Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Oglądaliśmy dzisiaj z mężem wózki.Pan nam polecał baby design lupo.Fajny,wysoki,świetna amortyzacja ale niestety paskudne kolory.Z Bebetto polecał nico plus ale ja się uparłam na flavio i luca a tych oczywiście nie było.I odradził nam tako ze względu na wagę wózka i malutką gondolę.Polecał jeszcze mutsy ale nie pamiętam jaki model.I wszystko fajnie tylko jak zobaczyłam tutki,to się zakochałam.I nie wiem który wybrać
Goplana lubi tę wiadomość
-
CookieCookie wrote:Kochane,
ja na L4 więc nadrabiać będę forumowe dyskusjejestem na zwolnieniu od początku czerwca, głównie z tego powodu, że praca w korporacji nie sprzyjała moim nerwom i zdecydowanie najbardziej liczy się zdrówko Malucha. Teraz dni mijają mi na rozkoszowaniu się urokami ciąży i remontem w naszym nowym mieszkaniu... co niestety nie jest takie przyjemne jak myślałam.. nie kosztuje i nie trwa tyle ile bym chciała
ale już bliżej niż dalej i mam nadzieję, że niedługo się przeprowadzimy.
patrzyłam ostatnio na wózki i skłaniam się ku quinny buzz extra 4. Czy może słyszałyście coś na jego temat?
Dziewczyny a jak ze szkołami rodzenia? zapisałyście się już?
Caśka na bank nic złego się nie dzieje, ciąża i pogoda niestety sprzyjają takim niemiłym dolegliwościomginekolog sprawdzi i najwyżej przepisze Ci globulki i będzie wszystko ok
do tabelki już się wpisałam.
Mag1990, co do szpitala, to mój lekarz pracuje na Inflanckiej i w Bielańskim, ale ja jednak mimo tego, jestem za św. Zofią.. tylko tam hardcore z przyjęciem może być i nawet opłacona położna nie gwarantuje przyjęcia.
Buziaki Mamusie:*
Co do wozka tez bylam nim bardzo zainteresowana, wizualnie mi sie podobal. Ale opinie na jego temat tragiczne... Bylam w wielu sklepach i w kazdym mi odradzali sprzedawcy.
Nie nadaje sie na zime gondola, jest mniejsza i wykonana z cienkiego materialu, dziecku moze byc zimno, a gdy upchniemy kocyk czy kolderke to nic wiecej sie nie zmiesci i dziecku ciasno.
Spacerowka niewygodna, dziecko nie moze sie wyspac ze wzgledu na ksztalt.
Stelaz skrzypi po krotkim czasie uzytkowania, jest rozklekotany.
Kola trzeba blokowac zeby dobrze sie prowadzil.
Bardzo duzo negatywnych opinii o nim slyszalam, a szkoda placic za sam design.
-
Pierwszy raz widzę te wózki DADA, faktycznie mało opinii o nich. W porównaniu do Quinny to cena super i sam design też super. Ciekawa jestem jak z funkcjonalnością, bo to jednak najważniejsze.
Szkoda, że nie można obejrzeć nigdzie blisko
Wszystkie Warszawianki, które się do tej pory wypowiedziały- ŻelaznaMam nadzieję, że nas wszystkie przyjmą bez problemu.
-
Hej mamuśki
))
Ja też właśnie chodzę i oglądam wózki , ale wybór taki ,że ciężko się zdecydować. W sumie już sama nie wiem na co patrzeć . Dziecko w gondoli będzie max do 7 miesiąca ,jak nie krócej . Później już na spacerówkę się przechodzi . W sumie nie wiem czy lepiej ,żeby była lepsza spacerówka czy głęboki z gondolą.
Zależy jaka zima będzie , bo nie wiadomo jak z tym wyjściem z dzidziusiem w zimie. Chciałabym jakiś lekki wózek , bo jestem malutka i muszę jakoś sobie dać z nim radę
Myślałam o Tutku , Mutsy albo Peg Perego .
Co do szkoły rodzenia , to ja myślę nad dwiema :
http://www.natalia.szkola.pl/Szkola/Zajecia.html
http://bajkowa-szkola-rodzenia.cmp.med.pl/index.php
Co do porodu , to raczej nastawiam się na cesarkę.
