mulan na traktorowej albo sklep Dino na Piotrkowskiej. -
Hej mamusie:)
Nocka taka sobie, co chwile sie budzilam od 3.00. Viviana mi tez duszno, brak tchu. Maz sie wystraszył, bo zasnęłam wieczorem jak zwykle, on jeszcze oglądał cos w tv i nagle sie zerwalam próbując zaczerpnąć powietrza. Ja tego nie pamietam....rano mi opowiedział.... Czas zacząć spac w pozycji polwysokiej. Po ostatniej wizycie u gin tez mnie bolalo podbrzusze, spojenie.
Bardzo mocno uciskala, zeby zmierzyć obwód główki, a malutka wbiła sie nisko. Bolalo kilka dni.
Evik nie martw sie, zobaczysz, ze wszystko bedzie w porzadku:)
Piekne te wozki Dada.
Desou 3maj sie:*
Madlen trzymam kciuki za dzisiejsze pomiary:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 09:19
Madlen222 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny nie było mnie jakiś czas ale wszystko wporządku tylko trochę gorąco ale dzisiaj mam wolne więc posiedze w chłodnym ale czeka mnie sprzątanie więc nie odpocznę. Nie dam rady was nadrobić także mam nadzieję że u wszystkich dziewczyn ok
MIłego dnia
https://www.maluchy.pl/li-69555.png -
mada_lena wrote:Hej mamusie:)
Nocka taka sobie, co chwile sie budzilam od 3.00. Viviana mi tez duszno, brak tchu. Maz sie wystraszył, bo zasnęłam wieczorem jak zwykle, on jeszcze oglądał cos w tv i nagle sie zerwalam próbując zaczerpnąć powietrza. Ja tego nie pamietam....rano mi opowiedział.... Czas zacząć spac w pozycji polwysokiej. Po ostatniej wizycie u gin tez mnie bolalo podbrzusze, spojenie.
Bardzo mocno uciskala, zeby zmierzyć obwód główki, a malutka wbiła sie nisko. Bolalo kilka dni.
Evik nie martw sie, zobaczysz, ze wszystko bedzie w porzadku:)
Piekne te wozki Dada.
Madlen trzymam kciuki za dzisiejsze pomiary:)
Kochana właśnie mam identyko, mąż oglądał TV, ja usnęłam i nagle się zerwałam łapiąc powietrze taka rozkojarzona i tak mam co noc. Wczoraj ułozyłam sobie wyżej poduszkę bo mnie to męczyło, a śpiąca byłam. No i to podbrzusze takie mam jak po zakwasach po tym usg. Może jak upały przejdą to i te duszności puszczą, ewentualnie gin mówił, że macica idzie wyżej. Ja mam te duszności tylko wieczorem w łożku próbując usnąć. -
Viviana ja tez tylko wieczorkiem mam problem z płytkim oddechem. Zanim zasnę musze wziąć kilka głębokich wdechow.
Dzis postaram sie zasnąć wyżej. Zobaczymy.
Wczoraj w aptece dostałam próbkę kremu przeciw rozstępom Oillian. Spodobał mi sie. Szybko sie wchłania, bez zapachu, parabenow e itp. Uzywa ktoras mamuśka? Oliwkę z rossmana zostawię chyba na chłodniejsze dni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 08:55
-
Ja używam balsam Oillan dokladnie taki: http://www.doz.pl/apteka/p79902-Oillan_Mama_balsam_aktywnie_ujedrniajacy_do_ciala_200_ml
Jestem zadowolona, bo nie ma męczącego zapachu, ładnie się wchłania, nawilża, na piersi i brzuchol w sam raz no i niedrogi ten balsam.mada_lena lubi tę wiadomość
-
Witam sie i ja z rana
o dziwo nocka przebiegla super!! Nawet do kibelka sie nie obudzilam
gladko przespalam, moze dlatego ze u nas w koncu chlodniej?
Doczekalam wizyty!! 5 tygodni temu bylam ostatnio.wiec juz czekam z niecierpliwoscia.
Ten wozek Dada bardzo fajny i cena tez fajna, kurcze szkoda ze nie mam tu gdzies blizej jakiegos konkretnego sklepu, chyba bede musiala do tej Lodzi jechacmada_lena lubi tę wiadomość
-
Mam podobnie Dziewczyny do Was, głównie wieczorem problem z płytkim oddechem, ciężko złapać powietrze. Próbowałam wyżej poduchę, ale mi to nie bardzo pomaga, lewy bok też jakoś nie zawsze
trzeba Ginowi powiedzieć, ale może to kolejny normalny objaw ciąży?
Miłego dnia wszystkim :* -
Witam
)
Wlasnie wstalismywczoraj zaczelam cos skrobac ale nawet nie miałam sily nadrobic..
