X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka ale w ciąży wyszły wyniki ,że przechodziłam to miałam robione trzy powtórki w klinice chorób zakaźnych :P i wyszło, że ni mam :)

izia ja tylko i wyłącznie w dzień owu więc chłopak na stówke i tak też czuję :)

Aga ja kolczyka wyciągałam hmm w 4 miesiącu i założyłam z trzy miesiące po porodzie i dziurka wcale nie zarosła :D

Rewolucja i ja też już nie mogę wciągnąć brzucholka :P hehe

Cześka skoro beta ok to może po prostu za wcześnie na zarodeczek jeszcze było.? Nie martw się za tydzień się okaże :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju wrote:
    Zgadzam sie z Tobą..
    Mój pracuje 7-16 i ma z tego mało co.. żyjemy od 10 do 10 i tylko się zastanawiam jak to rozegramy później.. a u nas w mieście jest takie bezrobocie, że zmienić pracę na lepszą graniczy z cudem..

U mnie to samo. On i tak zarabia nieco więcej niż najniższą krajową więc to i tak cud. U nas nawet znaleźć pracę graniczy z cudem ja ponad pół roku szukałam i nic...

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Jejku powiem Wam że dziś to mi apetyt tak dopisuje... od rana nic innego bym nie robiła tylko jadła i jadła :P a brzuch coraz to większy (i to nie ze względu na ciąże :D ) ja to chyba nie długo bede musiała zainwestowac w takie spodnie dla cięzarnych z wysokim stanem bo już teraz jak siedze w pracy to mi ugniatają brzuch (a nawet pasek poluzowałam). Do tego mam kolczyk w pępku i też mi go ugniata że az boli ...

A ja kolczyk wyciągnęłam :) w sumie nie wiem czemu jakoś tak poczułam że powinnam go wyjąć. Słyszałam historię jak to się jakiejś dziewczynie w ciąży dziurka rozerwała fuu

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jestem po
    pęcherzyk jest tam gdzie być powinie, ale jest bardzo malutki jak na swój "wiek" bo tylko 3 mm, za to mam dużą torbiel na lewym jajniku
    spojrzał na bety powiedział że mam iść jutro i zobaczyć jaki będzie przyrost, jeśli będzie rosło prawidłowo to dobrze jeśli w ogóle coś urośnie to mam się zgłosić w przyszłym tygodniu ale najprawdopodobniej to puste jajo płodowe i w niedługim czasie może dojść do poronienia. w każdym bądź razie trzeba czekać

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    i jestem po
    pęcherzyk jest tam gdzie być powinie, ale jest bardzo malutki jak na swój "wiek" bo tylko 3 mm, za to mam dużą torbiel na lewym jajniku
    spojrzał na bety powiedział że mam iść jutro i zobaczyć jaki będzie przyrost, jeśli będzie rosło prawidłowo to dobrze jeśli w ogóle coś urośnie to mam się zgłosić w przyszłym tygodniu ale najprawdopodobniej to puste jajo płodowe i w niedługim czasie może dojść do poronienia. w każdym bądź razie trzeba czekać
    Sylvi zrób ta Bete koniecznie !i potem ja powtórz po 48 godzinach, jeszcze jest nadzieja. Zreszta nadzieja jest zawsze , ja leżałam w szpitalu z dziewczyna która tak jak ja miała skierowanie na zabieg , a na ostatnim kontrolnym usg przed podaniem znieczulenia usłyszeli serduszko !

Lavendula, Fidelissa lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jaaaa. masakra. nieźle
    no zobaczymy jak będzie chociaż o te 40% przyrost to jest szansa

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    i jestem po

Trzymaj się - życzę pięknej bety, trzymam kciuki !! <3

• KocieOczy Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvi spokojnie. Ja tydzień temu miałam usg i też prawie nic nie było jakiś pęcherzyk ale nawet nie mierzył, wtedy był 7tydzień wg OM ale lekarz powiedział, że maksymalnie może być 4tc i że czekamy. Następnego dnia wylądowałam w szpitalu. Później pęcherzyk miał 10mm a po dwóch dniach 11mm (więc chyba trochę wolno rośnie).. czekamy co będzie, ale trzeba być dobrej myśli! Zrób betę, ciąża może być młodsza zależy kiedy była owulacja i kiedy się zagnieździła fasolka - a z tym też przecież różnie. Kciukam za Was mocno!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 17:21

