X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się nastawiłam na św Zofię, ale właśnie opinia o dostaniu się mnie przeraża, drugą opcją też jest Inflancka.
    Może jak się będzie zaczynało będzie się dało dodzwonić i dowiedzieć jak z przyjęciami w Zośce:D

• Amnezja Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądaliśmy dzisiaj z mężem wózki.Pan nam polecał baby design lupo.Fajny,wysoki,świetna amortyzacja ale niestety paskudne kolory.Z Bebetto polecał nico plus ale ja się uparłam na flavio i luca a tych oczywiście nie było.I odradził nam tako ze względu na wagę wózka i malutką gondolę.Polecał jeszcze mutsy ale nie pamiętam jaki model.I wszystko fajnie tylko jak zobaczyłam tutki,to się zakochałam.I nie wiem który wybrać

Goplana lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CookieCookie wrote:
    Kochane,

ja na L4 więc nadrabiać będę forumowe dyskusje :P jestem na zwolnieniu od początku czerwca, głównie z tego powodu, że praca w korporacji nie sprzyjała moim nerwom i zdecydowanie najbardziej liczy się zdrówko Malucha. Teraz dni mijają mi na rozkoszowaniu się urokami ciąży i remontem w naszym nowym mieszkaniu... co niestety nie jest takie przyjemne jak myślałam.. nie kosztuje i nie trwa tyle ile bym chciała ;) ale już bliżej niż dalej i mam nadzieję, że niedługo się przeprowadzimy.

patrzyłam ostatnio na wózki i skłaniam się ku quinny buzz extra 4. Czy może słyszałyście coś na jego temat?

Dziewczyny a jak ze szkołami rodzenia? zapisałyście się już?

Caśka na bank nic złego się nie dzieje, ciąża i pogoda niestety sprzyjają takim niemiłym dolegliwościom :( ginekolog sprawdzi i najwyżej przepisze Ci globulki i będzie wszystko ok :)

do tabelki już się wpisałam.

Mag1990, co do szpitala, to mój lekarz pracuje na Inflanckiej i w Bielańskim, ale ja jednak mimo tego, jestem za św. Zofią.. tylko tam hardcore z przyjęciem może być i nawet opłacona położna nie gwarantuje przyjęcia.

Buziaki Mamusie :) :*

Co do wozka tez bylam nim bardzo zainteresowana, wizualnie mi sie podobal. Ale opinie na jego temat tragiczne... Bylam w wielu sklepach i w kazdym mi odradzali sprzedawcy.
    Nie nadaje sie na zime gondola, jest mniejsza i wykonana z cienkiego materialu, dziecku moze byc zimno, a gdy upchniemy kocyk czy kolderke to nic wiecej sie nie zmiesci i dziecku ciasno.
    Spacerowka niewygodna, dziecko nie moze sie wyspac ze wzgledu na ksztalt.
    Stelaz skrzypi po krotkim czasie uzytkowania, jest rozklekotany.
    Kola trzeba blokowac zeby dobrze sie prowadzil.
    Bardzo duzo negatywnych opinii o nim slyszalam, a szkoda placic za sam design.

nxbhnwz.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez porod na Zelaznej, mam juz umowiona prywatna polozna.
    I ta szkola rodzenia: http://beautymama.com.pl/Terminy-i-cennik.php

Ewelina
    hhojzmj.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialam dzis ten wózek u mnie na mieście i wygladal fajnie, coprawda widzialam go w wersji spacerowej. Na youtube mozesz sobie oglądnąć filmiki z udziałem tych wózków :) ja wyszukalam opinie uzytkownikow na necie i byly pozytywne

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • CookieCookie Znajoma

Wysłany: 21 lipca 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz widzę te wózki DADA, faktycznie mało opinii o nich. W porównaniu do Quinny to cena super i sam design też super. Ciekawa jestem jak z funkcjonalnością, bo to jednak najważniejsze.
    Szkoda, że nie można obejrzeć nigdzie blisko :(

Wszystkie Warszawianki, które się do tej pory wypowiedziały- Żelazna :) Mam nadzieję, że nas wszystkie przyjmą bez problemu.

ckaigywl60jihsii.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .... z rowerkowej pętelki spacerowej wróciłam... 10km po zachodzie słonka... mjut !! <3

Goplana, RewolucjaSięDzieje, Maga31 lubią tę wiadomość

• sisiiii Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki :)))

Ja też właśnie chodzę i oglądam wózki , ale wybór taki ,że ciężko się zdecydować. W sumie już sama nie wiem na co patrzeć . Dziecko w gondoli będzie max do 7 miesiąca ,jak nie krócej . Później już na spacerówkę się przechodzi . W sumie nie wiem czy lepiej ,żeby była lepsza spacerówka czy głęboki z gondolą.
    Zależy jaka zima będzie , bo nie wiadomo jak z tym wyjściem z dzidziusiem w zimie. Chciałabym jakiś lekki wózek , bo jestem malutka i muszę jakoś sobie dać z nim radę :D
    Myślałam o Tutku , Mutsy albo Peg Perego .
    Co do szkoły rodzenia , to ja myślę nad dwiema :

http://www.natalia.szkola.pl/Szkola/Zajecia.html

http://bajkowa-szkola-rodzenia.cmp.med.pl/index.php

Co do porodu , to raczej nastawiam się na cesarkę.

r5bup6u.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CookieCookie wrote:
    Pierwszy raz widzę te wózki DADA, faktycznie mało opinii o nich. W porównaniu do Quinny to cena super i sam design też super. Ciekawa jestem jak z funkcjonalnością, bo to jednak najważniejsze.
    Szkoda, że nie można obejrzeć nigdzie blisko :(

Wszystkie Warszawianki, które się do tej pory wypowiedziały- Żelazna :) Mam nadzieję, że nas wszystkie przyjmą bez problemu.

