X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • izia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Dziewczyny czy to prawda że dziecko przyzwyczaja się do jednego rodzaju smoczka?
    Myślałam żeby zakupić avent i lovi ale jeśli to prawda to kupię tylko avent i najwyżej tatuś dokupi po porodzie małemu inny smoczek jeśli ten mu nie spasuje..

I co wogóle myślicie o tej serii avent night time? Co uchwyt świeci w nocy?
    Myślicie że to będzie przeszkadzać dzidziulkowi?

ja też używałam dwóch ale doczytałam że lepiej jeden ten sam żeby dziecku nie zmieniać odruchów ssania, było cośtam o zgryzie itd co do aventa to ja miałam ale on strasznie odstawał od buzi, nie był przylegający tylko sterczał na boki i normalnie na początku miałam wrażenie że blokuje mu nosek bo był tak wysoko - dlatego wybralam lovi bo dopasował się ładnie do buzi - niewiem jak teraz robią aventa ale kuknijcie kształt .. co do świecących to raczej taki bajer niż funkcjonalność bo świeci na początku tylko i ledwo ledwo .. no i smoczki zawsze fajnie jest mieć przynajniej 2 sztuki bo wiadomo zawsze się gubią w najmniej oczekiwanym momencie - najlepiej korzystać z jednego a drugi mieć zawsze w stałym miejsci

u nas dalej gorączka synka ale już mniejsza - sam ibum dalej rade ale powiem szczerze że nie wiem jak czytam neta to wszyscy żeby nie dawać antybiotyku itd leczą bez a ja dałam już wczoraj i dobrze zrobiłam bo wczoraj gardło było nieżytowe tylko a dziś już takie migdałki i taki nalot na nich i nad nim i wokoło że gardło jakby farbą pomalował a migdałki to sam nalot ledwo środek miejsce na przełykanie ...

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik ja też sobie zawsze obiecuje no stress...hehe...ale ja niestety tak nie potrafię ;(mąż właśnie wrócił z pracy, zjadł flaki (nie wiem jak to świństwo można jeść, cały dom śmierdzi mokrym psem), teraz poszedł się szykować i jedziemy. Trzęsę się jak osika...masakra.

Desou może masz rację:) trzymaj się dzielnie i pisz do nas:)

relgh3714vlmssyj.png
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam ;(
    jednak przetwory z ogórków, to dla mnie za dużo przy takiej pogodzie ;( a naszykowałam sobie jeszcze 4 kg do przerobienia... jednak w ciąży potrafię sobie "umilić" życie :P wcześniej nawet do głowy mi by to nie przyszło

Mój fircyk fika sobie... uspokoiłam się, bo wczoraj chyba odpoczywał po weekendzie :)

Maga31 lubi tę wiadomość

jmmg93c.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen będzie dobrze dawaj znać koniecznie jak wrócicie z wizyty!!!! :-)

Madlen222 lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dam, dam!!! i mam nadzieję że będą to dobre wiadomości. Buziaki dziewczyny. Ja spadam. :*

relgh3714vlmssyj.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata a Pani w sklepie doradziła ci lovi? Czy to była bardziej twoja decyzja?
    Lovi są dużo ładniejsze ale jak butelki kupie z avent to boje się że smoczki z lovi nie zaakceptuje.

Evik ja właśnie tez nie wiem jak to jest a akurat robię zamówienie na allegro i chciałabym sobie zamówić smoczki bo są dużo tańsze niż w sklepie.

Izia nawet jakbym popatrzyła na kształt to z moim doświadczeniem niewiele by mi to dało :)

A ten smoczek ze świecącym uchwytem ma taką samą cenę jak pozostałe i wzór chyba najbardziej mi się podoba tylko zastanawiam się czy to nie będzie rozpraszało dzidziulka? I nie będzie oczek kierował żeby jakiegoś zeza nie dostał czy coś..

201411191762.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robię remanent w szafie, chowając rzeczy w które już nie wejdę.... czuję, że zrobi się luzu sporo.....

Maga31, Goplana lubią tę wiadomość

• Nata Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maartinka sami wybraliśmy, tzn mąż wybrał bo ja się nie mogłam zdecydować przez 15 minut, te z lovi jakoś ładniejsze wzorki mają :-) butelkę mam z aventa, chyba nie powinno się to gryźć, bo szwagierka miała butle z campola a smoczki z nuka :-) ja bym sobie odpuściła to podświetlenie, też bym się zastanawiała czy zezować nie będzie :-) a od kogo zamawiasz na allegro? zapodaj linka

rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula ja też muszę znowu zrobić przegląd szafy, bo w 80% nie chodzę...

Lavendula lubi tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa co do smoków, to ja właśnie mówię że weźmiemy może jeden taki i jeden taki w sensie że z dwóch firm, to wtedy nam ta pani powiedziała że powinno się z jednej po się dziecko przyzwyczaja i że coś tam dla zgryzu źle jak się zmienia. No cóż nie wiem na ile to prawda, ale w sumie czemu miałaby kłamać :-)

rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe madlen, pocieszasz choc sama sie martwisz o swoje maluchy, bedzie wszystko w porzadku, zobaczysz :)

• Ninusia Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen, będzie wszystko dobrze :)

Desou, a co u Ciebie?