Desou dawaj konieczniee znac cu Ciebie trzymam kciuki trzymaj by było wszystko ok)
Co do wózka tez obserwuje quinny buzz extra 4 od jakiegoś czasu i jestem skłonna go kupić w świetnym stanie są na ebayu tle ze mi rodzinka wyśle go oblukaja najpierw czy wsio ok a potem kurier koszt całkowity wyniesie mnie ok400 zł zależy bo może mniej jak ładny na licytacji wyhaczewczoraj widziałam na żywo quinny moodd i ni jest taki jak na obrazkach eeeee odpodobal mi się
hehe tako warriora i mohican widziałam nad którym się zastanawiała tu są same rodzinki z malutkim i dziećmi:) ale jak tak podytuje ludzi o opinie to nie bardzo były no wiec chyba mój faworyt zostanie u mnie uzywane buzzy ok tysiaka wiec wole sprowadzać z Anglii kolo sirrpnia/września..
Chciałam Wam powiedzieć ze moja księżniczka to juz się tak rozhacowala tutaj ze szokco raz silniejsza jest ciekawa jestem ile wazy juz najczęściej glowkowo jest wczoraj kopa w przeponę dostalam ojj ciężko było złapać oddech:*
Miłego dzionka mamcie :***mada_lena, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Desou - Trzymaj się Kochana, nie załamuj, każdy dzień do przodu to silniejsze Twoje dziecko, więc ciesz się z każdego odkreślonego i postaraj nie denerwować, bo to może nasilać akcje macicy. Jak miałam teraz te najgorsze bóle neuralgiczne barku, przy których płakałam i klęłam na zmianę - to macica mi się tak strasznie napinała, nigdy tak nie miałam. Stres czy psychiczny, czy bólowy nam nie służy.
Ninusia - to musi oko cieszyćJa z wielką niecierpliwością czekam na mebelki do odmalowanego pokoiku, a będą dopiero we wrześniu, mimo, że zamawiane w czerwcu
Taki baby boom... Do tego czasu nie biorę się za pranie ciuszków, bo i tak nie mam ich gdzie schować...
Eviczku - też koniec zamartwiania, nic to nie pomoże, a krwi napsuje i to nie tylko Tobiepamiętaj, że tam z Tobą denerwuje się ktoś jeszcze, też dostaje hormony stresu. Poza tym znalazłam opinie niektórych ginków, że dla nich 11mm to jeszcze norma, jak się nie zwiększa to gitarra
A z remontem nie ma co się stresować, jest bardzo prosta zasada, która się właściwie zawsze sprawdza - remont zajmuje zawze 2X więcej czasu i pochłania 2X więcej pieniędzy niż sobie zaplanowaliśmyo, i można spać spokojnie
Vivianka - wiem co czujesz, u mnie też duszności, które mnie trochę przestraszyły, bo przed weekendem byłam jeszcze w świetnej kondycji, wszystkich chłopów na basenie przeganiałam. Wczoraj polazłam na spacer, po mlekow butach sportowych, starałam się iść bardzo dziarsko i szybko, co było dla mnie strasznie męczące, ale byłam z siebie dumna, że się jeszcze tak sprawnie ruszam, patrzę a tu wyprzedzają mnie dwie dziewczyny żywo sobie plotkujące, potem pani z wielką walizką, a na koniec patrzę, wyprzedza mnie babuleńka w klapkach z siatkami
No załamka!
Dzisiaj rano się pomacałam po brzuchu i widzę, że macica spod pępka 4 dni temu, przesunęła się 1-2 palce nad pępek. To niesamowite, ona się chyba rozpręża zupełnie nagle, trzyma, trzyma i puszcza do większego rozmiaruMyślę, że u mnie stąd to uczucie duszności, plus upał ofkors
Madlen22 - trzymam kciuki, aby Cię uspokoili co do Julka, a najlepiej to już się proszę uspokoić i dzieci nie nerwować
Muszę się Wam pochwalić Kochane - dzisiaj już mnie bark w nocy nie budził i jestem bez leków! Hurrraaa!Jak się teraz docenia, że człowiek zdrowy i nic nie nap...
Na drzewo z kołnierzem!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 10:01
mada_lena, Lavendula, Maga31, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
Witam
u mnie wreszcie w nocy trochę chłodniej i dało się spać
Karmelek, Madlen ja również mam dzisiaj wizytę. 3mam kciuki za Waszeoby z maluchami było wszystko ok
Desou mam nadzieje, że tym razem w szpitalu Ci pomogą. 3maj się cieplutko :*Goplana, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
Goplana masz racje z tymi remontami tak jest: 2 razy dluzej i 1 razy drozej niz sie zaklada na poczatku. juz to przerobilam.
desou nasza weteranko szpitalna trzymaj sie dzielnie i niech Cie wypuszcza jak juz bedzie wszystko w porzadku.
