X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka ale w ciąży wyszły wyniki ,że przechodziłam to miałam robione trzy powtórki w klinice chorób zakaźnych :P i wyszło, że ni mam :)

izia ja tylko i wyłącznie w dzień owu więc chłopak na stówke i tak też czuję :)

Aga ja kolczyka wyciągałam hmm w 4 miesiącu i założyłam z trzy miesiące po porodzie i dziurka wcale nie zarosła :D

Rewolucja i ja też już nie mogę wciągnąć brzucholka :P hehe

Cześka skoro beta ok to może po prostu za wcześnie na zarodeczek jeszcze było.? Nie martw się za tydzień się okaże :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju wrote:
    Zgadzam sie z Tobą..
    Mój pracuje 7-16 i ma z tego mało co.. żyjemy od 10 do 10 i tylko się zastanawiam jak to rozegramy później.. a u nas w mieście jest takie bezrobocie, że zmienić pracę na lepszą graniczy z cudem..

U mnie to samo. On i tak zarabia nieco więcej niż najniższą krajową więc to i tak cud. U nas nawet znaleźć pracę graniczy z cudem ja ponad pół roku szukałam i nic...

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Jejku powiem Wam że dziś to mi apetyt tak dopisuje... od rana nic innego bym nie robiła tylko jadła i jadła :P a brzuch coraz to większy (i to nie ze względu na ciąże :D ) ja to chyba nie długo bede musiała zainwestowac w takie spodnie dla cięzarnych z wysokim stanem bo już teraz jak siedze w pracy to mi ugniatają brzuch (a nawet pasek poluzowałam). Do tego mam kolczyk w pępku i też mi go ugniata że az boli ...

A ja kolczyk wyciągnęłam :) w sumie nie wiem czemu jakoś tak poczułam że powinnam go wyjąć. Słyszałam historię jak to się jakiejś dziewczynie w ciąży dziurka rozerwała fuu

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jestem po
    pęcherzyk jest tam gdzie być powinie, ale jest bardzo malutki jak na swój "wiek" bo tylko 3 mm, za to mam dużą torbiel na lewym jajniku
    spojrzał na bety powiedział że mam iść jutro i zobaczyć jaki będzie przyrost, jeśli będzie rosło prawidłowo to dobrze jeśli w ogóle coś urośnie to mam się zgłosić w przyszłym tygodniu ale najprawdopodobniej to puste jajo płodowe i w niedługim czasie może dojść do poronienia. w każdym bądź razie trzeba czekać

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    i jestem po
    pęcherzyk jest tam gdzie być powinie, ale jest bardzo malutki jak na swój "wiek" bo tylko 3 mm, za to mam dużą torbiel na lewym jajniku
    spojrzał na bety powiedział że mam iść jutro i zobaczyć jaki będzie przyrost, jeśli będzie rosło prawidłowo to dobrze jeśli w ogóle coś urośnie to mam się zgłosić w przyszłym tygodniu ale najprawdopodobniej to puste jajo płodowe i w niedługim czasie może dojść do poronienia. w każdym bądź razie trzeba czekać
    Sylvi zrób ta Bete koniecznie !i potem ja powtórz po 48 godzinach, jeszcze jest nadzieja. Zreszta nadzieja jest zawsze , ja leżałam w szpitalu z dziewczyna która tak jak ja miała skierowanie na zabieg , a na ostatnim kontrolnym usg przed podaniem znieczulenia usłyszeli serduszko !

Lavendula, Fidelissa lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jaaaa. masakra. nieźle
    no zobaczymy jak będzie chociaż o te 40% przyrost to jest szansa

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    i jestem po

Trzymaj się - życzę pięknej bety, trzymam kciuki !! <3

• KocieOczy Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvi spokojnie. Ja tydzień temu miałam usg i też prawie nic nie było jakiś pęcherzyk ale nawet nie mierzył, wtedy był 7tydzień wg OM ale lekarz powiedział, że maksymalnie może być 4tc i że czekamy. Następnego dnia wylądowałam w szpitalu. Później pęcherzyk miał 10mm a po dwóch dniach 11mm (więc chyba trochę wolno rośnie).. czekamy co będzie, ale trzeba być dobrej myśli! Zrób betę, ciąża może być młodsza zależy kiedy była owulacja i kiedy się zagnieździła fasolka - a z tym też przecież różnie. Kciukam za Was mocno!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 17:21

