X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • izia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Dziewczyny czy to prawda że dziecko przyzwyczaja się do jednego rodzaju smoczka?
    Myślałam żeby zakupić avent i lovi ale jeśli to prawda to kupię tylko avent i najwyżej tatuś dokupi po porodzie małemu inny smoczek jeśli ten mu nie spasuje..

I co wogóle myślicie o tej serii avent night time? Co uchwyt świeci w nocy?
    Myślicie że to będzie przeszkadzać dzidziulkowi?

ja też używałam dwóch ale doczytałam że lepiej jeden ten sam żeby dziecku nie zmieniać odruchów ssania, było cośtam o zgryzie itd co do aventa to ja miałam ale on strasznie odstawał od buzi, nie był przylegający tylko sterczał na boki i normalnie na początku miałam wrażenie że blokuje mu nosek bo był tak wysoko - dlatego wybralam lovi bo dopasował się ładnie do buzi - niewiem jak teraz robią aventa ale kuknijcie kształt .. co do świecących to raczej taki bajer niż funkcjonalność bo świeci na początku tylko i ledwo ledwo .. no i smoczki zawsze fajnie jest mieć przynajniej 2 sztuki bo wiadomo zawsze się gubią w najmniej oczekiwanym momencie - najlepiej korzystać z jednego a drugi mieć zawsze w stałym miejsci

u nas dalej gorączka synka ale już mniejsza - sam ibum dalej rade ale powiem szczerze że nie wiem jak czytam neta to wszyscy żeby nie dawać antybiotyku itd leczą bez a ja dałam już wczoraj i dobrze zrobiłam bo wczoraj gardło było nieżytowe tylko a dziś już takie migdałki i taki nalot na nich i nad nim i wokoło że gardło jakby farbą pomalował a migdałki to sam nalot ledwo środek miejsce na przełykanie ...

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik ja też sobie zawsze obiecuje no stress...hehe...ale ja niestety tak nie potrafię ;(mąż właśnie wrócił z pracy, zjadł flaki (nie wiem jak to świństwo można jeść, cały dom śmierdzi mokrym psem), teraz poszedł się szykować i jedziemy. Trzęsę się jak osika...masakra.

Desou może masz rację:) trzymaj się dzielnie i pisz do nas:)

relgh3714vlmssyj.png
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam ;(
    jednak przetwory z ogórków, to dla mnie za dużo przy takiej pogodzie ;( a naszykowałam sobie jeszcze 4 kg do przerobienia... jednak w ciąży potrafię sobie "umilić" życie :P wcześniej nawet do głowy mi by to nie przyszło

Mój fircyk fika sobie... uspokoiłam się, bo wczoraj chyba odpoczywał po weekendzie :)

Maga31 lubi tę wiadomość

jmmg93c.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen będzie dobrze dawaj znać koniecznie jak wrócicie z wizyty!!!! :-)

Madlen222 lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dam, dam!!! i mam nadzieję że będą to dobre wiadomości. Buziaki dziewczyny. Ja spadam. :*

relgh3714vlmssyj.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata a Pani w sklepie doradziła ci lovi? Czy to była bardziej twoja decyzja?
    Lovi są dużo ładniejsze ale jak butelki kupie z avent to boje się że smoczki z lovi nie zaakceptuje.

Evik ja właśnie tez nie wiem jak to jest a akurat robię zamówienie na allegro i chciałabym sobie zamówić smoczki bo są dużo tańsze niż w sklepie.

Izia nawet jakbym popatrzyła na kształt to z moim doświadczeniem niewiele by mi to dało :)

A ten smoczek ze świecącym uchwytem ma taką samą cenę jak pozostałe i wzór chyba najbardziej mi się podoba tylko zastanawiam się czy to nie będzie rozpraszało dzidziulka? I nie będzie oczek kierował żeby jakiegoś zeza nie dostał czy coś..

201411191762.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robię remanent w szafie, chowając rzeczy w które już nie wejdę.... czuję, że zrobi się luzu sporo.....

Maga31, Goplana lubią tę wiadomość

• Nata Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maartinka sami wybraliśmy, tzn mąż wybrał bo ja się nie mogłam zdecydować przez 15 minut, te z lovi jakoś ładniejsze wzorki mają :-) butelkę mam z aventa, chyba nie powinno się to gryźć, bo szwagierka miała butle z campola a smoczki z nuka :-) ja bym sobie odpuściła to podświetlenie, też bym się zastanawiała czy zezować nie będzie :-) a od kogo zamawiasz na allegro? zapodaj linka

rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula ja też muszę znowu zrobić przegląd szafy, bo w 80% nie chodzę...

Lavendula lubi tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa co do smoków, to ja właśnie mówię że weźmiemy może jeden taki i jeden taki w sensie że z dwóch firm, to wtedy nam ta pani powiedziała że powinno się z jednej po się dziecko przyzwyczaja i że coś tam dla zgryzu źle jak się zmienia. No cóż nie wiem na ile to prawda, ale w sumie czemu miałaby kłamać :-)

rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe madlen, pocieszasz choc sama sie martwisz o swoje maluchy, bedzie wszystko w porzadku, zobaczysz :)

• Ninusia Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen, będzie wszystko dobrze :)

Desou, a co u Ciebie?