Madlen za Ciebie trzymam kciuki tak jak obiecalam.
mi dzisiaj noc minela wyjatkowo dobrze, wygrzebalam z szafy rogala do spania i bylo bosko
milego dnia dziewczyny! ja musze zaraz jechac do dziadka do szpitala, porabany szpital trzymaja go 2 tyg, nic nie robia, a przyjeli go tylko po to zeby zrobic tomografie a tomograf sie zepsul i tak sobie czeka na ta tomografie, porazka jak dla mnie, ze to moze tyle trwac. ja bym sie wypisala.
nic dziwnego ze pozniej nfz nie ma na nic kasy...Goplana, RewolucjaSięDzieje, Madlen222 lubią tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Wow, ale dzisiaj tych połówkowych!
Karmelek, Anusiaa - trzymam kciuki i za Wasze badanka, cobyście z lekkim sercem i bananem na ustach z nich wracały!
Ikc- No ja remont przerabiałam w lutym, marcu i kwietniua miał trwać tylko przez luty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 10:29
anusiaa90 lubi tę wiadomość
-
dzień dobry dziewczęta!
skoro świt, na czczo, pojechałam na badania - próby wątrobowe i trójglicerydy, żeby zobaczyć skąd to moje swędzenie ciała, i wracając, ledwo, po prostu popłakałam się z bólu kręgosłupa... już mi wszystko puściło...
jak wróciłam i zjadłam śniadanie, zapodałam 2xAPAP, i jaka wielka ulga po godzinie! już dawno tak szybko prysznica nie wzięłam i się nie wybalsamowałam na stojąco (!!!, ostatnio smarowanie i ubieranie wyłącznie na siedząco...).
zaraz uciekam na rehab, zobaczymy, czy jakiś cud nastąpi po oklejeniu...
buźki!Goplana lubi tę wiadomość
-
cześć Dziewczynki:)
U nas znowu upał że wytrzymać się nie da:( Ja juz chce wrzesień!!!!
Desou trzymam kciuki żeby wszystko było wporządku te plamienia oby się okazały tylko kwestią upałów które panują u nas a nie niczym poważnym. Będę trzymać kciukasy z całych sił za Ciebie i maleństwo.
MAdlen222 trzymam kciukasy za Julka żeby przybrał na wadze:)
Ja w niedzielę przekonałam się jak szybko można znienawidzić własną matkę. Takich słow jakie usłyszałam od niej chyba najgorszego wroga nie usłyszałam. Nie rozumiem jak własna matka może tak wyrózniac swoje dzieci i zawsze stawać w obronie tego co się zneca nad drugim. Moja siostra (19lat) okradła moją córkę (4 latka) z pieniążków które miała w skarbonce a moja matka z racji tego że śmiałam zwrócić mojej "siostrze" uwagę wyzwała mnei od kurew dziwek że mam sie leczyć u psychiatry bo czego ja oczekuję przecież miała prawo zabrać młodej pieniążki które są odkładane na disneyland itp. Sama jestem matką ale nigdy bym czegoś takiego nie powiedziała mojemu dziecku.
Nie nawidzę mojej matki, za to mogłam zobaczyć jak bardzo mogę polegać na swoim partnerze który stanął w mojej obronie. I wczoraj starał sie mi wynagrodzić nerwy i żal. Zabrał mnie na cudowny spacer, był czuły i kochany.. Zabrał mnie na zakupy dla naszych pociech i kupił mi wkońcu robota kuchennego:)Madlen222 lubi tę wiadomość
-
Jeszcze tylko 3 godzinki
ach ogarnelam sie z wielkim trudem, mowie mojemu mezowi ze u moich forumowiczek to mezowie im pomagaja, na co on wystraszony, ze przeciez on mi napewno zrobi krzywde
i szczerze to nie wiem czy bym sie odwazyla oddac w jego rece
Anusia, Madlen powodzenia na wizytach i czekam tylko na pozytywne wiadomosci
Desou mam nadzieje ze w tym szpitalu w koncu Ci pomogq, a juz napewno uspokoja.
Pati podziwiam ze dajesz rade plazowac, ja teraz slonca unikam jak moge, nie dla mnie takie lezenie. Zawsze chodzilam opalona a tym razem bladzoch jestem, ale coz..
Goplana oby bol juz nie powrocil, no i uwazaj na siebie bo miejsce wrazliwe zeby znow nie zlapalo Cie cos..Goplana, anusiaa90, Madlen222, xpatiiix3 lubią tę wiadomość