Fidelissa lubi tę wiadomość

goOlp2.png NJmJp2.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za wsparcie :*

co mnie jeszcze pociesza to fakt że ciąża jest w prawidłowym miejscu więc nawet jakby nie wyszło to jest mniejsze prawdopodobieństwo pustego jaja w przyszłych ciążach

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześka wrote:
    Cześć dziewczyny, muszę się trochę pożalić bo strasznie mi ciężko i smutno. Wczoraj trafiłam na IP z plamieniem zostałam przyjęta i pozostawiona na noc, dostałam duphaston (który i tak biorę od początku ciąży ), dziś miałam badanie i usg. Lekarz powiedział,że to nie krwawienie tylko "jakaś" wydzielina z szyjki a na usg stwierdził, że nie widać zarodka i zasugerował, że to chyba tzw. puste jajo płodowe mam zrobić usg w przyszłym tygodniu żeby się upewnić. Jestem załamana jeśli po raz 3 będę miała iść na łyżeczkowanie to chyba sobie w łeb strzelę :(. Najdziwniejsze jest to ,że beta do wczoraj przyrasta prawidłowo ale kiedy powiedziałam to doktorowi to stwierdził "no przecież w ciąży Pani jest". Już nic nie wiem...

Wtrace sie :-) nie wiem co to za lekarz ale w 5tc stawiac takie diagnozy?! Na zarodek czeka sie nieraz do 9tc poniewaz ciaza moze byc mlodsza.. nie denerwuj sie tylko poczekaj spokojnie :-)
    Pozdrawiam was listopadowki idziecie ze stronami jak szalone ;-)

• alka89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    i jestem po

u mnie przeciez tez tylko pecherzyk jest,spokojnie,choc wiem co czujesz bo umnie tez placz...w dodatku mam tak brzuch zbolaly,ze nie moge siku zrobic,tak boli. Ja nie robie chyba bety bo 3 razy trzeba zrobic ...

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie kolejna beta będzie wyznacznikiem dobrych czy złych wieści

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ryk wczoraj był oj był, nie mogłam się uspokoić, biedny narzeczony nie wiedział co zrobić

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okti89 ja byłam u lekarza w 5 tyg i 2 dniu, niestety jeszcze wtedy nie było widać zarodka, tylko pęcherzyk 9,2 mm. Mam wielką nadzieję, że teraz zobaczę fasolkę i usłyszę serduszko.
    Życzę Ci żebyś już teraz zobaczyła i nie musiała się stresować.

Ja mam 26 lat, rocznikowo 27. Ślub wzięłam gdy miałam 24 lata, postanowiliśmy jeszcze nie spieszyć się z dziećmi, ale nagle nas olśniło (oboje, na weselu kuzynki), że chcielibyśmy już mieć bobaska. Starania trwały rok i wiedziałam, że nie będzie aż tak łatwo, bo wykryto u mnie wcześniej PCO.
    A teraz chciałabym żeby tylko fasolka rosła zdrowo.

Co do moich objawów, to czuję się jakbym była na wielkim kacu, ciągle bym spała, wciąż mi się wszystkim odbija, na szczęście przytulanek z kibelkiem nie było :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 17:42

mada_lena, Fidelissa lubią tę wiadomość

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie jak duzy moze byc ten pecherzyk zanim bd zarodek

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi trzymam kciuki, będzie dobrze ;*

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobnie jak wy byłam w 5t3d i tez był pęcherzyk 12mm. U jednej widać szybciej u innej pozniej.
    Z innej beczki dziewczyny mam taka zaj...ta zgage:| az sie odechciewa wszystkiego
    znacie jakieś sposoby poza migdalami i ciepłym mlekiem bo to nie działa;(

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    a wiecie jak duzy moze byc ten pecherzyk zanim bd zarodek

Czytalam, ze jeśli w pęcherzyku powyżej 20mm brak zarodka i pecherzyka żółtkowego to wtedy można podejrzewać puste.....
    Znajdę linka to podesle

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myslicie ze mozna jesc kurki? W knajpie maja taka przystawke szaleje za nia. Torcik z kurkami. To nic innego jak zwykle placki ziemnaczanem przekladane sosem z kurkami. Tal mi sie to teraz marzy :-)

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Czytalam, ze jeśli w pęcherzyku powyżej 20mm brak zarodka i pecherzyka żółtkowego to wtedy można podejrzewać puste.....
    Znajdę linka to podesle

ok ,ja mam 10 mm

mada_lena lubi tę wiadomość

‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