Lavendula, ja takowy zrobiłam już jakiś czas temu... i tak jak mówisz, sporo miejsca się zrobiło, po czym dokupiłam ciążówki i wyrównało się ;)

jmmg93c.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    powiedzcie mi dziewczynki ile kosztuje położna prywatna bo mnei nastraszyli i zastanawiam sie czy brac??
    na Zelaznej 1500 zl z oficjalnego cennika, z wyjatkiem J. Kallyty, ktorej to usluga kosztuje 3000 zl.

bylam na tym rehabie, poklejona jestem na rozowo, dostalam 8 cwiczen na rozruch, lepsze smarowanie miedzy kregami i na rozluznienie miesni okololedzwiowych i mam sie pokazac za 7-10 dni.

dowiedzialam sie, ze ze zniesiona lordoza szybciej odczuwa sie bole typowo ciazowe zwiazane z poglebianiem lordozy, ale ze u mnie to musi miec zwiazek ze zniszczeniem w jakims stopniu dyskow (nie wiadomo czy juz przepuklina), i ze to mozliwe, ze dyski ulegly zniszczeniu przy znieczuleniu doledzwiowym x2.

no i dowiedzialam sie, ze nie czas na wzmacnianie miesni, mam zakaz pollezenia, w ogole doprowadzania do pozycji luku w siedzeniu (ale juz w lezeniu moge, jesli pozycja embrionalna przynosi mi ulge).

jesli ktoras ma ochote (Viviana?) moge zeskanowac cwiczenia:)

Ewelina
    hhojzmj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a, i moje dziecie dzis strasznie leniwe jest, nawet z rana nie kopalo jak zwykle, ale cwiczenia fizyczne pobudzily ja;)

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninusia wrote:

Lavendula, ja takowy robiłam już jakiś czas temu... i tak jak mówisz, sporo miejsca się zrobiło, po czym dokupiłam ciążówki i wyrównało się ;)

to już moje drugie podejście...... ;)
    Wyjęłam również rzeczy ciążowe po koleżance, które chowając w marcu/kwietniu myślałam... takie namioty??? Bez jaj.... fizycznie to nich zaczynam dorastać, psychicznie jeszcze nie.... :)

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata przesyłam linka :)
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=4222926

możliwy jest odbiór osobisty w Bielsku więc przynajmniej za przesyłkę nie płacę tylko wszystko osobiście odbiorę :)

201411191762.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiaa90 wrote:
    nata polecam ćwiczenia tej babeczki:
    http://www.cwiczenia.org/cwiczenia-dla-kobiet-w-ciazy/cwiczenia-dla-kobiet-w-ciazy/
    Też jakiś czas temu doszłam do tego, że mój tyłek wygląda już jak szafa dwudrzwiowa i trzeba coś z tym zrobić. Odkąd ćwiczę już nie miewam bóli kręgosłupa, co niestety wcześniej mi doskwierało, a teraz jak ręką odjął :)

Też lubię te ćwiczenia :) Choć w te upały ciężko się zmusić do jakiegokolwiek ruchu :/
    W niedzielę zdychałam z gorąca, ruszyłam tyłek tylko dlatego, że byliśmy zaproszeni na obiad do teściów. Okazało się, że w ich bloku winda nie działa i chcąc nie chcąc wdrapałam się na... 10 piętro! nigdy na formę nie narzekałam, przed ciażą robiłam sobie przebieżki na 7 piętro w ramach treningu przed wyjazdem w góry, ale powiem wam, że jednak teraz w 6 miesiącu to był niezły wyczyn - na 4 piętrze czułam, że siły mnie opuszczają... ale się doczołgałam i zaległam na kanapie...
    Wczoraj po południu pojechałam z mężem nad jezioro, super było wejść do wody i popływać :)
    A dziś ledwo się ruszam z tego gorąca...

Trzymam kciuki za wizyty!

oar89n73xsvk879c.png

wff2trd8302o6ogx.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dziś w planach robienie porządków w małym pokoju, by powoli zwolnić przestrzeń dla rzeczy dla dziecka, ale nic mi się nie chce... jak pomyślę ile niepotrzebnych rzeczy tam zachomikowałam, to się odechciewa to przeglądać... ;)

oar89n73xsvk879c.png

wff2trd8302o6ogx.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka jeśli to nie kłopot ja bardzo chętnie poprosze ćwiczenia, bo mam wizyte do ortopedy dopiero 04.08 a nie wiem na kiedy rehabilitacja, także już bym nieco poćwiczyła. Kochana całkiem możliwe, że u Ciebie dysk uciska na nerwy. Do tego spłycona lordoza uciska na brzuch.
    U mnie sporo sie porobiło w tym kręgosłupie, spłycona lordoza, skolioza z przemieszczeniem kręgów, półpozioma kość krzyżowa i dyskopatia, buu biorę sie za siebie co by i po porodzie mieć siłę przy Małej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 15:15

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach ten brzuszek... niby jeszcze nie aż taki duży, a jednak :p
    miska z ogórkami i wodą wylądowała na podłodze.. szlak ... :(

podziwiam Was z tymi ćwiczeniami, ja nie mam na nic siły.... o jak to dobrze, że mnie nie boli kręgosłup....
    ale mam za to nocne skurcze łydek ;( nie jest fajnie

jmmg93c.png
‹‹ 742 743 744 745 746 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