Lavendula, ja takowy zrobiłam już jakiś czas temu... i tak jak mówisz, sporo miejsca się zrobiło, po czym dokupiłam ciążówki i wyrównało się ;)

jmmg93c.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    powiedzcie mi dziewczynki ile kosztuje położna prywatna bo mnei nastraszyli i zastanawiam sie czy brac??
    na Zelaznej 1500 zl z oficjalnego cennika, z wyjatkiem J. Kallyty, ktorej to usluga kosztuje 3000 zl.

bylam na tym rehabie, poklejona jestem na rozowo, dostalam 8 cwiczen na rozruch, lepsze smarowanie miedzy kregami i na rozluznienie miesni okololedzwiowych i mam sie pokazac za 7-10 dni.

dowiedzialam sie, ze ze zniesiona lordoza szybciej odczuwa sie bole typowo ciazowe zwiazane z poglebianiem lordozy, ale ze u mnie to musi miec zwiazek ze zniszczeniem w jakims stopniu dyskow (nie wiadomo czy juz przepuklina), i ze to mozliwe, ze dyski ulegly zniszczeniu przy znieczuleniu doledzwiowym x2.

no i dowiedzialam sie, ze nie czas na wzmacnianie miesni, mam zakaz pollezenia, w ogole doprowadzania do pozycji luku w siedzeniu (ale juz w lezeniu moge, jesli pozycja embrionalna przynosi mi ulge).

jesli ktoras ma ochote (Viviana?) moge zeskanowac cwiczenia:)

Ewelina
    hhojzmj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a, i moje dziecie dzis strasznie leniwe jest, nawet z rana nie kopalo jak zwykle, ale cwiczenia fizyczne pobudzily ja;)

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninusia wrote:

Lavendula, ja takowy robiłam już jakiś czas temu... i tak jak mówisz, sporo miejsca się zrobiło, po czym dokupiłam ciążówki i wyrównało się ;)

to już moje drugie podejście...... ;)
    Wyjęłam również rzeczy ciążowe po koleżance, które chowając w marcu/kwietniu myślałam... takie namioty??? Bez jaj.... fizycznie to nich zaczynam dorastać, psychicznie jeszcze nie.... :)

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata przesyłam linka :)
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=4222926

możliwy jest odbiór osobisty w Bielsku więc przynajmniej za przesyłkę nie płacę tylko wszystko osobiście odbiorę :)

201411191762.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiaa90 wrote:
    nata polecam ćwiczenia tej babeczki:
    http://www.cwiczenia.org/cwiczenia-dla-kobiet-w-ciazy/cwiczenia-dla-kobiet-w-ciazy/
    Też jakiś czas temu doszłam do tego, że mój tyłek wygląda już jak szafa dwudrzwiowa i trzeba coś z tym zrobić. Odkąd ćwiczę już nie miewam bóli kręgosłupa, co niestety wcześniej mi doskwierało, a teraz jak ręką odjął :)

Też lubię te ćwiczenia :) Choć w te upały ciężko się zmusić do jakiegokolwiek ruchu :/
    W niedzielę zdychałam z gorąca, ruszyłam tyłek tylko dlatego, że byliśmy zaproszeni na obiad do teściów. Okazało się, że w ich bloku winda nie działa i chcąc nie chcąc wdrapałam się na... 10 piętro! nigdy na formę nie narzekałam, przed ciażą robiłam sobie przebieżki na 7 piętro w ramach treningu przed wyjazdem w góry, ale powiem wam, że jednak teraz w 6 miesiącu to był niezły wyczyn - na 4 piętrze czułam, że siły mnie opuszczają... ale się doczołgałam i zaległam na kanapie...
    Wczoraj po południu pojechałam z mężem nad jezioro, super było wejść do wody i popływać :)
    A dziś ledwo się ruszam z tego gorąca...

Trzymam kciuki za wizyty!

oar89n73xsvk879c.png

wff2trd8302o6ogx.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dziś w planach robienie porządków w małym pokoju, by powoli zwolnić przestrzeń dla rzeczy dla dziecka, ale nic mi się nie chce... jak pomyślę ile niepotrzebnych rzeczy tam zachomikowałam, to się odechciewa to przeglądać... ;)

oar89n73xsvk879c.png

wff2trd8302o6ogx.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka jeśli to nie kłopot ja bardzo chętnie poprosze ćwiczenia, bo mam wizyte do ortopedy dopiero 04.08 a nie wiem na kiedy rehabilitacja, także już bym nieco poćwiczyła. Kochana całkiem możliwe, że u Ciebie dysk uciska na nerwy. Do tego spłycona lordoza uciska na brzuch.
    U mnie sporo sie porobiło w tym kręgosłupie, spłycona lordoza, skolioza z przemieszczeniem kręgów, półpozioma kość krzyżowa i dyskopatia, buu biorę sie za siebie co by i po porodzie mieć siłę przy Małej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 15:15

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach ten brzuszek... niby jeszcze nie aż taki duży, a jednak :p
    miska z ogórkami i wodą wylądowała na podłodze.. szlak ... :(

podziwiam Was z tymi ćwiczeniami, ja nie mam na nic siły.... o jak to dobrze, że mnie nie boli kręgosłup....
    ale mam za to nocne skurcze łydek ;( nie jest fajnie

jmmg93c.png
‹‹ 742 743 744 745 746 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