-
CookieCookie wrote:Pierwszy raz widzę te wózki DADA, faktycznie mało opinii o nich. W porównaniu do Quinny to cena super i sam design też super. Ciekawa jestem jak z funkcjonalnością, bo to jednak najważniejsze.
Szkoda, że nie można obejrzeć nigdzie blisko
Wszystkie Warszawianki, które się do tej pory wypowiedziały- ŻelaznaMam nadzieję, że nas wszystkie przyjmą bez problemu.
Ja też ŻelaznaOj będzie się tam działo w poczekalni hehe
-
Santocha no to sorry to ja mam taką pamięć właśnie teraz ehhh że nawet nie wiem kto o co pytał. Co do laktatora to chciałam elektryka ale kupiliśmy ręczny aventa. Po pierwsze nie wiem jak to z mlekiem będzie,po drugie ręczny zmieszczę w torbie i mogę gdzieś jechać a tamten jednak więcej miejsca zajmuje. Uznaliśmy że najwyzej kupimy drugi :-)widziałam dzisiaj przez chwilę na mieście wózek riko nano i coraz bardziej moje serce sklania się ku niemu. Muszę na żywo gdzieś wylukać.
-
Muszę iść w tym tygodniu na glukozę.. żeby w przyszłą środę na wizytę mieć już wyniki.. aż się stracham już czy dam radę to wypić.. i czy wynik będzie ok..
co do wózka.. to czym więcej oglądam to coraz więcej mi się podoba.. maaaaasakra!
a u nas w mieście szpital z porodówką jest jeden więc wyboru nie mam
nawet chyba dobrze..
a z szkoły rodzenie chyba zrezygnuję.. -
Nie chodze do żadnych szkol rodzenia. Wiem ze bedzie cesarka, juz to przechodzilam, nie potrzebuje
w 1 ciazy bylam tylko 2-3 razy, nie pamietam, jak byla mowa jak wygląda cesarka, co trzeba zabrac do szpitala i jak obchodzić sie z malym cialkiem. Ale i tak to wszystko przyszlo samo
-
nick nieaktualny
-
desou wrote:Pozdrowienia ze szpitala...
Twardnienia i stawiania nie minęły, wczoraj przed pójściem spać zauważyłam delikatne brązowe plamienie i pojechałam na ip, przyjęli mnie od razu, przed zbadaniem... Miałam nadzieję, że zbadają i puszczą bo to naprawdę ociupinka jest i to brązowa ale jednak. Dziś będzie usg, zobaczą szyjkę czy się nie skróciła. Szczerze to mam dość...
desou, bidulko...będzie wszystko dobrzetrzymamy z Juniosiem za Was kciuki
-
Dzień doberek
u nas rozpoczyna się kolejny upalny dzień...wczoraj było tak przyjemnie, a dziś... szkoda gadać...
co do l4, ja jestem od 16 t.c., chciałam pracować min. do końca czerwca a nawet lipca, ale się nie udało, przyczyną mojego l4 była nie tylko stresująca praca, ale również (i chyba przede wszystkim) brak porozumienia i komunikacji, a często nawet chamskie odzywki współpracowniczki - uwierzcie mi, nie warto załatwiać komuś pracy!!!!
Szefowa sama już stwierdziła, że czas najwyższy na l4, bo szkoda moich nerwów i dzidziulka zdrowiaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 06:43
-
nick nieaktualny
-
Witam z rana. Zerwałam się jakos spac nie chcę myśli czarne oczyiscie krążą po głowie. Śniło mi sie że wszytsko będzie ok no ale smutno mi i to czekanie 2 tyg. Malutka tak się rozbrykała że obudziła dziś o 4 kopniaczkami:)
Madlen powodzonka kochanie i trzymam mocno kciuki, jestem pewna że wrócisz usmięchnieta:)
KasiaKa ja kupuje Dada ten jeansowy wózek. Poleciła nam go szwagierka jej koleżanka ma podobno jest bardzo solidny super się prowadzi i długo słuzy. A ona jak urodziła i wyszła z koleżankami na spacer które tez w tym czsie urodziły to chyba z 10 ich było i wózki testowały:)No i oglądałam na żywo i równiez jestem bardzo na TAK!
Cookie jak doskonale Cię rozumiem:) My zaraz startujemy z remontem nowego mieszkanka i niby wszytsko wypisane wyliczone a juz sie boje bo to zawsze niespodzianki!Zazdroszcze ze Ty juz przy koncu:)Madlen222 lubi tę wiadomość