X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie mdli cały dzień.. ale to raczej z nerwów

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    a mnie mdli cały dzień.. ale to raczej z nerwów

Kochana,bedzie dobrze,nie denerwuj sie na zapas!!!! Tez tak mam,ale to nic nie da,a moze zaszkodzic

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    To bez sensu,gin mowil,ze mam zrobic zeby porownac z tamtym wynikiem,ale moze szkoda kasy wtedy...za tydz to na usg moze bedzie widac zarodek
    Tez bym zaczekala , bo pokuja cię ,najesz sie stresów a usg i tak pokaże najwiecej . dlatego teraz ja czekam z wizyta do początku 7 tygodnia ,żeby sie nie stresowac widokiem samego pęcherzyka :) Nam nadzieje ze tym razem sie nie zawiodę :) Chyba bym nie przeżyła tego zabiegu drugi raz :/

gg64l6d8uplrbvce.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak już mam niestety, za dużo myśli niestety..

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Tez bym zaczekala , bo pokuja cię ,najesz sie stresów a usg i tak pokaże najwiecej . dlatego teraz ja czekam z wizyta do początku 7 tygodnia ,żeby sie nie stresowac widokiem samego pęcherzyka :) Nam nadzieje ze tym razem sie nie zawiodę :) Chyba bym nie przeżyła tego zabiegu drugi raz :/

Bedzie dobrze,ale mi mowil,ze 4 tydzien...hmm,to za tydz znow moze nie byc widac
    Tuuuule Cie mocno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 14:16

• alka89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    Bedzie dobrze,ale mi mowil,ze 4 tydzien...hmm,to za tydz znow moze nie byc widac
    Tuuuule Cie mocno

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa wrote:
    Muszę, no muszę, się pochwalić! Dziś rano byłam na wizycie i na usg widać było pulsujące serducho! Wreszcie, a tak się martwiłam bo w piątek jeszcze nic nie było widać i plamienia miałam. Ale teraz już jestem dobrej myśli.

SUPER SUPER SUPER - bezcenne przeżycie !! <3

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka ja np toxo przechodziłam i musiałam trzy razy co 2 tygonie w klinice chrób zakaźnych odzwierzęcych badać toxo i wyszło ,że ok :) a ile wypłakałam o ludzie...

dziewczyny super wieści po wizytach, a KasiaKa Tobie gratuluje bardzo serducha ja swoje jutro zobaczę :) w końcu... :P

sylvi nie krakaj wszystko będzie dobrze ;** trzymamy kciukasy :)

A my po obiadku już... :)

alka89 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak,wyczytalam,ze puste jajo zdarza sie tylko raz,wiec spokojnie. moj gin tez mowil,ze tj bardzo zadko,ze dwa razy

• alka89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    alka ja np toxo przechodziłam i musiałam trzy razy co 2 tygonie w klinice chrób zakaźnych odzwierzęcych badać toxo i wyszło ,że ok :) a ile wypłakałam o ludzie...

dziewczyny super wieści po wizytach, a KasiaKa Tobie gratuluje bardzo serducha ja swoje jutro zobaczę :) w końcu... :P

sylvi nie krakaj wszystko będzie dobrze ;** trzymamy kciukasy :)

A my po obiadku już... :)

toxo u mnie ok,tylko ta mega...czy cos tam

• alka89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale przeciez jak wykryja wczesnie to chyba mozna jakos z tym sobie poradzic zeby nic dzidzi nie bylo

• Aga89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa wrote:
    Muszę, no muszę, się pochwalić! Dziś rano byłam na wizycie i na usg widać było pulsujące serducho! Wreszcie, a tak się martwiłam bo w piątek jeszcze nic nie było widać i plamienia miałam. Ale teraz już jestem dobrej myśli.

a który dzień po owulacji jestes?

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczac od ost @ to ponad 5 tydzien,tak samo beta,a gin mowi,ze 4

• Paju Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Dziewczyny a w jakim wieku jestescie ?
    Ja 20 lat mam, może w 21 urodzinki bedę rodzić :)

Ja mam 22 w listopadzie (11) będę miała 23 :))

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvi nie martw się na zapas, niedługo wizyta trzymam za Ciebie kciuki.

Kocie Oczy mam całą nutellę, moge oddać chętnie, bo mnie w ogóle na slodkie nie ciągnie, a ja słodkie uwielbiam.

Dziewczyny bądźcie dobrej myśli, jest cięzko, ja też sobie nieźle strachu narobiłam, a wszystko na dobrej drodze. Wiem, że wszystkie zobaczymy serduszko i dotrwamy do listopada, bo fajne mamuśki tu się zebrały :)

KUNIAK lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy wrote:
    Ja od 3 nad ranem słuchałam śpiewu ptaków za oknem.. Pięknie było :) Później udało mi się jeszcze przysnąć na chwilkę.
    Za niespełna tydzień stuknie mi 29 lat i to będzie moje 1 dziecko. Staraliśmy się równy rok (ja mam PCO) w międzyczasie były dwie nieudane IUI. Wczoraj miałam straszną ochotę na rafaello, oczywiście małż stanął na wysokości zadania, jednak po zjedzeniu jednej kulki stwierdziłam, że to jednak nie to. Dziś pójdą w ruch krokiety z barszczykiem na śniadanie, ale jeszcze chwilkę muszę poczekać bo po euthyroxie 30min trzeba.
    Podliczyłam też badania, które trzeba do 10tc zrobić (ale doktor powiedział, że czekamy aż będzie serduszko) i bez 1zł jak w morde strzelił praktycznie 300zł :/ :/ Myślę czy się nie zapisać jednak gdzieś na NFZ i nie wziąć skierowania na badania, może chociaż jakąś część, chociaż parę osób mi mówiło, że też coś tam się płaci. Macie jakieś doświadczenie w tym temacie?

