Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny ja jestem jakaś dziwna ale ja jeszcze w życiu nie wypiłam kubka kawy.. mam niskie ciśnienie i czasem aż się prosi ale po prostu nie cierpię jej smaku i zapachu .. :p także jak piszecie o kawie to odrazu mnie mdli i póki co tak zostało
Viviana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Viviana wrote:Ja po wizycie, ale sobie strachu narobiłam, gin mówi, że jestem nadwrażliwa mamuśka.
Ja chodzę prywatnie, do gina mam blisko i przyjmie mnie nawet w niedziele i w nocy, jest pod telefonem i ma w gabinecie dobre usg, wszystko to kosztuje, wiem, ale co poradzić. Na NFZ kolejki, wizyta max. 15 minut, jak odhaczanie, a lekarz z nfz już na telefon nie jest.
Dziewczyny widziałam pęcherzyk ciążowy z żółtkowym i mega małą kropeczkę na powiększeniu, gin się śmiał, że gdybym wytrzymała kilka dni to byłoby lepiej widać.
Szczypanie i ciągnięcie to rozciąganie macicy, wszystko ok, gin oglądał i mówił, że za bardzo zestresowana jestem i żebym się cieszyła ciążą. Oczywiście to pierwsza ciąża więc nie wiedziałam, że tak ma być.
Gratulacje:) masz zdjęcie? Pochwal nam się
Viviana lubi tę wiadomość
-
Viviana wrote:Aga jestem 22 dpo.
Czarna - rozpuszczalna w tak małej ilości albo z mlekiem to nie tragedia, po prostu pij filiżankę a nie duży kubek.
szklaneczkę piję rano, a potem już tylko zbożowa -
Wrocilam,gin potwierdzil ciaze,ale mam wrocic za tydzien zeby zobaczyc czy plod sie prawidlowo rozwija. Robilam toksoplazmoze dwa rodzaje i dwa rodz cytomegalii,ta cyto..wyszla zle i musze zrobic awidnosc cmv ig6 ,ale nie wiem co to jest ,wyczytalam ,ze jak dziecko bedzie tym zarazone to beda wady plodu takie jak np maloglowie...jak ktos cos wie na ten temat to prosze napisac. Jutro zrobie badanie,ale do srody musze czekac na wizyte.Aha no i bete musze jeszcze raz zrobic zeby wiedziec czy plod sie rozwija.
Aha no i gin mowil ,ze pecherzyk ma 10 mm i ze tj 4 tydzienFidelissa lubi tę wiadomość
Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
nick nieaktualny
-
a co ci dokładnie wyszło w tej cytomegali? pewnie przechorowałaś ją tylko niedawno i chce sprawdzić czy teraz już nie ma - ale najważniejsze to jest wiedzieć o tym bo wtedy coś można z tym zrobić - w dzisiejszych czasach dają leki itd więc niczym się nie martw -to co czytasz to zapewne skutki jak kobieta nie wie i nie leczy - tak samo jak tokso
-
izia wrote:a co ci dokładnie wyszło w tej cytomegali? pewnie przechorowałaś ją tylko niedawno i chce sprawdzić czy teraz już nie ma - ale najważniejsze to jest wiedzieć o tym bo wtedy coś można z tym zrobić - w dzisiejszych czasach dają leki itd więc niczym się nie martw -to co czytasz to zapewne skutki jak kobieta nie wie i nie leczy - tak samo jak tokso
Nie mam akurat wynikow przy sobie,ale wiem ,ze podwyzszone cos tam polozna mowila,ze jak plod sie zarazi to dzieci rodza sie z maloglowiem albo mozna poronic...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 13:21
A jestes pewna,ze mozna jakos zaradzic zeby dzieciatko tego nie mialo? no i mam wrocic za tydz bo gin jeszcze wspominal,ze duzo jaj jest pustych..,ale jak zrobie bete to chyba bede wiedziala mniej wiecej czy dobrze wzrasta,co?Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
To ważne który wynik wyszedł dodatni a który ujemny. Np przy toksoplazmozie: jeśli IgG dodatni - to już chorowałaś, a IGm ujemny to znaczy, że teraz nie jesteś zarażona. IGg ujemny - nie chorowałaś, IGm dodatni tzn. że chorujesz teraz, Analogicznie przy cytomegalii.
Ogólnie, najważniejsze jest to czy teraz chorujesz na toksoplazmozę i cytomegalię i o to zapytaj.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 13:27
-
izia wrote:dziewczyny ja jestem jakaś dziwna ale ja jeszcze w życiu nie wypiłam kubka kawy.. mam niskie ciśnienie i czasem aż się prosi ale po prostu nie cierpię jej smaku i zapachu .. :p także jak piszecie o kawie to odrazu mnie mdli i póki co tak zostało
-
Monique wrote:To ważne który wynik wyszedł dodatni a który ujemny. Np przy toksoplazmozie: jeśli IgG dodatni - to już chorowałaś, a IGm ujemny to znaczy, że teraz nie jesteś zarażona. IGg ujemny - nie chorowałaś, IGm dodatni tzn. że chorujesz teraz, Analogicznie przy cytomegalii.
Nie wiem bo gin zatrzymal wyniki,ale moze jutro je wezme wtedy...toxo chyba ok,ale cytomeg podwyzszona ,ale nie wiem dokladnie.Jutro mam zrobic awidnoscWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 13:28
alka89 wrote:A jestes pewna,ze mozna jakos zaradzic zeby dzieciatko tego nie mialo? no i mam wrocic za tydz bo gin jeszcze wspominal,ze duzo jaj jest pustych..,ale jak zrobie bete to chyba bede wiedziala mniej wiecej czy dobrze wzrasta,co?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 13:47
-
musiało ci wyjść gdzieś na granicy - bo jakby wyszło że jesteś chora teraz to by ci odrazu powiedział więc musiał być wynik taki że byłaś chora ale nie dawno i chce sprawdzić jak dawno i czy teraz napewno nie ma - byłaś ostatnio chora coś a'la grypa czy coś takiego? bo takie objawy daje cytomegalia że często się ją myli z jakąś wirusówką czy grypą
-
izia wrote:musiało ci wyjść gdzieś na granicy - bo jakby wyszło że jesteś chora teraz to by ci odrazu powiedział więc musiał być wynik taki że byłaś chora ale nie dawno i chce sprawdzić jak dawno i czy teraz napewno nie ma - byłaś ostatnio chora coś a'la grypa czy coś takiego? bo takie objawy daje cytomegalia że często się ją myli z jakąś wirusówką czy grypą
tak od ponad tyg mam katarTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.