X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    ja tez mam luzne stawy - wszystkie (13 razy zwichnieta lewa rzepka;), ortopeda mi pomachal stawami i sie zalamal, ukryl twarz w dloniach)... to co teraz bedzie to strach sie bac:) jedyne co, to moze miesnie pospinaja to jakos, ze przynajmniej znosnie bedzie.

Napisala ja, co to miesni nie ma, bo jej zanikaja w tempie zastraszajacym i lozkowo-kanapowy tryb zycia to poglebil...

Anusia, jakos rodza, pytanie jak... moze swiadomosc wlasnych ograniczen tak przeraza. bo pewnie gdybym nie miala doswiadczenia ze swoim organizmem, to tez bym tak mowila jak ty. No ale mam...

Oby nam się tylko nie zrobiły stawy przegubowe, bo jak struś to nie chcę wyglądać :D

ewelina_d lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Cookie!
    Zapraszamy do wpisania się na listę - patrz. pierwsza strona forum.

jftycms.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszłam na zwolnienie w 9tyg.ciąży z powodu krwiaka i niezbyt bezpiecznej pracy.Miałam nadzieję,że lekarz pozwoli mi wrócić i popracować chociaż do 20 tyg.Niestety,z bólem serca siedzę na L4 :( Tęsknię za pracą bardzo.A w pracy tęsknią za mną :)

Goplana,nie dziwię się,że wybrałaś Tutka.Dzisiaj oglądałam na żywo i się zakochałam :)

Dzisiaj byłam u gina i moje maleństwo waży 651g :) I to by było na tyle z dobrych wiadomości. Przez cholerny thyrozol wisi nade mną zab.operacyjny tarczycy :(

Goplana lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata laktator kupiłaś z aventa? Elektryczny czy ręczny?

Pinsleepe ja brałam L4 chyba początkiem czerwca na 2 tyg czułam się mega zmęczona i musiałam wypocząć, teraz zastanawiam się do kiedy pracować..

Evik nic się nie martw wszystko będzie napewno dobrze :)

Madlen222 trzymam jutro kciuki :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zrobiłam wieeelkie zakupy na allegro u jednego sprzedawcy :) ceny naprawdę różnią się od tych sklepowych!

Zastanawiam się jeszcze czy dokupić takie kliny
    http://allegro.pl/bezpieczne-waleczki-dla-niemowlat-do-lozeczka-i4404527290.html

I co wybrać do noska? Zwykłą fridę czy gruszkę?
    http://allegro.pl/aspirator-nosa-gruszka-na-katar-dzieci-i-niwmowlat-i4431737141.html
    http://allegro.pl/nosefrida-aspirator-do-noska-frida-4-filtry-i4416420618.html

Co myślicie?

201411191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, pozdrowienia ze słonecznego polskiego wybrzeża, pogoda ideał dla ciężarówki, slonko ale bez tropikow :-) korzystamy z jodu, mały szaleje w brzuchu, jedliśmy już gofry, lody, rybki i inne smakolyki :-) rzadko piszę, ale podczytuje jak tylko mogę. Viviana super, że wszystko w porządku, Evik nie martw się będzie git, Madlen powodzenia jutro :-) ja w piątek idę na polowkowe, już kilka dni zostało :-)

Madlen222, Maga31 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Ja dzisiaj zrobiłam wieeelkie zakupy na allegro u jednego sprzedawcy :) ceny naprawdę różnią się od tych sklepowych!

Zastanawiam się jeszcze czy dokupić takie kliny
    http://allegro.pl/bezpieczne-waleczki-dla-niemowlat-do-lozeczka-i4404527290.html

I co wybrać do noska? Zwykłą fridę czy gruszkę?
    http://allegro.pl/aspirator-nosa-gruszka-na-katar-dzieci-i-niwmowlat-i4431737141.html
    http://allegro.pl/nosefrida-aspirator-do-noska-frida-4-filtry-i4416420618.html

Co myślicie?

Zdecydowanie fridę, u nas używana w chwilach kryzysu do tej pory.
    A gruszka jest niebezpieczna dla małego noska podobno.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za kciukasy, na pewno się przydadzą:) trzęsę już tyłkiem że normalnie masakra, nie wiem jak ja dzisiaj zasnę. Modlę się cały czas aby tylko okazało się wszystko ok:) Ale tak sobie myśle, że skoro brzuch rośnie, dzieci kopią z dnia na dzień co raz mocniej to chyba jest ok i rosną dobrze, w innym przypadku nie miały by chyba siły tak kopać...nie wiem..staram się już sama siebie pocieszać.

Co do zwolnienia to ja musiałam zaprzestać pracować w 16 tygodniu ciązy z powodu problemów z szyjką, wodami płodowymi, itp.
    Ale ja akurat bardzo się ucieszyłam że mogłam otrzymać L4 w Holandii...i tak naprawdę od początku ciąży marzyłam o L4. Uważam że okres ciąży kobieta powinna odpoczywać i dbać o siebie a nie chodzić do pracy. Kiedy jak nie teraz ma odpocząć? I w ogóle nie tęsknie za pracą.

karmelek lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen o ktorej masz to USG? bede trzymac kciuki za Julka :)

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o 14:45 kochana... także późno ;( trzymaj, trzymaj, bo chyba i ja i Julek ich potrzebujemy:)

relgh3714vlmssyj.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj cookie w gronie.

mnie cos swędzi pipka i upawy biale mam... Dobrze ze w srode do lekarza ide to zobaczy co to tak sie dzieje.

mój mezyk pojechal na tydzień do pracy w gory :( trochę mi tęskno.

