Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
alka ale w ciąży wyszły wyniki ,że przechodziłam to miałam robione trzy powtórki w klinice chorób zakaźnych i wyszło, że ni mam
izia ja tylko i wyłącznie w dzień owu więc chłopak na stówke i tak też czuję
Aga ja kolczyka wyciągałam hmm w 4 miesiącu i założyłam z trzy miesiące po porodzie i dziurka wcale nie zarosła
Rewolucja i ja też już nie mogę wciągnąć brzucholka hehe
Cześka skoro beta ok to może po prostu za wcześnie na zarodeczek jeszcze było.? Nie martw się za tydzień się okażeLivia
Nela
Marcel
-
Paju wrote:Zgadzam sie z Tobą..
Mój pracuje 7-16 i ma z tego mało co.. żyjemy od 10 do 10 i tylko się zastanawiam jak to rozegramy później.. a u nas w mieście jest takie bezrobocie, że zmienić pracę na lepszą graniczy z cudem..
U mnie to samo. On i tak zarabia nieco więcej niż najniższą krajową więc to i tak cud. U nas nawet znaleźć pracę graniczy z cudem ja ponad pół roku szukałam i nic... -
Aga89 wrote:Jejku powiem Wam że dziś to mi apetyt tak dopisuje... od rana nic innego bym nie robiła tylko jadła i jadła a brzuch coraz to większy (i to nie ze względu na ciąże ) ja to chyba nie długo bede musiała zainwestowac w takie spodnie dla cięzarnych z wysokim stanem bo już teraz jak siedze w pracy to mi ugniatają brzuch (a nawet pasek poluzowałam). Do tego mam kolczyk w pępku i też mi go ugniata że az boli ...
A ja kolczyk wyciągnęłam w sumie nie wiem czemu jakoś tak poczułam że powinnam go wyjąć. Słyszałam historię jak to się jakiejś dziewczynie w ciąży dziurka rozerwała fuu -
i jestem po
pęcherzyk jest tam gdzie być powinie, ale jest bardzo malutki jak na swój "wiek" bo tylko 3 mm, za to mam dużą torbiel na lewym jajniku
spojrzał na bety powiedział że mam iść jutro i zobaczyć jaki będzie przyrost, jeśli będzie rosło prawidłowo to dobrze jeśli w ogóle coś urośnie to mam się zgłosić w przyszłym tygodniu ale najprawdopodobniej to puste jajo płodowe i w niedługim czasie może dojść do poronienia. w każdym bądź razie trzeba czekać -
sylvi wrote:i jestem po
pęcherzyk jest tam gdzie być powinie, ale jest bardzo malutki jak na swój "wiek" bo tylko 3 mm, za to mam dużą torbiel na lewym jajniku
spojrzał na bety powiedział że mam iść jutro i zobaczyć jaki będzie przyrost, jeśli będzie rosło prawidłowo to dobrze jeśli w ogóle coś urośnie to mam się zgłosić w przyszłym tygodniu ale najprawdopodobniej to puste jajo płodowe i w niedługim czasie może dojść do poronienia. w każdym bądź razie trzeba czekaćLavendula, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
spojrzał na bety powiedział że mam iść jutro i zobaczyć jaki będzie przyrost, jeśli będzie rosło prawidłowo to dobrze jeśli w ogóle coś urośnie to mam się zgłosić w przyszłym tygodniu ale najprawdopodobniej to puste jajo płodowe i w niedługim czasie może dojść do poronienia. w każdym bądź razie trzeba czekać
Trzymaj się - życzę pięknej bety, trzymam kciuki !!