Ja teraz sie zapisałam do gin na NFZ żeby właśnie badania mieć za darmo :)
    Bo szkoda wydawać mi pieniądze skoro mam prawo do darmowych..

Niestety na wizyte się długooo czeka!
    Ja mam za 2 tyg. (wczoraj sie umawiałam osobiscie)i to tylko dlatego bo się nie przyznałam, że byłam już u lekarza :P
    W poniedziałek dzwoniłam, się przyznałam i baba mi tak powiedziała, że zrozumiałam jakbym już sobie miała cały czas chodzić prywatnie.

a lekarz ten sam co i prywatnie go odwiedzam :)

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Paju Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    Mysz ja Ci powiem że powinnaś się cieszyć z tego co masz. Mój też wyjeżdżał za granicę więc wiem jak to jest. Powinnaś się cieszyć że kiedyś będzie was stać na budowę domu bo ja mogę tylko o tym pomarzyć i wiele bym dała za to żeby mój miał taką pracę, ale niestety życie ułożyło się inaczej. Nie można wiecznie narzekać, trzeba czerpać radość z życia. My mamy teraz ciężką sytuację bo starcza nam na styk z miesiąca na miesiąc, nawet nie mamy jak odłożyć. Ale mimo wszystko cieszę się każdą chwilą. Najprawdopodobniej będziemy musieli też wrócić do rodziców na jakiś czas jak dzidzia się pojawi. Oczywiście martwię się tym, jak damy sobie radę, ale wiem że damy. Nie mam do niego ani do siebie pretensji o nic. Cieszę się że mam męża który dba o mnie jak tylko może i robi wszystko w miarę możliwości żebyśmy dawali sobie radę. Twój mąż też o Ciebie dba, powinnaś się cieszyć że masz takiego męża. Ja zawsze sobie powtarzam że mogło być gorzej i mimo wszystko co dzień mam siłę na uśmiech dla mojego męża.

Zgadzam sie z Tobą..
    Mój pracuje 7-16 i ma z tego mało co.. żyjemy od 10 do 10 i tylko się zastanawiam jak to rozegramy później.. a u nas w mieście jest takie bezrobocie, że zmienić pracę na lepszą graniczy z cudem..

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • izia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super macie że tak blisko do zobaczenia serduszka - ja mam wizytę dopiero 7dmego to jeszcze 2,5 tygodnia.. wieki czasu

a tak z innej beczki to czy któraś z was starała się o konkretną płeć? wiem że jedni to uważają za fanaberie itd ale ciekawa jestem czy któraś stosowała jakieś mniej lub bardziej sensowne metody na określoną płeć?

my staraliśmy się o dziewczynkę - owszem jak będzie chłopak to nie będzie tragedii czy załamania - ale będę mieć sumienie czyste że zrobiliśmy co mogliśmy i widać dany nam był drugi synek .. tak mnie ten temat naszedł bo bylam sobie kupić majtki (apropo dziewczyny polecam takie bezszowe cięte laserowo coś wspaniałego, mega wygodne i wogóle ich nie widać pod ubraniem a nie trzeba się męczyć ze stringami ;)) i nie mogłam się oprzeć nie przejść działu dla dzieci i oczywiście kusiły różowe body, śpiochy i pajace ale się powstrzymałam żeby się nie nakręcać ale jakieś musiałam i kupiłam żółte :p i taak patrze na nie teraz i dopiero jak się tak realnie widzi to to się staje takie prawdziwe i dociera do mózgu :)) w poprzedniej ciąży powiedziałam mężowi o niej dając mu body z napisem kocham tatusia - body niebieskie( bo tylko te były rozmiar 56) ii nawet się trafiło i potem synek je nosił :) wiem że to wcześnie itd ale na litość chciałabym się cieszyć tą ciążą, każdym dniem, nie wiem czy kiedyś będzie jakaś trzecia ciąża więc chciałabym się nie przejmować ciągle (w pierwszej to żyłam od wizyty u lekarza, po było kilka dni ok a potem znów wracał stres aż do następnej) teraz sobie obiecałam więcej luzu i pozytywnego myślenia

Goplana lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku powiem Wam że dziś to mi apetyt tak dopisuje... od rana nic innego bym nie robiła tylko jadła i jadła :P a brzuch coraz to większy (i to nie ze względu na ciąże :D ) ja to chyba nie długo bede musiała zainwestowac w takie spodnie dla cięzarnych z wysokim stanem bo już teraz jak siedze w pracy to mi ugniatają brzuch (a nawet pasek poluzowałam). Do tego mam kolczyk w pępku i też mi go ugniata że az boli ...

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    a który dzień po owulacji jestes?
    Według kalendarzyka na ovufriend od pierwszego dnia przewidywanej owulacji to dziś jest 33 dzień.

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