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze to troche sie naczekasz. nie cierpie czekac na wizyte ten czas zawsze sie tak ciagnie niemilosiernie ;( napewno bedzie dobrze! musisz byc dobrej mysli !

Madlen222 lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ikc:) niestety poczekam troszkę, ale postaram się spać jak najdłużej co by czas szybciej zleciał...oby wszystko było dobrze:)

relgh3714vlmssyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój luby właśnie polazł do pracy...
    Jutro mam wizytę u gin - wyniki w wiekszości już mi przyszły oprócz oczywiście najbardziej utęsknionej glukozy - zadzwoniłam aż do luxmedu z ciekawości co z nimi, ale na szczęście wyniki są tylko nie są jeszcze udostępnione.

• KasiaKa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś się rozglądam za wózkami i ciągle wracam do wózków DADA, nie ma za wiele opinii w necie o nich i nie wiem gdzie bym mogła obejrzeć je na żywo. Ale zachwycają mnie te:

http://dadaparadisogroup.com/produkty/produkt/27/DADA%20DENIM%203w1%20-%20jeansowy%20w%C3%B3zek%20dzieci%C4%99cy%20!

15rh1y0.jpg
    2mov67p.jpg
    30vzqr7.jpg

http://dadaparadisogroup.com/produkty/produkt/107/SUPER%20SAILOR%203w1%20%20NOWO%C5%9A%C4%86!

s33vro.jpg
    bhdkec.jpg
    15nrpjr.jpg

http://dadaparadisogroup.com/produkty/produkt/90/w%C3%B3zek%20dzieci%C4%99cy%20Carino%20New%203w1

8yi6gh.jpg

Szczególnie podoba mi się rączka i barierka obita eco skórą. No i cena za cały zestaw nie wygórowana. Hmm, no podobają mi się, któraś z Was też kiedyś pisała o wózkach DADA, widziałyście je na żywo?

karmelek, CookieCookie, Goplana lubią tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł nasz wózek :D Nie chciałam pisać wcześniej, żeby nie zapeszyć, bo trochę zaszaleliśmy. Polowaliśmy na używany wózek, który chodzi raczej drogo. Jednego dnia wpadła gondola u jednego sprzedawcy i spacerówka na stelażu z fotelikiem i adapterami u drugiego, w super cenach! Problem polegał na tym, że wózek ma kilka generacji i nie bardzo było jak stwierdzić, czy jedno z drugim się złoży w całość... Mocno się obawialiśmy, ale na szczęście wszystko ok :)

http://www.rockabuybabyreviews.com.au/wp-content/uploads/2013/08/Joolz-Day-Red-Cot-.jpg

http://3kiwi.pl/pol_pl_JOOLZ-DAY-WOZEK-SPACEROWY-ANTRACYT-SREBRNA-RAMA-37871_4.jpg

Goplana lubi tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa ja kupuje od nich wózek :D tez mam na uwadze ten marynarski ale także glamour i carmelo 2

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka wrote:
    KasiaKa ja kupuje od nich wózek :D tez mam na uwadze ten marynarski ale także glamour i carmelo 2
    A tyko w necie je oglądałaś czy na żywo gdzieś w sklepie? Tem jeansowy też biorę pod uwagę. Mało opinii o nich.

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warszawskie listopadowe - tak mnie naszła myśl, zastanawiałyście się może już gdzie rodzić?

• CookieCookie Znajoma

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,

ja na L4 więc nadrabiać będę forumowe dyskusje :P jestem na zwolnieniu od początku czerwca, głównie z tego powodu, że praca w korporacji nie sprzyjała moim nerwom i zdecydowanie najbardziej liczy się zdrówko Malucha. Teraz dni mijają mi na rozkoszowaniu się urokami ciąży i remontem w naszym nowym mieszkaniu... co niestety nie jest takie przyjemne jak myślałam.. nie kosztuje i nie trwa tyle ile bym chciała ;) ale już bliżej niż dalej i mam nadzieję, że niedługo się przeprowadzimy.

patrzyłam ostatnio na wózki i skłaniam się ku quinny buzz extra 4. Czy może słyszałyście coś na jego temat?

Dziewczyny a jak ze szkołami rodzenia? zapisałyście się już?

Caśka na bank nic złego się nie dzieje, ciąża i pogoda niestety sprzyjają takim niemiłym dolegliwościom :( ginekolog sprawdzi i najwyżej przepisze Ci globulki i będzie wszystko ok :)

do tabelki już się wpisałam.

Mag1990, co do szpitala, to mój lekarz pracuje na Inflanckiej i w Bielańskim, ale ja jednak mimo tego, jestem za św. Zofią.. tylko tam hardcore z przyjęciem może być i nawet opłacona położna nie gwarantuje przyjęcia.

Buziaki Mamusie :) :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 21:23

ewelina_d lubi tę wiadomość

ckaigywl60jihsii.png
‹‹ 737 738 739 740 741 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