Ja też Żelazna :) Oj będzie się tam działo w poczekalni hehe :) :D

jftycms.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santocha no to sorry to ja mam taką pamięć właśnie teraz ehhh że nawet nie wiem kto o co pytał. Co do laktatora to chciałam elektryka ale kupiliśmy ręczny aventa. Po pierwsze nie wiem jak to z mlekiem będzie,po drugie ręczny zmieszczę w torbie i mogę gdzieś jechać a tamten jednak więcej miejsca zajmuje. Uznaliśmy że najwyzej kupimy drugi :-)widziałam dzisiaj przez chwilę na mieście wózek riko nano i coraz bardziej moje serce sklania się ku niemu. Muszę na żywo gdzieś wylukać.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za.wszystkie wizyty. Gratuluję dzisiejszych. Tak jak dziewczyny piszą na pewno z córcia wsio ok. Nie martw się mamuśka.
    Julek na pewno też nadrobił i wszystko z nim dobrze.

Madlen222 lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę iść w tym tygodniu na glukozę.. żeby w przyszłą środę na wizytę mieć już wyniki.. aż się stracham już czy dam radę to wypić.. i czy wynik będzie ok..

co do wózka.. to czym więcej oglądam to coraz więcej mi się podoba.. maaaaasakra!

a u nas w mieście szpital z porodówką jest jeden więc wyboru nie mam :)
    nawet chyba dobrze..

a z szkoły rodzenie chyba zrezygnuję..

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • caśka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 02:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chodze do żadnych szkol rodzenia. Wiem ze bedzie cesarka, juz to przechodzilam, nie potrzebuje :D w 1 ciazy bylam tylko 2-3 razy, nie pamietam, jak byla mowa jak wygląda cesarka, co trzeba zabrac do szpitala i jak obchodzić sie z malym cialkiem. Ale i tak to wszystko przyszlo samo :)

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 23:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badz dzielna desou, tak juz niewiele zostalo

• Ninusia Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2014, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wrote:
    Pozdrowienia ze szpitala... :(

Twardnienia i stawiania nie minęły, wczoraj przed pójściem spać zauważyłam delikatne brązowe plamienie i pojechałam na ip, przyjęli mnie od razu, przed zbadaniem... Miałam nadzieję, że zbadają i puszczą bo to naprawdę ociupinka jest i to brązowa ale jednak. Dziś będzie usg, zobaczą szyjkę czy się nie skróciła. Szczerze to mam dość... :(

desou, bidulko...będzie wszystko dobrze :) trzymamy z Juniosiem za Was kciuki :)

jmmg93c.png
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2014, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :)

u nas rozpoczyna się kolejny upalny dzień...wczoraj było tak przyjemnie, a dziś... szkoda gadać...

co do l4, ja jestem od 16 t.c., chciałam pracować min. do końca czerwca a nawet lipca, ale się nie udało, przyczyną mojego l4 była nie tylko stresująca praca, ale również (i chyba przede wszystkim) brak porozumienia i komunikacji, a często nawet chamskie odzywki współpracowniczki - uwierzcie mi, nie warto załatwiać komuś pracy!!!!
    Szefowa sama już stwierdziła, że czas najwyższy na l4, bo szkoda moich nerwów i dzidziulka zdrowia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 06:43

jmmg93c.png
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2014, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się Wam jeszcze pochwalić....
    pokoik dla Juniosia gotowy :)
    pomalowany, mebelki poskładane, ciuszki na swoim miejscu :)
    jeszcze tylko wybór łóżeczka i wózka mnie czeka ;)
    ale jestem szczęśliwa :)

Goplana, Nata, Maga31, e_v_e lubią tę wiadomość

jmmg93c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybciutko :) ja dopiero trzy ubranka mam dla malucha hehe, jakos mi nie spieszno

• Evik Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana. Zerwałam się jakos spac nie chcę myśli czarne oczyiscie krążą po głowie. Śniło mi sie że wszytsko będzie ok no ale smutno mi i to czekanie 2 tyg. Malutka tak się rozbrykała że obudziła dziś o 4 kopniaczkami:)
    Madlen powodzonka kochanie i trzymam mocno kciuki, jestem pewna że wrócisz usmięchnieta:)
    KasiaKa ja kupuje Dada ten jeansowy wózek. Poleciła nam go szwagierka jej koleżanka ma podobno jest bardzo solidny super się prowadzi i długo słuzy. A ona jak urodziła i wyszła z koleżankami na spacer które tez w tym czsie urodziły to chyba z 10 ich było i wózki testowały:)No i oglądałam na żywo i równiez jestem bardzo na TAK!:)
    Cookie jak doskonale Cię rozumiem:) My zaraz startujemy z remontem nowego mieszkanka i niby wszytsko wypisane wyliczone a juz sie boje bo to zawsze niespodzianki!Zazdroszcze ze Ty juz przy koncu:)

Madlen222 lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
‹‹ 738 739 740 741 742 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