-
Sylvi spokojnie. Ja tydzień temu miałam usg i też prawie nic nie było jakiś pęcherzyk ale nawet nie mierzył, wtedy był 7tydzień wg OM ale lekarz powiedział, że maksymalnie może być 4tc i że czekamy. Następnego dnia wylądowałam w szpitalu. Później pęcherzyk miał 10mm a po dwóch dniach 11mm (więc chyba trochę wolno rośnie).. czekamy co będzie, ale trzeba być dobrej myśli! Zrób betę, ciąża może być młodsza zależy kiedy była owulacja i kiedy się zagnieździła fasolka - a z tym też przecież różnie. Kciukam za Was mocno!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 17:21
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześka wrote:Cześć dziewczyny, muszę się trochę pożalić bo strasznie mi ciężko i smutno. Wczoraj trafiłam na IP z plamieniem zostałam przyjęta i pozostawiona na noc, dostałam duphaston (który i tak biorę od początku ciąży ), dziś miałam badanie i usg. Lekarz powiedział,że to nie krwawienie tylko "jakaś" wydzielina z szyjki a na usg stwierdził, że nie widać zarodka i zasugerował, że to chyba tzw. puste jajo płodowe mam zrobić usg w przyszłym tygodniu żeby się upewnić. Jestem załamana jeśli po raz 3 będę miała iść na łyżeczkowanie to chyba sobie w łeb strzelę . Najdziwniejsze jest to ,że beta do wczoraj przyrasta prawidłowo ale kiedy powiedziałam to doktorowi to stwierdził "no przecież w ciąży Pani jest". Już nic nie wiem...
Wtrace sie nie wiem co to za lekarz ale w 5tc stawiac takie diagnozy?! Na zarodek czeka sie nieraz do 9tc poniewaz ciaza moze byc mlodsza.. nie denerwuj sie tylko poczekaj spokojnie
Pozdrawiam was listopadowki idziecie ze stronami jak szalone -
spojrzał na bety powiedział że mam iść jutro i zobaczyć jaki będzie przyrost, jeśli będzie rosło prawidłowo to dobrze jeśli w ogóle coś urośnie to mam się zgłosić w przyszłym tygodniu ale najprawdopodobniej to puste jajo płodowe i w niedługim czasie może dojść do poronienia. w każdym bądź razie trzeba czekać
u mnie przeciez tez tylko pecherzyk jest,spokojnie,choc wiem co czujesz bo umnie tez placz...w dodatku mam tak brzuch zbolaly,ze nie moge siku zrobic,tak boli. Ja nie robie chyba bety bo 3 razy trzeba zrobic ...Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
Okti89 ja byłam u lekarza w 5 tyg i 2 dniu, niestety jeszcze wtedy nie było widać zarodka, tylko pęcherzyk 9,2 mm. Mam wielką nadzieję, że teraz zobaczę fasolkę i usłyszę serduszko.
Życzę Ci żebyś już teraz zobaczyła i nie musiała się stresować.
Ja mam 26 lat, rocznikowo 27. Ślub wzięłam gdy miałam 24 lata, postanowiliśmy jeszcze nie spieszyć się z dziećmi, ale nagle nas olśniło (oboje, na weselu kuzynki), że chcielibyśmy już mieć bobaska. Starania trwały rok i wiedziałam, że nie będzie aż tak łatwo, bo wykryto u mnie wcześniej PCO.
A teraz chciałabym żeby tylko fasolka rosła zdrowo.
Co do moich objawów, to czuję się jakbym była na wielkim kacu, ciągle bym spała, wciąż mi się wszystkim odbija, na szczęście przytulanek z kibelkiem nie byłoWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 17:42
mada_lena, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Ja podobnie jak wy byłam w 5t3d i tez był pęcherzyk 12mm. U jednej widać szybciej u innej pozniej.
Z innej beczki dziewczyny mam taka zaj...ta zgage:| az sie odechciewa wszystkiego
znacie jakieś sposoby poza migdalami i ciepłym mlekiem bo to nie działa;(
-
Dziewczyny myslicie ze mozna jesc kurki? W knajpie maja taka przystawke szaleje za nia. Torcik z kurkami. To nic innego jak zwykle placki ziemnaczanem przekladane sosem z kurkami. Tal mi sie to teraz marzy
-
mada_lena wrote:Czytalam, ze jeśli w pęcherzyku powyżej 20mm brak zarodka i pecherzyka żółtkowego to wtedy można podejrzewać puste.....
Znajdę linka to podesle
ok ,ja mam 10 mmmada_lena lubi tę wiadomość
Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.