Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
alka89 wrote:ok ,ja mam 10 mm
ale gin mowil,ze 4 tydzien,ale moze 4 od dnia zaplodnienia,a nie od daty ost 2.to by sie zgadzalo bo starania mialam wyznaczone tak od 23.02,27.02 pecherzyka juz nie bylo to pewnie pekjl i od tego czasu luteine biore...jak sie myle to poprawcieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 18:04
Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
Dokładnie, wiec nie ma co się kierować ostatnia @ tylko przybliżona data owu.
U mnie wg @ leci 7 tydzień, ale owu mialam 20, może 21 d.c dlatego licze wiek fasolki od owu i zgadza się to z USG. Tez mam stracha czy zobacze zarodek, ale staram siebyc dobrej myśli. Mnie moja gin nie straszyla pustym. Wręcz przeciwnie mówiła ze jak jest pęcherzyk zoltkowy, a pęcherzyk nie zapadniety, brak plamienia to powinno być ok.
Alka to przynajmniej 5 dni później mialas owu niż ja. Bo ja obstwiam 17-18.02 wtedy miałam pozytywne testy owul.
Boziu skąd ta zgaga????;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 18:10
-
mada_lena wrote:Dokładnie, wiec nie ma co się kierować ostatnia @ tylko przybliżona data owu.
U mnie wg @ leci 7 tydzień, ale owu mialam 20, może 21 d.c dlatego licze wiek fasolki od owu i zgadza się to z USG. Tez mam stracha czy zobacze zarodek, ale staram siebyc dobrej myśli. Mnie moja gin nie straszyla pustym. Wręcz przeciwnie mówiła ze jak jest pęcherzyk zoltkowy, a pęcherzyk nie zapadniety, brak splamienia to powinno być ok.
myslisz ,ze jak gin mowil,ze 4 tydzien to pecherzyk dobry jest? Kiedy bedzie zarodek,mam wrocic za tydzien na usg,nie wiem czy zrobic bete,troche szkoda mi kasy bo mam w tym miesiacu 500zl wydane na to wszystkoTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
alka89 wrote:myslisz ,ze jak gin mowil,ze 4 tydzien to pecherzyk dobry jest? Kiedy bedzie zarodek,mam wrocic za tydzien na usg,nie wiem czy zrobic bete,troche szkoda mi kasy bo mam w tym miesiacu 500zl wydane na to wszystko
Jeśli dotychczas beta ci przyrastala, ja bym poczekala na USG. Chyba ze nerwowo nie dasz rady to dla spokoju zrób.
Ale nie martw się na zapas będzie wszystko ok!!!
Jak to mówi mój kolega z pracy medycyna i ciało ludzkie to nie matematyka;)
-
mada_lena wrote:alka89 wrote:myslisz ,ze jak gin mowil,ze 4 tydzien to pecherzyk dobry jest? Kiedy bedzie zarodek,mam wrocic za tydzien na usg,nie wiem czy zrobic bete,troche szkoda mi kasy bo mam w tym miesiacu 500zl wydane na to wszystko
Jeśli dotychczas beta ci przyrastala, ja bym poczekala na USG. Chyba ze nerwowo nie dasz rady to dla spokoju zrób.
robilam tylko raz bete,wiec nie mam porownania,09.03 byla 248,8Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
mada_lena wrote:alka89 wrote:myslisz ,ze jak gin mowil,ze 4 tydzien to pecherzyk dobry jest? Kiedy bedzie zarodek,mam wrocic za tydzien na usg,nie wiem czy zrobic bete,troche szkoda mi kasy bo mam w tym miesiacu 500zl wydane na to wszystko
ale myslisz ,ze pecherzyk ok? Ost @ 07.02,za tydzien powinno byc widac cos wiecej,zarodek?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 18:28
ja jak czytalam na tym http://parenting.pl/portal/4-tydzien-ciazy co mada-lena podała to wtedy mój pęcherzyk zgadzał się wymiarem do tygodnia i dnia ciąży.
Tylko mnie dołuje ten fakt iż beta byłą w tym dniu ponad 8 tyś a pęcherzyk tak mały i jak to nie zwariować;/ -
izia wrote:tak mnie ten temat naszedł bo bylam sobie kupić majtki (apropo dziewczyny polecam takie bezszowe cięte laserowo coś wspaniałego, mega wygodne i wogóle ich nie widać pod ubraniem a nie trzeba się męczyć ze stringami )
Podsyłaj mi tu zaraz linka np. z Allegro na te gatki, bo chyba wiem, o czym piszesz, ale wolę się upewnić, a też mnie bieliźniane zakupy czekają
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
mada_lena wrote:Dziś masz 24 dpo tak?
Ja tez bylam w 24dpo i miałam 12 mm. I gin mówiła, ze jest ok.
ost @ 07.02,starania 23 do 25.02 no jo od staran 24 dni,ale nie wiadomo ktory strzal byl celnyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 18:37
mada_lena wrote:Patix no to sto lat:)
Dobra dziewczyny bez nakręcania się, porównywania itp. Wszystko jest w najlepszym porządku!!! Nie dopuszczał do siebie innej myśli:)
Właśnie naszlo mnie na krupnik, którego wręcz nie znosze pomimo zgagulca
Ja nie mam zadnych zachcianek,objawow ...nicTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
mada_lena wrote:Patix no to sto lat:)
Dobra dziewczyny bez nakręcania się, porównywania itp. Wszystko jest w najlepszym porządku!!! Nie dopuszczał do siebie innej myśli:)
Właśnie naszlo mnie na krupnik, którego wręcz nie znosze pomimo zgagulca
a Ty juz widzialas zarodek?Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.