Fidelissa lubi tę wiadomość

goOlp2.png NJmJp2.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za wsparcie :*

co mnie jeszcze pociesza to fakt że ciąża jest w prawidłowym miejscu więc nawet jakby nie wyszło to jest mniejsze prawdopodobieństwo pustego jaja w przyszłych ciążach

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześka wrote:
    Cześć dziewczyny, muszę się trochę pożalić bo strasznie mi ciężko i smutno. Wczoraj trafiłam na IP z plamieniem zostałam przyjęta i pozostawiona na noc, dostałam duphaston (który i tak biorę od początku ciąży ), dziś miałam badanie i usg. Lekarz powiedział,że to nie krwawienie tylko "jakaś" wydzielina z szyjki a na usg stwierdził, że nie widać zarodka i zasugerował, że to chyba tzw. puste jajo płodowe mam zrobić usg w przyszłym tygodniu żeby się upewnić. Jestem załamana jeśli po raz 3 będę miała iść na łyżeczkowanie to chyba sobie w łeb strzelę :(. Najdziwniejsze jest to ,że beta do wczoraj przyrasta prawidłowo ale kiedy powiedziałam to doktorowi to stwierdził "no przecież w ciąży Pani jest". Już nic nie wiem...

Wtrace sie :-) nie wiem co to za lekarz ale w 5tc stawiac takie diagnozy?! Na zarodek czeka sie nieraz do 9tc poniewaz ciaza moze byc mlodsza.. nie denerwuj sie tylko poczekaj spokojnie :-)
    Pozdrawiam was listopadowki idziecie ze stronami jak szalone ;-)

• alka89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    i jestem po

u mnie przeciez tez tylko pecherzyk jest,spokojnie,choc wiem co czujesz bo umnie tez placz...w dodatku mam tak brzuch zbolaly,ze nie moge siku zrobic,tak boli. Ja nie robie chyba bety bo 3 razy trzeba zrobic ...

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie kolejna beta będzie wyznacznikiem dobrych czy złych wieści

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ryk wczoraj był oj był, nie mogłam się uspokoić, biedny narzeczony nie wiedział co zrobić

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okti89 ja byłam u lekarza w 5 tyg i 2 dniu, niestety jeszcze wtedy nie było widać zarodka, tylko pęcherzyk 9,2 mm. Mam wielką nadzieję, że teraz zobaczę fasolkę i usłyszę serduszko.
    Życzę Ci żebyś już teraz zobaczyła i nie musiała się stresować.

Ja mam 26 lat, rocznikowo 27. Ślub wzięłam gdy miałam 24 lata, postanowiliśmy jeszcze nie spieszyć się z dziećmi, ale nagle nas olśniło (oboje, na weselu kuzynki), że chcielibyśmy już mieć bobaska. Starania trwały rok i wiedziałam, że nie będzie aż tak łatwo, bo wykryto u mnie wcześniej PCO.
    A teraz chciałabym żeby tylko fasolka rosła zdrowo.

Co do moich objawów, to czuję się jakbym była na wielkim kacu, ciągle bym spała, wciąż mi się wszystkim odbija, na szczęście przytulanek z kibelkiem nie było :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 17:42

mada_lena, Fidelissa lubią tę wiadomość

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie jak duzy moze byc ten pecherzyk zanim bd zarodek

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi trzymam kciuki, będzie dobrze ;*

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobnie jak wy byłam w 5t3d i tez był pęcherzyk 12mm. U jednej widać szybciej u innej pozniej.
    Z innej beczki dziewczyny mam taka zaj...ta zgage:| az sie odechciewa wszystkiego
    znacie jakieś sposoby poza migdalami i ciepłym mlekiem bo to nie działa;(

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    a wiecie jak duzy moze byc ten pecherzyk zanim bd zarodek

Czytalam, ze jeśli w pęcherzyku powyżej 20mm brak zarodka i pecherzyka żółtkowego to wtedy można podejrzewać puste.....
    Znajdę linka to podesle

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myslicie ze mozna jesc kurki? W knajpie maja taka przystawke szaleje za nia. Torcik z kurkami. To nic innego jak zwykle placki ziemnaczanem przekladane sosem z kurkami. Tal mi sie to teraz marzy :-)

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Czytalam, ze jeśli w pęcherzyku powyżej 20mm brak zarodka i pecherzyka żółtkowego to wtedy można podejrzewać puste.....
    Znajdę linka to podesle

ok ,ja mam 10 mm

mada_lena lubi tę wiadomość

‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